Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 9:04

Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ] 
Mobilról bizonyos szám letiltása 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
Jah. Valóban elég érdekes ez a kapcsolat. Soha nem lehet tudni mikor mi történik. De nem olyan típus hogy tudjon használni csak úgy egy másik sim-et vay másik készüléket.
Itt az a baj leginkább, hogy unatkozik. Ha sokat vagy valakivel(24 órákat hónapokon át) unalmas lesz a dolog. Viszont ha maga van akkor is unatkozik és felhív másokat. És itt a bibilye a dologna.
Ez elég off topic lett:(

kedd szept. 23, 2008 22:07
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Sirinor2 írta:
Akkor leírom nagyvonalakba mi a gond.
A beszélgetésen kb. 5x túl vagyunk. Kb. 1 hónapig működik is a dolog, nincs telefonálgatás. De aztán megint van. Nem mondom hogy megycsalás lenne(azon már túlvagyunk sajnos), de így kezdődik az egész. Viszont a természete olyan, hogy ha halja hogy ki van kapcsolva akkor hagyni fogja. Várja hogy hívja vissza, ha meg nem tudja majd visszahívni, nincs gond.
Elég hülye eset tudom, én meg még nagyobb állat vagyok hogy hagyom, de ilyen a szerelem(sajnos).

Ezekkel a symbian telefonok olyanok mint a sima telefon?
Nekem túl sok progi nem kellene, nem érdekel az sem kinek mit irogat, csak egyetlen számot ne tudjon hívni/fogadni. Mégis valami linket vagy hasonlót tudnátok adni hogy hol érdemes keresgetnem?

Én akkor erre azt mondom, hogy ami nem megy, azt ne erőltesd feleslegesen.
Tudom, hogy a szerelem lila ködétől nem lát az ember túl messzire, de a fentiek alapján tényleg nem sok értelmét látom a kapcsolatotoknak.

pén. szept. 12, 2008 11:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
fantasztikus! (Akkor) nem lenne időszerű zárolni ezt a topicot?

csüt. szept. 11, 2008 22:02
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Sirinor2 írta:
...valóban hűség-hűtlenségről van szó. Jobban mondva ennek az elkerülésére....
Mit szólsz, hogy levágtam egyből...

csüt. szept. 11, 2008 21:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
a fórumban off, de valami azt súgja nekem hogy ha letiltasz hívásra egy számot, nem hinném hogy hatalmas meglepetés lenne ha egy másik készülékről/vonalról próbálná meg hamarosan...

csüt. szept. 11, 2008 21:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Röviden: keress másik barátnőt. Ennyi infó alapján már bocs, de ez egy halott/halálra ítélt kapcsolat. Bár ezek alapján már én se tudnék bízni benne :?

csüt. szept. 11, 2008 21:00
vas-tag

Hozzászólás 
Akkor leírom nagyvonalakba mi a gond.
A beszélgetésen kb. 5x túl vagyunk. Kb. 1 hónapig működik is a dolog, nincs telefonálgatás. De aztán megint van. Nem mondom hogy megycsalás lenne(azon már túlvagyunk sajnos), de így kezdődik az egész. Viszont a természete olyan, hogy ha halja hogy ki van kapcsolva akkor hagyni fogja. Várja hogy hívja vissza, ha meg nem tudja majd visszahívni, nincs gond.
Elég hülye eset tudom, én meg még nagyobb állat vagyok hogy hagyom, de ilyen a szerelem(sajnos).

Ezekkel a symbian telefonok olyanok mint a sima telefon?
Nekem túl sok progi nem kellene, nem érdekel az sem kinek mit irogat, csak egyetlen számot ne tudjon hívni/fogadni. Mégis valami linket vagy hasonlót tudnátok adni hogy hol érdemes keresgetnem?

csüt. szept. 11, 2008 20:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jah, értem...
Akkor meg vannak olyan nagyi/gyerek telefonok, amin van 3-4 szép nagy gomb és a simre előre programozott 3-4 számot lehet vele felhívni oszt csók. Másra nincs lehetősége, mert több gombot, kijelzőt nem tartalmaz a készülék :)
Ha meg paranoiás vagy, akkor árulnak olyan symbian alapú telcsiket, amik spec. szoftokkal szerelnek fel és minden be-kimenő forgalomról egy előre programozott számra küld jelentést, vagy épp a küldött/fogadott susmus szövegét. Persze nem olcsó, átlag 100-130k környékén reklámozzák, de videók alapján működik. Spy phone néven keresd.

