Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 04, 2025 8:41

Hozzászólás a témához  [ 32 hozzászólás ] 
PHP-csináló program hülyéknek 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tigrincs írta:
Ha olyan jó lenne a webed, mint amekkora arcod van, akkor komolyan is vennélek, kedves Squito...

Nincs nagy arcom... :wink:

vas. júl. 10, 2005 23:20
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás Re: php kezd
tolditoma írta:
szaisztok, PHP-vel megtudom oldani, hogy mikor megnyílik az oldal, akkor az oldal egy adott részén, mondjuk egy .txt fájlban található adatokat írja ki?
Ha igen, hogyan kell megoldani ezt?
Köszi :roll:

Kód:
<?php include("valami.txt"); ?>

csüt. júl. 07, 2005 18:10
ezüst tag

Hozzászólás php kezd
szaisztok, PHP-vel megtudom oldani, hogy mikor megnyílik az oldal, akkor az oldal egy adott részén, mondjuk egy .txt fájlban található adatokat írja ki?
Ha igen, hogyan kell megoldani ezt?
Köszi :roll:

csüt. júl. 07, 2005 17:13
arany tag

Hozzászólás 
CzinZsig írta:
:( kár

Akkor egy grafikus felületű web szerkeztőt tudnátok mondani nekem, ami magyrul is meg van:D?

Nézz szét itt.
Közülük az NVU-t ajánlom.

szer. jún. 08, 2005 10:15
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
:( kár

Akkor egy grafikus felületű web szerkeztőt tudnátok mondani nekem, ami magyrul is meg van:D?

kedd jún. 07, 2005 16:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
CzinZsig írta:
Macromedia Dreaweaver MX 2004 tudna valaki egy magyarosítást adni?
Sehol se találok igaz nem tudom hogy hol érdemes keresni de nem sűrűn találtam eddig.
Plz segítsetek.

Ilyen sajnos nincsen, ezért nem találod.

kedd jún. 07, 2005 16:35
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Macromedia Dreaweaver MX 2004 tudna valaki egy magyarosítást adni?
Sehol se találok igaz nem tudom hogy hol érdemes keresni de nem sűrűn találtam eddig.
Plz segítsetek.

kedd jún. 07, 2005 16:24
ezüst tag

Hozzászólás php
Köszönöm a segítséget, tippeket, és mostantól igérem, megpróbálok helyesebben írni:-)

szer. jún. 01, 2005 20:55
Moderátor

Hozzászólás Re: tolditoma
tolditoma írta:
Szaisztok!
Az nagy gond, hogy nem igazán értek a PHP-hoz, de javascriQptel csinálok ürlapokat, meg hasonló dolgokat. Ez gár vagy nem oylan nagy baj? Inkább érdemesebb PHP-t tanúlni? Otthoni honlapkészítéshez éremes azt használni, mármint PHP-t?
Elöre is köszi!

Szerintem neked írni kéne megtanulni...

Egyébként a kérdésedre válaszolva, a kettőnek teljesen más a funkciója. Kb. olyan a kérdés, mint hogy gumit vagy motort vegyél a kocsidra.
Az, hogy melyik a jobb, nem egy megválaszolható kérdés, mint ahogy az sem, hogy melyiket érdemesebb tanulni. Azt döntsd el először, hogy mit szeretnél megvalósítani!

szer. jún. 01, 2005 15:47
arany tag

Hozzászólás 
tolditoma: En nem hasonlitanam ossze a javasriptet, es a php-t. Persze vannak atfedesek, amit mind a kettovel meg lehet csinalni, de alapvetoen szerintem mas a 2 funkcioja.
A php szerver oldali, a javasript nem.
A szerver oldalisag azt jelenti, hogy a php kod, a szerveren fut le, es csak az eredmenyt jeleniti meg a gepeden, html formatumban.
Php-t akkor erdemes tanulni, ha vendegkonyvet, forumot, szavazogepet, szamlalot, internet aruhazat, stb akarsz irni.
Persze lehet, hogy ezeket javasriptben is meg lehet irni, de szerintem azokat a rendszereket konnyebb feltorni.

