Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. dec. 29, 2024 14:57

Hozzászólás a témához  [ 87 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Vodafone Üzleti Szabadon Standard/Plus tarifacsomagok 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
phonefreak írta:

Jelenleg a Vodafone Szabadon Plus a magyar piacon a legjobb és legolcsóbb tarifa azoknak az előfizetőknek, akik

- 800-1000 percet beszélnek vezetékes irányba;
- 800-1000 percet beszélnek más belföldi mobilhálózatba,
- 500-3000 percet beszélnek hálózaton belül.

... illetve azoknak, akiknek lehet céges előfizetésük. :wink: Amúgy meg magánszemélyként a Gold Plusra esküszöm. :wink:

szomb. jún. 27, 2009 9:20
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Köszönöm, akkor újra próbálkozom!

hétf. jún. 08, 2009 18:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
hblz írta:
Trabi!
Miután kijött a csomag, másnap hívtam az Ügyfélszolgálatot, hogy Üzleti Fix-ről lehet-e váltani. Azt mondták, még nincs meg erre a technikai háttér és hogy dolgoznak rajta. Tudsz erről valamit, esetleg lehet már váltani? Vagy csak valami nagyon nem hozzáértő kollégát fogtam ki?

Hát, üzletit még nem váltottam, csak magánszemélyt, de az simán ment, szerintem mennie kell az üzletinek is, nekünk nem szóltak, hogy fennakadás lenne...

hétf. jún. 08, 2009 17:32
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Trabi!
Miután kijött a csomag, másnap hívtam az Ügyfélszolgálatot, hogy Üzleti Fix-ről lehet-e váltani. Azt mondták, még nincs meg erre a technikai háttér és hogy dolgoznak rajta. Tudsz erről valamit, esetleg lehet már váltani? Vagy csak valami nagyon nem hozzáértő kollégát fogtam ki?

hétf. jún. 08, 2009 17:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
Dannyboy írta:
Csak eddig erről még nem volt szó, hanem úgy lett előadva (nem a te oldaladról), hogy ez az évszázad legjobb üzleti csomagja, ez meg már olyan izzadságszagúan lett tálalva, hogy kijött belőlem is ami ki akart. :)

Így lett előadva:
(Sehol nem látok olyat, hogy korlátlan, bármennyi, stb...)

phonefreak írta:
15.000,- Ft-ért

- 3000 perc hálózaton belül
- 1000 perc vezetékes irányba
- 1000 perc Pannon/T irányba
- 1000 SMS hálózaton belül
- 1000 SMS más belföldi mobilhálózatba

Ja, és a beszélgetés MÁSODPERCALAPÚ!!!

Dannyboy írta:
Aki extrém sokat használja, annak (s)nem jó. :D:D

Ha átléped a lebeszélhető perceket, akkor is 23 Ft/perc, a pannonnál ez ahogy néztem legolcsóbban 20,4 Ft, a T-nél nem néztem, de gondolom ott sem nagyon lehet 20 Ft alatt, tehát azért ha véletlenül tulléped az 5000 percet, akkor is valószínüleg jobb, mint a normál lebeszélhető fix percdíjas csomagok... :wink:

hétf. jún. 08, 2009 12:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Hol olvastál az elején olyat, hogy BÁRMENNYIT beszélhetsz?
Szépen le lett írva, hogy hova, és mennyi az, ami a havidíjban van, és hogy, mennyibe kerül a fölötte levő rész...

Félre ne érts, ha nekem nem elég a csomagban foglalt perc mennyisége, akkor fizessek. Ez tiszta sor. :) Csak eddig erről még nem volt szó, hanem úgy lett előadva (nem a te oldaladról), hogy ez az évszázad legjobb üzleti csomagja, ez meg már olyan izzadságszagúan lett tálalva, hogy kijött belőlem is ami ki akart. :)

Aki extrém sokat használja, annak (s)nem jó. :D:D

(na jó, befejezem az offolást, elnézést érte)

hétf. jún. 08, 2009 12:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
Dannyboy írta:
Már jönnek is a csomag buktatói, apróbetűs részei, és már nem is ragyog olyan szépen, mint az elején. :)

Hol olvastál az elején olyat, hogy BÁRMENNYIT beszélhetsz?
Szépen le lett írva, hogy hova, és mennyi az, ami a havidíjban van, és hogy, mennyibe kerül a fölötte levő rész...

hétf. jún. 08, 2009 11:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
A mellékelt PDF-ben ott van a 2*, ha Trabi arra céloz.

Igen, arra céloztam, ugyanis a boltban azt írod alá, arról kapsz tájékoztatást, stb... :wink:
A normál használat pedig csak arra vonatkozik, hogy "annyit beszélsz amennyit akarsz", itt a forumon már alapból, a topic első HSZ-ában úgy jelent meg a dolog, hogy x-ezer perc, és SMS van, és ez ennyi, miondenkinek, ha ennél többet beszél, akkor fizet, a normál használat kizárólag a szlogen-re vonatkozik.

hétf. jún. 08, 2009 11:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Már jönnek is a csomag buktatói, apróbetűs részei, és már nem is ragyog olyan szépen, mint az elején. :)

hétf. jún. 08, 2009 11:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na, akkor már megint módosítottak a honlapjukon, többek között beleírtak egy jó kis kitételt maguknak:
"Az ajánlat normál használat esetén 2009. június 3-tól visszavonásig érvényes. "

Ennél vajon mit jelenthet a "normál" használat?

