Szerző |
Üzenet |
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
|
pén. okt. 13, 2006 19:17 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
A 10.2 Alpha5 egészen jó!!
|
szomb. okt. 07, 2006 15:08 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
|
csüt. szept. 21, 2006 16:42 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Bocsi ecgy kicsit későn Su-se ügyben Salvatorét!
Ide kívánkozik,mert javasoltam már (a modoknak),hogy az összes új disztribről mindenki lője be az elsőt,mármint a benyomását u.u.,mintb a HUP-on.-mégsem lett a topicnak új neve
Van egy ilyen Foresight-azaz jővőbelátó-
Türelmes embereknek ajánlanám a telepítést-holott Ubuntu clone!!!Kb 35-40 perc kábelnetes telepítéssel támogtva 1Gb memós gépen 3200 Athlon-nal.
Hardver szempontjából tényleg a liniuxok közül egyedi.:tényleg kezeli az összes windowsos 'driverrel megáldott eszközt' pl:a csak win kamera,SATA-Raid-soft,Ati videokártyák jó felbontással,vieólejátszás,jó samba,a tűzfal hálózatban is stb.
Hátrány:Mint már írtam lassú a telepítésnél,meg úgy egyébként sem egy fürge.. -nem egy igazi gnome-kb ollyan mint a KDE,mikor memóhiányos...
Először azt hittem,a neten rosszul látok: olyan mint a Firefox,-kinézetre,de nem ez Epiphany! (nincsenek bővítmények,és egyéb rémségek).
Részben magyarított!-megerőszakolni fél óra alatt sem tudtam
Alkalmazásokban megfagy,ha rá ereőszakoltad a magyarítást,mármint O.o, Firefox,Medialejátszók.
|
vas. szept. 10, 2006 18:25 |
|
|
gaborozzo
vas-tag
|
Sziasztok!
Nekem egy kis hálózatos bajom van a 10.1-essel:
Feltenni nagyon könnyü volt, felismerte mindkét hálókártyák a laptoban ( az egyik wifis ) meg minden egyéb mást is.
Telepités közben már megpróbáltam beállitani a dsl-t, beállitottam egy provider-t de a frissitések nem mentek. Aztán elindult és beállitottam megint
a dsl-t a Yast-on. Látszólag müködik mert megjelenik a tálcán a kapcsolat jelző ikonocska, rákattintok, info és van IP cim is. De 'ifconfig'-ot kiadva nincs dsl interfész és weboldalakat sem érek el a böngészőből.
Érdekes módon mikor rossz felhasználónevet adok meg a provider-ben akkor is kapok IP-t.
Nem értem....
Ja, a net t-online-os ADSL.
Üdv,
Gábor
|
hétf. júl. 31, 2006 10:49 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Van már működő "Elegánycsos Gácsér"(Ubuntu,Dapper)
Itt: http://releases.ubuntu.com/dapper/ubuntu-6.06-rc-desktop-i386.iso
Ez egy live-Cd-t gyárt és ha tetszik simán telepíthető wincsire is.
Ismeri mint a Su-Se is Ati kártyákat(nem kell varázsolni)1280*1024 lehet telepíteni 32 bittel fut rajta a 3d-s GUI-is,
Meglepő tulajdoságokkal bír,nekem egészen újszerű egyszerűen elvagyok képedve és mi lesz ha hivatalosan is megjelenik
|
kedd máj. 30, 2006 21:02 |
|
|
vas_a
ezüst tag
|
Igazad van, bocsánat...
vas_a
|
szer. máj. 03, 2006 13:26 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Magamat idézvén: Idézet: Kérném a modokat ill az admin(tokat) a cím módósitásra legyen ilyen:MINDEN,AMI "BÉTÁS"-természetesen kisbetűvel.
