Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 9:32

Hozzászólás a témához  [ 103 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
A lehetséges új mobilszolgáltatók listája 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
asdf_ írta:
OFF
Az ilyeneknel, hogy ez meg azt csinal a posta (biztosito, bankkartya, anyamkinja) mindig az jut az eszembe, hogy mi lenne, ha azzal foglalkozna, ami a dolga??? Pl. azzal, hogy az oktober 31-en az OLK-ban jart szamlalevel ne november 13-an erkezzen meg (benne a 12-en lejart befizetesi hatarideju csekkel, utana hetvege, tehat leghamarabb 4 nap kesessel 16-an tudjuk befizetni), vagy hogy kulfoldi csomag eseten ne kelljen canossat jarnom, hogy tertivevenyesen adjak fel, hogy meg is kapjam, vagy mondjuk 8 ablakbol ne 3 mukodjon, aminel 10 percet kell sorbaallni meg hasonlok...
ON
Nekem is az jutott eszembe először, hogy épp ez a kettő fog össze...
A 10 perc sorbanállásról: NAGYON boldog lennék ha itt a környékünkön lenne olyan posta ahol CSAK 10 percet kell sorban állni, és nem (valóban) minimum 30-at.
És mindemellett a város majdnem összes postaládáját leszerelték, úgyhogy egy már felbélyegzett levél útnak indítása is kizárólag postahivatalban lehetséges (igaz ott van postaláda is tehát ez esetben nem a sorban állás baj, de mindenképpen sokkal többet kell zarándokolni).

kedd nov. 17, 2009 19:43
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
OFF
Az ilyeneknel, hogy ez meg azt csinal a posta (biztosito, bankkartya, takarek, anyamkinja) mindig az jut az eszembe, hogy mi lenne, ha azzal foglalkozna, ami a dolga??? Pl. azzal, hogy az oktober 31-en az OLK-ban jart szamlalevel ne november 13-an erkezzen meg (benne a 12-en lejart befizetesi hatarideju csekkel, utana hetvege, tehat leghamarabb 4 nap kesessel 16-an tudjuk befizetni), vagy hogy kulfoldi csomag eseten ne kelljen canossat jarnom, hogy tertivevenyesen adjak fel, hogy meg is kapjam, vagy mondjuk 8 ablakbol ne 3 mukodjon, aminel 10 percet kell sorbaallni meg hasonlok...
ON

kedd nov. 17, 2009 19:35
arany tag

Hozzászólás 

Még akár be is jöhet nekik. A cikkben azt írják, hogy az idősebb ügyfelekre koncentrálnak majd, ami jó ötlet, mert ugyan valószínűleg kevesebbet költenek, de sok kicsi sokra megy. Az idősebb vidéki emberek pedig bátrabban mennek be a postára, mint a Vodafone, T-Mobile meg Pannon üzletekbe. Szerintem.

kedd nov. 17, 2009 19:20
platina tag

Hozzászólás 
Mobilszolgáltatást indít a Posta

http://index.hu/tech/2009/11/17/mobilszolgaltato_lesz_a_posta/

http://nol.hu/gazdasag/mobilszolgaltatast_indit_a_posta

kedd nov. 17, 2009 18:19
arany tag

Hozzászólás 
bluestar írta:
Még karácsony előtt jöhet az Invitel-mobil
A Vodafonenal vagy a Pannonnal társulva még karácsony előtt meg kíván jelenni a mobilpiacon Magyarország legnagyobb alternatív távközlési szolgáltatója, az Invitel.
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=121117

Tavaly még el akarta adni az Invitelt a tulajdonosa a Telenornak, most meg be akarnak lépni a mobilpiacra, érdekes fordulat.

Szerintem egyértelműen a jelek a Pannon irányába mutatnak: Mobilnet-szolgáltató lett az Invitel
Nekem is van ilyen, Pannon hálót használ, de Inviteles ip tartományt használ.

hétf. nov. 09, 2009 10:48
arany tag

Hozzászólás 
Ezzel vitatkozhatsz is. Kevés embert ismerek, akinek Erdélyben van rokona, ezek többynire olyan magyarok, akik onnan származnak és áttelepültek Magyarországra. Viszont rengeteg magyart ismerek, akinek van rokona az USA-ban, Kanadában, Ausztráliában, Ausztriában, Németországban, Svédországban és Európa többi országaiban. Arról nem is beszélek, hogy magyarok tízezrei élnek az EU valamelyik országában, mert az elmúlt években ott találtak munkát.

