Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 05, 2025 20:26

Hozzászólás a témához  [ 90 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
Segítség! 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Boj: a szintet nem én találtam ki, Ori kért meg, hogy próbáljam ki ezt a szintet.
Amúgy az eredmény DivX-ben fent van a http://www.tigrincs.hu/vegyes/dw2.avi címen. Aki nem ismerné, annak elmondom, hogy a középső részben a DW generált kódja alakul, lent pedig a nyers szöveget írtam-formáztam, Ori utasításai szerint.

Ami meg Ori leveleit illeti, ne nekem panaszkodj... Szerintem ha Ori valami normális levelezőt használna, nem pedig shellből csövezéssel írna levelet, nem **** el a leveleit a Lx... :)

hétf. szept. 16, 2002 23:05
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap

Hozzászólás 
tigrincs, természetesen nem ilyen szintü html kódról volt szó. a flamet pedig szerintem abbahagyhatjátok, mert Oregon leveleit ***** az Lx és igy élvezhetetlen a téma.

hétf. szept. 16, 2002 22:10
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bocs, de éppenséggel te égtél be a DW fikázással...
Mellesleg jól látom, hogy nincs értelmesebb témád, mint másokat b*sztatni?

vas. szept. 15, 2002 12:57

Hozzászólás 
2002. szeptember 14. 21:43 d=E1tummal ezt =EDrta:
> Ori, csod=E1lkozom, hogy magadon k=EDv=FCl m=E1ssal sz=F3ba =E1llsz, ol=
yan nagy az
> arcod. D=EDjazhatj=E1k a csajok... :)=20
valahogy ebbe beletrafaltal.. :)

>N=E1lam az a l=E1ma, aki lefik=E1z valamit, =E9s
igazad van.. luzert akartam irni.. :)

> amikor t=E9nyekr=F5l van sz=F3, nem tudja bebizony=EDtani, hogy nem csa=
k a leveg=F5be
> besz=E9lt... No mindegy, tudjuk, hogy te vagy a m=E1jer, mert m=E9g Hav=
as
> Henriket is te tan=EDtottad mindenre. :)
nem tom miert akarsz flamelni es ronggya alazni magad... :)

szomb. szept. 14, 2002 20:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ori, csodálkozom, hogy magadon kívül mással szóba állsz, olyan nagy az arcod. Díjazhatják a csajok... :)
Nálam az a láma, aki lefikáz valamit, és amikor tényekről van szó, nem tudja bebizonyítani, hogy nem csak a levegőbe beszélt... No mindegy, tudjuk, hogy te vagy a májer, mert még Havas Henriket is te tanítottad mindenre. :)

szomb. szept. 14, 2002 20:43

Hozzászólás 
> Ori, nem piszk=E1lni akarlak, de miel=F5tt k=F6t=F6szk=F6dsz, =E9rdemes=
kipr=F3b=E1lni,
> hogy =FAgy van-e minden, hogy gondolod, mert ha nem, akkor csak magadat
> =E9geted.
FP-nel **** csinalt belole..
en azota notrepad-ozok iletve mar egy ideje linux.. ott pedig kodszintu=20
szerkesztoket hasznalok (nem veletlen),,,
es leszarom ha egy DW szeru cuccal a lamak elott "egetem magam"..
amugy csak a tesztre javaslatot tettem es nem allitottam semmit.
olvass vissza ha akarsz...
bye kedves DW fan

szomb. szept. 14, 2002 15:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ori, 1:0 ide.
Itt a kód, Dreamweaver MX-ben.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>

<body>
<p>elso sor</p>
<p>masodik sor</p>
<p>harmadik sor</p>
<p> </p>
</body>
</html>

Szerintem nem egy átláthatatlan kód...
Még nem tudtam felnyomni a capture videót, de aki nem hiszi, annak szívesen elküldöm, egy mega...

Ori, nem piszkálni akarlak, de mielőtt kötöszködsz, érdemes kipróbálni, hogy úgy van-e minden, ahogy gondolod, mert ha nem, akkor csak magadat égeted. De ha van még olyan elképzelésed, hogy a DW mikor generál zagyva kódot, akkor írd le, kipróbálom!
Üdv
Tig

szomb. szept. 14, 2002 12:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ori, ma este hazamegyek, és ide bemásolom a kódot, egyrészt mert kiváncsi vagyok, másrészt mert objektív.

Boj: Bocs, de ez a kategória. Hiába megy egy kombi 250-nel, attól még nem lesz sportkocsi, marad kombi. Szerintem kategóriák nevén ne vitatkozzunk, már csak azért sem, mert sokmindent mondtál, hogy Ps mi nem, de hogy szerinted mi, azt max körmondatokban tudtad megfogalmazni. A szakma az ilyen jellegű programokat retusprogramnak hívja, egyáltalán nem lenézéssel.

csüt. szept. 12, 2002 9:58

Hozzászólás 
ha a 7-est használod, tenmagad is tudod, hogy messze
többet nyújt, mint egy sima retusálóprogram. sot, mint egy
kepmanipulalo. nem tudom, feltunt e, de nem mint
rajzprogramot emlegettem.

szer. szept. 11, 2002 15:48

Hozzászólás 
nem hazsnaltam sohasem dw-t de tesztnek csinald ezt meg:
csinalj 3 sort..
minden sort szinezz at valamilyen szinure..
majd jelold ki az egeszet es szinezd vissza alapszinre..
majd nezd meg a kodot.
bye

szer. szept. 11, 2002 15:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
boj: Nem szóltam le, ez a minősítése. Nincsenek olyan kifejlett rajzeszközei, mint pl. a Painternek vagy az Illustratornak, ergo nem rajzprogram. Meglevő, főleg fotószerű képek korrekcióját lehet/szokás elvégezni vele, ez a retusprogi definíciója. Ami az Adobe védelmét illeti, a rajzprogram kategória Adobe-s zászlóshajója az Illustrator, nem tudom, hallottál-e már róla.
Ami a Ps-t illeti, most a 7.0-t nyüstölöm, úgy kb. a 3.0-tól kezdve használom, ami a két órát illeti, annyi a napi adagom belőle, főleg webes és DTP-s dolgokat csinálok vele.

