Re: X11VNC HTTP-vel, jogosultság probléma
Bocsánat kicsit késve,de igen!(webszerver...fizikális pl Apache-azon lehet futtani a winet-is,bizonyos megkötésekkel,de az nem virtual-network,hanem tartomány és akkor már akár egy samba-s megosztás is jó,sőt jobb gyorsabb egyszerűbb..lenne ha lenne win-es gép)
Azért van az alias hogy a gépet(valós gépet álcázd)pl a 80-as portot pl:10080-ként nyitod meg.. mint admin-juser vagy akár közönséges user..(feltéve ,ha mint root kiosztottad a jogot az aliasra)
Értem én hogy nem akarsz telepíteni win rendszert egy alkalmazás miatt,de erre léteznek szerverszinten is MS-féle nem fizetős megoldások.
Mondjuk ,azt sem vázoltad fentebb hogy melyik disztrib alól szeretnéd a dolgot megvalósítani. Szvsz az ubit erre nem ajánlom,debi,slax,vöröskalap stb kimondottan erre kitalált rendszerek természetesen kevésbé emészthető,de jól működő formában.
Ámbátor,utánolvasva a dolgot (x11vnc)-nagy reményeket fűznek hozzá,de én ezt meg nem kockáztatnám vállalati szinten(ismervén a tökönrúgás borzalmait
)..nem beszéve egyéb kínokról amit valahogy meg kell oldani utólagosan v. elölről az egészet.