Ja, és már ** -ot sem látok, ill. mást jelent Trabi írása óta, tehát a lebeszélhetőség ismét kétértelmű. A mellékelt PDF-ben ott van a 2*, ha Trabi arra céloz.

Ó, meg is van a normál használat:
5. Az Előfizető tudomásul veszi, a normál használat mennyiségi korlátját. Jelen akcióval kapcsolatosan a
normál használat felettinek minősül, ha az Ügyfél a normál használat mennyiségét meghaladó percet
vagy SMS-t használ illetve küld. A szolgáltató jelen szolgáltatása osztott erőforrásokra épül. Ezeknek az
erőforrásoknak a túlzott igénybe vétele akár egy előfizető részéről is, minden más felhasználó számára
negatív hatást válthat ki. Ez az eset a szolgáltatás minőségére hatással lehet, emiatt más előfizetőket
negatívan érinthet. A normál használat feletti perc és SMS mennyiség ezért kiszámlázásra kerül.

hétf. jún. 08, 2009 10:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
Bal írta:
Kar, mert ugye ezt irjak:
"100%-ban lebeszélhető havidíj a számlázott irányokra"

terminalon ezt irjak: ". A nem díjmentes irányok esetében a havidíj 100%-ban lebeszélhető másodperc alapon"

Nem tudom, hogy a Terminál mióta hivatalos forrás, de a HIVATALOS részvételi feltételekben ez van:

___Üzleti Szabadon Standard___Üzleti Szabadon Plusz
Havidíj: 10000**__________________15000

**100%-ban lebeszélhető havidíj a más belföldi mobil hálózatba indított hívások tekintetében

Gondolom látod a különbséget, az egyiknél van 2*, a másiknál nem igazán... :wink:

hétf. jún. 08, 2009 10:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Bal írta:
Ha lebeszeled az ingyenes iranyokat, tehat aljutsz oda, hogy jon az elso fizetos perc, akkor azt a 15000-bol szamoljak vagy pedig az mar a 15000-re lesz rarakva? Mert mintha a terminalos cikk szerint ezt meg onnan szomolnak.

A 15e NEM lebeszélhetõ...

Kar, mert ugye ezt irjak:
"100%-ban lebeszélhetõ havidíj a számlázott irányokra"

terminalon ezt irjak: ". A nem díjmentes irányok esetében a havidíj 100%-ban lebeszélhetõ másodperc alapon"

hétf. jún. 08, 2009 9:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Bal írta:
Ha lebeszeled az ingyenes iranyokat, tehat aljutsz oda, hogy jon az elso fizetos perc, akkor azt a 15000-bol szamoljak vagy pedig az mar a 15000-re lesz rarakva? Mert mintha a terminalos cikk szerint ezt meg onnan szomolnak.

A 15e NEM lebeszélhető...

hétf. jún. 08, 2009 9:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Ez egy tipikusan bepalizós csomag.

Bocs, de én a topicban idáig sem a birkákról beszéltem, akiknek lehet 54000 Ft-os bankókkal is fizetni, hanem azokról az emberekről, akik eddig valami perc alapú csomagban voltak, és fizettek havi > 20e Ft-ot, azoknak megéri.

Bepalizós csomag? Mondj egyet, amelyik nem az!
A prepaid bepalizósa csomag annak, aki sokat telefonál, mert magasak a percdíjak, a postpaid bepalizós csomag, mert van havidíj, így beszédre "kötelez"... :wink:

hétf. jún. 08, 2009 9:26
ezüst tag

Hozzászólás 

hétf. jún. 08, 2009 9:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
phonefreak írta:
sok-sok-sok minden okosság...
Második oldal óta ott tartunk, hogy NEKED mennyire jó lesz ez a csomag. Ezért nyitottad a topicot (meg a másikat is)...

HÁT JÓ!

MINDENKINEK kijelentem büntetőjogi felelősségem tudatában, hogy Phonefreak nevű topictársunknak az új Vodafone csomag KÖRÜLBELÜL 50%-nyi spórolást eredményez a havi mobilszámlájában!!!

Akkor zárható a topic? ;)

Hurrá,hurrá, éljen!! :rulez:

hétf. jún. 08, 2009 7:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Részemről már régóta zárható.

hétf. jún. 08, 2009 7:39
Moderátor

Hozzászólás 
phonefreak írta:
sok-sok-sok minden okosság...
Második oldal óta ott tartunk, hogy NEKED mennyire jó lesz ez a csomag. Ezért nyitottad a topicot (meg a másikat is)...

HÁT JÓ!

MINDENKINEK kijelentem büntetőjogi felelősségem tudatában, hogy Phonefreak nevű topictársunknak az új Vodafone csomag KÖRÜLBELÜL 50%-nyi spórolást eredményez a havi mobilszámlájában!!!

Akkor zárható a topic? ;)

hétf. jún. 08, 2009 7:30
platina tag

Hozzászólás 
Minden relatív. Nem kell lebeszélni az egész keretet ahhoz, hogy megérje. Ha csak 900 percet beszélsz T meg Pannon irányba, "csak" 500 percet vezetékes irányba és mondjuk 3000 helyett csak 1000 percet Voda irányba - már k...ára megérte. Miért? Azért, mert még így is összesen 2400 percről beszélünk, amely mondjuk egy 20 Ft-os percdíjjal számolva - MÁSODPERCALAPÚ tarifában - 48.000,- Ft-ot jelentene. NEGYVENNYOLCEZER FORINT. Percalapú tarifában talán még több is.

