|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 9 hozzászólás ] |
|
T-Mobile Blackberry Instant E-mail
Szerző |
Üzenet |
propeller2
vas-tag
|
En egy magyar szolgaltatot hasznalok. Az O megoldasuk Zimbra alapu. Eleg olcso es barmely kulso imap/pop3-as cimemet be tudtam allitani.
http://innoiq.com/push
|
csüt. okt. 30, 2008 1:30 |
|
|
Petyuszka
ezüst tag
|
KrE írta: k_chris írta: kovezzetek meg de en nem ertem mi szukseg van a push mailre.. ha ugy mukodne mint az mms hogy kuld a rendszer egy smst hogy jott mms es toltsd le gprsen az OK, de ha jol tudom ez folyamatos GPRS, egy kiherelt TCP kapcsolattal, ami olyan keveset forgalmaz h ne szakadjon meg... 15 percenkenti mail check? spamszuron is vannak graylistek, ne mondja senki h millios uzletek mulnak azon h 5 perccel kesobb jott meg egy mail.. e-mail amugyis 90es evek eleje, total nem garantalt a kezbesulese.... Önmagának a push mailnek a jelenlegi formájában én sem látom értelmét, pont az általad felhozott hátrányok miatt. A BB-nek meg van az az előnye, hogy takarékos az adatforgalmat illetően, tehát nem csak önmagáról az azonnal megérkező emil-ről szól. Én a mail2web-et használom, de nem a levél, hanem az egyéb szinkronizálására. A lényeg egy bárhol és bármikor rendelkezésre álló backup a telefonkönyemről és a naptáromról, egy esetleges hr idejére, mert mint tudjuk, a WM-nél bármikor előfordulat egy ilyen katasztrófa.
Ajánlom mindenkinek a SEVEN-t. Nem 15 percenként ellenőrzi, hanem ahogy érkezik levelem, azonnal jelzi. És napi 5 levél, kb. 20 kbyte. Symbiannal használom, de van windows-os, java-s verziója is. Én nagyon szeretem.
|
hétf. feb. 04, 2008 19:11 |
|
|
Know
ezüst tag
|
k_chris írta: 15 percenkenti mail check? spamszuron is vannak graylistek, ne mondja senki h millios uzletek mulnak azon h 5 perccel kesobb jott meg egy mail.. e-mail amugyis 90es evek eleje, total nem garantalt a kezbesulese....
Egy kedves ismerősömet idézném: attól, hogy neked nem kell, még nem feltétlenül értelmetlen
A push mail nekem pl. kiváló hibatűrő megoldást jelent. Van egy remek munkám, amelynek az a lényege, hogy bizonyos időszakokban felügyeletet vállalunk egy igen komplex rendszerben. Van egy riasztási rendszer, amely figyeli a szolgáltatásokat, és amikor valamelyik kiesik, akkor SMS-ben és e-mailben riasztást küld, amelyre - napszaktól függően - 5-15 perc között reagálnunk kell. Néha előfordul, hogy a riasztási GSM modulban összetorlódnak az SMS-ek, ilyenkor a push mail miatt előbb értesülök e-mailben a riasztásról, mint SMS-ben. Ha ilyenkor késedelem lenne és állna a cucc, akkor az sok pénzébe kerülne az ügyfélnek és nekünk is. Az 5-10 perces ellenőrizgetés egy mobil mail klienssel értelemszerűen nem játszik.
(Halkan jegyzem meg, hogy amíg nem foglalkoztam a fentivel, én is értelmetlennek tartottam egy pár ilyen jellegű szolgáltatást.)
|
vas. feb. 03, 2008 15:57 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
k_chris írta: kovezzetek meg de en nem ertem mi szukseg van a push mailre.. ha ugy mukodne mint az mms hogy kuld a rendszer egy smst hogy jott mms es toltsd le gprsen az OK, de ha jol tudom ez folyamatos GPRS, egy kiherelt TCP kapcsolattal, ami olyan keveset forgalmaz h ne szakadjon meg... 15 percenkenti mail check? spamszuron is vannak graylistek, ne mondja senki h millios uzletek mulnak azon h 5 perccel kesobb jott meg egy mail.. e-mail amugyis 90es evek eleje, total nem garantalt a kezbesulese....
