|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 14 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
raffaelf
|
On Tue, Dec 23, 2003 at 01:14:43AM +0100, Garas Péter wrote: > ----------------------------------------------------------------- > Elindult Magyarorsz?g Legnagyobb ?ll?skeres? Szolg?ltat?sa: > http://www.jobinfo.hu> ----------------------------------------------------------------- > Sziasztok! > > ?n nem felejtettem el a jelsz?t, csak miut?n bele?rk?ltam a passwd+shadow-ba, nem hajlad? beengedni. > A bele?rk?l?s azt jelenti, hogy pl a root r?szhez nem ny?ltam egy?ltal?n, m?gsem tudok bel?pni. > > Egy crack programmal megn?ztem, ?s helyesen van benne a shadowban a jelsz?. > > Lehet, hogy az kavart be, hogy windowsban edit?ltam a f?jlokat, ?s az **** a sorv?geket? > > > asszem t?bbet nem disconnect?lok, miel?tt ellen?rizn?m, hogy vissza tudok-e menni > > De j? lenne tudni az?rt, hogy mit rontottam el. Ha ez így van, akkor dos2unix. -- Raffael, Ferenc Developer Inter-Európa Bank Rt. +36-1-373-6495
|
kedd dec. 23, 2003 9:17 |
|
|
ZeNo
vas-tag
|
Sziasztok!
Én nem felejtettem el a jelszót, csak miután beleírkáltam a passwd+shadow-ba, nem hajladó beengedni.
A beleírkálás azt jelenti, hogy pl a root részhez nem nyúltam egyáltalán, mégsem tudok belépni.
Egy crack programmal megnéztem, és helyesen van benne a shadowban a jelszó.
Lehet, hogy az kavart be, hogy windowsban editáltam a fájlokat, és az **** a sorvégeket?
asszem többet nem disconnectálok, mielött ellenõrizném, hogy vissza tudok-e menni
De jó lenne tudni azért, hogy mit rontottam el.
|
kedd dec. 23, 2003 1:14 |
|
|
Embeer
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9 Tartózkodási hely: Budapest
|
Ne légy te abban olyan biztos
Főleg ha tárva ajtó ablak.
Stenc
|
vas. aug. 24, 2003 21:29 |
|
|
pint
ezüst tag
|
man lilo.conf
Es nem barki tudja megvaltoztatni, hanem aki hozzafer a
gephez fizikailag. De az meg mar a vinyot is kiveheti, ha
mar reboot-rol beszelunk, ugyhogy ez csak ilyen onbizalmat
ado vedelem es lehet vagizni a melohelyen, hogy karakteresen
keri a jelszot, es nem grafikusan, mint az nt;)
|
vas. aug. 24, 2003 15:52 |
|
|
r2d2
|
Köszönöm mindenkinek sikerült megoldani. még azt kérdezném, hogy ezeket hol lehet letiltani (indítás init 1-ben, nidítás LILO:linux S)? mert így akkor bárki meg tudja változtatni a root jelszót. Jedi
|
szomb. aug. 23, 2003 19:13 |
|
|
Embeer
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9 Tartózkodási hely: Budapest
|
Csak hogy tudjuk hogy hol a határ...
Egy rosszul beállított szerveren,(szervereken) rendszergazdaként ennyi kiskaput myitva hagyni... egyet biztosan mondhatok: Több mint nem körültekintő cselekedet.
Még ha szerver hosting helyen van telepítve akkor is.
Azonban, ha NEM Te vagy a root az más.
Akkor van esély, hogy legalább további egy tucat javaslattal, - igy az itt felsorolt módszerekkel - sem jutsz eredményre.
Egyébként ha tudnád, hogy mennyi lehetőség van, egy NEM kellő körültekintéssel beállított szerver esetében a meglévő Root jelszavak felülirására,"feltörésére" akkor bizony magadtól döntenél a tanulás mellett.
És ha ennek a birtokában leszel, akkor már te sem tartod publikusnak.
Már csak a saját és az általad üzemeltetett szerverek biztonsága érdekében sem.
Stenc
Ui:
Egyébként ha Megkérsz rá, és HITELTÉRDEMLŐEN igazolod, a teljes szerver feletti jogosultságod, szerintem bárki segit, egy új jelszó erejéig.
Budapest területén akár én is.
Ha küldesz egy privat mailt.
|
vas. aug. 17, 2003 18:56 |
|
|
ironiq
|
Ezt irta jedi <jedi@cracker.hu> 2003-08-10 06:17:54: -kor > es ott hol? amikor megjelenik a LILO: felirat, beirod a kivant kernel nevet, majd egy S betu. Tehat: LILO: linux S ha nemtod a nevet, akkor nyomsz egy TAB -ot: LILO: <TAB> linux linux-old windows LILO: linux S IroNiQ -- Web: http://ironiq.huE-mail: iron@ironiq.hu
|
vas. aug. 10, 2003 13:10 |
|
|
r2d2
|
Jedi ----- Original Message -----=20 From: Khr=20 To: list@unix.lx.hu=20 Sent: Wednesday, July 30, 2003 6:40 AM Subject: Re: [unix] elfelejtett root jelszo Pl Linux CD -r=F5l bootolj =E9s a telep=EDt=E9si lehet=F5s=E9gekn=E9l = Esc majd =EDrd be rescue. Beenged egyfelhaszn=E1l=F3s =FCzemm=F3dba ahol = megv=E1ltoztathatod a root jelsz=F3t (Mandrake 9.1). A Suse is meg a Mandrake is ind=EDthat=F3 CD n=E9lk=FCl is = egyfelhaszn=E1l=F3sba, de most nem jut eszembe hogyan. =DCdv. Levi
|
vas. aug. 10, 2003 5:32 |
|
|
ixsz
|
Ha init 1 -be indítod a boot-ot akkor nem kér jelszót, és rootként lép be.