És hozzáteszem, hogy ezek - hála a másodpercalapú számlázásnak - ténylegesen lebeszélt percek és nem csak elszámolt percek a megkezdett beszélgetések után, mint a percalapú tarifákban.

..... akkor hol van itt a bepalizós csomag?

De mondok jobbat: lebeszélsz T és Pannon irányba 1000 helyett "csak" 500 percet, vezetékes irányba 1000 helyett "csak" 300 percet és Voda hálózatba a 3000 helyett megint "csak" 500 percet. Első körben leszögezhetjük, hogy messze nem használtad ki a csomag lehetőségeit. Ebben gondolom nem lesz vita közöttünk. Mennyit is kéne ezért az 1300 percért fizetnem 20 Ft-os percdíjjal? Megmondom: 26.000,- Ft-ot, vagyis HUSZONHATEZER MAGYAR PÉNZT. Feltéve persze, hogy egyáltalán másodpercalapú csomagról beszélünk, hiszen percalapú tarifa esetében a ténylegesen lebeszélt 1300 perc sokkal drágább is lehet. De valóban majd nem 26 ezer forintot kell fizetned, hanem "csak" 15 ezret.

Hát ha te ezek után is bepalizva érzed magad, akkor nem tudok rajtad segíteni.

Én 1200-1600 percet (+/- 150 percet) szoktam elfecsegni havonta, majd jön a 25-28 ezer forintos számla (+/- 3000 Ft). Szerintem nem lesz olyan rossz, ha ezek után nem 26-28 ezret, hanem legfeljebb 15-16 ezret fogok fizetni ugyan ezért a kontingensért. :wink:

Tehát mint látod, nem kell kihasználni 100% a csomag lehetőségeit/perckontingensét ahhoz, hogy megérje. Gyakorlatilag 30-50%-os kihasználtság mellett is sokkal jobban járhatsz, mint sok-sok egyéb tarifában. És azért 10-15 Ft megtakarítás havonta nem rossz, éves szinten 120-180 ezer Ft.

vas. jún. 07, 2009 17:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Ám abból nem fog tudni megélni a Voda, aki valóban kihasználja TELJESEN az egészet és - elosztva - mondjuk 4 Ft-ért beszél 1 percet...
Meg is mondom miért.
Netto 16,84 Ft a hívásvégzõdtetési díj.
Lehet gondolkozni!

errõl van szó, elftársak!

Ahogy Macika megírta, még elméletileg se képzelhetõ el, hogy a voda ezt a csomagot a nagyfogyasztók megsegítésére hozta létre!!! Hisz arra õ kõkeményen ráfizetne! Ez egy tipikusan bepalizós csomag.

vas. jún. 07, 2009 12:34
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
... ettõl a csomag még nem rossz, és nem lehúzás, ez azoknak lett kitalálva, akik ebbe a rétegbe tartoznak.

épphogy nem nekik lett kitalálva! Nem azért találta ki a voda, hogy akik eddig fizettek 40-50e, azok ezentúl csak 15e fizessenek!
Ez a csomag azoknak lett kitalálva, akik eddig fizettek 10e körül (vagy csak ötezret), azok ezentúl többet adjanak a voda nagy közösébe, megtévesztve azzal, hogy hú de jól jártak, mivel milyen sokat beszélhetnek!

vas. jún. 07, 2009 12:29
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Én értem, hogy Te nem beszélsz havonta ennyit, ezért nehéz megérteni, hogy azoknak, akik havi 1000 perc felett beszélnek, nagyon megéri a csomag, akik meg nem, azoknak nem, de ettõl még ne azért támadd a csomagot, mert Neked nem éri meg. Nekem sem éri meg, mert igaz beszélek 1000 percnél jóval többet, de annak jórésze ingyenes hívás a flotta miatt, de vannak akik ennyit beszélnek fizetõs irányba (pl üzletkötõk, ügynökök), nekik messze jobb ez a csomag, mint az eddigi csomagjaik, hidd el.

1. az elftárs elõször is szobafestõ-mázolókkal, lángososokkal, vízvezeték-szerelõkkel jött. Most már megállapodhatunk abban, hogy ez a csomi nekik (se) jó?

2. akkor maradnak az üzletkötõk, ügynökök. Mekkora is az arányuk az elõfizetõk között? Hány ember jó tényleg az a csomag?

+1 tényleg jó-e nekünk, hogy az ügynökök ezentúl még olcsóbban hívhatnak minket? :wink:

vas. jún. 07, 2009 12:20
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
phonefreak írta:
...Amúgy meg szerintem neked is feltűnhetett, hogy ebben a fórumban senki, de tényleg senki nem állította, hogy az új Voda tarifák általánosan mindenkinek k…a jók. Fogalmam sincs, hogy ezt honnan vetted, de én – akire amúgy már elferdült szemekkel nézel – ilyet soha nem állítottam.

Nem tudnak leállni a fórumtársak, magukban kitalálták, hogy összevetik a havonta 5000Ft telefonáló emberkéket a 15000Ft-os csomaggal, ezen rugóznak és úgy tűnik, nem is akarják abbahagyni. :?

pén. jún. 05, 2009 17:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
.gúnár. írta:
A Standard comagot meg meg se éri venni, nem is értem, ki venné meg, amikor egy másodperc más mobilhálózatba menő beszélgetés sincs benne.