DW... ha úgy fogalmazol, komplex, akkor korrekt. De továbbra is várom az áttekinthetetlen DW kódot. (Mellesleg az áttekinthetetlenség lehet egy kontár beállítás hibája is.)

szer. szept. 11, 2002 15:37

Hozzászólás 
Márcsak az Adoba nevében is kikérem, hogy a PS-t simán
mint retusálóprogramot emlegessétek. Másrészt egyértelmüen
kiderül, hogy életetekben többet nem láttátok fél
óránál.(Max a 2.0-t)

"Kérlek mutass nekem egy DW kódot, amiben felesleges kód
van"
Bármikor:) Amúgy nem áttekinthetetlen a kódja, ez azért
túlzás.

szer. szept. 11, 2002 15:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Twilek: no prob.
Az Anjuta-ért bocs, nem ismertem, örülök neki, hogy felzárkózni látszik a Lx ebből a szempontból is, valsz. azért nem hallottam róla, mert ahogy Orit nem lehet meggyőzni arról, hogy Win partíción dolgozzon, úgy engem sem, hogy a határidős melók kedvéért áttérjek Lx-ra, ergo egy éve nem járt Lx a gépemen.
A Java-t úgy értettem, mint webszerveri megoldás, nem úgy mint alkalmazásszerver. Az utóbbival nem vitatkozom, teljesen jogos a Java elterjedése mobilokon, vékonyklienses, alkalmazásszerveres hálókon.
Photoshop... hát nem tudom, retusprogramokkal ált. retusőri munkákat szoktam végezni, és nem HTML gyártásra. Ilyen szempontból igen konzervatív vagyok. A hozzávaló kódot Dreamweaverben írom, ami a JS kódot illeti, az pedig fejből jön.
Ja és még valamit. Semmi gubanc, nem mondtál semmi sértőt, remélem én sem... :)

Ironiq: Kérlek mutass nekem egy DW kódot, amiben felesleges kód van. Amúgy a GIMP-et Photoshoppal összehasonlítani merész dolog. Persze egyszerűbb dolgokra, mint pl. webgrafika, OK a GIMP is, ezért hívom képmanipuláló proginak, de kiváncsi leszek, hogy mikor fogsz hatszínnyomású PS-t gyártani GIMP-en, vagy pl. akinek Wacom rajztáblája van (pl. nekem) és körülnézett a brush palettán, nos az tud mesélni a különbségekről. Ha valamit nem tudsz a Photoshopról, mert nem használod annyit, mint egy DTP-s kolléga, és nem ismered a progi mélységeit, attól még nem feltétlenül egyenrangú a kettő.

kedd szept. 10, 2002 14:30

Hozzászólás 
ironiq ezt írta
"2. Igenis ossze lehet hasonlitani a GIMP -et a Photoshoppal...
Van olyan szintu tudasban, mint a fotosop, csak epp: nem kerul tobb szazezer forintba es meg kell ismerni ezt is..."

jaja a sok hülye grafikai stúdió mind mind azért veszi meg ezeket a szoftvereket, mert nem tudja hogy van a GIMP, és nem tudja hova költeni a sok pénzét. pedig ha olvasnák ezt a fórumot dobnák a MAC-eket meg a winszaros pc-ket a kukába...

kedd szept. 10, 2002 13:29

Hozzászólás 
1. Linux alatt is vannak HTML szerkesztok, pl.: Bluefish, Anjuta, Quanta...
Ez utobbit tudom ajanlani. Igaz, hogy nem wysiwyg, de nagyon jol hasznalhato, kattintasokkal tudod kezelni, nem csinal abszolute felesleges kodot...

2. Igenis ossze lehet hasonlitani a GIMP -et a Photoshoppal...
Van olyan szintu tudasban, mint a fotosop, csak epp: nem kerul tobb szazezer forintba es meg kell ismerni ezt is...

3. A Photoshop is tud HTML kodot generalni...
Ezexerint meg nem is vagdaltal fol fotosopban kepet, nem tettel re onmouseover/onmouseout esemenyeket, linket, stb. Nekem volt hozza szerencsem, 3oramba telt, mire kibogoztam a kodot...

Nagyjabol ennyit...

iron

kedd szept. 10, 2002 11:35

Hozzászólás 
Áhh Tgirincs ... örülök, hogy nem vagy túl érzékeny ... ha mégis személyeskednék ELNÉZÉST (komolyan)

Noh, azert par dolog, most gyorsan a java, mert az van az eszembe :^)) szal nemegy java szerver alkalmazast lattam en mar, 2 okbol: 1 konnyu benne megirni, 2 platform fuggetlen, es azert mert linuxra irtuk meg futtathatjk windows nt is ...