De szerintem sokkal olcsóbban megúsznád az egészet, ha leülnétek egy jó nagyot beszélgetni. Akár még egy pszichomókus/házassági tanácsadó előtt is, mert még az is olcsóbban kijön ;)

csüt. szept. 11, 2008 16:40
arany tag

Hozzászólás 
Figyelj: igaz, nem akarok psziho dolgokról beszélgetni, de ha már valóban itt tartunk, először inkább az okokat kellene megszüntetni, ami a hűtlenségre viszi rá a másik egyént.
Amit el akar érni az ember, előbb-utóbb eléri, vagy így, vagy úgy. Ha tiltod, akkor meg még jobban rajta lesz a dolgon.
Hidd el nekem, egy őszinte, komoly beszélgetés többet ér egy ilyen jellegű "mobil tiltásnál".

csüt. szept. 11, 2008 14:22
vas-tag

Hozzászólás 
Köszi a válaszokat. :)

Ha már így belementünk a témába, akkor valóban hűség-hűtlenségről van szó. Jobban mondva ennek az elkerülésére. Ha nincs lehetőség nincs kísértés, tartja a régi mondás.
Attól nem kell félni hogy lesz másik telefonkártya. Az pont elég lenne ha beütne 1db bizonyos számot és az nem csörögne ki. Csak egyetlen számot kellene letiltani. Mondjuk kiadhatna olyan hangot mintha ki lenne kapcsolva, vagy simán ne csörögjön ki. Nem tudom mit csinál (ha egyáltalán meg lehet oldani) Az sms-nél pedig simán ne továbbítsa.
Ilyen esetben ha visszahívná ez a letiltott szám, akkor a szám tulajdonosa mit hallana?(mit mond be a telefon?)

Bármilyen telefonkészülék jó lenne amit könnyű kezelni.

Bocsi a sok kérdésér, de nagyon érdeklne ez a téma, csak nagyon nem értek hozzá.:(

csüt. szept. 11, 2008 13:58
arany tag

Hozzászólás 
A SAMU egyes modelljeinél van fixlista, ahol be lehet állítani, milyen számokat tudjon hívni az emberke, de nem hiszem, hogy ebbe olyan sokat lehetne felvinni.
A másik: ha fel akar valakit hívni az illető, már igen olcsón (4e) beszerez egy kártyás mobilt, amiről Te nem tudsz, és arról hívja azt a bizonyos számot (ezt sajnos tapasztalatból írom).

A hűtlenség, na AZ ELLEN NEEEM VÉÉÉD egyik mobil sem ;-)

csüt. szept. 11, 2008 12:04
Moderátor

Hozzászólás 
Bocs pampika, azt hiszem nem értetted meg.

Újonc kollégánk KIFELÉ MENŐ hívószámot szeretne blokkolni.
Erre egyetlen telefon sem képes. A központbna lehet kérni (díjfizetés mellett) bizonyos körzetszám (ill. roaming) tiltást, de ez nem egyetlen számra vonatkozik.

Persze lehet, hogy a symbianosoknál van rá program, na de azzal KIZÁRÓLAG a véletlen hívást lehet megakadályozni, amennyiben nem rendszer-szinten van a tiltás, elegendő a telefon újraindítása (az illetéktelen által) és a ceruza nyomvatartása, máris nem indul el egyetlen program sem, anélkül pedig ismét full funkciós a teló.

Szóval a házastársi hűség megtartásához nem jó ötlet a mobiltelefonszám egyedi tiltása... ;)

csüt. szept. 11, 2008 10:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az se gyerek zár, hanem tartalom szűrés ;)
De kérdésedre válaszolva válassz valamilyen symbianos telefont, arra van jópár hívásszűrő progi. Ott aztán állítgathatsz, amit szeretnél; fekete/fehér lista, üzenet szűrések, etc. Bővebben nézz be a hasznos symbian progik topicba ;)

szer. szept. 10, 2008 23:58
vas-tag

Hozzászólás 
De, csak nem vettem észre hogy van olyan:)
Biztos hogy nem lehet letiltatni valamilyen telefonban egy bizonyos számot?

Úgy mint pl. a gyerekzár a laptopon, hogy 1-2 oldalt nem lehet megnyitni.
Egyik telefonban sem lehet ezt megcsinálni?

szer. szept. 10, 2008 23:33
Moderátor

Hozzászólás Re: Mobilról bizonyos szám letiltása
Sirinor2 írta:
Üdv!

Lehetséges-e és ha igen, hogy bizonyos mobiltelefonoknál egy bizonyos számot(okat) letiltsak, úgy hogy ne lehessen hívni(vagy sms-t küldeni) azt a számot arról a mobilról?
Áruld el, muszáj volt egyből, első hozzászólásodnak új topicot nyitnod?
Nem fért volna bele az 'Apró kérdések' KIEMELT topicjába???

szer. szept. 10, 2008 19:35
arany tag

Hozzászólás Re: Mobilról bizonyos szám letiltása
Sirinor2 írta:
Üdv!

Lehetséges-e és ha igen, hogy bizonyos mobiltelefonoknál egy bizonyos számot(okat) letiltsak, úgy hogy ne lehessen hívni(vagy sms-t küldeni) azt a számot arról a mobilról?
Csak olyan van, hogy csak megadott számokat lehet híni. Fix számnak hívják hajólemlékszem. Minden telóban bent van. Sőt... lehet, hogy sim-hez kötött...

szer. szept. 10, 2008 18:13
vas-tag

Hozzászólás Mobilról bizonyos szám letiltása
Üdv!

szer. szept. 10, 2008 15:26
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 17 hozzászólás ]