|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 17 hozzászólás ] |
|
Segítségkérés Linuxszal kapcsolatban
Szerző |
Üzenet |
Ajjika
|
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget amit eddig nyújtottatok. Örömmel közlöm veletek, hogy sikerült feltenni az Uhu-Linuxot, de még csak ismerkedem vele. Hát meg kell mondjam, hogy a windowsos agyammal nem értem mindig, hogy mit csinálok, de azért próbálkozom.
Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek még egyszer a sok segítséget.
Külön köszönöm Stencnek is a segítségét.
Mindenkinek minden jót!
Ajjika
|
pén. júl. 18, 2003 22:12 |
|
|
Joco8192
vas-tag
|
unknown <oddman@coder.hu> =EDrta: >=20 >=20 > Ajjika: Az=E9rt azt tudd, hogy semmilyen windows-os program=20 > =E9s j=E1t=E9k nem fog futni a lINUX-on!! > Persze Linux alatt is rengeteg program van, amivel=20 > kiv=E1lthatod a dr=E1ga microsoft-os programokat. A free=20 > szoftverek =E1lltal=E1ban sokkal jobbak, mint a fizet=F5s=F6k (pl.:=20 > mplayer) > Szerintem =FAgy telep=EDtsd a linux-ot, hogy a r=E9gi windows-od=20 > is ind=EDthat=F3 maradjon. > Aj=E1nlom neked a www.szabilinux.hu oldalt!! >=20 > Aj=E1nlom figyelmedbe a Linuxvil=E1g c=EDm=FB ujs=E1got =E9s a www.linuxforum.huforumot LINUX ALAT LEHET FUTTATNI WINDOWS PROGRAMOKAT !!! (Kell=F5 gykorl=E1ssal a fenti k=E9t for=E1s seg=EDt=E9g=E9vel elsaj=E1t=ED= that=F3.) >=20 >=20 > -- > =DCzenet a csoportnak: list@unix.lx.hu> Feliratkoz=E1s: subscribe@unix.lx.hu> Leiratkoz=E1s: unsubscribe@unix.lx.hu>=20 >=20 >=20 >=20 >=20 Juh=E1sz J=F3zsef Egõs=E1ram=FAberendez=E9s =E9s g=E9p szerelõ Hûtõg=E9pszerelõ
|
pén. júl. 18, 2003 21:15 |
|
|
raffaelf
|
On Fri, Jul 18, 2003 at 01:08:19PM +0200, Fodor István wrote: > > > > Nem az elnevez?sen m?lik, hogy melyik a jobb t?lal?s. > Azt tapasztaltam, hogy az eddigiekn?l t?bbet ny?jt a SuSE 8.2 a > magyar?t?sban is, meg a hardverfelismer?sben is. > A LICQ-val kapcsolatos v?laszod k?sz?n?m, de ?n azon g?rcs?l?k tov?bbra > is, hogy a 8.2-s verzi?ban mi?rt a 7.1-es verzi?j? LICQ-t keresi a > friss?t?s, mi?rt utas?tja el a telep?t?sre elind?tott ?jabb verzi?t? > > K?sz?nettel, navtsi. <offtopic> Úgy tűnik lassan új flame kezdődik a régi motorosok (konzol rulez) és az új tehetségek (KDE,Gnome,office,3dgamez meg a többi memória+procizabáló gyönyörűség rulez) között... </offtopic> Válasz: ha másképp nem megy, fogd a forrást, és csinálj belőle csomagot magadnak. Igaz, én debiant használok, de szerintem nem túl nagy meló saját csomagot készíteni rpm-ben. -- Raffael, Ferenc Developer Inter-Európa Bank Rt. +36-1-373-6495