Osztan, termeszetesen a photosopra nem mint szerkesztore gondoltam (HTML) hanem mint kep szerkesztore. Mikor elkeszulnek itt nallunk egy keppel, akkor a kepet a cucc feldarabolja ilyen index1_1.gif, meg index_X_Y.gif, stb, stb ... nahh es ez utan jon a dreamweaver ami oyan tableseket csinal hogy elhejezhesse a kepeket megfeleloen, hogy programozo legyen a talpan aki atlatja ....

A masik attol meg hogy vki egy notepad be gepel nem lesz jo programozo, de azert ezek a szerkesztok ... Tigrincs igazads van hogy a code comp. jo dolog, de mint mondottam ilyen van Linux ala is, ugy hivjak anjuta. HTML, C, C++, Java ... stb stb nyelveket ismer, JAH PHP -t is, es a kodkiegesziteses resz persze egy text files, ugyhogy nyugodtan bovitheto ...

Nah most ennyi ... megyek flasht editalni :))) persze nem notepaddal :))

kedd szept. 10, 2002 8:44

Hozzászólás 
Tigrincs: engem nem gyoztel meg.... :)
aszem meg marad a Linux a gepemen.. :)

hétf. szept. 09, 2002 16:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hali Twilek!

A kötöszködésre van egy jó ötletem. Vitázz és ne kötöszködj! (Mellesleg szerintem vitázol, ergo természetesen nem veszem rossz néven. Amíg nem személyeskedsz, hanem érveket állítasz fel érvek ellenében, addig szerintem semmi rossz nincs a vitában. Ezt hívják egészséges vitakultúrának.)

1. "a DeramWeaver és Photoshop ... láttad te már azok ketten milyen kódot képesek generálni ??"
No, tudtommal a Photoshop nem HTML szerkesztő, nem generál kódot. Talán az ImageReady-re gondoltál, de megvallom neked őszintén, ezt sosem használtam, mindent inkább kézzel darabolok, csinálok Ps-ban. A Dreamweaver a legtisztább kódot generáló látványszerkesztő, ez nem az én véleményem, hanem a szakmáé. A kódszerkesztők nem generálnak kódot, hanem éppen te írod meg azt kézzel, ahogy a notepadben. Aki a Dreamweaver kódját nem látja át, az a Notepad-kódot sem fogja. Szóval én nem dicsekednék azzal, hogy nem látom át a DW kódot. Amúgy még egy apróság. A látványszerkesztők egy egészséges kompromisszumot teremtenek az ember intelligens, de hibákat is ejtő kódírása, és a panelből épülő honlapok összedobása, a template-ek között. Természetesen el lehet szúrni egy látványszerkesztő kódját is, de egy ilyen program sem mindenható az emberi hülyeség ellen. Viszont Notepadet használó lelkes amatőrök, annak ellenére, hogy nagy ászok, mert ők ebben nyomják, ugyanúgy teleszórhatják a kódot mocsokkal, de még egy profival is előfordul, hogy egy olyan táblázatban, ahol a whitespace-eket az illeszkedés miatt ki kell hagyni, ergo nem lehet tagolni a kódot, szóval ilyenkor a nagymenő is lezáratlanul hagyhat egy taget, pláne ha nyakán a határidő és 4 napja nyomja alvás nélkül.

2. "Nem azok használnak ilyet, akik nem tudnak kódolni"
Természetesen nem. Főleg azok, akik pl. a megrendelő orra előtt 5 másodperc alatt kell egy előzetes tükröt csinálni. Persze vannak kivételek. Ahogy a Notepadesek sem mindig tudnak kódolni.

3. Akkor lássuk. A 3D Max egy 3D modellező és render program. A Gimp egy főleg programozhatóságáról ismert képmanipuláló program. A Photoshop egy retusprogram (és nem rajzprogram!!!!). Szóval ez 3 különböző program, nem egy kategóriában indulnak. Ami a grafikusokat illeti, ők szoktak Paintert, Illustratort, CDraw!-t, Freehandet használni, illetve a kész rajz retusálására többek között Ps-t is. De ha úgy veszed, szoktak még CD-playert, böngészőt, CD-író progit is használni... Szóval nem értem, ezzel mit akarsz igazolni.

4. Kódszerkesztők. Attól még hogy Win-re nem találtál ingyenes szerkesztőt, az még nem jelenti azt, hogy nincs. Mert van. Amire te gondolsz, az az, hogy nagyon kevés ingyenes compiler van, olyan meg pláne, amihez IDE tartozik, de hagyomány szerint csak nagy fejleszőtszoftoknál teszik egybe az IDE-t a compilerrel, debuggerrel, stb. Amúgy nekem pl. tetszenek az olyan megoldások egy kódszerkesztőnél, mint az MS által elterjesztett IntelliSense, amihez hasonló van ma már sok kódszerkesztőben is. Igen, nekem tetszik, hogy ha van egy olyan objektumom, amit pl. nem én fejlesztettem, hanem egy kollégám, de az egyeztetett irányelvek szerint, és nem kell fejből tudnom az objektum minden metódusának, tulajdonságának a nevét, paraméterezését, hanem az IS segít. Persze ilyenkor lehet a doksit bújni, vagy egy másik ablakban megnyitni a doksit, keresni benne, stb, de az idő pénz.