De a hangsúly nem csak a rokonságon volt, hanem az üzlettársakon is. A külföldi befektetők nagy része nem Romániból, hanem valamekyik "nyugati" országból érkeznek. Biztos vagyok abban, hogy Nyugat-Európa, USA és Kanada felé jelentősen több hívást bonyolítunk Magyarországról, mint Románia irányába.

De ahelyett, hogy ezzel vitatkoznál, inkább arra adjál nekünk választ, hogy miért csak Románia irányába van opció, és miért nem az egész EU irányába, úgy mint nyugati szomszédainknál? Persze a választ ismerjük. Azért nincs tisztességes EU, USA, Kanada opció, mert amíg lehet húzzák le rólunk a pénzt. Ezért mondtam azt, hogy nagyon várom már a virtuális versenytársakat.

A Hang a hálón szolgáltatást ismerem, de gondolom, akkor te is ismered annak 69 Ft-os percdíját. Abban remélem egyetértünk, hogy a 69 Ft sokkal több a 9 Centnél. Persze magyar viszonylatban nem rossz a szolgáltatás, ráadásul úgy tudom, hogy a T-nél és a Pannonnál még drágább a percdíj külhonba. De azért a 69 Ft-ra is azt kell mondanom, hogy lóf...sz a szolgáltatók valagába, ha a 9 Cent (átszámítva kb. 24 Ft) is nyerességet tud jelenteni a szolgáltatóknak (lásd Nyugat-Európa).

vas. nov. 01, 2009 13:54
ezüst tag

Hozzászólás 
1. Szerintem a magyarok elenyésző részének van rokonsága Romániába;

2. A legtöbb magyarnak inkább USA-ban, Kanadában, Ausztriában, Németországban, Svédországban, stb. van rokona, üzlettársa.

Ezzel vitatkoznék...

Ideje lenne, hogy osztrák/német mintára már itthon is lenne olyan tarifa/opció, amelynek segítségével lehetne "olcsón" bármelyik EU-s országba, USA-ba és Kanadába telefonálni. Ezért bízom a virtuális szolgáltatókban, mert addig még menni fog a kartellezés ezerrel.

Vodafone hang a hálón szolgáltatás díjait ajánlom figyelmedbe!

vas. nov. 01, 2009 11:59
arany tag

Hozzászólás 
Ausztriában és Németországban is ez megy. Van 10 millió virtuális szolgáltató, mindegyik valamelyik nagy szolgáltató (Vodafone, T-mobile, O2, EPlus, A1, Orange, stb) hálózatát használja. Ennek köszönhetően már ott tartanak, hogy minden EU-s hálózatba 9 Centért telefonálnak, miközben itt Magyarországon még 70 Ft-okat gombolnak le rólunk egy külföldi hívásért.

Nem is értem, hogy a Vodafone Magyarország miért csak ezt a k...a Rómánia opciót kinálja??? Ennyi erővel kéne még egy Felvidék opció, Újvidék opció, Burgenland opció, Ukrajna magyar területei opció és Magyar Tenger opció (Horvátország magyar területei). :D

1. Szerintem a magyarok elenyésző részének van rokonsága Romániába;

2. A legtöbb magyarnak inkább USA-ban, Kanadában, Ausztriában, Németországban, Svédországban, stb. van rokona, üzlettársa.

Ideje lenne, hogy osztrák/német mintára már itthon is lenne olyan tarifa/opció, amelynek segítségével lehetne "olcsón" bármelyik EU-s országba, USA-ba és Kanadába telefonálni. Ezért bízom a virtuális szolgáltatókban, mert addig még menni fog a kartellezés ezerrel.

vas. nov. 01, 2009 11:05
ezüst tag

Hozzászólás 
joc_ írta:
panama-boy írta:
Szerintetetek lesznek Magyarországon "virtuális" mobilszolgáltatók, akik úgy mint Ausztriában pl. az Aldi, Lidl láncon keresztül árulják kártyáikat, tehát boltokat, személyzetet nem tartanak fenn?
Szerintem nem.
A P és a T már többször nyilatkozta, hogy ő nem lesz ilyenben partner.
A V sokak szerint most is virtuális szolgáltató, illetve diszkont szolgáltató, már ami a minőséget illeti.