Ez így ebben a formában nem igaz, a 10000 Ft-os havidíj teljesen lebeszélhető 23 Ft/perc díjjal hálózaton kívülre, azaz 434 percet lebeszélhetsz...

Akkor picit félreérthető volt a honlap. Vagy én értettem félre, vagy azóta korrigálták.

pén. jún. 05, 2009 16:29
Moderátor

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Macika írta:
110%-os mobilpenetrációnál (>10millió aktív SIM-kártya) esetén mondjuk 5000 SIM kártya az 0,5 ezrelék!!!

Nem hinném, hogy csak 5000 ember lenne, aki többet költ havi 15e Ft-nál normál díjas belföldi hívásokra, de ha csak 5000 van, akkor annak az 5000-nek most lett egy nagyon jó díjcsomagja, a többieknek meg nem kell használni, ettől a csomag még nem rossz, és nem lehúzás, ez azoknak lett kitalálva, akik ebbe a rétegbe tartoznak.
A párbeszéd így hangzott:

"Trabi: Tegyük fel, tényleg sokat beszélsz, legyen mondjuk havi 1500 perc. 22 Ft-tal számolva ez 33000 Ft, a vodás csomaggal meg 15000, de jól jártál...

Macika: Tudni kellene, hány olyan előfizető van szerte az országban, bármelyik szolgáltatónál, aki fizetősen (tehát nem flottán belül) >1500 percet beszél kimenő hívásban havonta...

Trabi TM: Néhány ezer biztosan, de tényleg nem ez a jellemző..."

Ennyi.

Nem arról volt szó, hogy ki fizet ki 15.000 Ft-nál többet normál díjas belföldi hívásokra.

Mondom, NINCS VITA, van egészen biztosan 1-2 (de jó, legyen 5) ezer ember, akinek ez SOKKAL JOBBAN meg fogja érni, mint a korábbi csomagja.
Ám abból nem fog tudni megélni a Voda, aki valóban kihasználja TELJESEN az egészet és - elosztva - mondjuk 4 Ft-ért beszél 1 percet...
Meg is mondom miért.
Netto 16,84 Ft a hívásvégződtetési díj.
Lehet gondolkozni!

pén. jún. 05, 2009 15:04
Moderátor

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Macika írta:
110%-os mobilpenetrációnál (>10millió aktív SIM-kártya) esetén mondjuk 5000 SIM kártya az 0,5 ezrelék!!!

Nem hinném, hogy csak 5000 ember lenne, aki többet költ havi 15e Ft-nál normál díjas belföldi hívásokra, de ha csak 5000 van, akkor annak az 5000-nek most lett egy nagyon jó díjcsomagja, a többieknek meg nem kell használni, ettől a csomag még nem rossz, és nem lehúzás, ez azoknak lett kitalálva, akik ebbe a rétegbe tartoznak.
Nem állítottam, hogy lehúzás, nem állítottam, hogy rossz csomag. Azt állítottam és állítom most is, hogy iszonyat kevés embernek éri meg.
És amely embereknek megéri, azoknál a szolgáltatónak nem éri meg.
Ebben gondolom, nincs vita...

Ahhoz, hogy megérje a szolgáltatónak, sok olyan embert is be kell palizni rá, akik egyébként nem hagynának annyi pénzt ott.
Ebben áll a marketing lényege.

pén. jún. 05, 2009 14:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:

pén. jún. 05, 2009 14:37
Moderátor

Hozzászólás 
phonefreak írta:

Tudod mit nem értek? Úgy csinálsz mint ha a T vagy a Pannon ingyen osztogatná a perceket. Amúgy meg szerintem neked is feltűnhetett, hogy ebben a fórumban senki, de tényleg senki nem állította, hogy az új Voda tarifák általánosan mindenkinek k…a jók. Fogalmam sincs, hogy ezt honnan vetted, de én – akire amúgy már elferdült szemekkel nézel – ilyet soha nem állítottam.

Én azt mondtam (és ebben Trabi TM megerősített), hogy az új Üzleti Szabadon Plus tarifa k…a jó annak, aki nagyon sokat telefonál, sokat sms-ezik és nem tudja, illetve nem akarja megosztani a csomagot mással. Ennyit állítottam, és ha jól látom, akkor ezt az állításomat eddig sem Te, sem Gúnár nem cáfolta meg idáig.

Integrálnak amúgy abszolút igaza van. Nem csak az a jó, amit mindenki meg tud venni, ami mindenki számára elérhető. A Porsche példa erre nagyon jó. De kezd a végtelenségbe elmenni ez a vita, ezért csak egy szimpla kérdést teszek fel neked, amelyre kérlek adj őszinte, egyenest választ.

Azt hajlandó vagy elfogadni, hogy jelenleg a Vodafone Szabadon Plus tarifája jelenleg a magyar piacon a legjobb és legolcsóbb tarifa azoknak az előfizetőknek, akik

Na?
Mennyire egyenes ember az, aki egyszer leír valamit, egyetért valakivel, majd kitörli???
No mindegy, ezt is tudjuk...