|
pén. júl. 18, 2003 12:31 |
|
|
navtsi
|
Nem az elnevez=E9sen m=FAlik, hogy melyik a jobb t=E1lal=E1s. Azt tapasztaltam, hogy az eddigiekn=E9l t=F6bbet ny=FAjt a SuSE 8.2 a magyar=EDt=E1sban is, meg a hardverfelismer=E9sben is. A LICQ-val kapcsolatos v=E1laszod k=F6sz=F6n=F6m, de =E9n azon = g=F6rcs=F6l=F6k tov=E1bbra is, hogy a 8.2-s verzi=F3ban mi=E9rt a 7.1-es verzi=F3j=FA LICQ-t keresi = a friss=EDt=E9s, mi=E9rt utas=EDtja el a telep=EDt=E9sre elind=EDtott = =FAjabb verzi=F3t? K=F6sz=F6nettel, navtsi. -----Original Message----- From: Steczinger [mailto:wasser@freemail.hu]=20 Sent: Thursday, July 17, 2003 11:25 PM To: list@unix.lx.huSubject: Re: [unix] Seg=EDts=E9gk=E9r=E9s Linuxszal kapcsolatban > Felad=F3: navtsi <fodori@fxxxxxxxx.xx> id=E9zet t=F5led: El=F5z=F5 leveleimben konkr=E9t k=E9rd=E9ssel fordultam a > f=F3rumosokhoz, p=E9ld=E1ul a > LICQ-val van gondom. V=E1lasz erre: A m=E1sik f=F3rumban ahova irt=E1l a probl=E9m=E1val kapcsolatban v=E1laszoltam M=E1s: id=E9zet t=F5led: > A kor=E1bbi verzi=F3kn=E1l is volt magyar fel=FClet, r=E9szben vagy > eg=E9szben. A > lehet=F5s=E9gek felk=EDn=E1l=E1sakor viszont elt=FBnt a magyar sz=F3, = > =E9s az > automatikus telep=EDt=E9si k=E9szs=E9g meg sem k=F6zel=EDtette azt amit > ez a SuSE > ny=FAjt. v=E1lasz erre.Ejnye bejnye. =C9n a Debi=E1nom m=E1r akkor a netr=F5l telep=EDtettem =E9s ABGRED-eltem amikor m=E9g a Suse t=F6bbnyire CD-n volt megvehet=F5 (25000 Ft =E9rt)azt=E1n j=F3csk=E1n volt m=E9g ut=E1nna mit =E1ll=EDtgatni. Egy=E9bk=E9nt: Az UHU is aut=F3matikosan telep=FCl. M=E1s: id=E9zet t=F5led: A magyar nyelv=FB s=FAg=F3r=F3l =E9s a k=E9t magyar nyelv=FB > = k=F6nyvr=F5l =EDrtam, > hogy kiv=E1l=F3 lehet=F5s=E9get biztos=EDtanak annak, aki az > anyanyelv=E9n szeretne > futtatni a Linuxot. v=E1lasz erre: Igen m=E9g a sz=F3 is stimmel!!! a Linuxot... IGEN a k=F6nyvek is a LINUX-r=F3l sz=F3lnak.!!! Merthogy a SuSe is Linux, A RedHat is Linux, a Debian is Linux, =E9s az UHU is linux. " csak m=E1sk=E9ppen d=EDsz=EDtett=E9k fel a f=E1t". hogy valamif=E9le hasonlattal =E9ljek. Hiszen ugyanarra a kernelre "aggatt=E1k" r=E1 a programokat =E9s ugyababb=F3l a 30 000 program forr=E1s=E1b=F3l v=E1lasztott=E1k ki a =E1lltaluk hasznosnak it=E9ltet. Ha Te is hasonl=F3an gondolod ak=E1r meg is egyezhet=FCnk )) szia Stenc -- =DCzenet a csoportnak: list@unix.lx.huFeliratkoz=E1s: subscribe@unix.lx.huLeiratkoz=E1s: unsubscribe@unix.lx.hu
|
pén. júl. 18, 2003 12:19 |
|
|
Mac
ezüst tag
|
Bocs, de szerintem félreértettetek!