A V jobb minőségben, mint a másik kettő. Az invitel mobilra kíváncsi lennék (ha lesz). Voda hálózatát használná, nem lenne baj. Aztán majd árulhatnák a SIM kártyákat az ALDI-ban és a Lidl-ben.

szomb. okt. 31, 2009 11:40
arany tag

Hozzászólás 
Invitel? Na erre kiváncsi leszek.

vas. okt. 04, 2009 6:41
arany tag

Hozzászólás 
Még karácsony előtt jöhet az Invitel-mobil
A Vodafonenal vagy a Pannonnal társulva még karácsony előtt meg kíván jelenni a mobilpiacon Magyarország legnagyobb alternatív távközlési szolgáltatója, az Invitel.
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=121117

Tavaly még el akarta adni az Invitelt a tulajdonosa a Telenornak, most meg be akarnak lépni a mobilpiacra, érdekes fordulat.

kedd szept. 15, 2009 18:12
arany tag

Tartózkodási hely: Pécs, bar most epp London, bár most épp megint Pécs, ami most ismét Londonra változott...
Hozzászólás 
joc_ írta:
A V sokak szerint most is virtuális szolgáltató, illetve diszkont szolgáltató, már ami a minőséget illeti.

A virtuális szolgáltatók minősége (legalábbis technikai és nem szolgáltatási szinten) semmiben sem marad el a valós szolgáltatókétól, mivel azok hálózatát használják.

kedd szept. 15, 2009 11:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
panama-boy írta:
Szerintetetek lesznek Magyarországon "virtuális" mobilszolgáltatók, akik úgy mint Ausztriában pl. az Aldi, Lidl láncon keresztül árulják kártyáikat, tehát boltokat, személyzetet nem tartanak fenn?
Szerintem nem.
A P és a T már többször nyilatkozta, hogy ő nem lesz ilyenben partner.

szomb. szept. 12, 2009 9:04
arany tag

Hozzászólás 

szomb. szept. 12, 2009 7:51
Moderátor

Hozzászólás 
csab2 írta:
Tisztázás képpen: akkor most a teljes tender törölve lett, vagy csak a 4. gsm szolgáltatóra kiírt része? A 450 Mhz-en sem lesz új szolgáltató?
Cikk

vas. máj. 10, 2009 22:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tisztázás képpen: akkor most a teljes tender törölve lett, vagy csak a 4. gsm szolgáltatóra kiírt része? A 450 Mhz-en sem lesz új szolgáltató?

vas. máj. 10, 2009 17:27
platina tag

Hozzászólás 
A 450-ben még bizakodhatunk, az különben is fontosabb nekem.

Ha a 900-as kiírást ki tudták lőni, akkor a 450-es is "felfüggesztődik"....
Amin majdnem sírva fakadtam (én az esti Kossuth hírekben hallottam a kocsiban a hírt), hogy a visszavonást a negyedik szolgáltató ÉRDEKÉBEN teszik, mert a megváltozott gazdasági helyzetben lehet, hogy nehezebb dolga lenne.... brüüühühühühü.... a jószívű, együttérző magyar hatóságok..... milyen kedvesen figyelnek a pályázók érdekeire.... igazán megható....

hétf. márc. 16, 2009 22:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát, úgy látszik, hogy az ebben a topicban (is) megjelent pletykáknak volt alapja: mocskos politika húzódik itt meg a háttérben.
A 450-ben még bizakodhatunk, az különben is fontosabb nekem.

hétf. márc. 16, 2009 20:08
arany tag

Hozzászólás 
vidékiviktor írta:
http://index.hu/tech/2009/03/16/nem_lesz_negyedik_mobilszolgalatato/

"A negyedik mobilszolgáltató piacra lépését lehetővé tevő pályázattal egy időben meghirdetett másik hat frekvenciacsomagra beérkezett ajánlatok elbírálása még folyamatban van. Magyarán még nem derült ki, hogy a 450 MHz-es pályázatnak ki lesz a győztese."