Itt nem a Brézy-ről van szó,hanem a "Bétás"Drapperről és egyebekről
|
szer. máj. 03, 2006 11:26 |
|
|
vas_a
ezüst tag
|
nacorvus írta: "külösképpen óvakodjanak a "laposképernyősök"LCD-vel hasznáhatatlan laptopra kifejezetten ellenjavallott"
Ezzel nem értek egyet. Nekem siemens amilo notebook-om van, és az ubuntu 5.10 (debian alapú) tökéletesen megy. Mindent felimert alapból (modem, wlan kari, stb stb...)!
Most azon goldolkozom, hogyan lehetne megszabadúlni a win particióktól (na jóó csak vicceltem, tudom hogy kell, de tényleg akarom-e? Ez itt a kérdés...)
vas_a
|
szer. máj. 03, 2006 6:52 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Át bizony,csak eddig semmi értelme nem volt ha 24-nél nagyobb szímélységet hasznátál Gnome alatt az Xserver igencsakfagyibament át-ez nem KDE! :
|
szomb. ápr. 29, 2006 10:08 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
te is átbírod írni!
|
pén. ápr. 28, 2006 21:57 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Kérném a modokat ill az admin(tokat) a cím módósitásra legyen ilyen:MINDEN,AMI "BÉTÁS"-természetesen kisbetűvel.
Ide írhatná mindenki az összes Unixos kirpóbáltakat,előnyöstül-hátrányostul-mindenféle bénázásával együtt!
Tehát a hozzáfüznivalóm a témához az új Béta vers.:két alapjában 2 debian:
Xubuntu 6.06 B(BéNa) ill a másik edubuntu 6.06 (ügyeskébb)-"eslsősös" vers.a hiba az ATI kártya ilesztője miatt csak konzolban indul,akinek USB-s billentyűzete van (nem beszélve egérről és egyéb perifériákról) eleve hátrányból indul ill sehogy.-szelidíthető PS-2 billenyűvel,de továbbra sm javasolható idegesebb felhaszálóknak-tetű lassú-pedig ismeri a SOFT-RAID-megodásokat is,a képenyőt nem lehet 32-re nyomni legfeljebb kalapáccsal -és külösképpen óvakodjanak a "laposképernyősök"LCD-vel hasznáhatatlan laptopra kifejezetten ellenjavallott
A másik: na, ez már valami használható lesz júnusban, már most is legalább annyira mint a Su-Se 10.-Ismeri a SOFT-RAID-ek ből a mostanság használtakat,intelligens a telepítője-béta létére(mindkettő alapvers.1-1CD-a többit a netről szedi,de igen okosan a honi nyelven kérdezi a rendszegazdát,hogy mit is akar),
az "újabb" ATIi kártyákat is ismeri,sőt a hankártytyákból is használatóak elmúl 2 évben kibocsátottak is+Usb-kel sincs gond.Valamint(játék!) lecsekkoltam,a Qaket is -"müszi" 1280x1024-ben 32-vel.Igaz a telepítése kissé körülményes
|
pén. ápr. 28, 2006 21:01 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Na, akkor tisztázzuk:mindenki a 10.1-ről mond véleményt?-ebben ilyenek: Idézet: Linux alatt 94,7 kHz a horizontális, és 88 Hz a vertikális frekvencia, windows alatt pedig 91 kHz és 84,9 Hz az értékek. csak a Gnome megerőszakolásával "elérhertőek" -meg kell erőszakolni-és szó sincs báminő KdE-s YasTa2 vezétlőközpnt kártya és monitorról itt a kernelbe,ha belenyúlsz megőszülsz mire "képed", van küönös tekintttel az ATI kártyákra és LCD monitorra...
|
szer. ápr. 05, 2006 18:52 |
|
|
lzsolti
arany tag
Csatlakozott: csüt. jún. 03, 2004 9:50 Hozzászólások: 121 Tartózkodási hely: Budapest
|
Nos, nem tudom, hogy mit állítottam, de sikerült a Sax2-val tökéletesen beállítani a monitort.
|
szer. ápr. 05, 2006 17:23 |
|
|
lzsolti
arany tag
Csatlakozott: csüt. jún. 03, 2004 9:50 Hozzászólások: 121 Tartózkodási hely: Budapest
|
Megpróbáltam beállítani az értékeket, de nem segítettek. Egyébként azok voltak megadva.
