Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 06, 2025 23:57

Hozzászólás a témához  [ 8 hozzászólás ] 
Szerb mobilmizéria... 
Szerző Üzenet
Hozzászólás 
T68m írta:
mefisto írta:
ElÉg gáz,de Én ezen már nem lepődöm+.Öreganyám Vajdaságban Él,És ő is Mobteles.Olyan belföldi percdíjai vannak,hogy azt hittem lebabázok,mikor megláttam (a nemzetközi hívásdíjakról nem is beszÉlek).A másik meg az,h kb 3Éve mÉg csinĂŁltak olyat,hogy gondoltak 1et,És lekapcsolták az egÉsz hálózatot fÉl napra.Nem semmi,ami ott megy.TudnÉk mÉg mesÉlni...

amikor beesett egy nato rakéta? :D

Kicsit morbid vicc. :shock:

kedd jan. 03, 2006 12:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
mefisto írta:
ElÉg gáz,de Én ezen már nem lepõdöm+.Öreganyám Vajdaságban Él,És õ is Mobteles.Olyan belföldi percdíjai vannak,hogy azt hittem lebabázok,mikor megláttam (a nemzetközi hívásdíjakról nem is beszÉlek).A másik meg az,h kb 3Éve mÉg csinãltak olyat,hogy gondoltak 1et,És lekapcsolták az egÉsz hálózatot fÉl napra.Nem semmi,ami ott megy.TudnÉk mÉg mesÉlni...

amikor beesett egy nato rakéta? :D

kedd jan. 03, 2006 3:02
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Simán elmenne úgy is, hogy egy tetszőleges afrikai állam neve állna behelyettesítésként...

hétf. jan. 02, 2006 14:47
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azért innen még messze van Európa.

Mind a szolgáltató, mind az állam részéről.

hétf. jan. 02, 2006 12:06
ezüst tag

Hozzászólás 
Ja,persze nekem egyÉrtelmű volt.Rohadt magasak!

hétf. jan. 02, 2006 11:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
mefisto írta:
Olyan belföldi percdíjai vannak,hogy azt hittem lebabázok,mikor megláttam (a nemzetközi hívásdíjakról nem is beszÉlek).
Jók vagy rosszak?

hétf. jan. 02, 2006 11:13
ezüst tag

Hozzászólás 
ElÉg gáz,de Én ezen már nem lepődöm+.Öreganyám Vajdaságban Él,És ő is Mobteles.Olyan belföldi percdíjai vannak,hogy azt hittem lebabázok,mikor megláttam (a nemzetközi hívásdíjakról nem is beszÉlek).A másik meg az,h kb 3Éve mÉg csinĂŁltak olyat,hogy gondoltak 1et,És lekapcsolták az egÉsz hálózatot fÉl napra.Nem semmi,ami ott megy.TudnÉk mÉg mesÉlni...

hétf. jan. 02, 2006 11:07
a fórum lelke

Hozzászólás Szerb mobilmizéria...
Annyi a vezető szerb szolgáltatónak, ugyanis a szerb kormány megvonta a működési jogot a Mobteltől.

A kormány arra hivatkozott, hogy a vállalat törvényellenes, és az állam gazdasági, illetve nemzetbiztonsági érdekeit sértő szerződést kötött a Mobikos koszovói mobiltelefon-szolgáltatóval – írja az MTI. A kormány közleményéből kiderül, hogy a Mobtel a kabinet engedélye nélkül kötött szerződést az Ekrem Luka koszovói albán üzletember kezében lévő Mobikossal, ezzel törvénytelenül átengedte az állami licencét ennek a vállalatnak. A Mobtel – a közlemény szövege szerint – ezzel a legdurvább módon veszélybe sodorta Szerbia gazdasági és nemzetbiztonsági érdekeit, lehetővé tette Ekrem Lukának, hogy használja a szerbiai állam licencét és infrastruktúráját, és ezzel mértéktelen nyereségre tegyen szert a szolgáltatás révén Koszovó területén.

A kabinet egyhangúlag hozott döntéssel megvonta a vállalat jogát arra, hogy működjön a távközlésben és mobiltelefon-szolgáltatásban. A kabinet ugyanakkor arról tájékoztatta a Mobtel előfizetőit: minden szükséges intézkedést megtett annak érdekében, hogy zökkenőmentesen használják a továbbiakban is a vállalat által működtetett, "063" hívószámmal kezdődő hálózatot. Velimir Ilic nagybefektetésekért felelős miniszter szerint az új operátor versenypályázaton történő kiválasztásáig a Mobtel vezetését a Telekom Srbija állami távközlési vállalat veszi át, amely a második legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatót működteti Szerbiában.

Dragan Jocic szerbiai belügyminiszter szerint azzal, hogy a Mobtel átadta Koszovó területén a hálózathasználati jogot a Mobikosnak, Ekrem Luka vállalata hozzájuthatott bizalmas távközlési adatokhoz, megsértve a Szerbia területére vonatkozó adatvédelmi előírásokat. Jocic szerint a belügyi szervek „nemzetközi jogi segítség” révén jutottak hozzá a Mobtel és a Mobikos két éve aláírt titkos szerződéséhez, és csak szerdán bizonyosodtak meg az egyezmény hitelességéről. Ekrem Luka ugyanakkor közölte a Beta belgrádi hírügynökséggel, hogy vállalata semmilyen szerződést nem kötött a Mobtellel.

A Mobtel május óta Martin Schlaff osztrák üzletember vezette Schlaff Group és a szerbiai állami posta (PTT) kezében van. Az osztrák konzorcium bejelentette, hogy panaszt nyújt be szerbiai bíróságon a szerb kormány döntése ellen. Májusig a Mobtel a moszkvai székhelyű BK Trade és a PTT tulajdonát képezte. A BK Trade viszont a Bogoljub Karic szerbiai milliomos tulajdonában lévő BK-csoport érdekeltségébe tartozik. A Mobtel alapító okirata szerint a BK Trade-nek 51 százaléka volt a Mobtelben, 49 százalék felett pedig a PTT rendelkezett. Az állam ugyanakkor elvitatta a tulajdoni arányokat, azt állítva, hogy Karicék nem az alapító okiratnak megfelelő összeggel járultak hozzá a Mobtel megalapításához, vagyis a PTT részesedése a valóságban nagyobb – 58,76 százalék – az alapítói okiratokban szereplő összegnél.

A tulajdonjogi vita jelenleg is zajlik a zürichi nemzetközi döntőbíróság előtt, az osztrák konzorcium pedig a szerb kormány legnagyobb meglepetésére úgy vette meg a BK Trade-től a részesedést, hogy nem várta meg a peres eljárás végét. Martin Schlaff azt állította, hogy a BK Trade megvásárlásával 42-51 százalékhoz jutott a Mobtelben, a belgrádi sajtó pedig arról cikkezett, hogy következő lépésként az osztrákok ajánlatot tesznek a szerb államnak a kezében lévő részvények megvásárlására. Ugyanakkor a politikai babérokra áhítozó, és erőteljes ellenzéki magatartást tanúsító Bogoljub Karic családjának egyik tagja éppen csütörtökön jelentette be, hogy eladták a BK-csoporthoz tartozó BK belgrádi televíziót, az egyik legnézettebb Szerbiában. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki a szerencsés vevő.

-------------------------------------------------------------------
Hogy is lehetne ez másképp? :)

hétf. jan. 02, 2006 10:43
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 8 hozzászólás ]