Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. dec. 27, 2024 5:55

Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ] 
Külföldről magyar mobilt hívni, olcsón... 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
benhur írta:
Szóval meg vagyok lőve: 72 vagy 140 a percdíj onnan magyar mobilra?
T-com-ot kérdezni sem érdemes, ahány ügyintéző, annyiféle válasz... :-(

Magyar mobilra kb. 140 lesz, magyar vezetékesre meg kb. 70 Ft. Ha dolgozni mész ki, akkor az ottani T-Com-nál elő kell fizetni a vezetékes Europa 25 díjcsomagra, azzal olcsó hívni minden európai T-Com/T-Mobile számot csúcsidőn kívül. Ha meg nyaralni mész, nem értem, minek foglalkozol a mobiloddal, meg azzal, hol a legközelebbi fülke...

hétf. jún. 12, 2006 15:33
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Vizsla írta:
Nézd meg, hogy milyen tarifátok van a t-comon, és annak megfelelően keresd ki itt a horvát mobil hívásást. Annyiba fog kerülni a magyar mobil hívása, a díjcsomag számlázási egységével és kapcsolási díjával.

Végre egy ember, aki használja a hazaszámlázót. Mindenki más ilyen jellegű kérdésben állandóan külföldi prepaidet akar venni... Legutóbb Olaszországgal kapcsolatban.

Pont az a gondom, hogy a t-com ügyintézők egy része az általad említett tarifát erőltette, ami pl. felező esetén 140 Ft, míg a másik köti az ebet a karóhoz, hogy a hazai mobilhívás tarifája szerint kerül számlázásra a Horvátországból (vezetékesről vagy fülkéből) inditott, magyar belföldi mobilirányra érvényes 72 Ft-ot. (S voltak további variációk is)
Szóval meg vagyok lőve: 72 vagy 140 a percdíj onnan magyar mobilra?
T-com-ot kérdezni sem érdemes, ahány ügyintéző, annyiféle válasz... :-(

hétf. jún. 12, 2006 15:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Legolcsóbban VoIP-pal lehetne megoldani a hívást (kb. 45 Ft/perc), viszont a hívás létrehozásához vagy kell egy harmadik személy aki gép előtt ül vagy neked kellene olyan helyen lenni, ahol egymás mellett van egy vonalas telefon és egy számítógép. :-)

hétf. jún. 12, 2006 13:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nézd meg, hogy milyen tarifátok van a t-comon, és annak megfelelően keresd ki itt a horvát mobil hívásást. Annyiba fog kerülni a magyar mobil hívása, a díjcsomag számlázási egységével és kapcsolási díjával.

Végre egy ember, aki használja a hazaszámlázót. Mindenki más ilyen jellegű kérdésben állandóan külföldi prepaidet akar venni... Legutóbb Olaszországgal kapcsolatban.

hétf. jún. 12, 2006 12:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm mindenkinek az ötleteket, eddig a "Hazaszámlázó" tűnik legolcsóbbnak, ha tényleg igaz a 72 Ft-os percdíj. Ez azonban nem biztos, mert én is felhívtam ma már a t-com ügyfélszolgálatot, többször is, sőt a Hívókártya információs számukat is (80/424424) s ezeken a számokon eddig 4 különböző variációt mondtak Hazaszámlázó esetén a magyar mobil irányú percdíjra Horvátországból 65 és 140 Ft között. De ha az említett 72 Ft az igaz, az akkor egész jó megoldás lesz.

hétf. jún. 12, 2006 11:12
arany tag

Hozzászólás 
Ugyan nem feltétlenül 100Ft alatt, de a Neophone kártyával van roaming Horvátországból:

Horvátország 008001240 65.00 65.00 65.00
Mobiltelefon hívás 72.00 40.80
Beszélgetés költsége = roaming percdíj + alap percdíj
De csúcsidőn kívül 105,80 nem olyan szörnyű.

http://web.neophone.hu/?q=neophone/hivokartya/roaming

Illetve a T-Comnál van a Hazaszámlázó hívókártya.
A 1212 azt mondta, hogy a hívás annyiba kerül, mintha itthonról hívnál a vezetékesedről mobilt.
Ha van vezetékes telefonod, akkor ez tűnik a legjobb megoldásnak.

hétf. jún. 12, 2006 10:48
platina tag

Hozzászólás 
benhur írta:
Neophone-t felhívtam 2 perccel ezelőtt. Az ügyintéző őszintén bevallotta: fogalma sincs mennyibe kerül Magyarországon tartózkodó magyar mobilt hívni Horvátországból Neophone kártyával. :-(
Az ügyfélszolgálatok eddig képtelenek segíteni a díj kiderítésében:
vagy fogalmuk sincs, vagy 4-en 4 félét mondanak.
21. század :-(

Neophone-al Horvátországból 65 Ft a behívás + a belföldi Neophone percdíj, ami mobilra csúcsidőben 72, csúcsidőn kívül 40,8 Ft.