Végülis valami azért csak megmaradt. :?

hétf. márc. 16, 2009 18:23
arany tag

Hozzászólás 
http://index.hu/tech/2009/03/16/nem_les ... lgalatato/

hétf. márc. 16, 2009 18:11
vas-tag

Hozzászólás 
2008-10-27 14:10:37 az első hír:

http://tarcsahang.blog.fn.hu/index.php? ... ato&todo=/

"Az Extenet ma bejelentette, hogy indul, anyacége az Econet részvényei csúnyán alul értékeltek jelenleg."

Naon- naon sütétség(köd)van itt kérem, no meg a BÉT- en (Econet.hu) is!!

szomb. feb. 14, 2009 8:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mobi írta:
OFF

Ez iszonyú gusztustalan! Már tudom miért élek inkább egy királyságban a mi kis DEMOKRÁCIÁNK helyett...!

ON

Nézd, a demokrácia a nép uralma. Egy kisebbség uralma a többség felett: diktatúra. Ezek után eldönthted, hogy itt demokrácia van vagy diktatúra.

szomb. feb. 14, 2009 8:29
Profil Honlap
arany tag

Tartózkodási hely: Pécs, bar most epp London, bár most épp megint Pécs, ami most ismét Londonra változott...
Hozzászólás 
OFF

Ez iszonyú gusztustalan! Már tudom miért élek inkább egy királyságban a mi kis DEMOKRÁCIÁNK helyett...!

ON

szomb. feb. 14, 2009 4:57
ezüst tag

Hozzászólás 
T68m írta:
micsoda tévedésben vagy! Pont azügyben volt telefon, nehogy véletlenül legyen negyedik szolgáltató! :twisted:

Nem... :shock: Elég biztos, hogy jól tudom. Nem inkumbensek telefonáltak, bár az sem lett volna teljesen váratlan korábbi tapasztalatok alapján :roll: Levezetem.

A téma nem ide tartozik, hanem politikai fórumokra. (Szerencsétlen ismerősöm testközelből tudja, hogy ki "telefonált" és pontosan mit mondott. Az inkumbensek a "telefon" tartama miatt dühöngenek már egy ideje. MobiNet spekuláció és MT macedón ügyében lebukott, korrupción szocializálódott, offshore trükkös vezetők 1-2 kétes vegyértékű politikussal megspékelve nyomulnak).

A Digi és Dreamcom is jobb ajánlatot adott be, de nem nyerhetnek, mert a politika nem engedi. Ilyen helyzetben soha sincs győztes, kivéve persze a három mobilt, akik "telefon" nélkül is jól járnak. :!:

pén. feb. 13, 2009 18:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
Janoka1 írta:
nemedi írta:
Rosszul interpretálod a jeleket. Ez nem síri csend, ez vihar elõtti csend. Nem kell nekik taps. Egy telefonra várnak felülrõl.

1. Volt telefon ma, de a szakapparátus saját védelme érdekében nem hajlandó a "politikai" parancsot végrehajtani (a harmadik helyen álló MobiNet kihozása gyõztesként). Valószinüleg nem lesz negyedik szolgáltató. Ez a három mobil szolgáltató alapvetõ érdeke, plusz az NHH vezetése is igy tud állva kijönni valahogyan a politikával megterhelt, eredetileg szakmainak indult ügybõl.

2. Digi-rõl nem tudni sokat. Azt mondják, hogy semmi esélyük sincs semmire. Az MWBH Puch László cég, azaz az is politikával agyonterhelt (és sajnos nem ezen fórum témája ez sem).

A 450 MHz-es spektrum technológia semlegesen lett kiirva, de CDMA várható, ha lesz valami a tenderbõl. Azt várom, hogy a 3G-s spektrumokon nem lesz gyõztes. A 450-en sem lesz, vagy esetleg révbe ér az MWBH.

micsoda tévedésben vagy! Pont azügyben volt telefon, nehogy véletlenül legyen negyedik szolgáltató! :twisted:

pén. feb. 13, 2009 17:44
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
nemedi írta:
Rosszul interpretálod a jeleket. Ez nem síri csend, ez vihar előtti csend. Nem kell nekik taps. Egy telefonra várnak felülről.

1. Volt telefon ma, de a szakapparátus saját védelme érdekében nem hajlandó a "politikai" parancsot végrehajtani (a harmadik helyen álló MobiNet kihozása győztesként). Valószinüleg nem lesz negyedik szolgáltató. Ez a három mobil szolgáltató alapvető érdeke, plusz az NHH vezetése is igy tud állva kijönni valahogyan a politikával megterhelt, eredetileg szakmainak indult ügyből.

