Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 15, 2024 9:33

Hozzászólás a témához  [ 20 hozzászólás ] 
BIOS frissítés 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
yozsee írta:
Az a baj, hogy előttem valaki már beleerőszakolta a BE6 II biost amibe HPT 366 van, de nekem rá is van írva a IC-re, hogy HPT 370, ami a BE6II 2.0-án van. Így nem is megy a RAID. Bele lehet valahogy erőszakolni a 2.0-át?

Régebben a flash progi kiírta az általad is írt hibát, majd megkérdezte, hogy ennek ellenére flashelni akarod. Ha igennel feleltél, megcsinálta. Esetleg külön paraméternek kell most megadni, nem tudom, régen csináltam. Minden esetre ha /? szerű paraméterekkel indítod lehet, hogy ad segítséget. De tényleg csak saját felelősségedre...

csüt. nov. 25, 2004 6:40
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás Re: BIOS frissítés
dj_us írta:
Helló!

Kicsit be van lassulva az alaplapom, és azt ajánlották, hogy próbáljam meg frissíteni a biost. Mivel még sosem csináltam, és nem is tudom hogyan kell, ha tud valaki segítsen rajtam! Találtam egy 3.3-as frissítést. Úgy tudom, hogy indítólemezről kell futtatni a progit.

http://www.zdnet.de/treiber/man_prod/ko ... ios-wc.htm

itt találtam az én mercury alaplapomhoz valamit... Az alaplap típusa: KOB KT133a FSX

jó ez a program?? sajna semmit se értek hozzá, szóval minden segítségnek örülök!

thx

Ha mindenképpen frissíteni akarod a biost és még nem csináltad akkor minden képpen kérj meg olyan embert aki valamit ért hozzá.
Mert ha elrontod akkor a lapot kukába teheted, ha csak nem tudsz hozzá bios chipet szerezni, ami nem egyszerü.
Amúgy a lassúságot nem fogja megoldani, inkább az újra telepítés.

szer. nov. 24, 2004 21:26
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
És ha mondjuk "beleerőszakolnál" egy olyan alaplapba, ami hardveresen nem tud SATA-t, Bluetooth-t, LAN-t stb. egy olyan BIOS-t, ami kezel ilyen dolgokat, akkor szerinted ettől az jó lesz??
Szóval ha biztonságot és jót akarsz, óvatosan az erőszakkal.

Úgy látom nem érted. Én vettem egy Abit BE6II alaplapot. Ebből van az 1.0 és a 2.0 változat. Az 1.0 -ban HPT366 Raid van, a 2.0 -ban HPT 370. Az enyémnek a biosa szerint HPT366-van, de az alaplapon az IC-n HPT 370 van írva. Ebben a rendszerben, ha a raidra dugok winyót fel sem ismeri. Ebből gondolom, hogy ez az alaplap 2.0, tehát HPT370 es, csak valaki bios frissítéskor valahogy rárakta az 1.0 biost. Leszedtem a hivatalos 2.0 biost, csak nem engedi felrakni. Ezt kellene megoldani :D

hétf. nov. 22, 2004 17:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Maxell

Miután kivettétek az elemet, a bios minden beállítást elfelejt.
Be kell újra állítani a winchestert, meg minden mást.

hétf. nov. 22, 2004 16:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
dj_us

Próbáld meg letiltani a DMA kezelést a winchesternél.
Sajátgép\Eszközkezelő\Ide ata/atapi vezérlő
Valahol ott kell lennie WINME alatt is. Én most XP-ben néztem.
Nekem is volt olyan, hogy mozgattam az egeret, és pár másodperc múlva reagált, meg lassan töltött be mindent.

hétf. nov. 22, 2004 16:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
És ha mondjuk "beleerőszakolnál" egy olyan alaplapba, ami hardveresen nem tud SATA-t, Bluetooth-t, LAN-t stb. egy olyan BIOS-t, ami kezel ilyen dolgokat, akkor szerinted ettől az jó lesz??
Szóval ha biztonságot és jót akarsz, óvatosan az erőszakkal.

hétf. nov. 22, 2004 13:56
ezüst tag

Hozzászólás 
Az a baj, hogy előttem valaki már beleerőszakolta a BE6 II biost amibe HPT 366 van, de nekem rá is van írva a IC-re, hogy HPT 370, ami a BE6II 2.0-án van. Így nem is megy a RAID. Bele lehet valahogy erőszakolni a 2.0-át?

hétf. nov. 22, 2004 7:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pedig ez akkor van, ha szerinte nem az alaplaphoz való BIOS-t akarsz betölteni.

hétf. nov. 22, 2004 6:42
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy bios frissítésnél ez a hibaüzenet mit jelent:
The program file's part number does not match with your system!
Abitéktól töltöttem le mindent, amúgy egy BE6II 2.0-hoz kellene.
Thx.

vas. nov. 21, 2004 23:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Helo!
Nekem nem bios frissitesi kerdesem lenne,de sztem meg be fér ide:
Haveromnak elromlott a sz.gépe mert a biosban alllitott valamit a MHz-en (Intel Pentium3-as -a van asszem olyan 800 mhz körüli) és nem jött be neki semmi az állítás után, aztan mondtam neki hogy vegye ki az alaplapbol az elemet hogy majd vissza állnak a gyári értékek, most be jön neki valami de sztem csak "csökkentett módban" mer ugymondta hogy "az xp elhalványított része" és nem tud mit csinalni a scandisc vagymi meg azt mondta hogy nem talalja a meghajtot
Hát nemtom..
Valaki tud esetleg segíteni ?

csüt. nov. 04, 2004 9:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jaja, teóriám szerint a vinyó cache memóriája adja be ilyenkor a kulcsot.

pén. okt. 29, 2004 18:09
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali.

A winyód milyen régi? Az is lehet hogy lelassult szegényke. Mert az egyik havernál is az volt a gond. Fél napba telt míg 3 gigát átmásoltunk róla. Aztán ment a vinyó a kukába. :)

pén. okt. 29, 2004 10:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
dj_us írta:
" Vírust a legújabb NAV nem talál

A NAV-ról a security csoportban találsz pro és kontra. Én eléggé NAV ellenes vagyok. Szerintem arra a gépre már meg ne sértődj, de valami kisebb terjedelmű vírusvédelmi rendszer kéne. Pl. Nod32, vagy Avast. Meg lehet nézni az erőforrásokat és letiltani a setupban azokat, amiket nem használsz, felesleges COM port, meg ilyesmi.
Jó kisérletezést!

szer. okt. 13, 2004 5:49
arany tag

Hozzászólás 
" A szokásos tippjeim vannak. Oprendszer újratelepítése, esetleg előtte még meg lehet próbálkozni a driverek frissítésével, víruskereséssel, CMOS reset stb. stb... "

Ez az egész úgy kezdődött, hogy kaptam sorra a vírusokat netről... Mivel mindig visszajött a vírus, nyomtam egy FDISK-et és egy format-ot. Miután feltelepítettem a win milleniumot, majd az alaplap cd-jéről a service packot ahogy szoktam, a szaggatás nem szűnt meg... Eddígis szaggattt telepítés után, de service pack telepítés után megszűnt. Most valahogy nem! Mindent kicseréltem már, mindent kitisztítottam. Vírust a legújabb NAV nem talál, CMOS reset volt az első próbálkozás... A tápok jók, minden látszólag jó... nem értem mi lehet akkor a baja...

kedd okt. 12, 2004 13:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
A szokásos tippjeim vannak. Oprendszer újratelepítése, esetleg előtte még meg lehet próbálkozni a driverek frissítésével, víruskereséssel, CMOS reset stb. stb...
:wink:

kedd okt. 12, 2004 9:04
arany tag

Hozzászólás 
lényegtelen... külföldi fórumokon láttam h beszélgettek 3.7-es-ről. De nekem az a gondom h egyik pillanatról a másikra így behalt a gép. új alaplapra meg most nincs pénzem, meg mivan ha nem is az a hiba?

hétf. okt. 11, 2004 20:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Miért tartana 3.7-nél, amikor a hivatalos oldalon 3.6a van? Egyébként nem attól lassú a géped valszeg.

vas. okt. 10, 2004 17:42
arany tag

Hozzászólás 
heló!

3.7-nél tart, de olyat nem találtam. töltöttem le egy 3.6-ost. kicsit chaten elmondták mi hogyan van, így a frissítést már meg is csináltam... eredmény: semmi!! ugyanolyan hulla lassú minden... akkor meghalt az alaplapom, mer már minden más ki lett cserélgetve...

vas. okt. 10, 2004 0:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én meg úgy látom, hogy a BIOS 3.6a-nál tart.
http://www.kobian.com/download_product. ... uct_id=127

szomb. okt. 09, 2004 13:43
arany tag

Hozzászólás BIOS frissítés
Helló!

Kicsit be van lassulva az alaplapom, és azt ajánlották, hogy próbáljam meg frissíteni a biost. Mivel még sosem csináltam, és nem is tudom hogyan kell, ha tud valaki segítsen rajtam! Találtam egy 3.3-as frissítést. Úgy tudom, hogy indítólemezről kell futtatni a progit.

http://www.zdnet.de/treiber/man_prod/ko ... ios-wc.htm

itt találtam az én mercury alaplapomhoz valamit... Az alaplap típusa: KOB KT133a FSX

jó ez a program?? sajna semmit se értek hozzá, szóval minden segítségnek örülök!

thx

szomb. okt. 09, 2004 1:54
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 20 hozzászólás ]