Azon előfizetők, akik (hadd vegyem csak a középértékeket) 3550 percet beszél havonta CSAK KIMENŐ irányban, az vajon mikor dolgozik???
Ez ugyanis munkanaponként 2-2,5 óra!!!
Ha egyáltalán nincs bejövő hívása, akkor is iszonyatos mennyiség!!!
Kizárt dolognak tartom, hogy párszáz, 1-2 ezer embernél több lenne ilyen.

pén. jún. 05, 2009 14:33
Moderátor

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Macika írta:
Tudni kellene, hány olyan előfizető van szerte az országban, bármelyik szolgáltatónál, aki fizetősen (tehát nem flottán belül) >1500 percet beszél kimenő hívásban havonta...

Néhány ezer biztosan, de tényleg nem ez a jellemző...

pén. jún. 05, 2009 14:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Tudni kellene, hány olyan előfizető van szerte az országban, bármelyik szolgáltatónál, aki fizetősen (tehát nem flottán belül) >1500 percet beszél kimenő hívásban havonta...

Néhány ezer biztosan, de tényleg nem ez a jellemző...

pén. jún. 05, 2009 14:08
a fórum lelke

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
A Standard comagot meg meg se éri venni, nem is értem, ki venné meg, amikor egy másodperc más mobilhálózatba menő beszélgetés sincs benne.

Ez így ebben a formában nem igaz, a 10000 Ft-os havidíj teljesen lebeszélhető 23 Ft/perc díjjal hálózaton kívülre, azaz 434 percet lebeszélhetsz...

pén. jún. 05, 2009 13:58
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Tudod az úgy van, hogy ha valaki elkezdi magáról állítani, hogy ő valamiben a legeslegjobb (esetünkben a Voda ezekkel a csomagokkal), akkor SZÁMÍTANIA KELL RÁ, hogy mások elkezdenek számolni és rájönnek, hogy nem igaz az állítás. BIZONYOS helyzetekben lehet igaz, azonban nem általánosan.

Mert ha általánosan mindenkinek jobb lenne hirtelen és sokkal, akkor az a szolgáltatónak nem érné meg...

Tudod mit nem értek? Úgy csinálsz mint ha a T vagy a Pannon ingyen osztogatná a perceket. Amúgy meg szerintem neked is feltűnhetett, hogy ebben a fórumban senki, de tényleg senki nem állította, hogy az új Voda tarifák általánosan mindenkinek k…a jók. Fogalmam sincs, hogy ezt honnan vetted, de én – akire amúgy már elferdült szemekkel nézel – ilyet soha nem állítottam.

Én azt mondtam (és ebben Trabi TM megerősített), hogy az új Üzleti Szabadon Plus tarifa k…a jó annak, aki nagyon sokat telefonál, sokat sms-ezik és nem tudja, illetve nem akarja megosztani a csomagot mással. Ennyit állítottam, és ha jól látom, akkor ezt az állításomat eddig sem Te, sem Gúnár nem cáfolta meg idáig.

Integrálnak amúgy abszolút igaza van. Nem csak az a jó, amit mindenki meg tud venni, ami mindenki számára elérhető. A Porsche példa erre nagyon jó. De kezd a végtelenségbe elmenni ez a vita, ezért csak egy szimpla kérdést teszek fel neked, amelyre kérlek adj őszinte, egyenest választ.

Azt hajlandó vagy elfogadni, hogy jelenleg a Vodafone Szabadon Plus tarifája jelenleg a magyar piacon a legjobb és legolcsóbb tarifa azoknak az előfizetőknek, akik

Na?

pén. jún. 05, 2009 13:49
Moderátor

Hozzászólás 
integral írta:
BA.ZMEG, MILYEN VILÁGBAN ÉLÜNK!!! A PORSCHE 911 100.000 EURÓBA KERÜL, DE AZ EMBEREK TÖBBSÉGÉNEK CSAK 10.000 EURÓJA VAN AUTÓRA. MICSODA S.ZAR AUTÓ EZ A 911-ES. RÁADÁSUL NEM TUDOD VELE ELVINNI A CSIRKÉKNEK A TÁPOT, MEG HA A KÍNAI MELEGÍTŐD TÖNKRETESZI A BŐRÜLÉST, AKKOR FÉLMILLIÓ FORINT A JAVÍTÁS.

Nyomjad/nyomjátok még a hülyeséget! Miért kell összemosni olyan dolgokat, aminek semmi köze a realitásoz? :?: :?: :shock: Ezt csináltátok a másik vodafonos topikban is. Szerintem te és a hozzád hasonlóan megnyilatkozók vagytok a vodaellenes ügynökök. Egyfolytában szajkózod a hülyeséget.
Tévedsz.
Nem savanyú a szőlő effekt!

Tudod az úgy van, hogy ha valaki elkezdi magáról állítani, hogy ő valamiben a legeslegjobb (esetünkben a Voda ezekkel a csomagokkal), akkor SZÁMÍTANIA KELL RÁ, hogy mások elkezdenek számolni és rájönnek, hogy nem igaz az állítás. BIZONYOS helyzetekben lehet igaz, azonban nem általánosan.
Mert ha általánosan mindenkinek jobb lenne hirtelen és sokkal, akkor az a szolgáltatónak nem érné meg...

