|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 28 hozzászólás ] |
|
Érdekes mobil hálózati hibák
Szerző |
Üzenet |
x/t
arany tag
|
Re: Érdekes mobil hálózati hibák
integral írta: Ennek a torzításnak én is naponta a szenvedője vagyok (Pannon). Már a kicsöngés is torz/túlvezérelt. Nagyon idegesítő. Mit lehet kiküszöbölésére tenni?
Könyörgöm jelentsd be a hibát, és lehetőleg azonnal! Ha megvan, hogy pontosan mikor, honnan, mit hívtál, és mi volt a jelenség, akkor lehet a hiba okát felderíteni.
|
pén. feb. 02, 2007 8:50 |
|
|
atwap
platina tag
|
bazz, én meg azt hittem ez a telefonom hibája!!! nekem kb hetente előfordul, valamikor csak kicsöngőkor csinálja, van hogy a beszélgetés is olyan...
|
csüt. feb. 01, 2007 19:41 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
arnd írta: Kb. ősz óta létezik a második "érdekesség". Hívás indításakor már gyanúsan hangos a telefon, és persze utána a beszélgetés lehetettlen mivel túl van vezérelve az audió rész torz sistergő, ez is "csak" időnként fordul elő de azért napi szinten. Tulajdonképpen csak headsettel tapasztaltam de kb. 80-90%-ban így telefonálok, két különböző telefon és headset kombinálásával is jelentkezett (N6680,E61/Motorola H700,810 minden variációval).
Ennek a torzításnak én is naponta a szenvedője vagyok (Pannon). Már a kicsöngés is torz/túlvezérelt. Nagyon idegesítő. Mit lehet kiküszöbölésére tenni? Korábban ezt nem művelte ugyanazzal a telefonnal, ugyanarról a helyről telefonálva. Ha engem hívnak, akkor nincs ez a jelenség, csak ha én hívok.
|
csüt. feb. 01, 2007 19:31 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
> Mindenféleképpen kellene tudatni a szolgáltatóval....
Ismet mondom, igen.
Mert egyebkent ki es mitol fog barmit is csinalni?
Ha eloszor szolsz akkor lehet hogy elhajtanak.
A szazadiknal mar talan elkezdenek gondolkozni.....
Mondok konkret peldat:
1.)
Nem volt letiltva a megszakitas es a lancolt lista
kezeles kozben neha beesett neha egy-egy. Persze
csak elo halozatban es heavy traffic eseten.
Sok osz hajszal )))
2.)
Call pointer-t nem jo tipusunak definialta egy skac.
Nos abbol a hivastipusbol ezutan egyszerre csak EGY
volt lehetseges. Teszten siman atment ))))
|
hétf. nov. 20, 2006 18:30 |
|
|
BNM
arany tag
|
thomas77 írta: Nekem is volt már egy-két "paranormális élményem" a telefonjaimmal! A cégnél rendszeresen előfordul, hogy ha hívok valakit, vagy engem hívnak, akkor az én hangom nem jut el az ellenfélhez (én tisztán hallom őt a túloldalról... hallom, hogy értetlenül halózik). De már előfordult az is, hogy a hívás folyamatban volt, és egyszer csak elnémultam. De a legnagyobb para az, hogy ez a hiba nem csak az én készülékemnél jelentkezik. Kollégáimnál is, illetve egy pár ügyfél is járt már így nálunk. Ezért a készülék hibát kizárnám. Minden esetben a T hálózatán volt a ez a jelenség. A térerő elég ingatag az épületben, de 4-5 pálcika általában van a 7-ből. Lehet, hogy csak ebben a cellában van hiba? Jelentsem be, hátha meggyógyítják?
Hasonló hibát én is tapasztaltam, de a vodafone-nál.
Átlépett a telefon egy másik cellába akkor a hiba megszűnt.
|
hétf. nov. 20, 2006 18:13 |
|
|
arnd
gyémánt tag
|
thomas77 írta: Nekem is volt már egy-két "paranormális élményem" a telefonjaimmal! A cégnél rendszeresen előfordul, hogy ha hívok valakit, vagy engem hívnak, akkor az én hangom nem jut el az ellenfélhez (én tisztán hallom őt a túloldalról... hallom, hogy értetlenül halózik). De már előfordult az is, hogy a hívás folyamatban volt, és egyszer csak elnémultam. De a legnagyobb para az, hogy ez a hiba nem csak az én készülékemnél jelentkezik. Kollégáimnál is, illetve egy pár ügyfél is járt már így nálunk. Ezért a készülék hibát kizárnám. Minden esetben a T hálózatán volt a ez a jelenség. A térerő elég ingatag az épületben, de 4-5 pálcika általában van a 7-ből. Lehet, hogy csak ebben a cellában van hiba? Jelentsem be, hátha meggyógyítják?
