Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 20, 2024 7:39

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 24 hozzászólás ] 
Creed23 kérdez, és aki akar válaszol, mert creed23 ugyan ... 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ámen.

Topic closed...

vas. okt. 23, 2005 23:18
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
creed23 írta:
Személy szerint nem láttam, csak mondta, hogy telepakolta képpel, a telefon iszonyatosan belassult, restartolta és utána (gondolom én) memory full vagy ehhez hasonló felirattal elszállt.. :/ Lehet házilag flashelni? Hogyan? Jó lenne, mert most egy 3330ast hasznal. Kösz a választ előre is!

motoportal.dox.hu-n a leirások között találod, hogy hogyan kell flashelni. Ha esetleg további kérdés van, a telefon topicjában szívesen válaszolok.

Guni

vas. okt. 23, 2005 21:29
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hadd súgjam meg a mobilosoknak a nagy titkot: az elektro fórumban van egy Cortez kérdez topic - nem véletlenül! :lol:

vas. okt. 23, 2005 21:27
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Na látod, most te mondod a legnagyobb igazságot.

vas. okt. 23, 2005 18:17
Moderátor

Hozzászólás 
Nem lehetne átnevezni a topicot valami olyanra, hogy 'Creed23 kérdez és aki akar válaszol, mert creed23 ugyan nem hajlandó keresni' címre?

Ne haragudj meg kedves creed23, de ha ennyire érdekel a téma (és ennyire zöld vagy benne), akkor keress és olvass sokat. Alig van olyan téma, amiről nem volt még itt szó, de ha lenne is olyan, akkor ott a www.google.co.hu és hadd szóljon!

Méltányolom, hogy igyekszel mindent megértve, saját kútfőből megoldani, inkább, mint hogy fizess érte, de talán 2-3e Ft kifizetésével jobban kijönnél a buliból, úgy érzem.
Akik foglalkozunk flasheléssel - bátran kijelenthetem - százezreket költöttünk arra, hogy meg tudjuk csinálni. Mert a PC igen sok mindent nem tud emulálni.

Pl. nem tudsz rádiót sem és TV-t sem emulálni PC-vel. Meg még rengeteg dolgot.

vas. okt. 23, 2005 16:57
Hozzászólás 
Személy szerint nem láttam, csak mondta, hogy telepakolta képpel, a telefon iszonyatosan belassult, restartolta és utána (gondolom én) memory full vagy ehhez hasonló felirattal elszállt.. :/ Lehet házilag flashelni? Hogyan? Jó lenne, mert most egy 3330ast hasznal. Kösz a választ előre is!

vas. okt. 23, 2005 16:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na azt viszont már lehet házilag flashelni. De mi az, hogy ugyanaz a baj?

Guni

szomb. okt. 22, 2005 16:17
Hozzászólás 
Persze hogy nem. Nem is akarok mar semmit kolteni ra. van egy p900am meg egy r380s-m azt inkabb azokat hasznalom. Elegge symbian fanatista vagyok. :) Csak jo lett volna ha sikerul vhogy megcsinalni. Ebkent egyik haverom most szolt, hogy ugyanez a baj van a telojaval. (motorola v525)... :/

szomb. okt. 22, 2005 1:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát igen, minden relatív. Annyiért én speciel egy JAFot vennék. 6630 topikban beszéltünk (offoltunk) erről.

pén. okt. 21, 2005 20:46
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem sok? Maga a 7650 nem ér ennyit.

pén. okt. 21, 2005 20:37
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Hozzászólás 
Értem. Köszönöm szépen a kielégítő választ. Mondjuk ez eszembe sem jutott hogy a soros port lassu, de így mar nekem is beugrott.. Regen haverral sokat "haloztunk" kozvetlen kabelkapcsolaton, mostanaba meg mikrotiket allitunk soros kabellel és tenyleg rohadt lassu. Asszem mondjuk van vmi gyors arnyekolt dolog igy rs232-re, de akkor sem oldana meg a tapfeszultseg gondjat. Én pontosan ugy kepzeltem el ezt a flashelest, mint egy eprom egetot, de legalabb mar van fogalmam errol is. Találtam most egy USB-s flasher-t és a dokumentaciojaban a 7650es be van irva a dct4hez illetve a dct4 wd-be is. PRICE: 149 EURO. Ennyiert meg nem is sok (mondjuk a szallitas plusz egy 100as). Ha valakit erdekel:
http://gsmhacking.com/software/nokia/ufs3.shtml

pén. okt. 21, 2005 20:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sajnos nagyon sokminden van amit a soros kábel nem tud a telefon részére emulálni, ezek közül a legsúlyosabb hiányosság a szervizakksi teljesn hiánya, ami nélkül a DCT4 generáció óta semmi sem megy flash szinten.
Itt ugyanis (DCT3tól eltérően) magasabb feszültség kell a flasheléshez, a telefon saját akkuja kevés hozzá. De ez még ott is LPTről ment, a soros az lassú hozzá. Ja, és Mbusos műveletek kellettek utána, hogy a telefon hálózatra álljon.

De ez csak az egyik. A telefon flashelés nem olyan, mint egy eeprom égetés, hogy elindul oszt hadd szóljon, Nokiánál semmiképp.
A box többek közt azért is kell, hogy levezényelje a hozzá való szoftverrel együtt a műveletet.

Ha nem óhajtasz elmenni vele valahová, ahol van erre berendezés, akkor a telefon marad a fiókban, már csak azért is, mert az említett problémán egy flashelés önmagában nem fog segíteni!! WD2-es telefon lévén még az ún. cheap flasher sem lesz jó Neked.