"Ha egy projectre kapsz 1 milliót, amiból meg kell vedd a szerkesztő progid..."
Alapvető tévedések.
1, Ha fejlesztő cég vagy, akkor ezeket a tételeket egyszer kell megvenni, a programozókat egyszer kell ráállítani a fejlesztői környezetre, nem projectenként. Sőt, ha projectenként más és más környezetet használsz, az nagy gáz, nem csak anyagilag, hanem időben is hatalmas kiesés.
2, Ha neked kell megvenni a fenti cuccokat, akkor ezek mind adóból leírható cuccok, ergo nem jelentős kiadás, ilyenen nem érdemes nyafizni. Ez kb. olyan piti hozzáállás, mint hogy mindenki hozzon magának egy széket, mert a fejlesztőirodának nem futja irodabútorra.
3, Ha a megbízó saját fejlesztőkörnyezetet követel, akkor annak költsége mindig a megbízót terheli, ergo te egy fillért nem fizetsz. Ezért is érdeke a megbízónak rádhagyni, hogy miben fejlesztesz, és csak a végeredmény érdekli, a módszer legtöbbször nem.

Gépigény... Lásd előző pont.

Nyelvek... Már bocs, de mindenre megvan a célszerű nyelv.
OS-eket nyilván gépközeli nyelven fognak írni, kernelközeli dolgokban pl. egy sor OOP nem lesz, míg a felépítményben jócskán. Remélem sejted miért. A VB kontra Java összevetés megint sántít, ugyanis ezek nem egymás konkurrensei. A kliensoldali VB-t nem használják sokan, mert NS alatt nem fut. Tehát én a szerveroldali VB-ről beszéltem. Viszont a Java kliensoldalon elterjedt dolog, szerverekbe felesleges, ugyanis egy szerverre csak egy gépre kell megírni. :)
Szóval ahogyan egy egyszerű kis alkalmazást VB-ben célszerű 5 perc alatt összedobni, és nem assembly-ben, úgy kliensoldali dolgokat egyszerűbb esetben JS-ben, összetett esetben pedig Javában jó megcsinálni. Nem akarok nagyon okos lenni, de az üzletben nagyon sokat jelent az idő és a célszerűség. Szerinted a mai napig miért kódolnak COBOL-ban mainframekre, annak ellenére, hogy egy szószátyár, már-már elavult nyelv?

Pontatlan? Tájékozatlan? Várom az érveket.

És a végére még valami. Tudod, szép dolog igényes kódolásról beszélni, de szerintem előbb magyarul tanulj meg.
Nagyjából...

hétf. szept. 09, 2002 9:26

Hozzászólás 
bocsánat, elfelejtettem valamit
Twilek
én két grafikustipust ismerek.
az egyik tud tervezni, a másik nem.
a max-et ne keverd bele a bulinkba, biztos lehet vele weboldalt tervezni, de szerintem elég nehéz lehet:)
és kérlek ne hasonlítsd a Gimp-et a photoshophoz.
mert akkor azt kell mondanom a te hozzáállásod is amatőr.

üdv
sien

hétf. szept. 09, 2002 8:56

Hozzászólás 
ne haragudj Twilek de azért egy kicsit vitatkoznom kell
veled, és minden olyan emberrel aki attól érzi profinak
magát hogy mindent egy, még tabulátorokat is rosszul kezelő
szerkesztőbe gépel be.
bizonyára ti vagytok az elit, de én a dw forráskódjában
(mival csak a kulimunka elvégzésére alkalmas-táblázatok
szöveg szerkesztése és hasonlók) nem látok sok szemetet.
főleg nem 2x annyit mint a kézi kódban. viszont ezeket a
feladatokat tizedannyi idő alatt lehet benne elvégezni.
és nem azok használnak szerkesztőt, akik nem tudnak
kódolni, hanem azok, akik nem érnem rá elpöcsölgetni a
kóddal.
én speciel lehet hogy amatőr vagyok, de java-t el sem
tudnám képzelni a forte nélkül. és ha erre azt mondod hogy
a több szálú programvezetés sokkal jobban megoldható
notepaddal és a remek javac compiler manuális
használatával, akkor én feladom és elmegyek
uránbányásznak::))

üdv
sien

utóirat: azért a photoshopot mint html szerkesztőt
használni elég meredek

hétf. szept. 09, 2002 8:46
ezüst tag

Hozzászólás 
Twilek nezd meg legyszives Via splash-eit a www.via.hu-n. Irogasd at a szamokat az url cimben. Ezeket max 1-2 óra ráforditással csinálja Photoshopban és iszonyatosan jók.

vas. szept. 08, 2002 20:04
ezüst tag

Hozzászólás 
A mail parancs nem muködik az uw-n. Le van tiltva a spam-ek
miatt. Még kulso SMTP-t sem lehet hasznalni :((

vas. szept. 08, 2002 20:03

Hozzászólás 
Tigrincs .. régi ismerős ... :))

Sajnos megint veled kell kötöszködjek, habár, bevallom nem szivesen teszem.

1. a DeramWeaver és Photoshop ... láttad te már azok ketten milyen kódot képesek generálni ?? sajnos én láttam. Hát az ember csak magából csinál hülyét velük. Az igaz hogy gyorsan lehet vele előállítani olyan HTML kódokat, amik 1.5, 2 szer nagyobbak egy normális html kódnál. Teljesen átláthatatlanok, stb, stb.

2. Nem azok használnak ilyet, akik nem tudnak kódolni ?? csak kérdem ?

3. A linux VI, meg gépelés?? Nézz inkább körül. 3 fajta grafikust ismerek 1. aki 3d maxet használ, 2. aki Gimpet használ (ez erőssen Linuxos, habár van win verzió is) és olyat aki Photoshpot használ (nahh az utolsótól, nem kaptam eddig semmi jót [ezt nem azért mondom, mert ez jött, fel, hanem mert így van])

Nézzünk azért pár szerkesztőt, linuxra: ott az MC igaz nincs benne code complite, de syntax szinezés az van ... de ott az Anjuta ... abban már code complite is van (PHP, C, C++, HTML, JavaScript, stb, stb, stb) meg project készítés, stb, stb, jéhh és teljesen ingyen .. míg windowsra van ilyen ingyen ??? én sokat kerestem (tucows, sourceforge, freashmeet) de nem találtam ... :(( ennyit a szerkesztőkről ...

