Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 04, 2025 1:55

Hozzászólás a témához  [ 9 hozzászólás ] 
Legstabilabb Linux verzio 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Én is csatlakoznék ahhoz, hogy mit ne:

Gentoo

Használtam egy jó darabig....alapvetően nem rossz rendszer, de sajnos a stabilnak mondott csomagok nem mindig stabilak, vagy a fene tudja mi volt a gond...

szer. jan. 24, 2007 20:59
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Skori írta:
Hi! Keresek egy kisméretü linux live verziót ami tud NTFS-t írni, és az SATA meghajtókat is kezeli. Nem vagyok linux szakértő, szeretném kernelfordítás és hasonló varázslás :) nélkül megoldani a dolgot.
A slax.hu-ról leszedtem egy magyar verziót, ez jól szuperál és csak 200Mb körüli, de csak olvasni tudja az NTFS-t.
Esetleg más oprendszer is szóba jöhet, ami fut egy CDről, pendrájvról, vagy floppyról.
Tudtok ajánlani valamit?

Amennyire én tudom, tud írni ntfs-t, csak amikor bootolsz, akkor read only-ba mountolja fel. Ha újramountolod, menni fog.

szer. jan. 24, 2007 16:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi! Keresek egy kisméretü linux live verziót ami tud NTFS-t írni, és az SATA meghajtókat is kezeli. Nem vagyok linux szakértő, szeretném kernelfordítás és hasonló varázslás :) nélkül megoldani a dolgot.
A slax.hu-ról leszedtem egy magyar verziót, ez jól szuperál és csak 200Mb körüli, de csak olvasni tudja az NTFS-t.
Esetleg más oprendszer is szóba jöhet, ami fut egy CDről, pendrájvról, vagy floppyról.
Tudtok ajánlani valamit?

vas. okt. 29, 2006 14:12
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás Re: Legstabilabb Linux verzio
Rang3r írta:
szerintetek melyik a legstabilabb linux verzio, melyiket ajanljatok inkabb.

slackware.
atomstabil.
gyors.
pici.
nincs belepiszkálva/belenyúlva. (gyári kernel/progik)

pén. szept. 22, 2006 19:48
ezüst tag

Hozzászólás 
A pppoe az adsl kapcsolat létrehozásához kellene neked, ha jól értem.

Itt pár napja válaszoltam már másnak ez ügyben:
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=700961#700961

pén. aug. 25, 2006 11:32
ezüst tag

Hozzászólás 
En is hasznaltam mar tobb linux disztribuciot. Pl: Mandrake, Suse, Fedora, stb.
Tobbnyire meg voltam veluk elegedve, egyedul a suse 10-essel volt bajom. Amennyire en lattam elegge instabil a beta verziokra. Letoltottem pl a yahoo messengert suse-ra, annyi volt az egesz, hogy beta, telepites utan meg mar nem tudtam bejelentkezni... egyetlen session-t, tobbek kozt a root-ot se tudta mar behozni, lefagyott mielott bejohetett volna a desktop. (Ugyanigy megjartam mas programokkal is, amelyek nem voltak beta-k).

Most feltettem az UHU Linuxot...nagyon oda meg vissza vagyok vele, tetszik.
Bar nem ebbe a topicba tartozik, de azert megirom: En PPPOE felhasznalo vagyok, es Linux alatt effele szolgaltatast meg nem konfiguraltam....
Tudna valaki segiteni? (konkretan az UHU linux alatti konfiguralasra lennek kivancsi, ugy tudom, hogy kepes mukodtetni pppoe szolgaltatast)

kosz elore is...

pén. aug. 25, 2006 9:43
Profil Privát üzenet küldése YIM
arany tag

Hozzászólás 
Én most az opensusét nyúzom, kisuvickolja az ember hátsóját, nekem tetszik. Azért az uhu kettőt várom már...

Üdv:
chx

csüt. aug. 24, 2006 7:36
ezüst tag

Hozzászólás 
Én inkább úgy közelíteném meg a dolgot, hogy válassz olyan disztrót, amit az ismeretségi körödben valaki már használ és nem zárkózik el egy kis segítségtől, ha épp elakadsz valahol.
A kérdésedre nem lehet egyértelmű, objektív választ adni. Mindenki azt favorizálja amit ismer, használ. A stabilitásról meg annyit, hogy többnyire stabilan működik mindegyik disztró, hiszen majdhogynem ugyanazt a kernelt használja mindegyik modernebb, népszerűbb disztró.
Gond általában a legújabb masinákkal szokott lenni, ami épp most gurult le a futószalagról. Ezeknél valószínű, hogy esetenként foghíjas még a driver támogatottsága.
Nos, ha nincs ilyan ismerős, akkor én az alábbi disztrókat javallom:

a, ubuntu vagy kubuntu (attól függően, hogy gnome vagy kde desktopot favorizálod)
b, openSUSE (jelenleg a novell által fejlesztett disztró)
c, UHU linux (ez magyar fejlesztés, nemrég jött ki belőle egy új live cd)
d, Mandriva (régebben ezt ajánlották a winről megtérőknek)

és ezeken kívül még sok másik száz...

Én jelenleg ubuntut és kubuntut használok... meg vagyok vele elégedve.

Idézet:
A grafika annyira nem erdekel, viszont legalabb egy egyszerubb KDE vagy GNOME felulete legyen.

A fenti mondatban nem kevés ellentmondást vélek felfedezni :wink:
Ha nem fonros az X, akkor miért minimum követelmény a két legnagyobb desktop manager közül az egyiknek a megléte?

Mert ha nem fontos a grafikus felület, akkor én inkább ezek közül választanék (az erőforrás, gyorsaság, egyszerűség miatt):

FVWM
WindowMaker
IceWM
Sawfish
Blackbox
Fluxbox

A fenti ablakkezelők egyébként bármelyik disztróra feltehetőek.

csüt. aug. 24, 2006 6:33
ezüst tag

Hozzászólás Legstabilabb Linux verzio
Szevasztok.
Ide varom hozzaszolasaitokat azzal kapcsolatban, hogy szerintetek melyik a legstabilabb linux verzio, melyiket ajanljatok inkabb.

A grafika annyira nem erdekel, viszont legalabb egy egyszerubb KDE vagy GNOME felulete legyen.

Nem vagyok kulonosebben microsoft barat. Ami a nevem alatt lathato kepet illeti, egyszeruen csak megtetszett a csaj, sztem sexy, tehetek rola, hogy windows vista emblema van rajta :D ?

szer. aug. 23, 2006 21:15
Profil Privát üzenet küldése YIM
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 9 hozzászólás ]