Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. dec. 27, 2024 13:58

Hozzászólás a témához  [ 47 hozzászólás ] 
Nokia E7 - Symbian^3, QWERTY, 4"AMOLED, 8MP, HD 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Nokia E7 - Symbian^3, QWERTY, 4"AMOLED, 8MP, HD
Nektek mennyire használhatóak a kis 4 irányú nyílacskák? Jól lehet vele úszkálni a menük között? Szeretitek?

pén. okt. 07, 2011 9:53
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Rian írta:
Ezt én is tapasztaltam E6-on :)

Ahogy lefrissítettem a szoftvert, eltűnt a wlan szűrés. Talán nem is nagy bug ez, hanem a nokia így akarta?

Szerintem bug, mert ha megnézed, az opciók között - legalábbis az N8-nál - ott van a szűrési lehetőség WLAN-ra és csomagadatra. Viszont ezeket sajnos nem logolja...

pén. okt. 07, 2011 9:01
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Ezt én is tapasztaltam E6-on :)

Ahogy lefrissítettem a szoftvert, eltűnt a wlan szűrés. Talán nem is nagy bug ez, hanem a nokia így akarta?

pén. okt. 07, 2011 7:34
gyémánt tag

Nos, lecsekkoltam a dolgot:
A PR1.2-es sw verzióval még gyönyörűen megjelennek a WLAN és csomagadat információk is, a PR2.0 vagyis az Anna frissítés után viszont nem.
Az egyik N8-asom még a PR1.2-t futtatja, így tudtam ellenőrizni.
Szerintem találtál egy szépen fejlett bugot a szoftverben.
Érdemes lenne ezt jelezni a Nokia felé, nem árt ha ők is tudnak róla, hátha kiadnak rá egy javítást. (Tudom, javithatatlanul szentimentális optimista vagyok. :D )
Kíváncsi leszek, hogy a hamarosan érkező Belle frissítés vajon kijavítja-e ezt a hibát?

Engedelmeddel közzétenném ezt a felfedezésed az N8 fórumban is.

csüt. okt. 06, 2011 21:47
gyémánt tag

Katica1 írta:
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, ami lehet hogy inkább az Annával kapcsolatos, és nem a telóval.
Szóval van a napló, annak is az a része, ahol ömlesztve vannak az események.
Na szóval itt csak a hívásokat és az sms-eket jelzi, se a wifi csatlakozásokat, se a csomagkapcsolt adatátviteleket, se az mms-eket (bár utóbbiban nem vagyok biztos, hogy eddig is jelezte).
Az eddigi Symbianos telefonjaimnál (legutóbb 5800) mindent jelzett. Lehet, hogy itt van valami külön beállítás, hogy jelezze ezeket? Eddig ilyen nem volt. :?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Érdekes kérdés, ha megnézed, a szűrési opciók között ott van a WLAN ill. csomagkapcsolt adat, viszont nekem sem jelenik meg semmi, csak a hívások és az sms-ek, pedig mostanában WLAN-on is és 3G-n is forgalmaztam adatot.
Attól tartok, hogy ez egy bug, de ha találok valami megoldást, megírom.

szer. okt. 05, 2011 16:19
ezüst tag

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, ami lehet hogy inkább az Annával kapcsolatos, és nem a telóval.
Szóval van a napló, annak is az a része, ahol ömlesztve vannak az események.
Na szóval itt csak a hívásokat és az sms-eket jelzi, se a wifi csatlakozásokat, se a csomagkapcsolt adatátviteleket, se az mms-eket (bár utóbbiban nem vagyok biztos, hogy eddig is jelezte).
Az eddigi Symbianos telefonjaimnál (legutóbb 5800) mindent jelzett. Lehet, hogy itt van valami külön beállítás, hogy jelezze ezeket? Eddig ilyen nem volt. :?
Előre is köszönöm a válaszokat.

szer. okt. 05, 2011 9:30
gyémánt tag

k_chris írta:
valakinek van ilyen telefonja? én 3 napja vagyok egy ilyennek a tulaja, és eddig megelégedettséggel.. Igaz lehet fapadnak nevezni az UI-t, de 3650-estől kezdve soksok symbianos telefonom volt úgyhogy engem nem zavar hogy nincs tele eye-candy feature-ökkel.