Nahh meg ez a megint a windows alatt olcsóbb kódolni duma.
Ha egy projectre kapsz 1 milliót, amiból meg kell vedd a szerkesztő progid, az OS-t, meg ez jár a programért, akkor mit választasz?? egy ingyenes OS-t ingyenes szerkesztővel, vagy kifizetsz, 3-400 ezret (IIS, Windows 2000, Photoshop, DreamWeaver, MSSql stb) az OS ért és a szerkesztőkért (A felhasználói korlátozásról ne beszéljünk, az kicsit felnyomja az árat, lehet 1 millió nem is elég, de csak egy portált kértek tőlled .... :))), amit lehet többet nem is használsz (erre kicsi az esély, de előfordulhat).

Noh, aztán ott van a gépigény ... igen erről már volt szó .. ma már senki nem vesz ezt meg azt ... igen, ez ígyvan ...
De képzeld nekem csak egy 400 as cerkám van ... azon windows 2000 + IIS + MSSql (jahh nmeg vmi mail szerver is kéne, csak hogy azt is kezelje, mert pl egy webes levelező kell) ehez van 128 mega ram és 6 giga vinyó (OS 1 giga, így csak 5) szerinted futna :))))) hát nem (ÉS EZT M$ ENGINER MONDTA, FENNT PESTE!!!!!) akkor inkább egy novell netware (persze 4 es)

Ezzel szemben a linuxom (ami teljesen ingyenes) apache + mysql + postgresq (csak a biztonság kedvéért :)) + exim (ez a mail szerver, vagy qmail) + a shell, ami hatékony tud lenni. Teljesen ingyen, még el is fut a gépemen, nem törik fel naponta, nem megy szét a vírusok miatt, jahh és nincs user korlát, annyian vannak, ahányat én akarok ...

Hümm ... tudom téged nem lehet meggyőzni ...

Jaj majd elfelejtettem ... itt volt szó a nylevekről ... látom azért nem vagy programozó ... ha a Visual Basic olyan frankó, akkor az OS eket miért nem abban írják ??? miért van az hogy a nállad okosabbak (meg a nagycégek: Sun, IBM) mind javaban fejlesztenek ??? passz ... hát megmondom én, mert a java (a jó javakód) gyorsabb a te Visaul Basicodnál és még értelmes dolgopkra is használható. Igaz utálom én is ... ;))

Nahh de ott a C, C++ (most hadjuk a Borland szuper találmányát vagy a Visual C++ -t [igaz, annak a kódját kis utánmunkával Linux alatt is forgattam :))]) ansi C/C++ (mármint szabvány) megírod Linux/Windows/ OS/2/Dos/Mac alatt ... van hozzá egy make fájlod és mind alatt megforgatod ... nahh nagy munka volt (aki ettől írtózik az menjen inkább ellenőrnek ... mert igen ám, az a programozó munka) jé, mindenhol müxik ...

Szerinted miért csak a Windows IE je használja a Visual Basicot, mint scriptet ?? mert sajnos nem képes arra hogy biztonságos legyen (Linux Konqueror is használni akarta, vagy használja, nem tom, de ott azért vannak jogok) [persze ha root futtatja akkor nincsennek, de ez olyan, hogy behívod a betőrőt a házba...]

Nahh nadjából ennyi ..., de azért szólnék újból, Tigrincs, nem veled van bajom, mert nem ismerlek, nem láttam kódjaidat, stb, stb ... csak a hozzáállás ... kicsit tájékozatlan, pontatlan, és M$ központú ...

Üdv: Twilek

vas. szept. 08, 2002 2:18

Hozzászólás 
Pedig el kell hinned, hogy még kezelni sem tudnám a szerkesztőket. A
frontpages-t tanultuk a csoportban, de én már akkor is a kódokkal
barátkoztam, s így oda se figyeltem igazán. Az én gépemen nincs semmilyen
szerkesztő, ha csúnyák voltak a kódok azt sanos nekem lehet köszönni. Ahogy
fejlődgetek, úgy tisztitgatom meg a forrást a slafrangtól. Sőt voltam oly
bátor, hogy a gyerekek, fiatalok részére oktatóprogramot is készítettem a
szakdolgozatom mellékleteként. Ez is elmúlt már két éves, biztosan ráférne a
frissítés. Tudom, hogy az időtök nem végtelen, ám ha valaki átböngészné, hol
járt le a szavatosság - azt nagyon megköszönném!!!!!
http://katychat.freeweb.hu/tanf/index.html
Kata

szomb. szept. 07, 2002 13:29

Hozzászólás 
ajánlott olvasmány minden olyan html tutorial, ahol nem csak a létezó
tagokról van szó, hanem a szerkesztés elméletéről.:)

html-lel kapcsolatban rengeteg mindenben csak ajánlás létezik, soxor
még az sem.

a <hr> tagra is csak ajánlás létezik, hogy hogy nézzen ki, senki nem
mondja meg konkrétan, hogy x pixel magas, szürke vagy fekete legyen.

a <table background=""> nem html szabvány, csak elfogadott. a html
4-ben nincs benn. ehelyett adott: <table style="background:url(...);">

a táblázatos élményeid nem ismerősek, pedig általában mindent
tesztelünk operában, mozillában, explorerben ( 5 =< ) ill. netscape
6-ban és 4.7x-ben.