Ujra elolvastam amit irtam, es nem vagyok meggyozve arrol, hogy sikerult megfognom a lenyeget, ugyhogy kerek mindenkit, hogy javitsatok ki, es egeszitsetek ki egy kicsit. :)

Udv MadNed

szer. jún. 01, 2005 15:30
ezüst tag

Hozzászólás tolditoma
Szaisztok!
Az nagy gond, hogy nem igazán értek a PHP-hoz, de javascriQptel csinálok ürlapokat, meg hasonló dolgokat. Ez gár vagy nem oylan nagy baj? Inkább érdemesebb PHP-t tanúlni? Otthoni honlapkészítéshez éremes azt használni, mármint PHP-t?
Elöre is köszi!

szer. jún. 01, 2005 15:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha olyan jó lenne a webed, mint amekkora arcod van, akkor komolyan is vennélek, kedves Squito...

hétf. máj. 23, 2005 14:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Squito bácsi Nagy webprogramozás segédlete:
http://squito.dox.hu (254 mega darabolva, úgyhogy Flashget-et vagy Flashgot-ot szerezz be)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Squito szer. júl. 13, 2005 16:40-kor.

hétf. máj. 23, 2005 13:57
vas-tag

Hozzászólás Re: PHP-csináló program hülyéknek
ersekdora írta:
Hi. Nem tudok php-ül és lusta vagyok megtanulni. Létezik vmi WYSIWYG jellegű editor, vagy valami webszerkesztő vagy akármi, ami megírja phpbe, amit az ember akar? vagy amiben módosítani lehet kész oldalt?

Mi az amit szeretnél?
Ha egy weboldalt szeretnél, amit interneten keresztül Grafikus felületről tudsz feltölteni, ahol a szöveget magad gépeled be és mint a wordben látod és javíthatod is a hibákat. Bezüméretet és színt állíthatsz, ha a képeket egyszerúen csak tallózással szeretnéd beemelni minden kölönösebb faxni nélkül akkor erre tudok számodra oldalt biztosítani, ahol ezeket elsajátíthatod. Segítek is amíg belejösz. nem kell más hozzá csak egy icq amin mondhatom, hogy éppen mit kell lépned. és ha megcsináltad mondom a következő lépést.
Ha gondolod küldj egy mailt.
Adok egy címet:
oszkargati@freemail.hu

hétf. ápr. 25, 2005 19:30
vas-tag

ersekdora írta:
Hi. Nem tudok php-ül és lusta vagyok megtanulni. Létezik vmi WYSIWYG jellegű editor, vagy valami webszerkesztő vagy akármi, ami megírja phpbe, amit az ember akar? vagy amiben módosítani lehet kész oldalt?

Mi az amit szeretnél?
Ha egy weboldalt szeretnél, amit interneten keresztül Grafikus felületről tudsz feltölteni, ahol a szöveget magad gépeled be és mint a wordben látod és javíthatod is a hibákat. Bezüméretet és színt állíthatsz, ha a képeket egyszerúen csak tallózással szeretnéd beemelni minden kölönösebb faxni nélkül akkor erre tudok számodra oldalt biztosítani, ahol ezeket elsajátíthatod. Segítek is amíg belejösz. nem kell más hozzá csak egy icq amin mondhatom, hogy éppen mit kell lépned. és ha megcsináltad mondom a következő lépést.
Adok egy címet:
oszkargati@freemail.hu

hétf. ápr. 25, 2005 19:29
vas-tag

ersekdora írta:

Mi az amit szeretnél?
Adok egy címet:
oszkargati@freemail.hu

hétf. ápr. 25, 2005 19:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sweetchack írta:
Ezek a te barátaid
Qadram Studio
A másik a
Code Charge Studio

Asszem a Qadram az ingyenes.
Szerintem mire megtanulod használni ezeket a programokat, annyi idő alatt a PHP programozást is meg tudnád tanulni.

A Qadram egy IDE, egy fejlesztői környezet, igazából azt segíti, aki tisztában van a PHP-vel, de akinek gőze nincs, hogy mi a jó egy ciklusszervezésben vagy egy feltételes elágazásban, annak hiába készíti el az IDE ezeknek a formális feltételeit. A CodeCharge már inkább egy webes alkalmazásfejlesztő környezet, ez közelebb van ahhoz ami Dórának kellene, pl. fórumot 5 perc alatt lehet összedobni vele, de ha úgy nézed, ahogy Dóra használná, hogy csupán a wizardokat használod, akkor pl. fórum-wizard nincs benne. Arra akarok kilyukadni, hogy a progi nagyon korlátolt, ha csak annyit használsz belőle, amit primitíven, magától felajánl. Ha már programozol, belenyúlsz a sablonokba, akkor sokkal többet meg lehet vele csinálni (de pl. számlálót már nem, pedig ilyenekről a "csináljunk portált nulla tudással" emberek nagy előszeretettel szoktak álmodozni...

hétf. ápr. 11, 2005 11:52
gyémánt tag

ersekdora írta:

Kedves Dóra!