Gratulálok! Sok örömet és egészséget hozzá! :wink:
Még egy kis türelem, és jön a PR2.0 és PR3.0, a megújult GUI-val. Addig is feltöltheted az SPB Mobile Shell-t és máris trendi 3D-s GUI-d lesz... :D
Én valószínűleg nem fogom megvenni, bár még gondolkozom rajta...
Nekem nagyon hiányozna az autofocus, a MicroSD és az FM transmitter. Rendszeresen használom mindhármat.
Viszont nagyon tetszik a minőségi design és anyaghasználat, a nagy kijelző és a QWERTY.

szomb. ápr. 09, 2011 18:52
platina tag

valakinek van ilyen telefonja? én 3 napja vagyok egy ilyennek a tulaja, és eddig megelégedettséggel.. Igaz lehet fapadnak nevezni az UI-t, de 3650-estől kezdve soksok symbianos telefonom volt úgyhogy engem nem zavar hogy nincs tele eye-candy feature-ökkel.

pén. ápr. 08, 2011 8:01
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Egy újabb teszt:
http://www.gigalb.com/2011/03/Nokia-e7-review/

csüt. márc. 10, 2011 17:12
gyémánt tag

Már képek alapján is kijelentem, hogy nekem a valaha gyártott legszebb kinyitható QWERTY-s telefon.

szomb. feb. 26, 2011 19:42
gyémánt tag

Megérkezett Magyarországra is, bár még csak szürkeimportból kapható.

A Mobilaréna le is tesztelte, a tapasztalatok itt olvashatóak:
http://mobilarena.hu/teszt/nokia_e7_elszalasztott_lehetoseg/bevezeto_tartozekok.html

Szerintem nagyon korrekt teszt, hosszú idő óta az első olyan Mobilaréna - Nokia teszt, aminek minden szavával egyetértek, akár én is írhattam volna... :gigalol:

pén. feb. 25, 2011 11:44
Moderátor

Imici1972 írta:
Egy kollégám kérdezett ma rá és sajnos Neki van igaza, nekem fel sem tűnt, mert fel sem tételeztem, hogy: NINCS MICRO SD BŐVÍTŐHELY az E7-ben!
16GB belső memória és ennyi..
Ha ehhez még hozzáadom, hogy fix fókuszos a kamera is, akkor nem sok egy kicsit az átszámolva 190eFt körüli ár??? :jaj: :jajne: :shock:

Mondjuk erre fel lehet hozni érvként, hogy az ájfónokban sincs bővítőhely.
A kamera pedig nem annyira rossz azért. Nem azonos a 6610-esben lévő fix fókuszú kamerával!!!
Sok esetben hirtelen pillanatok elkapására egy full focus kamera (értve és tudva ezalatt, hogy 1 métertől végtelenig tényleg gyakorlatilag éles a kép, amit csinál) sokkal jobb, mert a fókuszálási idő miatt lemaradhat a pillanatról az ember...

Az ára viszont elborult agyról tesz tanúbizonyságot, még akkor is, ha új készülékről van szó.

szomb. dec. 04, 2010 1:21
gyémánt tag

Egy kollégám kérdezett ma rá és sajnos Neki van igaza, nekem fel sem tűnt, mert fel sem tételeztem, hogy: NINCS MICRO SD BŐVÍTŐHELY az E7-ben!
16GB belső memória és ennyi..
Ha ehhez még hozzáadom, hogy fix fókuszos a kamera is, akkor nem sok egy kicsit az átszámolva 190eFt körüli ár??? :jaj: :jajne: :shock:

pén. dec. 03, 2010 22:08
ezüst tag

Macika írta:
Mephysto írta:
Ezt a videot nézve: http://www.youtube.com/watch?v=SGR35qWNp28

...egyszerűen durva, hogy milyen lag-eket produkál a telefon a felh. mozdulataira.

Ehhez képest egy Galaxy, vagy egy iPhone (távozz... :), de még egy WM7 is hasít - jó nyilván vas kérdése is - de ez legyen a gyártó dolga...