2. Digi-ről nem tudni sokat. Azt mondják, hogy semmi esélyük sincs semmire. Az MWBH Puch László cég, azaz az is politikával agyonterhelt (és sajnos nem ezen fórum témája ez sem).

A 450 MHz-es spektrum technológia semlegesen lett kiirva, de CDMA várható, ha lesz valami a tenderből. Azt várom, hogy a 3G-s spektrumokon nem lesz győztes. A 450-en sem lesz, vagy esetleg révbe ér az MWBH.

pén. feb. 13, 2009 17:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Február 03 van. Még semmi eredményhirdetés.

Közben elolvastam 450 Mhz-ra Digi mellett pályázó MWB leírásait a CDMA2000/450-ről. Elég "Amway"-es (vagy Nework21?).

Keresem, hogy a Digi milyen rendszert használna, milyen technikával, milyen letöltési és feltöltési számokkal, de ilyet nem találok. Vagy lehet, hogy rossz kulcsszavakat írtam be a gugliba?

kedd feb. 03, 2009 10:41
vas-tag

Hozzászólás 
bulldogom írta:
Ma is csak a síri csönd jön az éteren. Mire várnak az NHH-ban? Tapsra? Ennyi idő nem volt elég, hogy megegyezzenek?

Rosszul interpretálod a jeleket. Ez nem síri csend, ez vihar előtti csend. Nem kell nekik taps. Egy telefonra várnak felülről.

hétf. jan. 26, 2009 15:59
vas-tag

Hozzászólás 
Ma is csak a síri csönd jön az éteren. Mire várnak az NHH-ban? Tapsra? Ennyi idő nem volt elég, hogy megegyezzenek?

hétf. jan. 26, 2009 14:14
vas-tag

Hozzászólás 
csab2 írta:
Engedjétek meg, hogy annyit hozzátegyek a témához, hogy engem igaziból a 450-es freki érdekel, ami szélessávú netet varázsolhat oda is, ahová a hsdpa-t nem éri meg kiépíteni. Az pedig, hogy lesz-e 4. mobilszolgáltató, inkább csak mint a téma iránt érdeklődőt csigáz fel, sem mint gyakorlati hasznot hozó tény érdekel(persze tudom, hogy nagy hatással lehet a piacra, de ismerve a körülményeket (válság+politikai és üzleti lobbi) nem fűzök a dologhoz túl nagy reményeket).
Kíváncsian várom a fejleményeket.
Üdv!

Ebben nagyon igazad van, de a 450-nél szerencsére nem lehetett hallani manipulációról és talán nincs is. Ha ott a Digi nyer, akkor biztos lehet majd egy két éven belül 5.3 megabittel sok helyen netezni. Én még a kilencvenes évek elején nyugodtan telefonáltam Ausztriából Westel450-nel, csak a kezem majd leszakadt.

Negyedik szolgáltató meg biztos lesz csak még nem tudjuk ki. Akkora visszhangot keltett a Vodafone és Nokia-Siemens a hét végéig, hogy még a végén nem jön össze amit a politikusok kiterveltek.

vas. jan. 25, 2009 17:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Engedjétek meg, hogy annyit hozzátegyek a témához, hogy engem igaziból a 450-es freki érdekel, ami szélessávú netet varázsolhat oda is, ahová a hsdpa-t nem éri meg kiépíteni. Az pedig, hogy lesz-e 4. mobilszolgáltató, inkább csak mint a téma iránt érdeklődőt csigáz fel, sem mint gyakorlati hasznot hozó tény érdekel(persze tudom, hogy nagy hatással lehet a piacra, de ismerve a körülményeket (válság+politikai és üzleti lobbi) nem fűzök a dologhoz túl nagy reményeket).
Kíváncsian várom a fejleményeket.
Üdv!

szomb. jan. 24, 2009 16:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Az index cikke:

Megakadt a mobiltender eredményhirdetése

Bizonytalan a mobiltender végeredménye, mert bár a kiszivárgott, általunk is bemutatott számok alapján a DreamCom és a MobiNet esélyes a győzelemre, az NHH késik a győztes kihirdetésével. A távközlési iparág egyik része szerint van esélye egy új mobilcégnek, a másik része szerint nincs. A háttérben politikai pártok kavarnak, és az érdekek kusza csomóját nehéz kibogozni.

