Supervisor
gyémánt tag
|
A legbiztosabb, ha önmagad teszteled a saját gépeden, gépeiden. Azonban előtte feltétlenül készíts partíciómentést, mert ha ezt nem teszed meg, akkor könnyen format C: lehet a vége. A vírusirtók közül jónéhányan nem bírják egymást, most a teljesség igénye nélkül említeném: A Dr.Web és az Adinf együtt felrakva el sem engedi indulni a rendszert. Az Avast nem szereti az AVG-t. A legújabb Panda Titanium 2005 WinMe alatt 192 Mhz és 128 MB alatt egyszerűen el sem engedi indulni a rendszert. 300 Mhz és 256 MB alatt nem enged ki az Internetre és megbénítja az addig kifogástalanul működő hálózatot, amely előtte a 2004-es verzió alatt kifogástalanul működött. Esetleg elolvashatod például a PC World magazin tesztjeit, bár azok szerintem bizonyos vírusirtók esetében rendszeresen favorizáltak.
|
pg
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 828 Tartózkodási hely: Szeged
|
Objektív szempontok:
Nekem van egy pár vírusom (Linux alatt őrizgetem), azzal szoktam tesztelni, elküldöm levélben rar-ozva, stb.
Megnézed, hogyan jelzi a vírust, mit csinál, kínál-e fel opciókat, miket (te tudod, neked mi a jó). Milyen védelmek vannak, rezidens, email (levelezőprogtól is függ), P2P, stb. A frissítési gyakoriságot a 30 nap shareware alapján is látod. Meg azt is milyen jól csinálja az automatikus frissítést. Én szeretem, ha nemcsak netről lehet, hanem fájlból/lokál könyvtárból is frissíteni.
Szubjektív: Hogy fut a gépeden. Mennyire fogja, mekkora késéssel indulnak a programok, ütközik-e valamivel, stb...
Akarsz-e fizetni érte, legálisan akarod-e, stb.
Meg olvashatsz virusbulletin-t, de szerintem tök marhaság. Egy bizonyos oprendszeren tesztelnek egy AV progit. Ennyi. Azonos oprendszeren kellene többet egyszerre meghajtani. Ilyen igazi összehasonlítókat meg több évente csinálnak csak, az alatt meg rengeteget fejlesztenek (és fejlődnek a vírusok is).
Meg olvasol fórumot....
Aztán látod a tapasztalatokat, véleményeket....
Üdv
|