Egyre inkább csak elvből érzem magam Nokia fannak, pedig 1x éve mobilozok és csak Nokiám volt rendíthetetlenül és sosem bántam. Na jó... az első egy Siemens C25 volt :D a lényeg... billeg a léc nagyon :(

Hááát, ez igen durva.

Igen, jön majd egyből az a védelemben, hogy 'de hát ez még béta!!!'.
Erre meg csak azt tudom mondani, hogy ne bétát mutassanak be egy ilyen videón, ha azt akarják, hogy az ember ráizguljon egy új teló megvételére már az első képkockáktól számítva.

Nem biztos hogy ennél a modellnél láttam, de már az elején látszott ez a lassúság. Ennyi pénzt ki ad ezért... botrányos.

szer. nov. 17, 2010 16:49
Moderátor

Mephysto írta:

...egyszerűen durva, hogy milyen lag-eket produkál a telefon a felh. mozdulataira.

Ehhez képest egy Galaxy, vagy egy iPhone (távozz... :), de még egy WM7 is hasít - jó nyilván vas kérdése is - de ez legyen a gyártó dolga...

Egyre inkább csak elvből érzem magam Nokia fannak, pedig 1x éve mobilozok és csak Nokiám volt rendíthetetlenül és sosem bántam. Na jó... az első egy Siemens C25 volt :D a lényeg... billeg a léc nagyon :(

Hááát, ez igen durva.

Igen, jön majd egyből az a védelemben, hogy 'de hát ez még béta!!!'.
Erre meg csak azt tudom mondani, hogy ne bétát mutassanak be egy ilyen videón, ha azt akarják, hogy az ember ráizguljon egy új teló megvételére már az első képkockáktól számítva.

szer. nov. 17, 2010 15:46
arany tag

szer. nov. 17, 2010 9:07
gyémánt tag

Hivatalos: December 10-én indul a Nokia E7 szállítása

http://symbian-freak.com/news/010/11/nokia_e7_to_start_shipping_on_december_10.html

pén. nov. 12, 2010 22:51
gyémánt tag

Imici1972 írta:
...
2. Ha kiszámolod, a legtöbb flagship modell esetében kb. 30-35eFt-al adják olcsóbban, de egy függő készülék ennyivel
kevesebbet is ér a piacon, ha nem még kevesebbet.

Igaz ez különösen manapság, amikor a házi függetlení(tte)tés egyre kevésbé elérhető (sok Androidos modell (HTC, SonyEricsson, no meg az SL3 Nokiák, stb.))

Imici1972 írta:
4. Az első három érv alapján gyakorlatilag nem kapsz kedvezményt és ehhez még 1-2 év hűséget is alá kell írnod és/vagy drágább
díjcsomagba is léptetnek (lásd T-Mobile). Tehát ÖSSZESSÉGÉBEN többet fizetsz, mint ha jó helyen, jó áron vettél volna egy független
készüléket.

Persze ez csak felénk van így. Máshol többet megér a hűséged a szolgáltatónak, ráadásul 2 év után ingyen jár a függetlenítés.
Igaz, arrafelé kevesebben mennek be csak "kihozni" a telefont hogy aztán ne fizessék az előfizetést, de ez már más téma.

pén. okt. 01, 2010 18:48
Profil ICQ
platina tag

Macika írta:
Ha dönteni kell, hogy VAGY latop VAGY mobil, akkor egyértelmű, hogy ár/teljesítmény viszonyban melyik éri meg jobban.
De ha valaki a hordozhatóságot, a zsebben elférőséget preferálja, és ezért hajlandó feláldozni a kezelhetőséget is, akkor már nem annyira egyértelmű a dolog.
Hiszen ha photoshop és Corel dolgokat nem is, de egyszerűbb word, excel dolgokat SIMÁN meg lehet csinálni egy ilyen qwerty-s kis csodával, pdf-et olvasni meg egyenesen praktikus rajta.
Levelezni szintén. A skype is megy rajta (hanghívással együtt). Lehet vele egyre tökéletesebb fotót készíteni, lehet rajta HD-videot nézni, lehet vele felvenni is HD-t. Ez már jóval több, mint amire a laptop képes.