Okos, tudatos, átgondoltan döntést hozó emberekből nem lehet meggazdagodni. Ez egy örök törvény.
És a Voda is tudja nagyon jól...

pén. jún. 05, 2009 13:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egyvalami kimaradt érzésem szerint, mégpedig a beszélgetés iránya. A szolgáltatónak nem feltétlenül csak az az érdeke, hogy a kedves üzleti előfizető sokat dumáljon kifelé, hanem az is biznisz (méghozzá nem is kicsi!!!), hogyha őt hívják mindenféle hálózatból. Apám ilyen, van átlagban olyan 5-6000Ft a számlája, mégis annyi kedvezményt kapott új készülék vásárlásakor, mint én, aki lazán összehoz 8-10000Ft-ot havonta, de engem nem hívnak sokat apámmal ellentétben, akinek le sem kerül a teló a füléről.

A szobafestőt is inkább hívják, mint ő hívogat, hiszen a meló nem az utcán hever, hanem "házhoz" jön. :wink:

pén. jún. 05, 2009 13:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
phonefreak írta:
Visszatérve a témához: akkor most végül is kinek mi a gondja az új üzleti tarifával?

Most akkor nem érted, mit írunk, kezdjük az elején? Az, hogy a csomag elég borsos díját mindenképp ki kell fizetni. És hiába ismételgeted, hogy milyen jó a percdíj, meg hogy mennyit lehet telefonálni, ez a topik már nem jó reklám a vodának. Én a magam részéről ezek után teszek is róla. Szerintem te is függeszd fel a témát, nehogy a főnökeid szóljanak.

BA.ZMEG, MILYEN VILÁGBAN ÉLÜNK!!! A PORSCHE 911 100.000 EURÓBA KERÜL, DE AZ EMBEREK TÖBBSÉGÉNEK CSAK 10.000 EURÓJA VAN AUTÓRA. MICSODA S.ZAR AUTÓ EZ A 911-ES. RÁADÁSUL NEM TUDOD VELE ELVINNI A CSIRKÉKNEK A TÁPOT, MEG HA A KÍNAI MELEGÍTŐD TÖNKRETESZI A BŐRÜLÉST, AKKOR FÉLMILLIÓ FORINT A JAVÍTÁS.

Nyomjad/nyomjátok még a hülyeséget! Miért kell összemosni olyan dolgokat, aminek semmi köze a realitásoz? :?: :?: :shock: Ezt csináltátok a másik vodafonos topikban is. Szerintem te és a hozzád hasonlóan megnyilatkozók vagytok a vodaellenes ügynökök. Egyfolytában szajkózod a hülyeséget.

pén. jún. 05, 2009 12:48
Moderátor

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Tényleg tök jó, csak ezek szerint a számolással gondok vannak.
Tegyük fel, tényleg sokat beszélsz, legyen mondjuk havi 1500 perc. 22 Ft-tal számolva ez 33000 Ft, a vodás csomaggal meg 15000, de jól jártál... :wink:
De legalább meg tudod osztani mással is ezt a hatalmas számlát. :D

Én értem, hogy Te nem beszélsz havonta ennyit, ezért nehéz megérteni, hogy azoknak, akik havi 1000 perc felett beszélnek, nagyon megéri a csomag, akik meg nem, azoknak nem, de ettől még ne azért támadd a csomagot, mert Neked nem éri meg. Nekem sem éri meg, mert igaz beszélek 1000 percnél jóval többet, de annak jórésze ingyenes hívás a flotta miatt, de vannak akik ennyit beszélnek fizetős irányba (pl üzletkötők, ügynökök), nekik messze jobb ez a csomag, mint az eddigi csomagjaik, hidd el.

pén. jún. 05, 2009 10:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én meg egyszer és mindenkorra kimondom mégegyszer, utoljára: nagyon veszélyes a csomag, mert sok lebeszélhető mennyiséget ad, de utána nagyon magas percdíjak lesznek. Vegyük hozzá a vodafone katasztrofális számlázási rendszerét és rögtön kijön egy óriási számla. Nyilván a főnökeitek azt mondták, hogy a dolog matematikai oldalát lovagoljátok meg, én pedig a hátrányokra hívom fel a figyelmet, amik vannak bőven. A Standard comagot meg meg se éri venni, nem is értem, ki venné meg, amikor egy másodperc más mobilhálózatba menő beszélgetés sincs benne.

pén. jún. 05, 2009 9:25
platina tag

Hozzászólás 
Gúnár, úgy látom nem megy bele a fejedbe, hogy vannak előfizetők, akik

- nagyon sokat (havi 1500-3000 percet) beszélnek; és
- nem tudják/akarják megosztani a tarifát mással.

Akár mennyire hihetetlen számodra, de van ilyen. És akár hogy is számolok 1500-3000 perc mondjuk 20 Ft-os percdíjjal számolva 30.000-60.000 Ft. Ha pedig nagyon kedvező 15 Ft-os percdíjjal számolok, akkor is ott vagyok a 22.500-45.000 Ft-nál.

Egyszer is mindenkorra kimondom, hogy: A Vodafone Üzleti Szabadon Plus tarifa jelenleg a legjobb és egyben a legolcsóbb csomag azoknak, akik havonta legalább 1000-3000 percet beszélnek (ebből max. 1000 percet vezetékes irányba, 1000 percet más mobilhálózatba – de másodpercalapon ezt amúgy is nehéz összehozni), sokat SMS-eznek és nem tudják, vagy éppenséggel nem akarják megosztani senkivel a csomagot.

