Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. dec. 29, 2024 13:33

Hozzászólás a témához  [ 19 hozzászólás ] 
Hard Disk Sentinel para 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
ezek valamit nagyon összekutyultak az origonál mert tényleg nincs benne magyar(angol.francia.olasz.orosz)és az csak 21napos.na mindegy szerzek angol szótárt és csinálok hozzá magyar nyelvet.azért köszi

szomb. feb. 17, 2007 17:26
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
rittinger zoltán írta:
köszi megjött az emil,de nem találtam benne magyart nyelvet

Innen szedtem le, gondolom vhogy a programban be lehet állítani.
http://www.origo.hu/szoftverbazis/seged ... art23.html

szomb. feb. 17, 2007 17:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
köszi megjött az emil,de nem találtam benne magyart nyelvet

szomb. feb. 17, 2007 17:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
pü ment.

szomb. feb. 17, 2007 16:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
köszi EFi.ott a piros pont
leszedtem az active smartot(bár csak trial verzió) és a kérdéses winyonál disk health:good,performance:good,a többit nem nagyon értem perfect angol nyelv hiányában.ez most mitől lehet.a sentinel írt téves adatokat ?

szomb. feb. 17, 2007 16:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én ezt használom:

http://www.ariolic.com/

szomb. feb. 17, 2007 11:45
gyémánt tag

Hozzászólás Re: hard disk sentinel
EFi
Idézet:
Meg kéne nézni más smart progival is, hátha az mond valami értelmeset / lesújtót.

és tudsz ilyet ajánlani.ja és amúgy tegnap lefuttattam a scandisket és most 103 hibás szektort talált valamint 52% a kondíció

szomb. feb. 17, 2007 6:39
gyémánt tag

Hozzászólás Re: hard disk sentinel
rittinger zoltán írta:
helló mindenki.nemrég raktam fel a gépemre a hd sentinelt és nálam is van egy furcsa dolog.van egy samsung 80-as két particióra bontva amivel semmi gond és van egy szintén samsung 250-es aminél folyton ingadozik a kondíció 75-85 között és azt írja hogy 24 gyenge szektor található a lemezen.ez mit jelenthet?

Meg kéne nézni más smart progival is, hátha az mond valami értelmeset / lesújtót.

pén. feb. 16, 2007 20:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az 1.40-es verziók óta tesztelem hivatalosan a HDSentinelt. Most jelent meg nemrégiben a 2-es verzió, amely több újdonságot tartalmaz az előző betákhoz képest.
Véleményem szerint nagyon jó és megbízható ez a program!

pén. feb. 16, 2007 9:32
gyémánt tag

Hozzászólás hard disk sentinel
helló mindenki.nemrég raktam fel a gépemre a hd sentinelt és nálam is van egy furcsa dolog.van egy samsung 80-as két particióra bontva amivel semmi gond és van egy szintén samsung 250-es aminél folyton ingadozik a kondíció 75-85 között és azt írja hogy 24 gyenge szektor található a lemezen.ez mit jelenthet?amugy ha szertném regisztrálni azt hogy tudom.ha ráklikkelek akkor kér egy regisztrációs kulcsot de azt én honnan tudjam hogy mi az.van állitólag egy olyan oldal ami ilyen kódokat renerál.jól tudom?

szomb. feb. 03, 2007 8:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát ebbe inkább nem mennék bele, mert nem vagyok túlzottan otthon a témában.

Csak a saját tapasztalataimat írtam le.

Következtetésképp inkább csak azt tudnám mondani, hogy próbálj ki más, hasonló jellegű szoftvereket is. Ha azok is gyanúra adnak okot, akkor már érdemes mielőbb elgondolkodni az adatmentésen.

Épp nemrégiben került a kezeim közé egy winchester. Mondjuk már éppen eléggé rossz volt - azért került hozzám, mert eltűnt róla egy partíció. A SMART már a a gép bekapcsolásakor, amikor az automatika megtalálja az IDE-eszközöket visított, hogy mentsek róla mindent azonnal. Szerencsére az adatok jelentős részét sikerült róla lementeni. Úgyhogy azért nem szabad figyelmen kívül hagyni a SMART-értékeket.

pén. júl. 21, 2006 19:45
platina tag

Hozzászólás 
Aha... Mondjuk lehet, hogy nem kell parázni, mert ha jól tudom, a SMART adatai nem egységesek, a gyártók egyes adatokat saját jelentéssel ruházhatják fel...

pén. júl. 21, 2006 18:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Ezek mind SMART-adatok. Hogy melyik pontosan mit jelent, azt sajnos nem tudom :(. Csak arra gondoltam, hogy bizonyára a SMART is befolyásolja a kondíciót, és ez bejött.
Azt tudom, hogy a Maxtor winyóknál a Seek Error Rate mindig :!: rossz - ezt más SMART-programok általában pirossal jelzik is. Lehet, hogy a legújabb típusoknál már nem, de például az én 40-esemre a SpeedFan SMART-monitora a Seek Error Rate-nál ugyanezeket az érdékeket mutatja, de rossznak jelöli, míg a Hard Disk Sentinel ugyanazokra az értékekre nem panaszkodik :shock: - mégis csak 28%-ot ad a lemezre :cry:. Érdekes...