És még telefonálni is lehet rajta meg navigálni nem utolsósorban, amit egy laptoppal nehézkesebben ad elő az ember.

Imici1972 írta:
A brand-es verziókat, pedig több okból sem venném meg:
1. Mindig lemaradásban van a szolgáltatói fw a gyárihoz képest.
2. Ha kiszámolod, a legtöbb flagship modell esetében kb. 30-35eFt-al adják olcsóbban, de egy függő készülék ennyivel
3. A szolgáltatói fw-eket előszeretettel pakolják tele kiírthatatlan hátterekkel, témákkal, gyorsgombokkal, nem beszélve az esetleges rászitázott operátorlogóról.
4. Az első három érv alapján gyakorlatilag nem kapsz kedvezményt és ehhez még 1-2 év hűséget is alá kell írnod és/vagy drágább díjcsomagba is léptetnek (lásd T-Mobile). Tehát ÖSSZESSÉGÉBEN többet fizetsz, mint ha jó helyen, jó áron vettél volna egy független készüléket.

Ki mit szeret. Én eddig még csak T brandes készülékeket vettem, kivéve a 7650-et, de azt az akkori T, ami még W volt, függetlenül árulta. A rászitálás sosem zavart, és a díjcsomagokat teljesen a szám íze szerint váltogatom. Egy dolgot nem tudok megcsinálni, hogy ugrálok ide-oda a szolgáltatók között. Viszont sokat számít, hogy a hűségpontjaimból kijön az első részlet és utána kamatmentes hitelre tudom megvenni a telót mindenféle hitelbírálat nélkül. Sajnos nekem szükségem van erre a szolgáltatásra. És szerintem nem drágább a telefon, mintha függetlenül megvenném.
És még telefont nem adtam el, itt van mindegyik fiókomban az első 1611-től az 5110, 7110, 7650-en át az N70, n95-ig. Hátha az aktuális tönkremegy. :-)

Az fw-ben igazad van, azzal nincs mit tenni, illetve lehet, csak ugorhat a gari...

pén. okt. 01, 2010 17:39
gyémánt tag

Macikának teljesen igaza van.
Arról már nem is beszélve, hogy ilyen teljesítményt mobil környezetben elérni sokkal nagyobb fejlesztői feladat, mivel a méret és az akkumulátor kapacitása igencsak korlátozott.

Ha valaki (mint pl. én... :gigalol: ) rá van kattanva ezekre a kütyükre, az úgyis megveszi. Aki meg nem, annak lehetne sokkal olcsóbban is kínálni, akkor sem venné meg.
Persze van azért egy lélektani határ amely felett már a nagy fanok is elgondolkoznak a vásárláson.
Mondjuk a szifon4-et a magyarországi kezdő 375eFt-os áron biztos nem venném meg még akkor sem, ha szifon fan lennék... :shock:

A brand-es verziókat, pedig több okból sem venném meg:
1. Mindig lemaradásban van a szolgáltatói fw a gyárihoz képest.
3. A szolgáltatói fw-eket előszeretettel pakolják tele kiírthatatlan hátterekkel, témákkal, gyorsgombokkal, nem beszélve az esetleges
rászitázott operátorlogóról.
4. Az első három érv alapján gyakorlatilag nem kapsz kedvezményt és ehhez még 1-2 év hűséget is alá kell írnod és/vagy drágább
díjcsomagba is léptetnek (lásd T-Mobile). Tehát ÖSSZESSÉGÉBEN többet fizetsz, mint ha jó helyen, jó áron vettél volna egy független
készüléket.

pén. okt. 01, 2010 10:52
Moderátor

skynet írta:
miért venne az ember egy buszt? hisz annak az árából lakást is vehetne... kb szerintem ennyire lehet összehasonlítani egy laptop meg egy mobil árát is.

Igen, ha úgy gondolkodik, mint Te.
De ha már van szép/jó lakása és neki épp egy busz kell...