Tehát összesen 137 Ft csúcsidőben, és 105,8 Ft csúcsidőn kívül.

http://web.neophone.hu/?q=neophone/hivokartya/roaming
http://web.neophone.hu/?q=neophone/hivokartya/percdijak

hétf. jún. 12, 2006 10:43
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Vegyél egy Wi-Fi-s cuccot és használ valamilyen SIP-es megoldást vagy akár a Skype-ot. Szerintem nagyon sok helyen találsz ingyenes Wi-Fi-t.

hétf. jún. 12, 2006 10:40
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Közben kiderítettem: az EZPHONE kártya sem jó külföldön, csak belföldről lehet hívni vele. Ugyanez a helyzet a Bellafone-nal is. :-(
(A Bellafone az, amelyik a "TV ügyvédje" című méltán híres :-) műsorban is szerepelt a lenyomozhatatlan sms-ekkel.)
A Telecard-dal 158 Ft/perc az magyar mobilok hívása külföldről, de ez kicsit soknak tűnik. Olcsóbb megoldás érdekelne...

hétf. jún. 12, 2006 10:20
ezüst tag

Hozzászólás 
skynet írta:
392MHz írta:
Ha olcson akarsz kommunikálni:

1. felhivnak téged (pl. egy hazacsörgéssel felhivatod magad) az otthoniakkal hivokártyával VEZETÉKESRŐL VEZETÉKESRE.
2. te telefonálsz haza hivokártával VEZETÉKESRŐL VEZETÉKESRE

bármi ettől eltérő megoldás jelentősen drágább.

benhur mobilt akar hívni, nem? egyébként ilyen alapon a legolcsóbb a skype :D

Így van. Sajnos akiket hívni akarok nem rendelkeznek vezetékes telefonnal. Vezetékest egyébként valóban viszonylag olcsón lehet kintről hívni, pl. a t-com-os hívókártyákkal 64.80-as percdíjért. Biztosan van ennél olcsóbb is, de engem nem is ez érdekelne, hanem a magyar mobil számok hívása. Nincs olcsó, 100 Ft/perc alatti megoldás?

hétf. jún. 12, 2006 10:04
platina tag

Hozzászólás 
Ha olcson akarsz kommunikálni:

1. felhivnak téged (pl. egy hazacsörgéssel felhivatod magad) az otthoniakkal hivokártyával VEZETÉKESRŐL VEZETÉKESRE.
2. te telefonálsz haza hivokártával VEZETÉKESRŐL VEZETÉKESRE

bármi ettől eltérő megoldás jelentősen drágább.

hétf. jún. 12, 2006 9:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Éljen az ügyfélkozpontúság :?
Nekem egy éve mondta a vodás üszi: meg tudja mondani, milyen hálókat tudok használni Németo-ban, de azt nem, melyik a legolcsóbb. Pedig gondoltam, nem kell még azt is keresgetnem :?

hétf. jún. 12, 2006 9:53
ezüst tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Pl. vodafone passport? De aztán megnéztem, hogy pont Horváto-ba nem érvényes :(
Sztem nézz vmi hívókártyát, van belőle sok: neophone, easy-call meg még jópár. Ezeknek a lényege, hogy egy központi számot kell hívnod és a megvett kártya terhére tudsz beszélni. És mivel a hívásod voip alapú (a központtól neten megy a hívás és nem hagyományos tel.központokon keresztül-> kisebb költség), így jóval olcsóbb az egész ;) Ilyen kártyákat ált. lehet kapni mobilos boltokban, meg újságárusoknál is.

Neophone-t felhívtam 2 perccel ezelőtt. Az ügyintéző őszintén bevallotta: fogalma sincs mennyibe kerül Magyarországon tartózkodó magyar mobilt hívni Horvátországból Neophone kártyával. :-(
Az ügyfélszolgálatok eddig képtelenek segíteni a díj kiderítésében:
vagy fogalmuk sincs, vagy 4-en 4 félét mondanak.
21. század :-(

(Sajnos a Vodafone Passport-hoz hasonlóan a Datanet hívókártya sem használható Horvátországban, ezt is kiderítettem közben)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára benhur hétf. jún. 12, 2006 9:53-kor.

hétf. jún. 12, 2006 9:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pl. vodafone passport? De aztán megnéztem, hogy pont Horváto-ba nem érvényes :(
Sztem nézz vmi hívókártyát, van belőle sok: neophone, easy-call meg még jópár. Ezeknek a lényege, hogy egy központi számot kell hívnod és a megvett kártya terhére tudsz beszélni. És mivel a hívásod voip alapú (a központtól neten megy a hívás és nem hagyományos tel.központokon keresztül-> kisebb költség), így jóval olcsóbb az egész ;) Ilyen kártyákat ált. lehet kapni mobilos boltokban, meg újságárusoknál is.

hétf. jún. 12, 2006 9:40
ezüst tag

Hozzászólás Külföldről magyar mobilt hívni, olcsón...
Sziasztok. Félig vezetékes a kérdés, félig mobilos, de nyaralás előtt mindenképpen aktuális. :-)
Van ötletetek arra vonatkozólag, hogyan lehetne külföldről (pl. Horvátországból) olcsón (100 Ft alatti percdíjért) Magyarországon tartózkodó magyar mobilt hívni? A roaming díjakat elnézve mobilról nem igazán jó ötlet, kinti kártyát venni sem akarok, nem is lenne egyszerű.
Valami olcsóbb, pl. hívókártyás megoldás érdekelne...
Csak annyiféle van és annyira zavarosan adják elő a tarifákat, hogy reménytelen megtudni a lényeget. Pl. a t-comnál eddig 4 féle percdíjat mondtak 4 hívásból. :-)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára benhur hétf. jún. 12, 2006 10:25-kor.

hétf. jún. 12, 2006 9:31
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 16 hozzászólás ]