Mindenféleképpen kellene tudatni a szolgáltatóval....
|
hétf. nov. 20, 2006 8:34 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
Nekem is volt már egy-két "paranormális élményem" a telefonjaimmal!
A cégnél rendszeresen előfordul, hogy ha hívok valakit, vagy engem hívnak, akkor az én hangom nem jut el az ellenfélhez (én tisztán hallom őt a túloldalról... hallom, hogy értetlenül halózik). De már előfordult az is, hogy a hívás folyamatban volt, és egyszer csak elnémultam.
De a legnagyobb para az, hogy ez a hiba nem csak az én készülékemnél jelentkezik. Kollégáimnál is, illetve egy pár ügyfél is járt már így nálunk.
Ezért a készülék hibát kizárnám. Minden esetben a T hálózatán volt a ez a jelenség. A térerő elég ingatag az épületben, de 4-5 pálcika általában van a 7-ből.
Lehet, hogy csak ebben a cellában van hiba? Jelentsem be, hátha meggyógyítják?
|
hétf. nov. 20, 2006 8:12 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Nem értem, miért törölték.
Hiszen valóban magadat hívtad és valóban beszéltél is magaddal.
Akkor hol a hiba???
Komolyra fordítva, ez az, ami nem történthet meg itthon. Hogy egy 20 perces hívást töröljenek, mert nem volt megfelelő a vonal minősége. Na meg hogy elismerjék, hogy megzavarodott a rendszer.
Na persze, ha itthon is ilyen paradoxonnal találkoznának, hogy önmagát hívta az illető, akkor talán megenyhülnének és törölnék AZ ÖT ÖNMAGÁT HÍVÁST...
|
hétf. nov. 20, 2006 1:32 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1448 Tartózkodási hely: Brüsszel, Belgium
|
Ha már van ilyen topik, akkor leírom. Ugyan nem magyar szolgáltatónál volt, de azért érdekes. Van pár kártyám a belga Base szolgáltatónál. Előljátóban jegyzem meg, hogy a hívásvárakoztatás, a hangposta és az átirányítás már a kártya megszezésekor az ügyfélszolgálaton ki lett kapcsoltatva.
Egyik nap akartam hívni valakit és elkezdett pittyegni a fülemben a telefon, mint amikor egy hívás várakozik. Mivel még az én kimenő hívásom nem csenget ki, gondoltam felveszem, mert mi bajom lehet. Amikor rányomtam a fogadás gombra, minden zaj és az én hangom is hallható volt, mint amikor letükrösödik egy hívás. Például egy kutya ugatása tőlem 10 méterre, egy mentőautó szirénája a távolban és az én hülye hallózásom is. Végül is 10 másodperc után letettem. Megint hívni akartam, de mielőtt kicsengett volna megint hívott az ismeretlen szám és megint az elöbbi jelenség. Ez így ment összesen öt alkalommal. Gondoltam, valami hülye szórakozik. Aztán végre kicsöngött a kmenp hívásom és beszéltem a célszeméllyel 20 percet. A vonal trutyis volt, de azért lezavartuk a megbeszélést. A beszélgetés után beszóltam az üfire, hogy gázos a kerületben a háló, amiről nem tudtak semmit. Náluk 100-as volt minden.