Ha dönteni kell, hogy VAGY latop VAGY mobil, akkor egyértelmű, hogy ár/teljesítmény viszonyban melyik éri meg jobban.
De ha valaki a hordozhatóságot, a zsebben elférőséget preferálja, és ezért hajlandó feláldozni a kezelhetőséget is, akkor már nem annyira egyértelmű a dolog.
Hiszen ha photoshop és Corel dolgokat nem is, de egyszerűbb word, excel dolgokat SIMÁN meg lehet csinálni egy ilyen qwerty-s kis csodával, pdf-et olvasni meg egyenesen praktikus rajta.
Levelezni szintén. A skype is megy rajta (hanghívással együtt). Lehet vele egyre tökéletesebb fotót készíteni, lehet rajta HD-videot nézni, lehet vele felvenni is HD-t. Ez már jóval több, mint amire a laptop képes.

Szóval nem annyira egyértelmű az értékrend.

Tudod, havonta szoktam elgondolkozni, amikor a költségvetést átnézem, hogy basszus, megevett/elfürdött/elvilágított a 4 fős családom 180e Ft-ot, nem maradt semmi belőle, pedig vehettem volna ennyiből egy elég komoly laptopot. Ráadásul minden hónapban... :D

pén. okt. 01, 2010 8:20
gyémánt tag

Egy-egy ilyen telefonban legalább annyi, ha nem több high-tech lapul, mint egy átlagos laptopban. A fejlesztés költségei sem kisebbek.
100-150e-ért meg csak (természetesen a mai kínálathoz viszonyítva) átlagos felszereltségű laptop jár.

És nem mellesleg mindig a top termékeken lehet a legtöbbet keresni. Sokmindennél így van ez, pl. az autóknál is.
Ebben a szegmensben kis technikai pluszért nagy plusz árat kell kicsengetni. Akinek ilyen kell és telik is, az megadja érte.

Ennyi.

csüt. szept. 30, 2010 18:47
Profil ICQ
ezüst tag

Igazából tetszenek ezek az új fajta telók, de az E7, a C7, meg a Galaxy S is 100e felett lesz bőven. Na persze Iphone-hoz képest még mindig olcsóbb, de valamiért eléggé fent tartják az árukat ezek a cuccok, pedig ennyiért már egy jól felszerelt ASUS laptopot kapunk.
Szerintem ez rengeteg pénz egy ilyen telefonért, pedig lenne rá... Ti hogy viszonyultok ezekhez az árakhoz?

(a szolgáltató árak még egész jók, de olyat semmiképpen...)

csüt. szept. 30, 2010 16:07
gyémánt tag

Egy kis E7 review angolul, képekkel:

http://www.themobilefanatics.com/nokia-e7-hands-on-review-photos/

szer. szept. 29, 2010 22:50
arany tag

Imici1972 írta:
Valóban létezik a Symbian^2 is, bár szerintem a Venemo által ajánlott oldalon hibásak az infók.
Én úgy tudom, hogy a Nokia nem adott ki Symbian^2-es készüléket

Az oldalon nem hibásak az infók.
Ha rákeresel a Symbian^2-re, láthatod, hogy a Nokia valóban nem adott ki ilyen készüléket. Mások viszont igen. :)

szer. szept. 29, 2010 19:54
gyémánt tag

Piacra nem kerult. Es szerintem ez a lenyeg.

kedd szept. 28, 2010 22:51
gyémánt tag

csab2 írta:
Ezt kifejtened? A Symbian'2 meg sem jelent. Milyen telefonrol beszelsz?

Valóban létezik a Symbian^2 is, bár szerintem a Venemo által ajánlott oldalon hibásak az infók.
Én úgy tudom, hogy a Nokia nem adott ki Symbian^2-es készüléket, hanem egyből a Symbian^3-ra gyúrtak.