Az évtized egyik legnagyobb üzleti lehetősége a hazai távközlésben a negyedik mobilszolgáltatónak fenntartott licenc hasznosítása, de az ebben érintett vállalatok mind mást mondanak arról, hogy a frekvencián milyen szolgáltatást kellene elindítani. A magyar távközlési ipar összes szereplője érintett, és a frekvenciapályázat szigorú szabályai miatt pont azok a vállalatok nem beszélhetnek a konkrét terveikről, akik új szolgáltatót indítanának.

A teljes cikk: http://index.hu/tech/mobil/mobilt09/

szomb. jan. 24, 2009 9:35
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akkor egy picit frissebb hír:
http://mobilarena.hu/hir/nokia_gyenge_n ... johet.html

pén. jan. 23, 2009 20:24
platina tag

Hozzászólás 
A túlélő üzemmódhoz egy apró adalék:

Veszteséges a Sony Ericsson
2009.01.16. 14:17 txbx

Egy évvel ezelőtt még 373 millió euró volt a Sony Ericsson negyedik negyedéves nyeresége, most a vállalat veszteséges, 187 millió eurós mínusszal zárt 2008-at. Az elemző sokkal kisebb, csupán 72 milliós veszteséget vártak. A Sony Ericsson egész éves profitja 73 millió euróra zsugorodott a 2007-es 1,1 milliárd euróról.

A Sony Ericsson 24,2 millió készüléket adott el a negyedik negyedben, 21 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A vállalat a korábban bejelentett 300 millió eurónál 180 millió euróval többet akar lefaragni a működési költségeiből. A társaság szerint jövőre tovább romlik a piac.

A nagy gyártók közül a Motorola is jelezte, hogy veszteséges lesz, ez persze egyáltalán nem meglepő. A Nokia jövő csütörtökön jelent az évvégi hajráról.

pén. jan. 23, 2009 19:48
platina tag

Hozzászólás 
Ezen te sem lepődsz meg!? Félretéve az esélylatolgatást, mert abba a vodafone ma reggeli nyilatkozata után már nem mennék bele. Azért egy kicsit szurkolok a DreamCom-nak. Pár száz állás több mint a semmi.

Akkor a Voda is valamelyik zsebcégén keresztül próbálkozik. Legalábbis nekem így tűnik.
A pár száz állással szemben több ezer megszűnése fog állni....

pén. jan. 23, 2009 19:06
vas-tag

Hozzászólás 
Ezen te sem lepődsz meg!? Félretéve az esélylatolgatást, mert abba a vodafone ma reggeli nyilatkozata után már nem mennék bele. Azért egy kicsit szurkolok a DreamCom-nak. Pár száz állás több mint a semmi.

pén. jan. 23, 2009 16:55
platina tag

Hozzászólás 
Elküldeni csak akkor fognak, ha az anyacégek elkezdik kivinni a pénzt, hogy magukat mentsék.

...vagy rájuk szól az anyacég, hogy tessék javítani az egy dolgozóra eső nyereség értékét. Mivel többlet bevételt a jelenlegi helyzetben nehéz csinálni, ezért a tényező nevezőjét, azaz a létszámot csökkenti.
Az anyacégek azért, hogy kozmetikázzák a saját pénzügyi problémáikat, a gyarmatokról próbálnak egy kis mérlegcsinosító profitot felmutatni, magyarán exporttálják a saját szociális feszültségüket hozzánk: itt keletkezzen a munkanélküliség úgy, hogy közben nekik javuljon/ne romoljon a pénzügyi mutatójuk....
0zért mondtam én már 10 évvel ezelőtt is az észnélküli közszolgáltatás privatizációkor, hogy mi duplán fogunk szívni, ha bebaxik egy gazdasági válság Ajrópában....

pén. jan. 23, 2009 15:37
vas-tag

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Pár száz munkahelyet biztosan létesítenek.

Cserében a jelenlegi 3 meg el fog küldeni vagy 3000-te hivatkozva a megváltozott piaci helyzetre...