Ami pedig a keret felhasználását illeti, azt gondolom, hogy már akkor messze megérte befizetni erre a csomagra, ha mondjuk csak 1000 percet sikerül eltelefonálni más belföldi mobilhálózatba, 800 percet vezetékes irányba és mondjuk 1000 percet Voda hálózatba. Ez összesen 2800 perc, amely mondjuk 20 Ft-al kalkulálva 56.000 Ft lenne, 15 Ft-al számolva meg 42.000 Ft. Én havonta kb. 1300-1600 percet szoktam eltelefonálni, ebből 1000 vezetékes irányba és más mobilhálózatba, 300-600 percet hálózaton belülre, és így fizetek 25-30 ezer forintot. Ezek után lef…om, hogy nem használom ki a teljes keretet, mert tudom, hogy ezek után a számlám nagyjából megáll a 15-16 Ft környékén. Azért még sem 30 ezer. Ja, és ezek után másodpercalapon megy a buli.

pén. jún. 05, 2009 9:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
.gúnár. írta:
Hááát ha ennyit ugatok, akkor már inkább választanám pl. a Pannon osztható üzleti tarifáit. Az igaz, hogy nincs a keretben ennyi beszélgetés, de legalább osztható.

Tegyük fel, tényleg sokat beszélsz, legyen mondjuk havi 1500 perc. 22 Ft-tal számolva ez 33000 Ft, a vodás csomaggal meg 15000, de jól jártál... :wink:

Én értem, hogy Te nem beszélsz havonta ennyit, ezért nehéz megérteni, hogy azoknak, akik havi 1000 perc felett beszélnek, nagyon megéri a csomag, akik meg nem, azoknak nem, de ettől még ne azért támadd a csomagot, mert Neked nem éri meg. Nekem sem éri meg, mert igaz beszélek 1000 percnél jóval többet, de annak jórésze ingyenes hívás a flotta miatt, de vannak akik ennyit beszélnek fizetős irányba (pl üzletkötők, ügynökök), nekik messze jobb ez a csomag, mint az eddigi csomagjaik, hidd el.

Nem, a számolással nincsenek gondok, ez általában a vodának szokott a számlázásnál fejfájást okozni. Látod a végén jól leírod a lényeget: marketingeseknek, ügynököknek jó a csomag, akik egész nap másokat zaklatnak, ahogy T68m is írta. A pannonénál valóban magasabb a percdíj, de az oszthatóság nagy előny. Másik dolog, hogy a keret felhasználását ekkora mennyiségnél nem lehet figyelni. Ugye azt kiveséztük, hogy ha bennmarad a perc, akor mi a helyzet. Viszont ha túlbeszéli a keretet, akkor az elég nagy túlszámlázást eredményez. Ráadásul most nézem, hogy még csoporton belül is van beszélgetési korlát. Ha 1-nél több kártya van és folyton egymással is ugatnak, el lehet érni az 50 órát simán. Ha véletlenül még beszélnek hozzá 1000 percet, az kapásból egy 10-es. Veszélyes csomag ez, mert azt sugallja, hogy sokat beszélhetsz, ami igaz, de ha túlléped, utána keményen büntet.

pén. jún. 05, 2009 8:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Hááát ha ennyit ugatok, akkor már inkább választanám pl. a Pannon osztható üzleti tarifáit. Az igaz, hogy nincs a keretben ennyi beszélgetés, de legalább osztható.

pén. jún. 05, 2009 8:23
platina tag

Hozzászólás 
Pontosan. Emlékszel arra, amikor nálunk is ekkora, vagy kisebb volt a penetráció, hogy milyen olcsók is voltak a mobil tarifák?

...háááát, ez valahogy nem rémlik. Lehet, hogy el kell kezdenem szedni a Szenilin tablettát??::))

csüt. jún. 04, 2009 20:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Szóval a lemaradott, szegény németeket ezért támogatják ott a szolgáltatók, hogy utolérjenek minket a fejlettségben::))

Pontosan. Emlékszel arra, amikor nálunk is ekkora, vagy kisebb volt a penetráció, hogy milyen olcsók is voltak a mobil tarifák? :lol:

csüt. jún. 04, 2009 19:49
platina tag

Hozzászólás 
Értem, de azt ne felejtsd el, hogy pl. Németországban 83 millió ember lakik, ebből 60 millió ember valamelyik szolgáltató előfizetője. Azért érzed a különbséget a magyar piachoz képest.

Ahaaaa.... érzem. Hogy ott csak 77%-os a mobil penetráció, nálunk meg a 10 millió lakosra 11 millió előfizetés jut, ami 110%-os penetrációt jelent::))

Szóval a lemaradott, szegény németeket ezért támogatják ott a szolgáltatók, hogy utolérjenek minket a fejlettségben::))

csüt. jún. 04, 2009 19:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
phonefreak írta:
2. A T meg a Pannon nem hogy a keveset beszélőknek nem ad ilyen kedvezményt, hanem még a k..a sokat beszélőknek sem. Ez talán jobb? Na erre varjál gombot!!!