Ez okozhatta a félreértést, hogy a Symbian^2 nem is létezik.
Itt egy 2009-es magyar nyelvű hír is, amely megerősíti a létezést:

http://mobilarena.hu/hir/elerheto_a_symbian_2_pdk.html

kedd szept. 28, 2010 21:00
arany tag

csab2 írta:

Ez nem igaz.
http://www.symbian.org/devices
Keress rá itt. Van jónéhány Symbian^2-es készülék.

kedd szept. 28, 2010 17:43
gyémánt tag

kedd szept. 21, 2010 22:05
gyémánt tag

Szerintem várható, hogy a Symbian^3 ott lesz a nem érintőképernyős telefonokon is. De ez tényleg csak feltételezés, hiszen a Symbian^2 is volt érintős, és nem érintős telefonokra.

kedd szept. 21, 2010 20:14
ezüst tag

Bocs, ha nem vagyok teljesen ON. De ezt a Symbian^3-at kizárólag érintőképernyős telefonokba fogják belepakolni? Nem várható egy hagyományos (nem érintős) készülék ilyen platformon?

kedd szept. 21, 2010 14:20
gyémánt tag

Azért a fix fókusz néhány kérdést vet fel...

Ugyebár elég szűkös a blendéje a telefonnak. Ezért a fókusztávolság lecsökkenhet. De vajon mennyire? Nekem sokszor csak púp a hátamon az AF, hiszen amúgy is mindenhol éles a kép...

Viszont azért egy önarcképet jó lenne élesben fotózni. Ha csak életlen önarcképet lehet készíteni, akkor semmi értelme az AF hiányának.

pén. szept. 17, 2010 12:04
gyémánt tag

Irjak a specifications-ben? ;)

Amugy ez a HD felvetel is. Kivancsi lennek ra. Mert nagyon szep es jo, hogy nagyfelbontasban csinal 25 fps-es videot, de ha mondjuk egy 70-nel meno autobol videozom, akkor az elsuhano taj az egyenes, vagy tok ferde a lassu kiolvasas miatt? :) Ilyen netes kezikameras videokon is latom, hogy sima kezremegestol is hullamzik a kep. Mert ha ezt HD-ben csinalja a telefon, akkor legalabb olyan tokfolosleges, mint a csiliard megapixelek :)

csüt. szept. 16, 2010 19:12
arany tag

Egyébként honnan veszitek, hogy nincs benne AF?

csüt. szept. 16, 2010 16:41
arany tag

Ez a telefon így egy fos.. hiába, ennyin is tud múlni.. az E51 is ezen bukott meg, **** sem ér a kamerája. Nem a 8MP a kevés, hanem az AF hiánya.. na meg HD felvételhez sem kellene a 12MP

csüt. szept. 16, 2010 11:34
Moderátor

skynet írta:
van kézi makro is, lásd N80.

Na jó-jó, de az is egy fix fókuszú makró, tehát mindenütt éles, de valójában sehol igazán...

szer. szept. 15, 2010 22:27
gyémánt tag

Akoska írta:
Nekem sokkal inkább az N8.

Erőltetettnek érzem ezeket a fullosnak kikiáltott billentyűzeteket.
Akinek tényleg szüksége van rá, persze ezt vigye, de már az N97-ben sem tetszett annyira.

Marha sok szöveget szükségeltetne begépelni ahhoz, hogy a hw billentyűket hatékonyabbnak érezzem.
A szifonon pl. már rém gyorsan megy és a virtuális bill. sokkal rugalmasabb is (pölö álló helyzetben is rendelkezésre áll, ékezetes karakterek, stb).
És gondolom ez nagyjából minden kapacitív kijelzős telefonra igaz (rezisztív helyett persze hw gombok, ez nem is kérdés)

Mivel az üzleti kategóriába szánták és ott is a jó öreg kommunikátor legújabb verziójaként mutatták be, így itt mindenképpen indokolt a hw-es qwerty. (Én egyébként az N97 és az N900 kapcsán már nagyon megszoktam és megszerettem a hw-es qwerty-t.)
Ami viszont nekem furcsa, az a fix fókuszos kamera...
Ok, hogy E sorozat, de tönkrement volna a cég ha mondjuk az N86 kameráját pakolták volna bele?
Úgy látszik még mindig nem mondtak le arról a stratégiáról, hogy minden modellükben van valami bosszantó, ami miatt nem lehet 100%-os az öröm.
Utoljára az N95 volt az, ahol szinte el sem tudtam volna képzelni, mit lehetne még belerakni. (Legalábbis a mobiltechnológia akkori szintjéhez képest)