Megjön a részletes számla és nagyot csidálkoztam. Az öt alkalom és a 20 perces hívás is regisztrálva volt. A számla tanulsága szerint magamat hívtam, ami még átirányítás és hívástartás esetén sem lehetséges. Az összesen 22 perc (6 alkalom) díja 13 Eur (nagyjából 3500Ft) volt. Be is szaladtam az ügyfélszolgálatra és mutattam a számlát. Nagynehezen megértették, hogy miről van szó és kaptam egy új részletezést meg egy új számlát, amelről a szóban forgó hívásokat törölték. A hívások ezért ingyenesen voltak és a flamand szaki annyit mondott, hogy a 20 perces hívás is törölve lett, mert akkor láthatólag behalt a rendszer. Bővebb infót nem adtak. Persze jól jártam a dologgal, de attól, hogy kiderült egy rendszerhiba én még hülyébben éreztem magamat.
|
vas. nov. 19, 2006 21:29 |
|
|
Vendég
|
Macika írta: Mivelhogy a Sharp direkt a Vodának gyártja ezeket a telókat, ezért igen furcsa dolog, hogy mégis inkompatibilis a hálózatukkal. Pedig igencsak úgy néz ki...
Szerintem ez csúnya általánosítás, mi több Sharpot (8-10 db) is használunk, mégsem jelentkezett ilyen hiba egyiknél sem.
|
vas. nov. 19, 2006 19:49 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Macika írta: arnyekxxx írta: Nekem az szokott elöfordulni vodás gx15-el, hogy nem tudod smst-t küldeni. Mindig visszadobja sikertelen küldéssel. Másik telefonnal ugyanazzal a simmel elmegy az sms. Kibekapcsolsás meg ilyesmi nem segit. De utazok egyet, 10km-el arrébb már elmegy az sms aztán már itthon is. Ez lehet telefonhiba? Vagy a hálozat meg a telefon akad össze? Mivelhogy a Sharp direkt a Vodának gyártja ezeket a telókat, ezért igen furcsa dolog, hogy mégis inkompatibilis a hálózatukkal. Pedig igencsak úgy néz ki...
Lehet, hogy nem a magyar voda hálohoz tervezték:) Egyébként a multkor meg pont forditva volt, ahol most tudtam küldeni onnan nem ment el egész nap, aztán itthonrol egyböl. Ki-bekapcs se volt közben csak hazajöttem. Mondjuk nem tudom mennyire rendszeresen jelentkezö a gond mert igen ritkán irok sms-t.
|
vas. nov. 19, 2006 13:29 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
arnyekxxx írta: Nekem az szokott elöfordulni vodás gx15-el, hogy nem tudod smst-t küldeni. Mindig visszadobja sikertelen küldéssel. Másik telefonnal ugyanazzal a simmel elmegy az sms. Kibekapcsolsás meg ilyesmi nem segit. De utazok egyet, 10km-el arrébb már elmegy az sms aztán már itthon is. Ez lehet telefonhiba? Vagy a hálozat meg a telefon akad össze? Mivelhogy a Sharp direkt a Vodának gyártja ezeket a telókat, ezért igen furcsa dolog, hogy mégis inkompatibilis a hálózatukkal.
Pedig igencsak úgy néz ki...
|
vas. nov. 19, 2006 13:03 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Nekem az szokott elöfordulni vodás gx15-el, hogy nem tudod smst-t küldeni. Mindig visszadobja sikertelen küldéssel. Másik telefonnal ugyanazzal a simmel elmegy az sms. Kibekapcsolsás meg ilyesmi nem segit. De utazok egyet, 10km-el arrébb már elmegy az sms aztán már itthon is. Ez lehet telefonhiba? Vagy a hálozat meg a telefon akad össze?
|
vas. nov. 19, 2006 12:51 |
|
|
Infected
ezüst tag
|
arnd írta: Nem találtam hasonló topicot, persze lehet, hogy valamelyik "gyalázó" topicban volt már róla szó, de úgy érzem, hogy nem szabad a jelenség mellett elmenni.
Az első "érdekes" jelenség kb. nyáron kezdődöt: véletlen szerűen akik hívtak mobilon azoknak nem szűnt meg a kicsöngési hang miután "felvettem" a telefont. Ez azonkívűl, hogy elég zavaró volt nekik (én nem hallottam) elég érdekes szitut hozott létre, amikor már nagyon érthetetlen idiótának tűnt a számomra a hívó, akkor a kicsöng kérdésre jött is egyböl az igen válasz... és persze híhvattam vissza, hogy értse is amit mondok.
Kb. ősz óta létezik a második "érdekesség". Hívás indításakor már gyanúsan hangos a telefon, és persze utána a beszélgetés lehetettlen mivel túl van vezérelve az audió rész torz sistergő, ez is "csak" időnként fordul elő de azért napi szinten. Tulajdonképpen csak headsettel tapasztaltam de kb. 80-90%-ban így telefonálok, két különböző telefon és headset kombinálásával is jelentkezett (N6680,E61/Motorola H700,810 minden variációval).
