|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 7 hozzászólás ] |
|
Lábléc használata html-ben???
Szerző |
Üzenet |
Tigrincs
gyémánt tag
|
Ha már vmi, akkor RTF, mert azt még lehet generálni, DOC-ot kevésbé, lévén, hogy az bináris, és persze nem kell vírustól félni, stb. De azért egy java -> RTF parsert/generátort szerintem nem épp egy leányálom megcsinálni. Az XML/FO:XSL/PDF egy könnyen automatizálható dolog.
|
pén. okt. 07, 2005 22:29 |
|
|
Squito
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04 Hozzászólások: 2259 Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
|
Bazseee írta: Koszi szepen a valaszokat! Valoszinuleg akkor marad a pdf-es megoldas.
Bazsee
Vagy a Word! Egyszerűbb és nagyobb a valószínűsége, hogy mindenkinek megvan (vagy valamilyen konvertibilis progi)!
|
pén. okt. 07, 2005 20:45 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Sok okos szokott kiosztani, hogy szórom az okosságokat, ezért egy kis konkrétum:
http://www.onjava.com/pub/a/onjava/2002/10/16/fop.html
A lényeg az, hogy XML-ben kell a tartalmat legyártani, ehhez kell egy jó stíluslapot legyártani (nem CSS, nem XSLT - amit emlegettem már - hanem XSL, méghozzá fo: XSL), azzal formázni az oldalt, utána a FOP-pal (FO processor) átírni PDF-be. Mind az XML-gyártás, mint a FOP javaban megoldható, a stíluslapot pedig csak egyszer kell megcsinálni, lévén hogy ez a sablon. Nem könnyű, pláne, ha vkinek nem ismerős az XML/XSL, de megoldható. A google-ban keress rá arra, hogy "FO XML PDF"!
|
pén. okt. 07, 2005 14:27 |
|
|
Bazseee
vas-tag
|
Koszi szepen a valaszokat! Valoszinuleg akkor marad a pdf-es megoldas.
Bazsee
|
pén. okt. 07, 2005 14:10 |
|
|
Dj Faustus
arany tag
|
Re: Lábléc használata html-ben???
Bazseee írta: Sziasztok! Az lenne a problemam, hogy egy java koddal generalt html-hez kene fejlecet es lablecet raknom. Namarmost letezik <thead>, <tfoot> tag, de ezzel az a problemam akadt, hogy amikor egy hosszu html-t nyomtatasi nezetben nezek, akkor ez tobb oldalra tordelve jelenik meg, es ilyenkor az utolso oldalon a lablec nem az oldal aljara kerul, hanem az utolso sor utan. Azt kene megoldanom, hogy minden oldal aljara keruljon a lablec. Nem tudom, hogy van-e valami mas modszer, vagy ezzel a modszerrel meg lehet-e oldani. Szoval ha valaki tudna segiteni annak nagyon orulnek! Bazsee
A <thead>, <tfoot> nem kifejezetten a nyomtatásban használt fejléc/lábléc (azaz a margón felüli/aluli tartalomra - a böngészők a <title>...</title> tag közötti tartalmat, illetve az URL-t teszi fejlécnek, az oldalszámot, meg a dátumot láblécnek, de ez beállítható, hogy mit hova rak) megjelenítésére használják, inkább a táblázatban a tartalom (<tbody>) felé/alá való elhelyezésére használják.
De ha az oldalon (margókon) belüli "fejlécet" és "láblécet" szeretnél, inkább javaslom a CSS használatát. Nézz szét a media types, illetve a paged media környékén. Vagy látogasd meg a Weblabor oldalát. És rögzítsd a tartalom (fejléc/tartalom/lábléc) méretét, és pozicióját.
Másrészt egyetértek az előttem szólóval: ha nyomtatás akkor inkább PDF (azt meg tudsz generálni PHP/ASP, de szerintem JAVA segítségével is). Ha web akkor (X)HTML+CSS (ha meg izgő-mozgó, villogó, akkor meg Flash).
|
pén. okt. 07, 2005 12:46 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
A HTML alapvetően nem nyomtatásra készült formátum, mivel se szabványos szélessége, se hossza nincsen, áttördelést, elválasztást nem használ... Generálj XML-t, abból tudsz PDF-et generálni online, abban van fej és lábléc.
|
pén. okt. 07, 2005 12:17 |
|
|
Bazseee
vas-tag
|
Lábléc használata html-ben???
Sziasztok!
Az lenne a problemam, hogy egy java koddal generalt html-hez kene fejlecet es lablecet raknom. Namarmost letezik <thead>, <tfoot> tag, de ezzel az a problemam akadt, hogy amikor egy hosszu html-t nyomtatasi nezetben nezek, akkor ez tobb oldalra tordelve jelenik meg, es ilyenkor az utolso oldalon a lablec nem az oldal aljara kerul, hanem az utolso sor utan. Azt kene megoldanom, hogy minden oldal aljara keruljon a lablec. Nem tudom, hogy van-e valami mas modszer, vagy ezzel a modszerrel meg lehet-e oldani. Szoval ha valaki tudna segiteni annak nagyon orulnek!
Bazsee
|
pén. okt. 07, 2005 12:02 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 7 hozzászólás ] |
|