Kicsit olyannak tűnsz, mint az egyszeri turista, aki lusta megtanulni, de viszi a szótárat, hogy na, majd így mindenkivel szót ért, és elvárja, hogy a szótárazás alapján a helyiek minden gondolatát megértsék. Mert hogy ugye: 1, hogy mondod el a gépnek, hogy mit akarsz? 2, honnan tudja a gép, hogy amit akarsz, azt hogy valósítsa meg? 3, honnan tudod, hogy a gép, vagy egy adott programnyelv mire képes? 4, hogy érted meg a megvalósítás közben jövő nyűgjeit a gépnek (pl. hogy nem tud bejelentkezni adatbázisra, az űrlap adatai nem megengedett karaktereket tartalmaznak, az oldalon levő adatok lejártak (timeout) és hasonlók?).
Persze adott sablondolgokra sablonmegoldások léteznek, de az sosem lesz az, amit te szeretnél...
Csak úgy mellesleg jegyzem meg, hogy pl. én sem iskolában tanultam programozni, és így se születtem, nyilván mások programjaiból tanultam. De szerintem előbb értsd meg, mások dolgai hogy működnek, és tanulj mellé olyan módon, ahogy neked jó, mielőtt programozásra adod a fejed. Tudod, ha csak kattintgatás, és okos programíró programok kérdése lenne a dolog, akkor nem kellene sok-sok pénzt fizetnie cégeknek, embereknek egy valamilyen feladatot ellátó programért, csak leülnének kattintgatni és megcsinálnák maguk a dolgot...

hétf. ápr. 11, 2005 11:26
vas-tag

Hozzászólás 
Ezek a te barátaid
Qadram Studio
A másik a
Code Charge Studio

Asszem a Qadram az ingyenes.
Szerintem mire megtanulod használni ezeket a programokat, annyi idő alatt a PHP programozást is meg tudnád tanulni.

csüt. ápr. 07, 2005 21:54
ezüst tag

ersekdora írta:

:D

kedd márc. 01, 2005 21:02
arany tag

Hozzászólás 
köszi.. egyelőre a php in 24h könyvet töltöttem le, egész érdekes.. de maradok inkább a készek átszerkesztésénél.. amíg működik. :) és valóban egyszerűbbnek látszik most a feltöltögetés is.

hétf. feb. 28, 2005 14:49
arany tag

Hozzászólás 
thom98 írta:
Ha teljesen kezdőként akarsz apache-ot, php-t stb. telepíteni, gondot okozhat, hogy állíts be valamilyen konfigurációs értéket, ha még nem tudod, mi az?

Ezért javasoltam Dórának, hogy inkább feltöltéssel (nem kell telepítenie), vagy a telepítőcsomagok használatával próbálkozzon.

A PHP-fordítókat (Ilyen pl a Zend, vagy a Roadsend) hibakeresésél adhatna némi segítséget de inkább feletsük el, nem kezdőknek szánt eszköz.

A PHP-Manual-t én is ajánlom, bár inkább az után, miután megismerkedtél a nyelv alapjaival.

hétf. feb. 28, 2005 13:30
ezüst tag

Hozzászólás 
ersekdora írta:
és olyasmi létezik, amivel feltöltés nélkül (macera) ki lehet próbálni, megnézni?

Ha teljesen kezdőként akarsz apache-ot, php-t stb. telepíteni, gondot okozhat, hogy állíts be valamilyen konfigurációs értéket, ha még nem tudod, mi az?
Javaslok valamilyen telepítőcsomagot, ezek általános beállításokkal mennek fel, tanuláshoz, nem túl bonyolult fejlesztői munkához is megfelelnek. Magam az EasyPhp-t használom, van benne Apache, PHP, MySQL és 5 perc alatt fel tudod tenni a gépedre. Ha kell, segítség is van hozzá itt. Így nem kell kipróbálandó kódokat tárhelyre feltöltögetni, teljesen saját gépen tanulhatsz/fejleszthetsz..
Tanuláshoz a PHP Manual-t ajánlom elsősorban, de a php.lap.hu oldalon is találsz magyar leírásokhoz linkeket. Köztük ajánlom ezt is, amit én hoztam össze.
Sok sikert.

hétf. feb. 28, 2005 13:00
arany tag

Hozzászólás 
köszi.. asszem telepítek egy apacheot meg a többi.. (a szerverünkön is az van, csak lusta vagyok feltöltögetni a próbákat)

a php fordító micsoda? és például melyik?

hétf. feb. 28, 2005 10:11
arany tag

Hozzászólás 
ersekdora írta:
és olyasmi létezik, amivel feltöltés nélkül (macera) ki lehet próbálni, megnézni? vmi php for windows vagy mittomén emulátor? :)

Van ;)
Egyik megoldás az, hogyha PHP-t kezelni képes webszervert (+PHP kiszolgálót) telepítesz a gépedre (Adatbázisok használata esetén SQL szervert is telepíteni kell). Ilyen webszerver pl: az Apache, a Microsoft Personal Web Server-e, vagy az Omni HTTPd.
Vannak olyan telepítőkészletek (ezeket javaslom inkább), amelyek egyben tartalmazzák a webszervert (általában az Apache-ot), a PHP-t, és az SQLt.
Ilyeneket találsz a Weblabor oldalán.