Egyébként - ha jól értem - a táblázat azt mutatja, hogy a SMART-értékek közül melyik sor maximum hány százalékkal ronthatja le a kondíciót.

pén. júl. 21, 2006 17:46
platina tag

Hozzászólás 
Angolul nem egészen értek, de biztos így van.... :D

Különben mit jelentenek az egyes tételek??? :oops:

Azért lepődtem meg különben a 60-as 40%-án, mert én azt a winyót úgy vettem, hogy halott (1000Ft-ot fizettem érte) aztán csak piszkálta az oldalam a kíváncsiság, hogy mi van ha tényleg halott, beraktam egy gépbe és már töltötte is az XP-t... Nah mondom szép, de ezek szerint, hogy az előző tulaj halottnak vélte az nem azért volt,mert 40%-os a kondija...

pén. júl. 21, 2006 15:18
ezüst tag

Hozzászólás 
Jó kérdés, sajnos erről semmi biztosat nem tudok. Nyilván sokminden befolyásolja, mint pl. a hőmérséklet, a SMART-értékek, stb. De hogy pontosan hogyan, azt nem tudom. Minden esetre az itthoni teszt némileg meglepő eredményt hozott:

1. lemez: Hitachi 160GB; 90% (kiváló); hőmérséklet: 38 C
2. lemez: Maxtor 40 GB; 28% (elfogadható); 44 C :(

Megjegyzem, soha nem volt különösebb baj a Maxtorral sem, a másikkal sem.

Közben találtam némi magyarázatot a kondíció megállapítására: Nézd meg a Súgóban a FAQ-t, ott pedig a "What does the Health value mean?" menüpontot. Valami olyasmi, mint amire én is gondoltam.

pén. júl. 21, 2006 14:18
platina tag

Hozzászólás 
Különben mi alapján számolja ki a kondiciót???

pén. júl. 21, 2006 12:25
ezüst tag

Hozzászólás 
Nekem a 40-es Seagate-et simán viszi, kiválónak mutatja és méri a hőmérsékletét is.

Egy másik gépben egy 160-as Samsung (SATA) és egy szintén 160-as Maxtor (SATA) van, mindkettő hőmérsékletét mutatja, a Samsung-ra 98%-ot, a Maxtor-ra 100%-ot ad.

Majd otthon is kipróbálom, ott egy 160-as Hitachi és egy 40-es Maxtor figyel ...

pén. júl. 21, 2006 12:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én is tegnap este tettem fel a gépemre, és a 80 Gigás Maxtort hibátlannak, kiválónak értékelte, a hőfokot is mérte. A 4.1 GB Quantumot szintén jónak értékelte, de a hőmérsékletét nem tudta mérni. A beállítások közt nem találtam erre vonatkozó bejegyzést. Holnap kipróbálom a 20 Gigás WD vinyón is !

szer. júl. 19, 2006 15:06
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás Hard Disk Sentinel para
Feltettem a következő programot. Két gépemben összesen 4 db winyó található. Az egyik gépben egy 30-as és egy 40-es. A másikban egy 20-as és egy 60-as. Mindkét esetben a kisebbek a rendszer meghajtók.
Na mármost. A rendszer meghajtókból gond nélkül kiolvasott hőmérséklet és egyébb adatokat. És a "kondiciót" 100%-osra. Viszont a 40-es és a 60-asnak a hőmérsékletét nemtudta megállapítani és a 40-es kondiciját 76%-osra állapított meg, ami még nem lett volna zavarró, de a 60-asat csupán 40%-osra. Jah és a nagyobb winyók "értelem szerűen" újabbak.
Szal lehet hogy a kondiciós adatok azért ilyenek, mert valami miatt nem tudta kiolvasni a SMART-ből az adatokat? Mert azért azt nem hinném, hogy a régebbi meghajtók igen az újak már nem tudnak hmérsékletet mérni (jah, mint a 4 meghajtó MAXTOR)

Valakinak valami ötlete???? Mennyire megbízható a program?

szer. júl. 19, 2006 12:28
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 19 hozzászólás ]