azért egy ötletes, dizájnos, rendesen megszerkesztett, itt-ott kisebb
trükökkel megtámasztott layout szépen elnézegethető szinte minden
böngészőben is, még links-ben is. (links: lynx klón, többen is
használják linux környezetben, mint a lynxet, mert többet közt
frame-ket is támogat.;))

kata, azért emlékszem még a kataportára, ahol a kód igencsak valami
csúnya volt, éppen valami editor miatt.:))

ja, igen. aztán azt is érdemes tudni, hogy megjelenítés előtt minden
értéket, amelyet valamilyen mértékegységben adsz meg, a böngésző
pixelbe számolja át. tehát még a 14pt-os betűket is.;) aztán az az
eljárás, ami ezt teszi, egyáltalán neme gységes az egyes motorokban.
aztán itt említhető még a felbontás kérdése, és az, hogy az egyes
pixelek sem ugyanolyan távra vannak egymástól az egyes monitorokon és
egy ezerkilencvalahányszor-ezerkettővalahányas felbontásban (van
ilyen?:) ez akár néhány millimétert is jelenthet!:)) tehát ezzel
számolnod kell....
--------
aquanoir

szomb. szept. 07, 2002 11:47

Hozzászólás 
ultraweb.hu - itt van SQL, ha igényelsz. mail()-t nem néztem, de sztem az is megy

bye

szomb. szept. 07, 2002 11:23

Hozzászólás 
Szia!

Kellemesen fogsz csal=F3dni a Netscape 7-ben. De akkor ink=E1bb =
Mozill=E1t
tegy=E9l fel, egy kicsit el=F5bbre van fejleszt=E9sben, mint a Netscape, =
=E9s
nem rak fel felesleges dolgokat.=20

T=F6bb oka is van, hogy mi=E9rt nem azonosan jelen=EDtenek meg dolgokat =
a
b=F6ng=E9sz=F5k. De ezen nagyon k=E1r keseregned, hiszen nem sokat tudsz =
ellene
tenni. Ha weblapot k=E9sz=EDtesz, legal=E1bb Mozilla =E9s Opera alatt le
k=F6telez=F5 tesztelned a kin=E9zetet, k=FCl=F6nben nem illik azt =
mondani a
weblapr=F3l, hogy min=F5s=E9gi munka (azt az esetet kiv=E9ve, mikor egy =
c=E9g
bels=F5 h=E1l=F3zat=E1ra ker=FCl fel, =E9s garant=E1lt az, hogy egyfajta =
b=F6ng=E9sz=F5vel
fogj=E1k n=E9zni).

Az egyik ok, hogy nem ugyanolyan k=E9pet jelen=EDtenek meg, az az, hogy =
nem
azonos bet=FBk=E9szletekkel dolgoznak a b=F6ng=E9sz=F5k... Sehol sincs =
benne a
HTML szabv=E1nyban, hogy milyen bet=FBk=E9szleteket kell haszn=E1lni, az =
elt=E9r=F5
oper=E1ci=F3s rendszerek alatt nagyon elt=E9r=F5 karakterk=E9szletek =
tudnak lenni.
Azt=E1n sehol sincsen le=EDrva a <hr> tag sem, hogy pontosan hogyan =
kellene
kin=E9znie. Csak az, hogy mire j=F3. Sz=F3val egyr=E9szt a HTML-t nem =
arra
tervezt=E9k, hogy biztos=EDtsa, hogy b=E1rhol, b=E1rmilyen =
b=F6ng=E9sz=F5ben ugyanaz
jelenjen meg, m=E1sr=E9szt nagyon neh=E9z lenne most m=E1r =
=E1talak=EDtani. Ez
valamennyire persze folyamatban van. De ott is k=E9rd=E9s, hogy =
mekkor=E1k a
m=E9retei az ablakodnak, stb...

Azt=E1n mi az, hogy egys=E9ges? Ki hat=E1rozza meg azt, hogy egys=E9ges? =
Az
egyes b=F6ng=E9sz=F5k anno =FAj =E9s =FAj, a HTML szabv=E1nyb=F3l =
hi=E1nyz=F3, =E1m el=E9gg=E9
hasznos dolgokkal j=F6ttek ki, ez egy kicsit elvitte a dolgokat. Most
mindegyik elvileg azt t=FBzte ki c=E9l=FCl, hogy a szabv=E1nynak =
megfeleljen, =E1m
a szabv=E1nynak m=E9g mindig vannak hi=E1nyoss=E1gai.

Am=FAgy ha Mozilla/Netscape valamelyik =FAj v=E1ltozat=E1ban megn=E9zel =
mondjuk az
index oldal=E1t, nem sokban fog k=FCl=F6nb=F6zni att=F3l, mintha =
Explorerben
n=E9zted volna meg... A Mozilla m=E1r t=E9nyleg kezd a szabv=E1ny fel=E9
k=F6zel=EDteni...