Másik megoldás, hogy PHP fordítót használsz (bevallom őszintén, ilyet még nem használtam, bár túl sok reményt nem is fűzök használatához, pláne ha jól tudom fizetősek).

Én viszont azt tanácsolnám, hogy inkább a feltöltéssel próbálkozz (Az Ultraweben, a Freeweben ingyenesen helyezhetsz el weboldalt, és a PHP-t/SQL-t is támogatják).

Másrészt, ha nem rettentél még el a PHP-val való közelebbi megismerkedéssel, ajánlom figyelmedbe a Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt című alapművet, mely megtalálható a DC++ filemegosztó hálózatán is PDF formátumban. :twisted:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dj Faustus hétf. feb. 28, 2005 13:31-kor.

vas. feb. 27, 2005 22:49
arany tag

Hozzászólás 
és olyasmi létezik, amivel feltöltés nélkül (macera) ki lehet próbálni, megnézni? vmi php for windows vagy mittomén emulátor? :)

vas. feb. 27, 2005 22:03
arany tag

Hozzászólás 
ersekdora írta:
Köszi Faustus,
egyelőre én is azzal próbálkoztam, hogy másokét iq-alapon átbuheráljam.. csak reméltem, hogy van vmi program, ami mondjuk megnyit és megjelenít egy php-s oldalt, és ki lehet cserélni vele színeket, adatbázisok útvonalát, nevét, tartalmát, stb... Azért, elvileg létezhetne ilyen, nem? Vagy beletehetnének pár ilyen dolgot a dreamw. vagy frontpagebe, egyszerűbb menüszerkezeteket, formokat..

Nos,
egy php szkriptet egyszerű szövegszerkesztővel (Jegyzettömb), is át lehet írni, csak tudni kell, hova akarunk belenyúlni. Ezek után az átírt szkriptet fel kell tölteni a PHP-t kezelni képes webszerverre, és ott megnézni mit is alkottunk.
Viszont az előbb említett metódust kezdő szinten, csak egyszerűbb szkriptekkel érdemes végrehajtani.
Bonyulultabb szkripteknél (mint például ennek a fórumnak a motorja), a webprogramozók kiegészítőket/modulokat készítenek; megadják, hol cseréljünk ki beállításokat (illetve megfelelő felületet arra, hogy adminisztrálhassunk dolgokat: az adatbázis elérési útját, színeket).

vas. feb. 27, 2005 21:25
arany tag

Hozzászólás 
Köszi Faustus,

egyelőre én is azzal próbálkoztam, hogy másokét iq-alapon átbuheráljam.. csak reméltem, hogy van vmi program, ami mondjuk megnyit és megjelenít egy php-s oldalt, és ki lehet cserélni vele színeket, adatbázisok útvonalát, nevét, tartalmát, stb... Azért, elvileg létezhetne ilyen, nem? Vagy beletehetnének pár ilyen dolgot a dreamw. vagy frontpagebe, egyszerűbb menüszerkezeteket, formokat..

vas. feb. 27, 2005 21:02
arany tag

ersekdora írta:

Kedves Dóra!

WYSIWYG - szerkesztő legfeljebb HTML-hez van. Mivel a PHP egy szerver oldali szkriptnyelv (webes programozási nyelv) - ami leginkább azzal foglalkozik, hogy adatokat olvasson be file-okból/adatbázisokból, felhasználókat léptessen be és kezeljen; és mindezek eredményét HTML-ben tudassa a felhasználóval - sajnos ilyen jellegű "szerkesztő" nem létezik.

PHP-ben megírt dolgokat (fórum/számláló/vendégkönyv/beléptető rendszer/képgaléria/online bolt) ingyenesen sok helyről tölthetsz le. Ezeket webprogramozók írták meg, mellékelt "telepítővel", adminisztrációs felülettel; ezeket könnyedén beépítheted meglevő weboldaladba.

Próbáld meg az alábbi linkeken:
http://www.hotscripts.com/PHP/index.html
http://www.freecode.hu/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&req=viewdownload&cid=1
http://www.free-php.net/
http://www.onlyphp.com/browse-1.html

vas. feb. 27, 2005 20:59
ezüst tag

Hozzászólás 
Nagy feladatokat nem fogsz tudni megírni hülye programmokkal, de ha egyszerű űrlapot vagy ilyesmit akarsz csinálni, akkor arra van millió program, többek közt a "Forms to go" is ilyen, de azt javaslom, hogy menj fel a www.download.com-ra is keress rá "php" vagy "html form" kulcsszavakra és találni fogsz sok ilyen jellegű programra.

vas. feb. 27, 2005 20:47
arany tag

Hozzászólás PHP-csináló program hülyéknek

vas. feb. 27, 2005 17:20
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 32 hozzászólás ]