Hááát ha ennyit ugatok, akkor már inkább választanám pl. a Pannon osztható üzleti tarifáit. Az igaz, hogy nincs a keretben ennyi beszélgetés, de legalább osztható. Így összességében egy kisvállalkozás számára (1-5 sim kártya) kedvezőbb. A voda számlázási rendszere pedig, mint azt mindannyian tudjuk, csak addig jó, amíg nincs forgalom a kártyán. Aztán jönnek a gondok. Ezért jöttem el én is tőlük és még sok ismerősöm. És ezért a díjcsomagért nem fogunk visszamenni.

csüt. jún. 04, 2009 18:26
platina tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Szerintem te is függeszd fel a témát, nehogy a főnökeid szóljanak.

Senki nem állította, hogy ez a csomag a nagy megváltás minden előfizetőnek. Igen, igazad van abban 100%, hogy aki havonta 3000,- Ft-ért, vagy akár 8000,- Ft-ért telefonál, vagy évente 1x tölti fel a kártyáját, annak nagyon nem jó az új üzleti szabadon plus tarifa. De ezt senki nem állította. Én csak annyit mondtam, hogy annak, aki

- nagyon sokat telefonál minden hálózatba
- nem tartozhat flottához

annak az Üzleti Szabadon Plus tarifa egy k...a jó opció. Szerintem ezt te is belátod, legfeljebb nehezedre esik kimondani/leírni. Senki nem mondta egy szóval, hogy innentől kezdve mindenkinek elő kellene fizetni erre, még annak is, aki csak 5000 Ft-ért beszélt havonta. Annak nyilván nem jó!!! Akkor innetől kezdve hol a gond? Trabi TM megfogalmazta nagyon jó: nem vagy köteles előfizetni erre a tarifára. Ha túl drágának tartod a csomag árát, akkor maradj abban amiben vagy éppen. Hol a gond? Ja, az a gond, hogy a 3000 Ft-ért telefonálóknak a Voda nem ad ekkora kedvezményt? Erre azt mondom neked, hogy

1. a Voda (de egyik társaság sem) nem Máltai Szeretet Szolgálat

2. A T meg a Pannon nem hogy a keveset beszélőknek nem ad ilyen kedvezményt, hanem még a k..a sokat beszélőknek sem. Ez talán jobb? Na erre varjál gombot!!!

csüt. jún. 04, 2009 18:10
platina tag

Hozzászólás 
QNKORI írta:
Mert ez a lemaradt nyugaton 2 évvel ezelőtt már ennyiért működött. És ott ez akkoriban megérte a szolgáltatónak....

Értem, de azt ne felejtsd el, hogy pl. Németországban 83 millió ember lakik, ebből 60 millió ember valamelyik szolgáltató előfizetője. Azért érzed a különbséget a magyar piachoz képest. :wink:

csüt. jún. 04, 2009 18:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
phonefreak írta:
Visszatérve a témához: akkor most végül is kinek mi a gondja az új üzleti tarifával?

Most akkor nem érted, mit írunk, kezdjük az elején? Az, hogy a csomag elég borsos díját mindenképp ki kell fizetni. És hiába ismételgeted, hogy milyen jó a percdíj, meg hogy mennyit lehet telefonálni, ez a topik már nem jó reklám a vodának. Én a magam részéről ezek után teszek is róla. Szerintem te is függeszd fel a témát, nehogy a főnökeid szóljanak.

csüt. jún. 04, 2009 16:41
platina tag

Hozzászólás 
Az fáj nektek, hogy ez a sok perc és SMS azért pénzbe kerül? Mégis mennyiért kéne a Vodának adnia mindezt? 3000 Ft-ért? 1500 Ft-ért

Mondjuk lehetne olyan csomag, ahol 1000 perc hálón belül, 1000 perc más hálóba 5-6.000 Ft. Meg mondjuk 1000 perc 3G internet.... meg 1000 SMS....

Mert ez a lemaradt nyugaton 2 évvel ezelőtt már ennyiért működött. És ott ez akkoriban megérte a szolgáltatónak....

csüt. jún. 04, 2009 16:03
platina tag

Hozzászólás 
Visszatérve a témához: akkor most végül is kinek mi a gondja az új üzleti tarifával? Vagyis kinek van azzal gondja, hogy mindössze 15.000 Ft-ért 3000 percet beszélhet hálózaton belül, 1000 percet vezetékes irányba, 1000 percet más belföldi mobilhálózatba, 1000 percet csoporton belül - és mindezt másodpercalapon? Ja, az 1000-1000 SMS-ről még nem is beszéltem.

Az fáj nektek, hogy ez a sok perc és SMS azért pénzbe kerül? Mégis mennyiért kéne a Vodának adnia mindezt? 3000 Ft-ért? 1500 Ft-ért? :D :D :D Azt azért már végigkalkulálta valaki, hogy ennyi perc és SMS mennyibe kerülne most a T-nél vagy a Pannonnál? Érdekelne. Ha csak a 6000 percet szorzom mondjuk egy nagyon kedvező 15 forintos percdíjjal, már akkor 90 ezer Ft-nál tartunk. SMS-t még nem is számoltam. :D

csüt. jún. 04, 2009 14:35
platina tag

Hozzászólás 
Mondjuk én úgy tudtam, hogy a Vodának nincs már másodperc-alapú csomagja, ez most rácáfolt. HA hihetünk a holnapjuknak...

A Bónusz, amit visszadtam két hete, az a volt....

ezek szerint akkor nem is a vodának dolgozol, hanem ügyvéd vagy?

Jajj, inkább az ördög ügyvédje legyen.... még az is emberközelibb....

csüt. jún. 04, 2009 12:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 87 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő