Szerző |
Üzenet |
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
Re: EDGE a Vodafone-nál is?
Ez már akármire is elég lehet!
|
szomb. jan. 21, 2012 11:40 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
Na... Egyelőre máshol nem tapasztaltam. Viszont a lefedettségi térképen is megjelent 1-2 piros paca! Szerintem napok kérdése, és mindehol menni fog. Azt kell mondanom, hogy a fejlesztés nagyon gyorsan megtörtént. Persze a kezdéstől számítva...
|
pén. jan. 20, 2012 18:00 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: Most kezdik pestet, ezek szerint az északi részen laksz, mert onnan kezdték elvileg... Most Angyalföldön vagyok. Itt már megy. Este megyek egy kisebb kanyart. A X. XIV. XVI. kerületben. Ott is tesztelem majd!
|
pén. jan. 20, 2012 14:56 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
thomas77 írta: Ma már megy az EDGE! Köszönjük vodafone! Most kezdik pestet, ezek szerint az északi részen laksz, mert onnan kezdték elvileg...
|
pén. jan. 20, 2012 14:16 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
Ma már megy az EDGE! Köszönjük vodafone!
|
pén. jan. 20, 2012 11:31 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
Most elég érdekesen néz ki a voda EDGE térképe. Mindenhol elkészült a fejlesztés. Az egész országban elérhető a szolgáltatás, kivéve Budapestet! Úgy néz ki a térkép, mintha egy hagyományos fejlesztési ütem inverze lenne! Reméljük napokon belül bekapcsolják a fővárosban is, és akkor a sok 3G nélküli vodás is hasíthat!
|
csüt. jan. 19, 2012 12:09 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Érdekes. Anno amikor megvettem az SE W810-et, azon csak edge volt a leggyorsabb sebességű adatátvitel. Írtam a Vodának, hogy mikor lesz edge, mire azt válaszolták, hogy soha. Akkor mentem át a másik szolgáltatóhoz. Hiteles emberek.
|
csüt. dec. 22, 2011 7:05 |
|
|
Attila
ezüst tag
|
Szegeden is működött múlt hétvégén, pedig az sincs rajta a térképen. Ahol nagyon hiányzik az a budapesti metró hálózat, bár volt egy hír, hogy állítólag, ott 3g-t fog mindegyik szolgáltató kiépíteni hamarosan.
|
szomb. nov. 05, 2011 19:23 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Igen, a térképet szvsz csak 1-2 havonta frissítik, van ahol el van maradva a valóságtól...
|
csüt. szept. 29, 2011 15:45 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
Hát ez elég érdekes! Azon a részen, ahol én használtam az EGDE-t, ott a térkép szereint nincs is. Legközelebb Hatvan környékén lenne adó. Na mind1. Érdekes látni így a térképet. Furcsa, hogy az ország két vége felöl fejlesztenek, de most pont így logikus. Aki nem fér hozzá a 3G-hez, annak minőségi ugrás az EDGE. 200-300 Kbit letöltési sebességgel már el lehet lavírozni a neten...
|
csüt. szept. 29, 2011 13:00 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
thomas77 írta: Egyáltalán ahol van 3G, ott egyelőre sehol sem láttam EDGE-t. De határozottan elindult valami fejlődés! Itt meg is tudod nézni, hogy hol készült már el az edge hálózat: https://www.vodafone.hu/lefedettsegi-terkepAlul ki kell választani, hogy mit szeretnél nézni: gprs, edge, 3g...
|
csüt. szept. 29, 2011 12:44 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
2-3 hete voltam Nógrád megyében. Héhalom és Palotás környékén hasít a voda EDGE! 210 Kbit lefelé és olyan 100-110 Kbit felfelé. Atom stabilan!!! Dunaújváros Budapest útvonalon semmi nyoma az EDGE-nek. Szentes felé sincs semmi. Egyáltalán ahol van 3G, ott egyelőre sehol sem láttam EDGE-t. De határozottan elindult valami fejlődés!
|
csüt. szept. 29, 2011 10:28 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
thomas77 írta: Úgy látszik, hogy ez mégsem olyan egyszerű. Úgy tűnik nem csak egy gombnyomás, de szorgosan cserélgetik a 2G tornyokat országszerte, bár ez szvsz nem az EDGE miatt van, hanem a 900 MHz-es 3G miatt, de ha már ott lesz a lehetőség, valószínüleg bekapcsolják az EDGE-t is...
|
hétf. ápr. 18, 2011 14:21 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
Akoska írta: De nem is szorít az idő... Na persze... őket sem szorítja, meg engem se... Csak régebben volt egy olyan mende-monda, hogy a bázisállomásaik EDGE képesek. És csak egy kattintás és már menne is az EGDE hálózat. Úgy látszik, hogy ez mégsem olyan egyszerű. Ha meg egyszer csak a 900-as frekin is lehet majd 3G szolgáltatást indítani, akkor az EDGE megint nem sokat fog érni. Mind1. Én azért kíváncsi vagyok, hogy a voda most valóban bekapcsolja-e. És ha igen, akkor milyen lesz a színvonal. De ahhoz, hogy használjam is, ahhoz valamilyen hasonló árú csomag kellene, mint a pannonnál a klikk.
|
hétf. ápr. 18, 2011 10:56 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
De nem is szorít az idő, hiszen a többiek még csak az LTE bevezetésével bajlódnak, érthető, ha nem sietnek.
|
vas. ápr. 17, 2011 14:16 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
Na... Ezt még mindig nem kapkodják el...
|
vas. ápr. 17, 2011 11:15 |
|
|
club
platina tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 18:35 Hozzászólások: 584 Tartózkodási hely: Starigrad
|
thomas77 írta: Egy pár hete megint téma volt, hogy a vodánál lesz EDGE. Működik ez már? Valaki látott a vodás telóján egy nagy E betűt? Vagy megint kamu az egész? 3. negyedév végén, esetleg a 4. negyedév elején tervezik bekapcsolni Magyarországon. Logikusan akkor, ha a Huawei átadta a rendszert.
|
vas. ápr. 17, 2011 9:41 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
Egy pár hete megint téma volt, hogy a vodánál lesz EDGE. Működik ez már? Valaki látott a vodás telóján egy nagy E betűt? Vagy megint kamu az egész?
|
pén. ápr. 15, 2011 15:52 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Csak be ne kakaljanak a nagy koncentralasba. Az teny hogy nagy a csond. Remelem vihar elotti.
|
vas. szept. 11, 2005 11:45 |
|
|
mz
írásjog megvonva
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2005 8:06 Hozzászólások: 2248 Tartózkodási hely: Medve, Mákoska és Sy mentes övezet
|
Al Bundy írta: Talán azért, mert maga a voda mondta, hogy nem lesz EDGE. "Most a 3G-re koncentrálunk."
Pontosan! Úgyhogy bili, vedd ki a kezed a biliből!
|
vas. szept. 11, 2005 9:35 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
bili írta: Miért is kellene elfelejtenem?
Talán azért, mert maga a voda mondta, hogy nem lesz EDGE. "Most a 3G-re koncentrálunk."
Hogy hogyan töltött a cikk írója annyival, azt azóta se tudja senki.
|
szomb. szept. 10, 2005 12:58 |
|
|
bili
arany tag
Csatlakozott: kedd dec. 21, 2004 17:05 Hozzászólások: 101 Tartózkodási hely: Debrecen - Bp
|
mz írta: Szerintem felejtsd el...
Bocs, de nem szeretem az ilyen semmitmondó válaszokat. Főleg ez a "felejtsd el".. ez aztán a kedvenceim egyik legkedvencebbike.
Cikket írak róla a gsmport-on. Nem egy ember használta itt ebben a topicban. De feltételezem, Te is olvastad...
Miért is kellene elfelejtenem?
|
szomb. szept. 10, 2005 12:47 |
|
|
mz
írásjog megvonva
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2005 8:06 Hozzászólások: 2248 Tartózkodási hely: Medve, Mákoska és Sy mentes övezet
|
bili írta: Ezzel miújság mostanába? Megy még/már rendesen? A II.-ker-ben használnám.. Ha működik a dolog, akkor veszek vmi edge képes telót.
Szerintem felejtsd el...
|
pén. szept. 09, 2005 21:21 |
|
|
bili
arany tag
Csatlakozott: kedd dec. 21, 2004 17:05 Hozzászólások: 101 Tartózkodási hely: Debrecen - Bp
|
Ezzel miújság mostanába? Megy még/már rendesen? A II.-ker-ben használnám.. Ha működik a dolog, akkor veszek vmi edge képes telót. Ha nem, akkor mindenképp beszéljetek le!
|
pén. szept. 09, 2005 20:38 |
|
|
Tuvok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Where no man has gone before...
|
skynet: Még a 27kbájt/s is összejött volna, hogyha nem internet explorerrel töltöd le.
|
pén. jún. 24, 2005 4:03 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
x/t írta: Al Bundy írta: An-Dante.. írta: x/t írta: Ez csak a jövő. A jelenlegi r99-es és r4-es hálózatokban a beszéd és a video hívás is (!) ugyanolyan áramkörtkapcsolt módon kerül átvitelre, mint a GSM-ben. Majdnem ugyanolyan módon, maradjunk annyiban. Csak érdekes módon visszatértünk a NMT sávszélességéhez. Ugyanis 64kbps volt annak is a sávszélessége, mint most az UMTS áramkörkapcsolté. A GSM-é pedig csak 9600bps volt. Ebből a szempontból az UMTS nagyobb rokonságot mutat az NMT-vel, mint a GSM-el. Az NMT tudomásom szerint analóg rendszer.
Jól tudod. A szmájlit nem hülyeségből használtam. Vagyis pont abból.
|
csüt. jún. 23, 2005 22:13 |
|
|
x/t
arany tag
|
Al Bundy írta: An-Dante.. írta: x/t írta: Ez csak a jövő. A jelenlegi r99-es és r4-es hálózatokban a beszéd és a video hívás is (!) ugyanolyan áramkörtkapcsolt módon kerül átvitelre, mint a GSM-ben. Majdnem ugyanolyan módon, maradjunk annyiban. Csak érdekes módon visszatértünk a NMT sávszélességéhez. Ugyanis 64kbps volt annak is a sávszélessége, mint most az UMTS áramkörkapcsolté. A GSM-é pedig csak 9600bps volt. Ebből a szempontból az UMTS nagyobb rokonságot mutat az NMT-vel, mint a GSM-el.
Az NMT tudomásom szerint analóg rendszer.
|
csüt. jún. 23, 2005 20:29 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
An-Dante.. írta: x/t írta: Ez csak a jövő. A jelenlegi r99-es és r4-es hálózatokban a beszéd és a video hívás is (!) ugyanolyan áramkörtkapcsolt módon kerül átvitelre, mint a GSM-ben. Majdnem ugyanolyan módon, maradjunk annyiban.
Csak érdekes módon visszatértünk a NMT sávszélességéhez. Ugyanis 64kbps volt annak is a sávszélessége, mint most az UMTS áramkörkapcsolté. A GSM-é pedig csak 9600bps volt. Ebből a szempontból az UMTS nagyobb rokonságot mutat az NMT-vel, mint a GSM-el.
|
csüt. jún. 23, 2005 16:40 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2473 Tartózkodási hely: Budapest
|
x/t írta: Ez csak a jövő. A jelenlegi r99-es és r4-es hálózatokban a beszéd és a video hívás is (!) ugyanolyan áramkörtkapcsolt módon kerül átvitelre, mint a GSM-ben.
Majdnem ugyanolyan módon, maradjunk annyiban.
|
csüt. jún. 23, 2005 12:01 |
|
|
.dredd.
arany tag
Csatlakozott: kedd júl. 27, 2004 20:51 Hozzászólások: 357 Tartózkodási hely: bp
|
Sziasztok!