=DCdv,
Andr=E1s

pén. szept. 06, 2002 17:48

Hozzászólás 
(jegyzett=F6mbben ) k=E9sz=EDtettem. Nem b=EDzom a szerkeszt=F5kben, azt =
ti is tudj=E1tok mi=E9rt nem. Azt azonban nem =E9rtem, hogy a =
szab=E1lyosan bevitt k=F3dokat mi=E9rt nem =E9rtelmezi azonos m=F3don a =
milli=F3nyi b=F6ng=E9sz=F5? Netscape alatt sz=E9tesnek a =
t=E1bl=E1zataim, randa sz=FCrk=E9vel t=F6lt=F5dnek ki a cellpadding-ok, =
legal=E1bb 2 pixellel sz=E9lesebbek a hr-ek. T=E1bl=E1zatok h=E1tterei =
minden td utas=EDt=E1sra sz=E9tdarabol=F3dnak, azaz enm fogadja el az =
eg=E9sz table background utas=EDt=E1st, stb. ...sorolhatn=E1m. =C9s =
bosszant, ha megl=E1tom, hogyan fest a munk=E1m m=E1s-m=E1s =
k=F6rnyezetben. Legal=E1bb a HTML-ben lehetn=E9nek egys=E9gesebbek, mit =
egys=E9gesebbek - teljesen azonosan kellene =E9rtelmezni=FCk. =
Tesztel=E9sre fel szeretn=E9m tenni a netscape 7-est. Van m=E1r valami =
v=E9lem=E9ny err=F5l, vagy ink=E1bb ne t=F6mjem vele a g=E9pet?
Kata

pén. szept. 06, 2002 16:15

Hozzászólás 
Tigrincs teljesen igazaqd van.
Inkabb az egesz hit mintsem mas.
Mert ugyi ha szakmailag nezzuk akkor nagyobb a szabadsagod linux alatt mi=
ntsem=20
amikor csak felszinen matatsz.
Ugyanez igaz a dw vs. notpad cuccra is.
Igazan csak akor tucc, ha minden forrasszinten ismersz.
En ismerek olyan webmestert aki evek ota "webmesternek" tartja magat, de=20
ha felvazolnek neki egy tablazatot es azt mondanam, hogy csinald meg=20
notepaddal nagyon nagyon nagy bajban lenne,..
na mar most aki nem ismeri a html-t kod szinten annak keveske eselye van=20
tovabb lepni...

na mind1. nem folytatom, azt hiszem a linux-nak nincs arra szuksege, hogy=
=20
megvedjem vagy terjesszem.. :)
terjed magatol is mert mindig vannak emberek akik belatjak, hogy a sajat=20
munkajuk a legertekesebb a szamitogepukon, nemm pedig az OS es az SW-k ar=
a...=20
:)

pén. szept. 06, 2002 15:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves Kati, Kedves Oregon!

Csak hogy a másik oldal (MS) is "agitáljon" egy kicsit...
Kati, én egy köztudottan MS-párti ember vagyok, fejlesztettem MS és Lx alá is, de engem az MS "hatott meg" inkább, nekem ez áll kézre. Ami az Adobe/Macromedia cuccokat illeti, hát veled egyetemben én sem vagyok hajlandó átállni Lx-ra, amíg Photoshoppal, Dreamweaverrel hasonló nívójú és kezelhetőségű progik nem lesznek rá. Punktum. Azon túl meglehetősen lusta vagyok, nem szeretem az ujjamat legépelni, szeretem, ha egy fejlesztőkörnyezet nem puritán, ha soronként 2-3 másodpercet spórol az időmből, hogy "megsejti" mit akarok csinálni.
Ori, abban igazad van, hogy a Lx felülete grafikus, és a beállításait sem vi-ben kell szerkeszteni, de azért a fejlesztés, beleértve a webfejlesztést is, nagyságrendekkel gördülékenyebb windowson. Persze aki mazohista, vagy Lx-hívő, az nyugodtan csinálja azon, elvégre PlayStation-kódot is lehet notepadben is írni, igaz, mindenki inkább megveszi a ménkű drága CodeWarriort...
A Lx-szal az a bajom, hogy a komolyabb mainframe-ekhez képest még mindig gyerekcipőben jár, a kisebb célokra, tehát tipikus munkaállomási feladatokra viszont jóval kezelhetőbb (és stabilabb!!! Igaz, hogy kb 15-20 komoly programot használok a gépen, shareware progi nem teszi hozzám be a lábát, de több mint egy éve nem fagyott a Win2000-em.) a Windows. Azaz kicsinek túl nagy, nagynak túl kicsi. Két szék között az asztal alatt. Ráadásul a kezdő szintről a profi szintre (és most nem a nagypofájú lámára gondolok) eljutni Lx-ban sokkal szárazabb és keményebb munka.
Ami a nyelvek kompatibilitását és mindenhatóságát illeti, két véglet van. Az ultrabiztonságos, a mindenen elfutó, de lassú, nehézkes és mindenre csak nagyon körülményesen képes Java, és a veszélyes, csak Windows alatt futó, de gyors, alkalmazások közötti átjárást is biztosító (szerkeszthető Excel táblázat egy Wordön belül, egy Explorer ablakban...) Visual Basic. Lehet választani. Hogy a kettő közül melyikben egyszerűbb fejleszteni egy egyszerű usernek, azt nem tudom, nem vagyok egyszerű user, de szerintem nem sokan mondanák, hogy egy Winword makró rögzítése olyan távol állna tőlük mint egy Java applet fordítása.
Katy, ha nem lenne drága mulatság Win alá hivatalosan webet fejleszteni, azt mondanám, állj át Windows cuccokra. De hozzáteszem, aki megbíz egy honlap fejlesztésével, és alá programozási feladatokkal, és drága MS eszközöket is hajlandó neked biztosítani, az szerintem a fizetéseddel sem fog spórolni, ahogy MS webszerverre is van pénze, tapasztalataim szerint. Ráadásul a rendszergazdai munkálatok sem fognak rád hárulni, mert ott van az ingyenes tech support (igaz, a magyar ts-ről nincs jó véleményem, akkor már az amcsik...).
Üdv.
Tig