Linux alatt 94,7 kHz a horizontális, és 88 Hz a vertikális frekvencia, windows alatt pedig 91 kHz és 84,9 Hz az értékek. Valahogy ez utóbbira kellene rákényszeríteni, ezzel jól megy a monitor. Valami ötlet?
Zsolti
|
szer. ápr. 05, 2006 15:29 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
Gondolom a monitor leírásában benne vannak a horizontális és a vertikális frekvenciák. Na ezt add meg manuálisan a sax2-ben pl 50-100Khz és 90-150Khz...
|
szer. ápr. 05, 2006 10:27 |
|
|
lzsolti
arany tag
|
Sziasztok!
Nekem is lenne egy kis gondom a 10-es SuSE-vel. Tegnap raktam fel a gépemre, majdnem minden rendben is van. Egyedüli problémám a felbontással, illetve a képfrissítési frekvenciával van. A videokártya egy Radeon 9600 XT, a monitor egy AOC 9Glr 19-es CRT.
Igazából az a gond, hogy a monitornak van vagy 10 gyári beállítása, amit ha felismer, akkor teljesen jó a kép geometriája. Ez alatt azt értem, hogy ha 1280x1024 ben 85 Hz a képfrissítési frekvencia, akkor a monitor ezt "felismeri", a menüjében ki is írja a felbontást, semmilyen igazítás nem kell (pl trapéz, paralelogramma, stb). Ha azonban 1-2 Hz-vel eltér ez a frekvencia, akkor User Mode-ba kapcsol, és ott aztán elcsúszik a kép, olyan lesz, mint egy hordó, egy része kilóg a monitorból.
A problémám pedig az, hogy nem tudom, hogyan lehet a SuSE alatt ezt beállítani. Valamiért 88 Hz-re állítja a frekvenciát, és a választható értékek között is olyanok szerepelnek, mint pl 88 Hz, 78 Hz.
Nem tudjátok, hogyan tudom ezt normálisan beállítani?
Zsolti
|
szer. ápr. 05, 2006 8:46 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
72%-al kevesebb haj,a maradék meg őszülésnek indul.
3.5.1-"Na ezt jól megcsinálták!"
|
csüt. márc. 16, 2006 12:58 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
Ennyire bugos az új KDE? És ha te raksz rá egy stabil KDE-t?
|
szer. márc. 15, 2006 13:28 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Megoldódott.
Ujra kellett raknom az egészet,Gnome felülettel és csodák csudja működő kernelt tudtam gyártani.
|
szer. márc. 15, 2006 12:50 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Su-se 10-s kérdések(bétás-verzió)
Tudom hogy nem illdomos dolog ilyen címmel topic-t nyitni,de mindenki még a vagy a kezdő rovatban v. a 9-es rovatban publikál.
A lényegre térve:10.1 kisérleti verzió: szoritottam helyet és feltettem....
Innentől kezdődtek a gondok:
1.minekutánna eléggé el nem ítélhető,balga módon a KDE mellet döntöttem a telepítéskor
nem hagy egy "mennybenmenetőnek" sem állépni GNOME alá
2. a kenel-be nem hagy semmit beforitani a KDE konzol mód, igen tükkössen működik parancsoros módban meggyártom az új kernelt beforgatva az "új" ATI mehajtót a megfelelő felbontással,reboot után vissza áll az eredeti felbontás ,vagy csak parncssorban indul.
Próbálkoztam debiányossan is megtámadni -összedült.
Na,a lényegre térve,van-e valakinek a Tisztelt Úrhölgyek-Urak közül aki próbázott eme KDE remekk-el
|
kedd márc. 14, 2006 18:26 |
|
|