Itt vagyok az Enternetben, a multimédia napon és jelenleg is egy T-Mobilos kártyával vagyok a neten a D500-ammal (D500E? )
Stabilan 27-28kBps letöltési sebességgel tudok netezni, ez kétséget kizáróan EDGE, a GPRS semmilyen körülmények között nem tud ilyet.
Este 5-6-ig itt leszek, aki esetleg meg akarna győződni saját szemével is!
Ja és ezt most a D500-zal kapcsolatban írtam, a vodanethez most ennek semmi köze
Üdv
|
csüt. jún. 23, 2005 11:18 |
|
|
x/t
arany tag
|
An-Dante.. írta: OFF: A 3G igazi jelentősége abból áll, hogy a GPRS (General Packet Radio Service) és EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution) átvitelhez hasonlóan un. csomagkapcsolt módon visz át minden forgalmat, legyen az beszéd, vagy adatforgalom, mindezt valós idejű IP csomagokként, melynek zökkenőmentes átviteléről a realtime protokollokon kívül a sávszélleséggkővetés QoS (Quality of Service) profilok biztosítják.
Ez csak a jövő. A jelenlegi r99-es és r4-es hálózatokban a beszéd és a video hívás is (!) ugyanolyan áramkörtkapcsolt módon kerül átvitelre, mint a GSM-ben.
|
csüt. jún. 23, 2005 10:46 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
An-Dante.. írta: OFF: A "3G" sokkal többet jelent annál mintsem ezek a kifejezések: "WCDMA" (Wideband Code Division Multiple Access), "UMTS" (Universal Mobile Telecommunications System), "All-IP" (All Internet Protocol), "IPv6" (Internet Protocol version 6).. A 3G igazi jelentősége abból áll, hogy a GPRS (General Packet Radio Service) és EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution) átvitelhez hasonlóan un. csomagkapcsolt módon visz át minden forgalmat, legyen az beszéd, vagy adatforgalom, mindezt valós idejű IP csomagokként, melynek zökkenőmentes átviteléről a realtime protokollokon kívül a sávszélleséggkővetés QoS (Quality of Service) profilok biztosítják. Ezekhez magasabb biztonsági szolgáltalások is társulnak, melyek a GSM (Global System for Mobile Communications) titkosításánál (Triplet) és azonosításánál jóval összetettebb authentikálást (Quintuplet) tesznek lehetővé, mégpedig úhy, hogy a végfelhasználó is ki tudja szűrni a nem biztonságos vagy rosszindulatú hálózatokat. Ezen túlmenően a jelenlegi GSM által rögzített frekvenciasávokhoz (850, 900, 1800, 1900 MHz) képest a 3GPP-nek (3rd Generation Partnership Project) szélesebb spektrumot sikerült elfogadtatni, melyet a világ szinte minden részén fenntartanak a 3G telefónia számára. A 3G antennák nagyobb spektrummal, magasabb frekvencián és kisebb körzetben szolgálják ki az előfizetőket, ezáltal lényegesen nagyobb sávszélességet vagy lényegesen több felhasználót képes kiszolgálni, ugyanakkor a magasabb számú bázisálomások miatt a 3G hálózat kiépítési költsége valamennyivel magasabb, míg karbantartási költsége a több nyílt szabvány bevezetése miatt alacsonyabb a jelenlegi megoldásoknál!
ON: AZ EDGE vagy más néven EGPRS (Enhanced GPRS) nem hoz igazi előrelépést mindössze annyit jelent, hogy nem csak "logikai igen" és "logikai nem" kerül átvitelre hanem a 8KPS (eight-phase-shift keying) kódolás segítségével 8 diszkrét érték, azaz 1 helyett 3 bit átvitelét teszi lehetővé időegység alatt jó vétel esetén.
Köszi, ilyesmi jöhet máskor is, engem spec nagyon érdekel!
|
szer. jún. 22, 2005 12:03 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2473 Tartózkodási hely: Budapest
|
Az EDGE egy kódolás segítségével megnövelt sávszélességű GPRS és kész!
|
szer. jún. 22, 2005 10:07 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
|
OFF:
A "3G" sokkal többet jelent annál mintsem ezek a kifejezések: "WCDMA" (Wideband Code Division Multiple Access), "UMTS" (Universal Mobile Telecommunications System), "All-IP" (All Internet Protocol), "IPv6" (Internet Protocol version 6)..
A 3G igazi jelentősége abból áll, hogy a GPRS (General Packet Radio Service) és EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution) átvitelhez hasonlóan un. csomagkapcsolt módon visz át minden forgalmat, legyen az beszéd, vagy adatforgalom, mindezt valós idejű IP csomagokként, melynek zökkenőmentes átviteléről a realtime protokollokon kívül a sávszélleséggkővetés QoS (Quality of Service) profilok biztosítják. Ezekhez magasabb biztonsági szolgáltalások is társulnak, melyek a GSM (Global System for Mobile Communications) titkosításánál (Triplet) és azonosításánál jóval összetettebb authentikálást (Quintuplet) tesznek lehetővé, mégpedig úhy, hogy a végfelhasználó is ki tudja szűrni a nem biztonságos vagy rosszindulatú hálózatokat. Ezen túlmenően a jelenlegi GSM által rögzített frekvenciasávokhoz (850, 900, 1800, 1900 MHz) képest a 3GPP-nek (3rd Generation Partnership Project) szélesebb spektrumot sikerült elfogadtatni, melyet a világ szinte minden részén fenntartanak a 3G telefónia számára.
A 3G antennák nagyobb spektrummal, magasabb frekvencián és kisebb körzetben szolgálják ki az előfizetőket, ezáltal lényegesen nagyobb sávszélességet vagy lényegesen több felhasználót képes kiszolgálni, ugyanakkor a magasabb számú bázisálomások miatt a 3G hálózat kiépítési költsége valamennyivel magasabb, míg karbantartási költsége a több nyílt szabvány bevezetése miatt alacsonyabb a jelenlegi megoldásoknál!
ON:
AZ EDGE vagy más néven EGPRS (Enhanced GPRS) nem hoz igazi előrelépést mindössze annyit jelent, hogy nem csak "logikai igen" és "logikai nem" kerül átvitelre hanem a 8KPS (eight-phase-shift keying) kódolás segítségével 8 diszkrét érték, azaz 1 helyett 3 bit átvitelét teszi lehetővé időegység alatt jó vétel esetén.
|
szer. jún. 22, 2005 9:32 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Al Bundy írta: A Class 10-be talán még pont belefér. Nem?
http://prog.vodafone.hu/szolgaltatasok/gprs.asp
GPRS-en a legmagasabb elérhető sebeség 53600 bps, ami 6,54 KB/sec.
|
szer. jún. 22, 2005 4:24 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
skynet írta: na, hogy ne csak OFFTOPIC hozzászólások legyenek: teszt #2, 2005 06 22 00:05 körül, 7 ker, Jobbágy utca www.download.com-ról az aawpersonal.exe (2.71 mega) 11.2 kB/s-cel jött le (a végén írta ki ezt, a mérés pontosnak mondható). ez viszont már megint nem fér bele a GPRS-be...
A Class 10-be talán még pont belefér. Nem?
|
kedd jún. 21, 2005 23:26 |
|
|
raymond.calitri
ezüst tag
Csatlakozott: vas. máj. 09, 2004 20:53 Hozzászólások: 34 Tartózkodási hely: Mezőkövesd
|
Al Bundy írta: pl. Angliában olcsóbb UMTS-en telefonálni, mint GSM hálózaton. Akkor ott hogy hozzák ki? (Csak a beszédhívásokra gondolok!)
Kétségtelenül igaz, de kezdetben drágábbak voltak a 3g szolgáltatók, és mivel a kutya nem akart velük beszélni, kénytelenek voltak árversenybe kezdeni, és a beszédpercdíjakban mentek a versenytársak alá. A legjobb példa erre Olaszország, ha nem tévedek.
|
kedd jún. 21, 2005 21:07 |
|
|
szelezola
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. márc. 29, 2004 20:57 Hozzászólások: 51 Tartózkodási hely: Szentes city
|
Persze, majd 150-200 Ft os percdíjakkal videotelefonálgatunk...
"Majd lemegy annak is az ára..."
Ennek nagyon örülnék, mert akkor a sima hívások díja kb. 15 Ft/perc lesz...
Mire befut itt a 3G, addigra kitalálnak másvalami szabványt. Ahelyett hogy sávot növelnék, kitalálhatnának a 40 éves TCP/IP meg vodatömörítés helyett valami újabb csomagkapcsolást+tömörítési módot...
Szelezola
|
kedd jún. 21, 2005 20:52 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Al Bundy írta: pl. Angliában olcsóbb UMTS-en telefonálni, mint GSM hálózaton. Akkor ott hogy hozzák ki? (Csak a beszédhívásokra gondolok!) Ne érts félre, nem Neked nem hiszek, de tudnál bizonyítékul valami linket?
|
kedd jún. 21, 2005 19:59 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
Macika írta: T68m írta: 20 rongyért lesznek 3g telók, amiket ugyanúgy ugatásra fogunk használni - ennyi! A 3g jelentősége nem a videotelefonálásban, hanem egy új, jobb, hatékonyabb és olcsóbb technológia bevezetésében van. a rotary/crossbar központokat is elsősorban azért cserélték le újabbakra, mert azoknak kisebb a fajlagos költsége (beszerzéssel együtt) a 3g rendszereken is olcsóbb lesz - a szolgáltatóknak - egy-egy percnyi BESZÉLgetés. Na, ezért kell a váltás. Csak halkan jegyzem meg, hogy Az Unió nyugati területén már működik a 3G egy ideje és jóval magasabbbak a költségek, mint a hagyományos mobiltelefonálásnál. Lényegesen drágább a technika (sokkal sűrűbben kell antennázni), KIZÁRT, hogy ugyanolyan olcsóvá válhasson, mint a GSM ma. Csak akkor, ha hasonló lesz az elterjedtsége, mint ma a hagyományos mobilnak.
pl. Angliában olcsóbb UMTS-en telefonálni, mint GSM hálózaton. Akkor ott hogy hozzák ki? (Csak a beszédhívásokra gondolok!)
|
kedd jún. 21, 2005 18:57 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
T68m írta: 20 rongyért lesznek 3g telók, amiket ugyanúgy ugatásra fogunk használni - ennyi! A 3g jelentősége nem a videotelefonálásban, hanem egy új, jobb, hatékonyabb és olcsóbb technológia bevezetésében van. a rotary/crossbar központokat is elsősorban azért cserélték le újabbakra, mert azoknak kisebb a fajlagos költsége (beszerzéssel együtt) a 3g rendszereken is olcsóbb lesz - a szolgáltatóknak - egy-egy percnyi BESZÉLgetés. Na, ezért kell a váltás. Csak halkan jegyzem meg, hogy Az Unió nyugati területén már működik a 3G egy ideje és jóval magasabbbak a költségek, mint a hagyományos mobiltelefonálásnál. Lényegesen drágább a technika (sokkal sűrűbben kell antennázni), KIZÁRT, hogy ugyanolyan olcsóvá válhasson, mint a GSM ma.
Csak akkor, ha hasonló lesz az elterjedtsége, mint ma a hagyományos mobilnak.
|
kedd jún. 21, 2005 18:37 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
T68m írta: 20 rongyért lesznek 3g telók, amiket ugyanúgy ugatásra fogunk használni - ennyi!
A 3g jelentősége nem a videotelefonálásban, hanem egy új, jobb, hatékonyabb és olcsóbb technológia bevezetésében van.
a rotary/crossbar központokat is elsősorban azért cserélték le újabbakra, mert azoknak kisebb a fajlagos költsége (beszerzéssel együtt)
a 3g rendszereken is olcsóbb lesz - a szolgáltatóknak - egy-egy percnyi BESZÉLgetés. Na, ezért kell a váltás.