Olvastam egy riportot -majd megkeresem-, amiben nyugati elemzők meglepődéssel tapasztalják, hogy a mi régionkban nem csökken a mobilszolgáltatók nyeresége a válság hatására. Elküldeni csak akkor fognak, ha az anyacégek elkezdik kivinni a pénzt, hogy magukat mentsék. Kiderül amikor az NHH végre szót kér.

pén. jan. 23, 2009 15:22
platina tag

Hozzászólás 
Pár száz munkahelyet biztosan létesítenek.

Cserében a jelenlegi 3 meg el fog küldeni vagy 3000-te hivatkozva a megváltozott piaci helyzetre...

pén. jan. 23, 2009 15:00
vas-tag

Hozzászólás 
OK.Maradunk a technológiánál.

pén. jan. 23, 2009 13:07
Moderátor

Hozzászólás 
Jelentem, megtaláltam a rég keresett a nagy piros DEL billentyűt.

Kéretik elolvasni a fórumszabályzatot.
Aki politizálni akar, az tegye meg a megfelelő, azt engedő fórumban.
EZ NEM AZ A FÓRUM!

Köszönöm az együttműködést.

pén. jan. 23, 2009 13:04
vas-tag

Hozzászólás 
A Pannon jártatja a száját, de nem mond semmit. A Vodafone-tól jött a lecsapás. Szerintük frekvenciaspekuláció folyik. Ez már legyen elég egy botrányhoz.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bulldogom pén. jan. 23, 2009 13:08-kor.

pén. jan. 23, 2009 12:50
vas-tag

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Tegnap este a Kossuth rádóban 8 óra körül volt egy riport az új mobilszolgáltatóról, és a Pannon magyarul erősen ákcéntusál beszélő emberetűzzel vassal bizonygatta, hogy az új szolgáltató belépése csak rontani fog a helyzeten, meg az lenne a legjobb, ha a Pannon cége kapná a negyedik koncessziót.... de azt nem árulta el, hogy melyik saját "zsebcégük" a jelentkezők közül...

A Pannon vezére, már többször nyilatkozott negatívan a negyedik szolgáltatóról. Egy t-comos ismerősöm azt mondta, hogy ez nem meglepő, mert a borítéknyitás napján Ők is be fognak valamit jelenteni, persze azt nem árulta el semmit. A Nokia Siemens - DreamCom páros azért remélem sikerrel veszi fel a harcot a Baja-Pásztory duóval és a haverjaikkal. Másrészről, ilyen ínséges időkben jól jöhet egy negyedik. Pár száz munkahelyet biztosan létesítenek.

pén. jan. 23, 2009 12:00
platina tag

Hozzászólás 
Tegnap este a Kossuth rádóban 8 óra körül volt egy riport az új mobilszolgáltatóról, és a Pannon magyarul erősen ákcéntusál beszélő emberetűzzel vassal bizonygatta, hogy az új szolgáltató belépése csak rontani fog a helyzeten, meg az lenne a legjobb, ha a Pannon cége kapná a negyedik koncessziót.... de azt nem árulta el, hogy melyik saját "zsebcégük" a jelentkezők közül...

pén. jan. 23, 2009 11:46
vas-tag

Hozzászólás 
Janoka1 írta:
A NOKIA kiállt a nyilvánosság elé.

http://nol.hu/gazdasag/rastartolt_a_mob ... s_networks

Viszzatalálhatnak a hazai mobil piacra.

Ha eddig még nem volt érdekes a mobiltender befutója, akkor mostmár az. Ha ezek után is a Baja Feri és a barátait hozzák ki győztesnek, kutya nagy balhé lesz. Az iparágiak a Dreamcom mellé álltak, bár a beruházás sem lesz aprópénz. Valaki betelfonálhatna az NHH-ba.

csüt. jan. 22, 2009 20:46
ezüst tag

Hozzászólás 
A NOKIA kiállt a nyilvánosság elé.

http://nol.hu/gazdasag/rastartolt_a_mob ... s_networks

Viszzatalálhatnak a hazai mobil piacra.

csüt. jan. 22, 2009 19:13
platina tag

Hozzászólás 
A volt T-mobilos Bodnár Zsigmond az ügyvezetője a MobiNetnek, a tulajdonos Content Holding felügyelő bizottságban az Orbán kormány alatt az EuroAtlanticos balhéval elhíresült Fellegi Tamás ül. A Pásztory Tamás rakta össze a projektet a Baja meg adta a politikai hátteret. A már említett Csizmadia, de lehet hogy más is kiadták az információt a Bodnáréknak, ezek meg úgy írták meg a tendert, hogy az biztos jó legyen.

