Szerző |
Üzenet |
TargeT
a fórum lelke
|
Pont erről volt szó, illetve cikk mintapéldával a júliusi PC Worldben.
A bibi csak az, hogy Excelben. Az meg elég más, mert cellahivatkozásokkal és Excel függvényekkel dolgozik.
Így hirtelen az Accessben meg kellene próbálni résztáblákra bontani, normalizálni az adatbázist, így pl. az ellenállásra jellemző tulajdonságok külön táblában és kapcsolatban lennének. Ahogy a többiek is.
|
szer. aug. 06, 2008 18:16 |
|
|
Attila86
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd szept. 27, 2005 17:13 Hozzászólások: 2193 Tartózkodási hely: Budapest
|
Üdv.!
Accessben készítek egy adatbázist.
Csináltam egy űrlapot, amin fel tudok venni alkatrészeket egy táblába. Ebben az űrlapban szerepel több mező is, többek közt: Megnevezés és Tokozás is. Mind a két mezőt beállítottam hogy legördülő menüből lehessen kitölteni és ne kelljen mindig begépelni.
A megnevezésnél ilyen dolgokat lehet kiválasztani: ellenállás, kondenzátor, induktivitás, félvezető, foglalat, csatlakozó, egyéb, ...
A tokozásnál pedig például: DO-35, SO-8, SOD-123, TO-92, TO-220, TO-247, DIL8, DIL40, SQP, 0,6W 1%, 0,25W 1%, 1206 10%, 1206 5%, RM5.0, 5mm, precíziós, fém házas, ...
Rengeteg tokozás van.
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy ha az űrlap kitöltésekor a Megnevezés-nél kiválasztom a legördülő listából mondjuk az Ellenállás-t, akkor a Tokozás mező legördülő ablakában már csak a tokozásoknak egy része jelenjen meg, amiket persze én előzőleg definiálok.
Tehát ha mondjuk ha kiválasztom a Megnevezés-nél az Ellenállás-t, akkor a sok-sok tokozás közül a Tokozás mező legördülő menüjében csak például az 0,6W 1%-ot, és a 1206 10%-ot lehessen kiválasztani.
Üdv.: Attila
|
szer. aug. 06, 2008 12:53 |
|
|
Mikk
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 360 Tartózkodási hely: Budapest
|
Nem Kapacitás Akkreditáció vagy mi a tök.
Egyébként hülyeség az egész szerintem, mert ezt egyszerűen lehetne elintézni, de mint megszokhattuk itt Mo-on mindent bonyolítanak.
|
hétf. feb. 18, 2008 7:44 |
|
|
pg
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 828 Tartózkodási hely: Szeged
|
Mikk írta: Üdv!
Ha valaki tud segítsen pls mert ezt a csodát február végén kell visszaküldeni az OM-nek.
Üdv
Mikk
FIR?
|
vas. feb. 17, 2008 17:43 |
|
|
Mikk
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 360 Tartózkodási hely: Budapest
|
Üdv!
A problémám az, hogy van egy adatbázis, amit egy űrlapon keresztül szeretne több felhasználó feltölteni egyszerre.
Minél egyszerübb megoldás kellene.
Hogyan lehetne ezt megoldani?
Jelneleg annyit sikerült megcsinálnom hogy ketten tudunk adatot felvinni, de azt is csak úgy ha előbb a távoli felhasználó nyitja meg az adatbázist.
Ha más is meg akarja nyitni akkor nem csinál semmit az access, illetve távolról csak egy ember tudja megnyitni, ketten már nem.
Próbáltam win2003 szerveren is megosztva de az alatt még ennyit se értem el.
A rekordok semmikép ne írodjanak felül és minden rekord kerüljön mentésre.
Persze mindenki más más táblán dolgozna.
A másik, életemben nem használtam ezt a programot. de tudomásom szerint ez inkább egy lokális adatbázis nem többfelhasználós hálózatos.
Ha valaki tud segítsen pls mert ezt a csodát február végén kell visszaküldeni az OM-nek.
Üdv
Mikk
|
szomb. feb. 16, 2008 9:15 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
SQL nézetben egyszerűbb és rövidebb ide beírni a lekérdezést. Akkor legyen pl ez:
SELECT Névsor.Azonosító, Névsor.Vezetéknév, Névsor.Keresztnév FROM Névsor WHERE Névsor.Vezetéknév Like Left$([Keresztnév],1)+"*";
|
hétf. máj. 07, 2007 13:49 |
|
|
k.krisz
arany tag
|
Hali!
Megkértek engem, hogy segítsek valami feladatot megoldani Access-ben, de hát ehhez nekem gőzöm sincs, ezért hozzátok fordulnék.