Önmagának a push mailnek a jelenlegi formájában én sem látom értelmét, pont az általad felhozott hátrányok miatt. A BB-nek meg van az az előnye, hogy takarékos az adatforgalmat illetően, tehát nem csak önmagáról az azonnal megérkező emil-ről szól.
Én a mail2web-et használom, de nem a levél, hanem az egyéb szinkronizálására. A lényeg egy bárhol és bármikor rendelkezésre álló backup a telefonkönyemről és a naptáromról, egy esetleges hr idejére, mert mint tudjuk, a WM-nél bármikor előfordulat egy ilyen katasztrófa.
|
vas. feb. 03, 2008 15:16 |
|
|
k_chris
platina tag
|
kovezzetek meg de en nem ertem mi szukseg van a push mailre.. ha ugy mukodne mint az mms hogy kuld a rendszer egy smst hogy jott mms es toltsd le gprsen az OK, de ha jol tudom ez folyamatos GPRS, egy kiherelt TCP kapcsolattal, ami olyan keveset forgalmaz h ne szakadjon meg... 15 percenkenti mail check? spamszuron is vannak graylistek, ne mondja senki h millios uzletek mulnak azon h 5 perccel kesobb jott meg egy mail.. e-mail amugyis 90es evek eleje, total nem garantalt a kezbesulese....
|
vas. feb. 03, 2008 14:35 |
|
|
Know
ezüst tag
|
KrE írta: Vagy pl a mail2web! http://www.mail2web.com/Exchange alapú, és az alap szolgáltatás (push mail, telefonkönyv, naptár, teendők szinkron) ingyen van.
Én azért egy "picit" ódzkodnék attól, hogy egy tökismeretlen cégnek megadjam a mailboxaim hozzáférési adatait. A szolgáltatómban sem bízom 100%-ban, de mégiscsak jobban, mint másban.
|
vas. feb. 03, 2008 10:05 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
Vagy pl a mail2web!
http://www.mail2web.com/
Exchange alapú, és az alap szolgáltatás (push mail, telefonkönyv, naptár, teendők szinkron) ingyen van.
|
szomb. feb. 02, 2008 22:37 |
|
|
Petyuszka
ezüst tag
|
seven
Én tudok egy jobbat ennél: Seven. Ingyenes push email és tényleg működik külső fiókokkal. Havi kb. 2 megát használ, és ebben benne van a kliens upgrade is. Innen lehet letölteni: http://community.seven.com/forum/main.php
Én már használom egy ideje és nagyon meg vagyok vele elégedve. A Pannon asszem ezt 2000-ért adja?
|
szomb. feb. 02, 2008 21:03 |
|
|
Know
ezüst tag
|
T-Mobile Blackberry Instant E-mail
Láttam már topikokat a BB-ről, de egyrész tapasztalatok híján voltak, másrészt - szerintem - most jót lépett a T-Mobile.
http://t-mobile.hu/egyeni/szolgaltatasok/uzenetek_email/szolgaltatasrol.shtml
Február 1. óta 1990.- a havidíja, ha van valamilyen aktív Net szolgáltatás, akkor 990.- (!). Az aktiválás magánszemélyként kb. 10 percet vett igénybe, ebben benne volt 3 perc bénázás, mert lefagyott az ÜSZ valamelyik alkalmazása és az újraindítás után visszahívtak
Pro:
- végtelenül egyszerű aktiválás és beállítás
- 10 külső e-mail (POP3/IMAP/MAPI) fiók használata
- magyar nyelvű webes kezelőfelület
- testreszabhatóság, szűrük használata
- nem kell saját BB szerver
Kontra:
- külső fiókokból 15 percenként ellenőrzi a maileket = NEM instant
Látszólag tehát nem tud többet annál, mintha a telefonom mail klienséből negyedóránként csekkolnám a leveleket, de én speciel jobban járok vele. Az általam használt szerver tanúsítványa ui. self signed (saját magunk írtuk alá), az SE M600i-m kliense pedig ezt nem tudja importálni, tehát nem tudom az automatikus letöltést használni benne.
|
szomb. feb. 02, 2008 15:48 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 9 hozzászólás ] |
|