Na és most jön a non_plus_ultra, alias harmadik "jelenség" ez kb. pár hete jelentkezett először. Beszélgetés közben hirtelen egy másik telefonáló hangja behallatszik nem is kis hangerővel de úgy, hogy Ő és a nem hallható partnere ezt nem érzékeli.
Hi!
Én tapasztaltam mindet az elmúlt hetekben /napokban a Pannon hálózatán főleg Budapesten. Nem tudom mi van velük de egyre több a gondom velük az elmúlt 2 hónapban...
Üdv.
|
vas. nov. 19, 2006 12:20 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Ebydr írta: Az első és a harmadik probléma nemzetbiztonsági lehallgatásoknál szokott előfordulni. Neeeem nem... Ne kezdjünk el megint összeesküvés elméleteket gyártani. Sikamlós a téma, nyilván konkrétum nem írható le róla. Egy ami biztos: ha lehallgatnak az te soha nem fogod észrevenni...
|
vas. nov. 19, 2006 11:29 |
|
|
x/t
arany tag
|
A harmadik típusú problémát ismerem. Még javítják, de már nem fordulhat elő. Az említett dologhoz egyébként semmi köze.
Gaflyval egyetértek: tessék bejelenteni a tapasztalt hibákat!
|
vas. nov. 19, 2006 10:24 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Ebydr írta: Az első és a harmadik probléma nemzetbiztonsági lehallgatásoknál szokott előfordulni. Tegyük rögtön hozzá, hogy egyáltalán nem biztos, hogy épp Téged hallgatnak le, csak azért, mert Nálad (is) jelentkezik az 'áthallás'.
|
vas. nov. 19, 2006 0:45 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
blueye írta: Ebydr írta: Az elsõ és a harmadik probléma nemzetbiztonsági lehallgatásoknál szokott elõfordulni. Akkor értem, hogy engem miért nem érint.
téged a kiemelt lehallgató osztály hallgat le!
|
vas. nov. 19, 2006 0:30 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
Ebydr írta: Az első és a harmadik probléma nemzetbiztonsági lehallgatásoknál szokott előfordulni.
Akkor értem, hogy engem miért nem érint.
|
szomb. nov. 18, 2006 23:30 |
|
|
Ebydr
arany tag
|
Az első és a harmadik probléma nemzetbiztonsági lehallgatásoknál szokott előfordulni.
|
szomb. nov. 18, 2006 23:07 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
Kilógok a sorból: nekem egyik sem volt - eddig - sem itthon sem külföldön.
|
szomb. nov. 18, 2006 21:51 |
|
|
arnd
gyémánt tag
|
Gafly írta: Ha valamilyen hasonlo hibat tapasztaltok akkor jelezzetek a szolgaltatonak....
Gondolom azért csak feltételezed rólam, hogy ez csak megtörtént már?
Egyébként a válasz miatt "telt be a pohár"...
|
szomb. nov. 18, 2006 21:37 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
> Nálam csak a továbbcsengés jelentkezett, de
> az elég bosszantó gyakorisággal nyár elején.
> Aztán mintha elvágták volna. Tehát már nem
> igazán aktuális.
> Akkoriban írtunk is róla, nem volt konkrétan
> EGYIK szolgáltatóhoz sem köthetõ.
Nos lehet hogy nem leszek tul nepszeru, DE:
Ha valamilyen hasonlo hibat tapasztaltok
akkor jelezzetek a szolgaltatonak....
Lehet gond a keszulek szoftverevel, a
halozat egy csomo elemenek szoftverevel
vagy ezek barmelyikenek beallitasaval,
sot maga szabvany is lehet hibas....
Ha jelzitek "felfele" akkor legalabb van ra
esely hogy:
1.) Kivizsgaljak a problemat;
2.) Modositjak a halozat bealitasat;
3.) Hamarabb letoltik a mar regesregen
javitott szoftvert;
4.) Maguk a szoftvert fejlesztok elkezdenek
foglalkozni a problemaval (khm, ha senki
nem szol nekik akkor honnan tudnak hogy
nem jo?).
Szoval ha senki nem szol akkor senki nem
foglalkozik a dologgal. Ha sokan szolnak
akkor pedig akkor is ha mar regen meg van
oldva....