|
kedd aug. 05, 2003 0:19 |
|
|
r2d2
|
kösz megpróbálom és még azt kérdezném, hogy távolról webminen keresztül , jogy lehetne, mert így egyszerubb lenne számomra. ----- Original Message ----- From: "Raffael Ferenc" <raffaelf@ieb.hu> To: <list@unix.lx.hu> Sent: Wednesday, July 30, 2003 11:03 AM Subject: Re: [unix] elfelejtett root jelszo > > > > On Tue, Jul 29, 2003 at 07:16:30PM +0200, jedi wrote: > > > > > > > Sziasztok > > Mandrake Linux 9.1-ben és Suse Linux 7.3-ban > > sajnos elfelejtettem a root jelszót és a rooton kívül csak egy sima user van létrehozva a szervereken, és néhány módosítást kellene végeznem rajtuk, amihez root jogok kellenek. A reinstall nem jöhet szóba. > > Tud valaki segíteni? > > el?re is köszönöm mindenkinek > > Jedi > > Egy kiskapu, ha nyitva hagytad magadnak: sudo passwd > > -- > Raffael, Ferenc > Developer > Inter-Európa Bank Rt. > +36-1-373-6495 > > > > > > ----------------------------------------------------------------- > Üzenet a csoportnak: list@unix.lx.hu> Feliratkozás: subscribe@unix.lx.hu> Leiratkozás: unsubscribe@unix.lx.hu> > > > > GIF89a >
|
hétf. aug. 04, 2003 6:13 |
|
|
lanc
|
az exploitokat talan hagyjuk, de ha liloval bootolsz, akkor a
LILO promptnal:
kernel_image_neve init=/bin/bash
van meg par lehetoseg, dehat az meber nem szivesen javasol ilyesmiket
nyilvanosan...
HTH
lanc
|
csüt. júl. 31, 2003 14:50 |
|
|
raffaelf
|
On Tue, Jul 29, 2003 at 07:16:30PM +0200, jedi wrote:
> > > Sziasztok > Mandrake Linux 9.1-ben és Suse Linux 7.3-ban > sajnos elfelejtettem a root jelszót és a rooton kívül csak egy sima user van létrehozva a szervereken, és néhány módosítást kellene végeznem rajtuk, amihez root jogok kellenek. A reinstall nem jöhet szóba. > Tud valaki segíteni? > el?re is köszönöm mindenkinek > Jedi
Egy kiskapu, ha nyitva hagytad magadnak: sudo passwd
-- Raffael, Ferenc Developer Inter-Európa Bank Rt. +36-1-373-6495
|
szer. júl. 30, 2003 10:16 |
|
|
Kharon
vas-tag
|
Esc majd =EDrd be rescue. Beenged egyfelhaszn=E1l=F3s =FCzemm=F3dba ahol = megv=E1ltoztathatod a root jelsz=F3t (Mandrake 9.1). A Suse is meg a Mandrake is ind=EDthat=F3 CD n=E9lk=FCl is = egyfelhaszn=E1l=F3sba, de most nem jut eszembe hogyan. =20 =DCdv. Levi -----Original Message----- From: jedi [mailto:jedi@cracker.hu]=20 Sent: Tuesday, July 29, 2003 7:17 PM To: list@unix.lx.huSubject: [unix] elfelejtett root jelsz=F3 Sziasztok Mandrake Linux 9.1-ben =E9s Suse Linux 7.3-ban sajnos elfelejtettem a root jelsz=F3t =E9s a rooton k=EDv=FCl csak egy = sima user van l=E9trehozva a szervereken, =E9s n=E9h=E1ny m=F3dos=EDt=E1st kellene = v=E9geznem rajtuk, amihez root jogok kellenek. A reinstall nem j=F6het sz=F3ba. Tud valaki seg=EDteni? el=F5re is k=F6sz=F6n=F6m mindenkinek Jedi ----------------------------------------------------------------- =DCzenet a csoportnak: list@unix.lx.huFeliratkoz=E1s: subscribe@unix.lx.huLeiratkoz=E1s: unsubscribe@unix.lx.hu
|
szer. júl. 30, 2003 5:53 |
|
|
r2d2
|
Mandrake Linux 9.1-ben =E9s Suse Linux 7.3-ban sajnos elfelejtettem a root jelsz=F3t =E9s a rooton k=EDv=FCl csak egy = sima user van l=E9trehozva a szervereken, =E9s n=E9h=E1ny = m=F3dos=EDt=E1st kellene v=E9geznem rajtuk, amihez root jogok kellenek. = A reinstall nem j=F6het sz=F3ba. Tud valaki seg=EDteni? el=F5re is k=F6sz=F6n=F6m mindenkinek Jedi
|
kedd júl. 29, 2003 18:29 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 14 hozzászólás ] |
|