Azért irtam amit írtam, mert egy kezdõ felrakja a linux-ot,
utána meg anyázik, hogy nem megy az msoffice meg az xy cég
játéka, +a kedvenc cd író programja stb.
Mindezt azért, mert fogalma sincs az egészrõl.
|
pén. júl. 18, 2003 11:48 |
|
|
raffaelf
|
On Fri, Jul 18, 2003 at 11:22:40AM +0200, unknown wrote:
> > > ?n is tudom, hogy l?teznek emul?torok, de a directx-et > haszn?l? j?t?kok nem igaz?n futnak norm?lisan ?s kell? > sebess?ggel emul?toron.
Akkor vegyél winex-et. De ha játék kell, akkor lehet, hogy jobb lenne neked a vindóz.
-- Raffael, Ferenc Developer Inter-Európa Bank Rt. +36-1-373-6495
|
pén. júl. 18, 2003 10:49 |
|
|
Mac
ezüst tag
|
Én is tudom, hogy léteznek emulátorok, de a directx-et
használó játékok nem igazán futnak normálisan és kellõ
sebességgel emulátoron.
|
pén. júl. 18, 2003 10:22 |
|
|
zolo
|
Nahh, talan nem kene felreinformalni a nepet... Vannak kulonbozo emulatorok es siman mennek az alatt jatekok. Csak utanakene olvasni neha valaminek, nem csak esz nelkul irni listara/forumra. zolo ----- Original Message ----- From: "unknown" <oddman@coder.hu> To: <list@unix.lx.hu> Sent: Friday, July 18, 2003 10:20 AM Subject: Re: [unix] Segítségkérés Linuxszal kapcsolatban > > > Ajjika: Azért azt tudd, hogy semmilyen windows-os program > és játék nem fog futni a lINUX-on!! > Persze Linux alatt is rengeteg program van, amivel > kiválthatod a drága microsoft-os programokat. A free > szoftverek álltalában sokkal jobbak, mint a fizetősök (pl.: > mplayer) > Szerintem úgy telepítsd a linux-ot, hogy a régi windows-od > is indítható maradjon. > Ajánlom neked a www.szabilinux.hu oldalt!! > > > > > -- > Üzenet a csoportnak: list@unix.lx.hu> Feliratkozás: subscribe@unix.lx.hu> Leiratkozás: unsubscribe@unix.lx.hu> > > > >
|
pén. júl. 18, 2003 9:38 |
|
|
Mac
ezüst tag
|
Ajjika: Azért azt tudd, hogy semmilyen windows-os program
és játék nem fog futni a lINUX-on!!
Persze Linux alatt is rengeteg program van, amivel
kiválthatod a drága microsoft-os programokat. A free
szoftverek álltalában sokkal jobbak, mint a fizetõsök (pl.:
mplayer)
Szerintem úgy telepítsd a linux-ot, hogy a régi windows-od
is indítható maradjon.
Ajánlom neked a www.szabilinux.hu oldalt!!
|
pén. júl. 18, 2003 9:19 |
|
|
Embeer
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9 Tartózkodási hely: Budapest
|
> Feladó: navtsi <fodori@fxxxxxxxx.xx>
idézet tőled:
Előző leveleimben konkrét kérdéssel fordultam a >
fórumosokhoz, például a
> LICQ-val van gondom.
Válasz erre:
A másik fórumban ahova irtál a problémával kapcsolatban
válaszoltam
Más:
idézet tőled:
> A korábbi verzióknál is volt magyar felület, részben vagy
> egészben. A
> lehetőségek felkínálásakor viszont eltűnt a magyar szó, >
és az
> automatikus telepítési készség meg sem közelítette azt
amit > ez a SuSE > nyújt.
válasz erre.Ejnye bejnye. Én a Debiánom már akkor a netről
telepítettem és ABGRED-eltem amikor még a Suse többnyire
CD-n volt megvehető (25000 Ft ért)aztán jócskán volt még
utánna mit állítgatni.
Egyébként:
Az UHU is autómatikosan települ.
Más:
idézet tőled:
A magyar nyelvű súgóról és a két magyar nyelvű > könyvről írtam,
> hogy kiváló lehetőséget biztosítanak annak, aki az >
anyanyelvén szeretne
> futtatni a Linuxot.
válasz erre: Igen még a szó is stimmel!!! a Linuxot...
IGEN a könyvek is a LINUX-ról szólnak.!!!
Merthogy a SuSe is Linux, A RedHat is Linux, a Debian is
Linux, és az UHU is linux.
" csak másképpen díszítették fel a fát". hogy valamiféle
hasonlattal éljek.
Hiszen ugyanarra a kernelre "aggatták" rá a programokat és
ugyababból a 30 000 program forrásából választották ki a
álltaluk hasznosnak itéltet.
Ha Te is hasonlóan gondolod akár meg is egyezhetünk ))
szia
Stenc
|
csüt. júl. 17, 2003 22:24 |
|
|
navtsi
|
A SuSE a legjobb, ha az anyanyelvedhez ragaszkodsz, mert
tanulni mindig nehéz, akkor is ha a szöveget érted, de mi
van akkor ha még a szöveg megértésével is bajlónod kell.
Az 5 CD (mind kell a teleptéshez) és a magyar nyelvű két
kézikönyv is letölthető innen:
http://www.gyik.com/
|
szomb. júl. 12, 2003 23:03 |
|
|
htom
|
Egyelőre a SuSE a legjobb. Mindenképpen ezt használd.
|
kedd júl. 08, 2003 9:52 |
|
|
toshy
vas-tag
|
Ha mar megvan a Mandrake nyugodtan felteheted ismerkedeshez nem rosz.
Nem irok oldalt mert amiket irtak elottem az mind jo !!
|
kedd júl. 08, 2003 6:17 |
|
|
ironiq
|
Tudom meg ajanlani az ezt[1] az oldalt, kicsit nagyobb terjedelmu es jobban ertheto, mintha csak hogyan -okat olvasna az ember
Esetleg meg a magyar linux dokumentacios project honlapjat[2] erdemes elolvasni...
IroNiQ
[1] http://debian.inf.elte.hu/linux_doksi/
[2] http://tldp.fsf.hu/
|
hétf. júl. 07, 2003 18:34 |
|
|
Embeer
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9 Tartózkodási hely: Budapest
|
http://www.szabilinux.hu/
ami a Linuxal való ismerkedést illeti:))
vagy: pl.
http://www.linux.hu/
Stenc
|
hétf. júl. 07, 2003 4:54 |
|
|
Embeer
vas-tag
|
Szia.
Bár profi nem vagyok, ezért azt javaslom,hogy fogj egy UHU
linuxot és telepitsd mint a winfost
(magátol települ) szinte semmit nem kell tenned csak klikk.
Magyar nyelvű, 2 CD-s
Alapból sok mindent tartalmaz.
Stenc
|
hétf. júl. 07, 2003 4:45 |
|
|
Ajjika
|
Sziasztok!
Eddig csak Windowst használtam, de szeretnék váltani Linuxra. Egy dvdről sikerült kiírni a Mandrake Linux 9.0-t, de még nem mertem feltenni.
Az kérdésem, hogy feltegyem-e vagy inkább keressek magamnak másik fajta Linuxot, amivel esetleg könnyebben elboldogulok?
Teljesen hülye vagyok ezen a téren, nem is tudom, hogy mit várjak a Linuxtól?
Ha valaki nagyon menő a Linuxban, kérem írjon nekem egy pár sort, amiben rövid összefoglalást kaphatok a Linux rendszerekről. Miért jó? Mire kell odafigyelni? Meg ilyenek...
Előre is nagyon köszönöm a segítséget.
Hello!
|
hétf. júl. 07, 2003 1:13 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 17 hozzászólás ] |
|