Így is túl sok ifjonc van aki egy pofa sörért, csomag rágóért "dolgozik", de ez egy olyan dolog, ami egyszerűen nem megy egy kis befektetés nélkül.
Az eredeti Nokia szervizcuccokhoz képest így is bagóért lehet flashelni szinte bármit!

pén. okt. 21, 2005 19:42
Profil ICQ
Hozzászólás 
Nem muszaly ingyen, csak olcsobban, mint ha megvennek egy box-ot. Nekem az is jo lenne, hogy valaki felajanlana azt, hogy "nekem van boxom, elhozod, fizetsz x penzt azt megcsinalom". De ha nincs ilyen akkor is jo lenne ez a telefon, pottelonak. (vagy mittudomén :) ) ezert jo lenne megcsinalni valahogy. Sajnos ahol en lakom meg nem annyira kiépult a mobilszerviz struktura. Most vigyem oda, ahol a multkor beleforrasztottak a szalagkabelt, utanna meg a gyari aksijara azt mondtak, hogy utangyartott..? Inkabb mas megoldas erdekelne. Ezert probaltam meg hogy hatha tud itt valaki vmilyen megoldast.

pén. okt. 21, 2005 18:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha csak egy szoft is elég lenne, ami azután gyorsan elterjedne freeben, minek kéne a több tízezer forintos box? Tudod, mindenki mindent INGYEN akar. Ha ez is menne ingyen csak úgy egy PC-s progival.... mindenkinek lenne ilyen a gépén, akit csak egy kicsit is érdekel, és minden ilyen weboldalon ott vigyorogna.
Álom.

pén. okt. 21, 2005 17:38
Hozzászólás 
Ezért is érdemes elinditani egy ilyen topicot, mivel nem mindenki telefon szervizes. Akkor ha lehet egy kerdesem: mi van a flashboxban amit a pc nem tud emulálni? Láttam már elég cifra dolgokat, ezert gondoltam hogy nem lehetelen, mert én elhiszem nektek, de nem ertek hozza, de mi van akkor ha valaki kitalált már bármi hasonlót? Semmit nem találtam róla neten, de lehet hogy itt valaki tud rola bármit is. Régebben annyi segítőkész ember volt, de mostanában már az aki tud valamit az helyzeti, illetve anyagi szempontbol, nem arulja el. Erre a postra majd biztos jonnek az anyazo hsz-ek, de en azt hiszem, hogy normalisan probaltam kifejteni a velemenyemet. Trabi TM! Neked koszonom az epito hozzaszolast. A flashboxos megoldassal tisztaban vagyok, csak az a baj, hogy nem akarok egy olyan dologra kolteni ennyit, amit lehet hogy csak egyszer használnék az életbe. :/
Üdv.: Creed23

pén. okt. 21, 2005 17:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
És újra felfedezzük a spanyolviaszt. :P

pén. okt. 21, 2005 16:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
Adatkábellel meg főleg nehéz lesz flashelni...

Szervizkábel fejet meg itt kapsz hozzá:
http://www.speedshop.hu/main.php?page=t ... kovetkezo=

De ehhez nem árt egy BOX sem, amibe beledugod :wink:

pén. okt. 21, 2005 16:25
Hozzászólás 
Sosem lehet tudni :) Vmi virtual flashbox vagy ilyesmi..
Ebkent talaltam adatkabelrajzot comra.
http://www.gsmhacking.com/help/cables/nokia/7650/

pén. okt. 21, 2005 16:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
creed23 írta:
Tehat ide lehetne kabelt csinalni!

Sorossal mondjuk érdekes lesz 7650-est flashelni :shock:

Szólj, ha sikerült :twisted:

pén. okt. 21, 2005 16:16
Hozzászólás 
Kép

Tehat ide lehetne kabelt csinalni!

pén. okt. 21, 2005 16:00
Hozzászólás 
Nem lesz hosszú életű a topic.

pén. okt. 21, 2005 15:45
Hozzászólás 
Jah.. :)
Nem ezt kerestem, de ebkent koszi. Konkretan a hazilag gyartott com portra csatlakozó kábelekre lenne szuksegem.. Mert ha az ember szétszedi a telót akkor van egy pár csati, ahova lehet adatkábelt gyártani. De hogy azt a kábelt mi kezeli le, illetve lehet e azon keresztul flesselni... Rejtély. Üdv.: Creed23

pén. okt. 21, 2005 15:38
bugvadász

Hozzászólás 
Ezt majd a moderátorok eldöntik...

A 7650,

Lehet, hogy nem erre gondolsz, de hátha... nokia 7650 memory full

pén. okt. 21, 2005 15:32
Hozzászólás Creed23 kérdez, és aki akar válaszol, mert creed23 ugyan ...
Sziasztok!
Úgy gondoltam, hogy csinálni kellene egy ilyen topikot, ahol flash-seléssel kapcsolatos infokat tudnátok megosztani.
Nekem is lenne egy telóm, amit ki kellene és a Ti segítségeteket kérném. Ha valaki tud vmi egyszeru megoldást, az szoljon. A teló egy 7650es lenne, ami "memory full" miatt koltozott atmenetileg a tulvilagra. Elore is THX a segítségért.
ÜDV.: Creed23

Bocsi Macika, nem fért ki végig ;)

pén. okt. 21, 2005 15:27
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 24 hozzászólás ]