Tudom én, hogy tökéletes mobil nincs, mert akkor mindenki CSAK azt venné, blablabla.
Nem is azt várom el, hogy az E7 is megkapja az N8 kameráját. De azért egy N86 szintű kukkolót megérdemelt volna...
Az ilyen értelmetlen butítások mindig felbosszantanak. :evil:

Ettől függetlenül a teló nagyon tetszik. Az N8-at 100% hogy megveszem (nálam a fotós-videós képességek a legfontosabbak) és mivel nálam 3 teló dolgozik egyszerre, még az is lehet, hogy ez lesz a második, és egy MeeGo-s váltja majd az N900-at. :lol: 8)

szer. szept. 15, 2010 8:43
gyémánt tag

Nekem sokkal inkább az N8.

Erőltetettnek érzem ezeket a fullosnak kikiáltott billentyűzeteket.
Akinek tényleg szüksége van rá, persze ezt vigye, de már az N97-ben sem tetszett annyira.

Marha sok szöveget szükségeltetne begépelni ahhoz, hogy a hw billentyűket hatékonyabbnak érezzem.
A szifonon pl. már rém gyorsan megy és a virtuális bill. sokkal rugalmasabb is (pölö álló helyzetben is rendelkezésre áll, ékezetes karakterek, stb).
És gondolom ez nagyjából minden kapacitív kijelzős telefonra igaz (rezisztív helyett persze hw gombok, ez nem is kérdés)

szer. szept. 15, 2010 0:16
Profil ICQ
Moderátor

asdf_ írta:
Nekem csak egy tobbeves telefonom van, szoval nemtom a mostaniaknal hogy van, de engem pl a halalba kerget, hogy nem tudok nyaralasnal mondjuk egy buszmenetrendet lefenykepezni mert eletlen lesz, meloval kapcsolatosan egy tipus/gyariszamot egy keszulekrol mert az is csak eletlen tud lenni, stb. 50-60 centitol eles a kep csak. Szoval helyesebben nem is az af-et hianyolom, hanem a makrot ;)

Makro viszont AF nélkül nincs. :)

kedd szept. 14, 2010 23:36
gyémánt tag

Nekem csak egy tobbeves telefonom van, szoval nemtom a mostaniaknal hogy van, de engem pl a halalba kerget, hogy nem tudok nyaralasnal mondjuk egy buszmenetrendet lefenykepezni mert eletlen lesz, meloval kapcsolatosan egy tipus/gyariszamot egy keszulekrol mert az is csak eletlen tud lenni, stb. 50-60 centitol eles a kep csak. Szoval helyesebben nem is az af-et hianyolom, hanem a makrot ;)

kedd szept. 14, 2010 20:17
arany tag

Macika írta:
Nos igen, ha már lehet választani, akkor inkább ez az N8-cal szemben.

Egyetértek.

kedd szept. 14, 2010 20:13
gyémánt tag

Van jelentősége ilyen miniatűr érzékelőnél annak, hogy a hová állít az AF élességet? Úgyis szinte minden éles Makótól Jeruzsálemig.
(Most egy LG GD880 Mini-m van, ami AF-es: ez csak arra jó, hogy sokkal lassabban tud elkészülni a kép. :))

kedd szept. 14, 2010 19:20
gyémánt tag

Tetszik, tetszik, de fixfokuszos kamera? Meg ugyan nem favorizalom a 4mm-es ketdekas telefonokat, de a 176 gramm az mar talan a lo tulso fele lenne nalam is ;)

kedd szept. 14, 2010 18:43
Moderátor

Nos igen, ha már lehet választani, akkor inkább ez az N8-cal szemben.

kedd szept. 14, 2010 13:52
gyémánt tag

Hozzászólás Nokia E7 - Symbian^3, QWERTY, 4"AMOLED, 8MP, HD
A NokiaWorld 2010-en hivatalosan is bejelentésre került a Nokia legújabb E kategóriás csúcsmodellje:

Kép

Kép

Kép

Részletek itt:
http://www.symbiantweet.com/nokia-e7-photos-specs-videos

kedd szept. 14, 2010 13:29
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 47 hozzászólás ]