A forumon torteno anyazasnak maximum
idegnyugtato hatasa van, pontosabban
max. ha valami egyszeru telefon
beallitassal megoldhato (pl. csorogjon
tovabb igen/nem ))))
De meg ekkor is javasolt a szolgaltato
fele jelzes, talan a 50.000-ik hasonlo
hibabajentes utan tesznek is valamit...
|
szomb. nov. 18, 2006 21:22 |
|
|
fehér
arany tag
|
Nekem a fatávnál volt ilyen csöngött a telefon felvettem és csöngött tovább a kagylóba,de nem kapcsolt.Késöbb szóltak miért nem vettem fel .Az volt a bosszantó hogy csak két három naponta csinálta.
|
szomb. nov. 18, 2006 21:10 |
|
|
arnd
gyémánt tag
|
Macika írta: Czumy írta: Én még, szerencsére, egyiket sem tapasztaltam az alatt a majdnem 6 év alatt, amióta mobilom van. Nálam csak a továbbcsengés jelentkezett, de az elég bosszantó gyakorisággal nyár elején. Aztán mintha elvágták volna. Tehát már nem igazán aktuális. Akkoriban írtunk is róla, nem volt konkrétan EGYIK szolgáltatóhoz sem köthető.
Sajna még aktuális, bár valóban nekem sem panaszkodnak már a hívóim, de általam kezdeményezett hívásnál elofordult mostanában is...
|
szomb. nov. 18, 2006 20:36 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Czumy írta: Én még, szerencsére, egyiket sem tapasztaltam az alatt a majdnem 6 év alatt, amióta mobilom van. Nálam csak a továbbcsengés jelentkezett, de az elég bosszantó gyakorisággal nyár elején. Aztán mintha elvágták volna. Tehát már nem igazán aktuális.
Akkoriban írtunk is róla, nem volt konkrétan EGYIK szolgáltatóhoz sem köthető.
|
szomb. nov. 18, 2006 20:25 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
arnd írta: Na és most jön a non_plus_ultra, alias harmadik "jelenség" ez kb. pár hete jelentkezett először. Beszélgetés közben hirtelen egy másik telefonáló hangja behallatszik nem is kis hangerővel de úgy, hogy Ő és a nem hallható partnere ezt nem érzékeli.
Asszem, ez utóbbiról volt valahol egy hangfájl, ami jól szemléltette az esetet.
Meg tudja mondani valaki ennek a file-nak az elérhetőségét?
Én még, szerencsére, egyiket sem tapasztaltam az alatt a majdnem 6 év alatt, amióta mobilom van.
|
szomb. nov. 18, 2006 20:11 |
|
|
arnd
gyémánt tag
|
Nem találtam hasonló topicot, persze lehet, hogy valamelyik "gyalázó" topicban volt már róla szó, de úgy érzem, hogy nem szabad a jelenség mellett elmenni.
Az első "érdekes" jelenség kb. nyáron kezdődöt: véletlen szerűen akik hívtak mobilon azoknak nem szűnt meg a kicsöngési hang miután "felvettem" a telefont. Ez azonkívűl, hogy elég zavaró volt nekik (én nem hallottam) elég érdekes szitut hozott létre, amikor már nagyon érthetetlen idiótának tűnt a számomra a hívó, akkor a kicsöng kérdésre jött is egyböl az igen válasz... és persze híhvattam vissza, hogy értse is amit mondok.
Kb. ősz óta létezik a második "érdekesség". Hívás indításakor már gyanúsan hangos a telefon, és persze utána a beszélgetés lehetettlen mivel túl van vezérelve az audió rész torz sistergő, ez is "csak" időnként fordul elő de azért napi szinten. Tulajdonképpen csak headsettel tapasztaltam de kb. 80-90%-ban így telefonálok, két különböző telefon és headset kombinálásával is jelentkezett (N6680,E61/Motorola H700,810 minden variációval).
Na és most jön a non_plus_ultra, alias harmadik "jelenség" ez kb. pár hete jelentkezett először. Beszélgetés közben hirtelen egy másik telefonáló hangja behallatszik nem is kis hangerővel de úgy, hogy Ő és a nem hallható partnere ezt nem érzékeli.
|
szomb. nov. 18, 2006 19:42 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 28 hozzászólás ] |
|