Szóval a feladat: Megkeresni azokat, akik vezetéknevének első karaktere megegyezik a keresztnév első karakterével!
Hogyis kell ezt megvalósítani
Krisz
|
hétf. ápr. 30, 2007 18:12 |
|
|
horex
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 710 Tartózkodási hely: Bp
|
Hannibal írta: Igen, mysgl megfelel erre a célra, de ha bejelentkezni akarsz, stb. akkor már kell egy weboldalt is csinálni neki tudomásom szerint. És a mysql-t is kell ismerni
WEBoldal van, de akkor utananezek az alkalmazhatosaganak és mukodesének
koszi
by horex
|
szomb. okt. 07, 2006 9:26 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Igen, mysgl megfelel erre a célra, de ha bejelentkezni akarsz, stb. akkor már kell egy weboldalt is csinálni neki tudomásom szerint. És a mysql-t is kell ismerni
|
szomb. okt. 07, 2006 8:46 |
|
|
horex
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 710 Tartózkodási hely: Bp
|
Udv!
Máshol már kerdeztem , de valasz nem jott.
Webes oldalon kellene nekem adatbázis, ahol be lehetne jelentkezni, beirni névvel-emilcimmel-osszeggel/FT/
Mysql kell nekem? Mert azt kinal a szolgaltato.
by horex
|
szomb. okt. 07, 2006 3:18 |
|
|
hundavid
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 424 Tartózkodási hely: Budapest/Tatabánya
|
Én is az Access-t ajánlo, szerintem max egy óra alatt még pofásítani is tudod...
|
hétf. szept. 04, 2006 15:03 |
|
|
fifi
ezüst tag
|
Re: adatbáziskezelő
kicsorot írta: olyan programot keresek amibe beírhatnám pl:személyek adatait, fényképpel,stb.Településekről dolgokat, adatokat. stb..stb.. ,és ebben az általam létrehozott adatbázisban lehessen keresni is.
Egyet kell, hogy értsek Zsivaagoo-val, ha valóban adatbáziskezelőt szeretnél, akkor erre az Access tökéletesen megfelel. A téma címe "adatbáziskezelő", és ez alatt általában ehhez hasonló programot értünk. Nem is túl bonyolult, egyszerűbb adatbázisokat mindössze néhány perc alatt össze lehet dobni vele. Igazából még programozási ismeretek sem kellenek különösebben, minden egyszerűbb dolgot meg lehet csinálni a varázslókkal. Először létrehozod a táblá(ka)t, majd jöhetnek az űrlapok, lekérdezések, stb. Tényleg pár perc egy egyszerűbb adatbázist összedobni. A nagyobb munka ilyen esetekben mindig inkább az adatbázis megtervezése, sem mint megalkotása.
A válaszodból én azonban arra következtetek, hogy te inkább valamilyen célprogramot, vagyis egy, már korábban speciálisan erre a élra megírt programot keresel, de ahhoz kicsit konkrétabban kellene leírnod, hogy mit is szeretnél vele csinálni, mert így nem hiszem, hogy tudna neked bárki is javasolni akár egyet is. Sajnos én se.
|
pén. szept. 01, 2006 13:12 |
|
|
kicsorot
ezüst tag
|
Sojnos még alapszinten sem értek a programozáshoz.
|
szer. aug. 30, 2006 14:27 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
Kérdés az hogy értesz egy alap szinten, pl ASP, PHP, ASP.NET, c#, delphi, Visual Basic vagy hasonló programnyelvhez. Mert ha igen, egy egyszerű programot pikk pakk össze lehet dobni.
|
kedd aug. 29, 2006 17:40 |
|
|
kicsorot
ezüst tag
|
Az az igazság, hogy mindkettőről.
|
kedd aug. 29, 2006 12:13 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Akkor most településekről akarsz adatokat tárolni, vagy személyekről???
|
kedd aug. 29, 2006 12:11 |
|
|
kicsorot
ezüst tag
|
köszi de nem egészen ilyenre gondoltam.Amire én gondolok ahhoz hasonló programot láttam telefonregiszterként valahol de az csak arra a célra volt jó.
|
kedd aug. 29, 2006 11:53 |
|
|
Zsivaagoo
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 779 Tartózkodási hely: Még mindig a bőrömben.
|
Ms Access
|
kedd aug. 29, 2006 11:24 |
|
|
kicsorot
ezüst tag
|
adatbáziskezelő
olyan programot keresek amibe beírhatnám pl:személyek adatait, fényképpel,stb.Településekről dolgokat, adatokat. stb..stb.. ,és ebben az általam létrehozott adatbázisban lehessen keresni is.
|
kedd aug. 29, 2006 10:43 |
|
|