Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. dec. 29, 2024 11:42

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 6 hozzászólás ] 
Újabb tétel csökken a mobiltelefonálás önköltségében 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezzel egyetértek. Folyt. ott...

vas. dec. 28, 2008 1:08
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Én sem nyitottam még topicot, így érdemi válasz sem esett, de már 3 olyan topic van, ami csak Qnkori és 1-2 fórumtárs diskurációjáról szól, és ebből kettőt sikerült is szétoffolni. Szerintem nincs szükség több ilyenre.
Ezt is nyugodtan lehetne itt folytatni :arrow: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=37046

Ez pedig zárható lehetne.

vas. dec. 28, 2008 0:57
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
mefisto írta:
Mintha mániája lenne a "topicnyitogatás" :roll:....

Én nem tudom, de mostanában nagyon rákapott egy két emberke QNKORI fikázására, savazására. Majd ha annyit, és olyan érdemben szólsz-szóltok hozzá a mondanivalóhoz, mint ő, és neked is becsúszik egy kis Gipsy Kings, akkor majd elnézőek is lehetnek veled azok az emberek, akiknek esetleg kisujjukban van néhány olyan dolog, amit te esetleg csak gondolsz, hogy rendelkezel vele. Te milyen topicot nyitottál eddig, amire érdemi válasz érkezett? Nem kell válaszolni, szedd ki a hozzászólást, én is törlöm az enyémet, és továbbra is barátok vagyunk, de ezt tényleg ne csináljuk már... :)

vas. dec. 28, 2008 0:07
ezüst tag

Hozzászólás 
Mintha mániája lenne a "topicnyitogatás" :roll:....

szomb. dec. 27, 2008 22:20
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Újabb tétel csökken a mobiltelefonálás önköltségében
QNKORI írta:
...
Látom, vonzódsz a félinformációkhoz.

Ugyanis ennek megint van egy másik oldala.
Tudniillik az, hogy azok a települések ahol viszont a székhelye van a cégeknek, azok erre hivatkozással viszont megkérhetik azt a részét az iparűzési adónak, amit az eddigi információk szerint nem hozzájuk kellett befizetni, hanem a "tornyos" településnek.

Tehát a mobiltelefonálás szempontjából nem kiesik egy költségelem, hanem megmarad, csak máshova kell fizetni mint eddig (vagy eddig hitték).

Az hogy egy "torony adóbevételének" elmaradása egy kis falut csődbe vihet-e, az lehet igaz is meg nem is, de valószínűleg nem a mobilfórum tematikája.

szomb. dec. 27, 2008 20:53
platina tag

Hozzászólás Újabb tétel csökken a mobiltelefonálás önköltségében
Csődbe viheti a falvakat a toronyadó

Nem minősülnek telephelynek, ezért nem kell helyi iparűzési adót fizetnie a mobil cégeknek átvevő tornyaik után az érintett településeken. A döntés értelmében a Magyar Telekom közel 850 településtől igényelhette vissza az addig befizetett kétmilliárd forintot 2005-ben, csakhogy sok önkormányzat a mai napig nem tudta ezt megtenni.

Korábban a távközlési szolgáltató annak rendje és módja szerint fizette az iparűzési adót az önkormányzatoknak, azonban egy adóellenőrzés során kiderült, a céget nem terheli semmilyen adófizetési kötelezettség - írja a www.bama.hu. A jogszabály ugyanis kimondja, hogy telephelynek az olyan üzleti létesítmények tekinthetők, amelyek igénybe vételével a tulajdonos iparűzési, azaz jövedelemtermelő tevékenységet végez, és ezt rendszeres személyes jelenlétével teszi. Bár a Magyar Telekom úgy tudta, hogy a társaság bázisállomásainak üzemeltetése (így például az antennák állítása) rendszeres tevékenységnek számít, a bírósági másképp döntött, így a cég jogosan kérhette vissza az eddig befizetett pénzt.

szomb. dec. 27, 2008 20:34
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 6 hozzászólás ]