Egyrészt szomorú vagyok, hogy ennyire nyíltan megy a mutyizás a frekvenciaügyben, másrészt ismételten bebizonyosodott, hogy nincs semmilyen kontroll a jelenlegi vezetés felett. Lassan eljutok oda, hogy visszasírom a kádári időket, amikor ilyen esetekben a párt kiemelte a látványosan kavaró figurákat a reflektorfényből, és néha még jó döntések is születtek....

csüt. jan. 22, 2009 9:27
vas-tag

Hozzászólás 
Nem véletlenül szivárgott ki a lista. A volt T-mobilos Bodnár Zsigmond az ügyvezetője a MobiNetnek, a tulajdonos Content Holding felügyelő bizottságban az Orbán kormány alatt az EuroAtlanticos balhéval elhíresült Fellegi Tamás ül. A Pásztory Tamás rakta össze a projektet a Baja meg adta a politikai hátteret. A már említett Csizmadia, de lehet hogy más is kiadták az információt a Bodnáréknak, ezek meg úgy írták meg a tendert, hogy az biztos jó legyen. Egy NHH-s ismerősöm mondta, hogy annyira arcátlanok voltak, hogy az utolsó pillanatban még megváltoztattak egypár fontos részletet az anyagban.

szer. jan. 21, 2009 23:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
OFF
Muszáj egymás TELJES hozzászólásait idézgetni?
ON
Üdv!

kedd jan. 20, 2009 21:09
vas-tag

Hozzászólás 
Janoka1 írta:
bulldogom írta:
QNKORI írta:
De az igazán érdekes mégis csak az, hogy a Magyar Telekom felügyelő bizottságában ülő Csizmadia Attila egyben ott ül a pályázati bírák között az NHH-ban

...nem Bástya elvtárs, ez már az ítélet!

Ez már az Ítélet.

Az viszont tényleg nem világos hogy miként veszik rá az elvileg független NHH döntéshozókat, hogy arra menjenek amerre a pártklientúra szele fúj. Mert a Csizmadia az egy, de nem Ő hozza meg a döntést egyedül és láthatólag az NHH most kissé visszakozik a kihirdetést illetően, mert a múlthét végén gondolom megszellőztette valaki belülről, hogy büdös a hal. itthon ez persze senkit sem szokott zavarni, megy minden mintha mise történt volna. Azért érdekelne, hogy ki fenyítette be az egész NHH-t ennyire! Gondolom a Bodnár Zsiga meg a Fellegi nem vállalta ezt a tisztséget.

Erről semmit sem tudok. Pletykálkodás vagy összeesküvés elméletek kreálása nem áll messze senkitől sem, de nincs igazi jelentősége. Ahol Pásztory és Baja felbukkan, ott előbb-utóbb megjelennek a zűrös ügyek. Pásztory a Matáv és az egész magyar távközlési szakma rossz szellemeként számtalan ellenséget szerzett magának. Nagyon megviselte kirúgását, nem is beszámitható már. Eltünése után jobb lett a levegő. Nem hiszem, hogy visszatalál a szakmába. Nincs aki alkalmazná és nyelvet sem beszél. Szóba se állnak olyan céggel, ami mögött felbukkan. A T-Mobile is igy reagál(t). Úgy hallottam, hogy mindegyik távközlési vállalat "beszólt" a politikának, hogy ne kavarjanak. Várjuk ki a fejleményeket.

Én nem hiszem, hoyg ez egyszerűen egy összesküvés elmlélet lenne. Nagyon kevés információ szivárgott ki, de ahogy te is látod egyszerre többen is megjelentek abból a társaságból, akiket nem feltétlenül engedett volna oda senki a húsos tálhoz még egyszer.

Szerintem igen is komoly jelentősége van. Ha nem lenne, akkor magyarázd el nekem, hogy mik azok a nem szakmai tényezők amik egy mobilszolgáltató kiválasztásánal fontosak. Pont ez a bibi. Kiszivárok, hogy a DreamCom fog nyerni, majd közlik, hogy vannak nem szakmai tényezők is amik simán győzelemre viszik a Pásztory, Fellegi, Bodnár triót.

hétf. jan. 19, 2009 17:57
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 103 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő