Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. jan. 09, 2025 20:24

Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
*megbízható* DVD backup szoftver... (ha létezik) 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem nagyon értem miért kell 120GB-nyi adatot (zenét) egy darab rengeteg dvd méretre vágott képfájlba lementeni????
Mert ha tényleg csak arhiválni szeretnél akkor a lehetőségek:
1., tömöritsd rar-ral és darabold kb 150-200Mb-os darabokra, a rar beálitásaiban pedig megadod hogy hejreálitási bejegyzés milyen gyakori legyen és a filebisztonságot is beállithatod. A bejegyzések fogják azt eredményezni hogy csak valmnelyik szektor tönkrement akkor csak az adat azon tartománya sérült és a többit azért ki tudod tömöriteni, és még működni is fog.
2., Az isobuster is tud összeállitást felirni dvd-re, és be lehet állitani hogy mekkora darabok legyenek a képfilek.
3., "particio magic", vagy (bár félek tőle) "paragon disc manager" itt is egyszerűen disc mentése imageba+darabolás neki.
4., + biztos van még egy csomó lehetőség amiröl én nem tudok

Mondjuk én a rar-os megoldás választanám + crc ellenörző filet minden dvd-re sfv vormátumba, és kész! Én is igy szoktam a dokumantumaimról (vagy 2 dvd) biztonsági mentést csinálni félévente, kb minden 3. régi archivumot dobok a kukába.

Ja és kulturáld DVD-re mentsél, mondjuk "kinek a pap kinek a papné...". Nagyon relativ melyik jó melyik rossz! Persze a dvd is csak egy ideig jó, utánna ugyis ujra kell arhiválni!

na ennyi
üdv
energo

szomb. júl. 01, 2006 22:57
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem nem a backup progi a hibás, hanem a DVD egy olyan médium, ami nagyon sérülékeny. Egy nagyobb számtech. üzlethálózatban dolgozik egy haver, az elején DVD-RW-re arhiváltak, de 4-5 írás után dobhatták ki az újraírható DVD-t, mert annyira elhasználódik, képzelheted, hogy a sima DVD mennyire tartós. A CD is sérülékeny, de a DVD-n ugyanakkora felületen kb. 7x annyi adat van. Ha a CD-n 20-30 mega hibás lett egy karcolás miatt, akkor ugyanez a karc 150-200 megát visz magával. Ha arhiválsz, és mindenképpen DVD-re, akkor minimum kétszeres túlbiztosítással dolgozz, azaz mindent 3x ments le.

szomb. júl. 01, 2006 12:01
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
vas-tag

Hozzászólás *megbízható* DVD backup szoftver... (ha létezik)
:evil: <- bár mondjuk nincs emotikon, ami kifejezné milyen ideges vagyok... Itt állok 30 DVD-vel, amit dobhatok ki, hibás backup process miatt... 120 gigányi zenét szeretnék backupolni (és mindenképp DVD-re kell, szóval lécci ne javasoljon senki vinyót/szalagot, stb.)

A Norton Ghost nem épp megfelelő, mivel csak partíciót tud, és ennélfogva érzékeny - kb kétszer fagyott ki backupolás alatt, minden addigi jól megírt lemez elveszett - a Nero BackItUp pedig rengeteg memóriát evett, és ezért fagyott ki (utánanézve rengetegen panaszkodnak a visszaolvasási hibái miatt is)

Nem tudnátok olyan megoldást, amivel egy hiba esetén nem veszne el az összes addig kiírt lemez? Annyira egyszerű dolognak tűnik, és.... (rengeteg külföldi fórumon ugyanez visszhangzik). Lassan azon is gondolkodom, hogy szimplán felosztva kiírom dvd-re a könyvtárakat, de ezt is jó lenne vhogy automatizálni.... előre is kösz a tippeket.

pén. jún. 30, 2006 22:37
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3 hozzászólás ]