De a nagyközönségnek a videotelefonálásban van a 3G jelentősége, ugyanis erre fognak rákapni a fiatalok, meg pl. a zene/video-sztrímingre. Ebből meg ugye a szolgáltatóknak lesz pénze.
Ha meg tényleg csak pofázásra fogjuk használni az UMTS hálókat, akkor mi is, meg a szolgáltatók is jól járunk, mert egyrészt (külföldi példa alapján) valamivel olcsóbbak lesznek (MAJD) a percdíjak, másrészt meg jobb lesz a hangminőség.
|
kedd jún. 21, 2005 18:01 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
20 rongyért lesznek 3g telók, amiket ugyanúgy ugatásra fogunk használni - ennyi!
A 3g jelentősége nem a videotelefonálásban, hanem egy új, jobb, hatékonyabb és olcsóbb technológia bevezetésében van.
a rotary/crossbar központokat is elsősorban azért cserélték le újabbakra, mert azoknak kisebb a fajlagos költsége (beszerzéssel együtt)
a 3g rendszereken is olcsóbb lesz - a szolgáltatóknak - egy-egy percnyi BESZÉLgetés. Na, ezért kell a váltás.
|
kedd jún. 21, 2005 17:41 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
szelezola írta: Bocsi, de már nembírom ki, bekell szólnom.... Itt mindenki várja a 3G-t, amikor meglesz, akkor is csak azok fogják használni, akik értenek hozzá, meg amíg ingyenakció lesz. Nézéttek meg pl. az MMS-t. Én még 1-et sem küldtem még (be sincs állítva), ismerőseim is akkor küldözgettek amíg ingyen volt. Szóval, egy G ide, 3G oda (nem fűűűű :D), majd ha jön az 5G (körülbelül) akkor lefogja váltani a mostani 900/1800 as hálókat és szevasz tavasz. Higgyétek el, itt vidéken semmilyen kereslet nincs a 3G-re, amíg mind a video-telefonálás, mindd az internet ilyen árban megy... A 3G országosan annak éri meg, aki laptopjával megy, járja az országot, és nem akar 89865 percet várni az emillekérdezésre. Szóval, nem magyarország az a hely, ahova a 3G-t kitalálták, szvsz nagyonkevés százaléka fog 3G-n videotelefonálgatni meg 3G netezni. Aki valójában netezni akar pesten, az úgyis laptopon fog, olcsóbb neki egy WLAN kártyát belevenni és úgy csatlakozni a hot swap pontokra, mint mobillal bluetoothon szenvedni a netet pénzért.... Nah csak ennyi lett volna,mert feljött a vidék szó.... Szelezola
Ha jönnek az olcsó 3G készülékek (max. 1-2 év), igenis nagyon, ismétlem nagyon sokan fogják használni a videotelefonálást. Attól, hogy te nem használod az MMS-t, más még igen. Amikor beindult az egész dolog, a kutya nem gondolta volna, hogy 2 évvel később már 20 rongyért is lehet majd kapni MMS képes telót. Ennyit erről…
|
kedd jún. 21, 2005 17:17 |
|
|
szelezola
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. márc. 29, 2004 20:57 Hozzászólások: 51 Tartózkodási hely: Szentes city
|
Bocsi, de már nembírom ki, bekell szólnom....
Itt mindenki várja a 3G-t, amikor meglesz, akkor is csak azok fogják használni, akik értenek hozzá, meg amíg ingyenakció lesz.
Nézéttek meg pl. az MMS-t. Én még 1-et sem küldtem még (be sincs állítva), ismerőseim is akkor küldözgettek amíg ingyen volt.
Szóval, egy G ide, 3G oda (nem fűűűű :D), majd ha jön az 5G (körülbelül) akkor lefogja váltani a mostani 900/1800 as hálókat és szevasz tavasz. Higgyétek el, itt vidéken semmilyen kereslet nincs a 3G-re, amíg mind a video-telefonálás, mindd az internet ilyen árban megy... A 3G országosan annak éri meg, aki laptopjával megy, járja az országot, és nem akar 89865 percet várni az emillekérdezésre.
Szóval, nem magyarország az a hely, ahova a 3G-t kitalálták, szvsz nagyonkevés százaléka fog 3G-n videotelefonálgatni meg 3G netezni.
Aki valójában netezni akar pesten, az úgyis laptopon fog, olcsóbb neki egy WLAN kártyát belevenni és úgy csatlakozni a hot swap pontokra, mint mobillal bluetoothon szenvedni a netet pénzért....
Nah csak ennyi lett volna,mert feljött a vidék szó....
Szelezola
|
kedd jún. 21, 2005 17:04 |
|
|
Seri01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 725 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Azt a áááárghhh! Ennyi idézgetést, off-ban. Nem csoda, hogy wapról nem tudtam olvasni.
Most szívesen tiltanám az egész idézősdit... ahhh.
|
kedd jún. 21, 2005 14:56 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
skynet írta: Al Bundy írta: viktorio írta: Szerintem a Voda nem csinál EDGE hálózatot, inkább meglepi a konkurenciát, hogy bejelentés és dáridó nélkül hamarabb kiépíti a 3G-t.
Néztem a minap a 3G térképeket és Angliában a Vodafone nyújta ott a legnagyobb 3G lefedettséget.
Ebbe el akar húzni, de előre nem akarja megszellőztetni. Szépen felpakolja a tornyokra az új antennákat, majd egyszer csak bekapcsolja, hogy hopp fiúk, nálam már működik.
"Feltalálunk, feltalálunk" Hozza vidékre a tornyait, a Pestieknek már úgyis van 2 szolgáltatótól is. köszike. viszont nekem nincs kedvem szolgáltatót váltani, úgyhogy előbb pestre kérjük az EDGE-et!
Nekem sincs, úgyhogy hozza a T Miskolcra az UMTS-t. A Voda meg csinájon EDGE-t Pesten. Akkor ezt meg is beszéltük.
|
kedd jún. 21, 2005 10:52 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Sagemnek egyáltalán nincs, Alcatelnek meg a csúcskészülék rendelkezik csak EDGE támogatással.
|
kedd jún. 21, 2005 10:22 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
|
Al Bundy írta: Hozza vidékre a tornyait, a Pestieknek már úgyis van 2 szolgáltatótól is.
Tudod az a baj, hogy vidéken átlagosan alacsonyabbak a fizetések, tehát ott egy 3G készülék ára még durvább egy háztartás számára! EDGE képes készülékből egyre több van és hamarosan jönnek az ex-Alcatel és Sagem olcsó megoldásai is! Remélhetőleg jövőre a 3G készülékek ára is elfogadható szintre esik majd vissza!
|
kedd jún. 21, 2005 10:14 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
|
Angliában már vagy 2 éve pofozgatja a 3G hálózatát! Mellesleg a Voda.hu választotta ki legkésőbb a beszálíltóit, és a Siemens sosem volt híres a gyors hálózattelepítésről. (Talán kellemetlenebb, hogy a Siemens marketing anyaga nem harsog a későbbi könnyű HSDPA és HSUPA bővítésről.. )
A 3G mindaddig "felesleges játékszer" amíg nem jönnek olyan elérhető árú készülékek, melyek belopják a videotelefóniát és a 3G átvitelt a mindennapokba. Amíg egy 3G telefon előfizetéssel 100.000 Ft felett érhető kapható, nem igazán lesz kit hívni videofonon!
Jelenleg idehaza talán a legolcsóbb 3G készülék a Nokia 7600 mely azonban meglehetősen kezelhetetlen egy jószág! Talán ősszel lesz elérhető a SonyEricsson K600 / K608 / V600, mely relatíve mésrékelt áron érkezik majd!
|
kedd jún. 21, 2005 10:05 |
|
|