pén. szept. 06, 2002 13:12

Hozzászólás 
> Ezekb=F5l a fejleszt=E9sekb=F5l nem
> lenne semmi haszna senkinek, csup=E1n az user j=E1rna j=F3l - gondolom,=
az pedig
> nem buli!
te most az M$-rol beszelsz..a linux es a rajta megtalalhato bongeszok=20
alkalmazkodnak rendesen az M$-hez.. leszamitva azokat adolgokat amelyek =
nem=20
biztonsagosak vagy "hulyesegek"

amugy nem akarlak meggyozni. engem se birtak anno.
magamtol kattantam ra a linuxra, mert tudtam, hogy az jobb lesz nekem.
Teny, hogy rengeteget kell tanulni es olvasni, de aszem megeri..
meg eccer mondom: nem akarlak meggyozni, viszont ajanlom hogy ezt lesd ve=
gig:
http://www.suseuser.hu/?module=3Dfotoalbum

es utana gondolkodj el azon, hogy vajon ez karakteres vagy sem.. :)
bye Oregon

csüt. szept. 05, 2002 22:57

Hozzászólás 
Minket egy olyan hölgy oktatott - annakidején - aki az egyes ismertetett
eseteknél szinte párhuzamot sem tudott vonni a windows-zal, annyira
rászakosodott a linuxra.Előadásaiból a tiedhez hasonló elhivatott hangnem
csendült ki, s bármilyen meggyőzőnek tetszett is -jól megtámogatva számtalan
előnyeivel annak- a végén mégiscsak a dos-hoz hasonló parancshalomnál
lyukadtunk ki és még ezekhez hozzáférési meg egyéb jogokat
rendelgettünk...s -természetesen - a világon semmi újnak részesei nem
lehettünk. (NT) Tudom, hogy ezekre a logikai scriptekre mindig szükségem
lesz, azt is tudom már, hogy egy majdani adatbázisban ehhez hasonlóan kell
definiálnom a különféle jogokat, visszakereséseket, azonosításokat, stb.
Érzem is, hogy a rendszer mennyiben áll felette szerkezetében és
feladatában, biztonságos kezelésében a többi oprendszernek
mégis,mégis,mégis...A számomra még némely ismeretlenül csengő "előnyök"
miért nem hatnak rám meggyőzőbb erővel?? Talán csupán hinnem kellene benne?
Szerintem sokkal jobb eséllyel vágnak neki azok, akik eleve ezt a rendszert
ismerik meg, talán, akár elsőként, és ezután gagyinak látják a windows-t.
A böngészőkkel kapcsolatban nem osztozom teljes mértékben a véleményeddel,
mert az enyém az, hogy inkább egyeznének meg jobban, mintsem versenyeznének
pl a megjelenítésekkel kapcsolatos képességükben. Melyik az a
webprogramozási nyelv ma, amelyik képes mindegyiküknek "eleget tenni"? Ugye,
nincs ilyen? S miért nem azon fáradoznak, hogy a meglévők valamelyikét
formálják extra-kompatibilisre, továbbfejlesztve mindennemű előnyükkel?
Miért a felhasználónak kell alkalmazkodnia a különféle konstrukciókhoz, azt
keresve - a cégeknek elkötelezett programozók munkáját megkönnyítve, mintegy
elősegítve - hogy maga fejlessze ki a "rajtuk ekvivalens futtatható"
hyper-szuper nyelvet? Ezekből a fejlesztésekből nem lenne semmi haszna
senkinek, csupán az user járna jól - gondolom, az pedig nem buli!
Ezekről olvasgatok már jóideje ebben a fórumban is, mindig ezeken a
gondolatokon rágódtok ti is, akik legalább értetek is valamit az
összevetésekhez.
Nekem, meg csak amolyan kérdéseim vannak....

----- Original Message -----
From: "Oregon" <oregon@funky.hu>
To: <list@webmester.lx.hu>
Sent: Thursday, September 05, 2002 10:06 PM
Subject: Re: [webmester] Segítség!

>
>
>
> > v=E1lasztottam. Hozz=E1tok - csak a nagytisztelet=FB Linux-szal szabad
> > csatlakozni? Mi=E9rt aj=E1nlottad nekem, hogy azt v=E1lasszam? Sz=EDves=
> en fogadn=E1m
> > a te =E9rveidet is - szint=E9n a tud=E1sv=E1gyt=F3l vez=E9relve :-))
> ervek akkor.. :)
> Ugye te most szerver oldalon keszulsz alkotni? (php)
> elobb utobb nem csak a beepitett dolgokra fogod hasznalni a php-t hanem=20
> meghivsz pl szerveroldali alkalmazasokat..
> legyen az egy egyszeru cp vagy rmdir vagy akarmi..
> na ekkor mar neked is kitsit konyitani kell a unix parancsokhoz.
> Tovabba: a webszerverek 66% apache es nem win-en fut, ha az ember szerver=
> t=20
> szeretne progragramozni akkor nem art ismerni egy kicsit a szervert.
>
> Meg tovabb:
> amikor felrakod a windowzt teszel fel apache-t php, mysql-t
> de sendmail-t?? ugy azt nem?
> akkor hogy teszteled a levelkuldest? nincs mas megoldasod mint felrakni e=
> gy=20
> linuxos gepre...
>
> Amugy a SuSE jo valasztas (hazabeszelek.. :) reklam: www.suseuser.hu)
> mivel kezdoknek hibatlan, a distrbe rengeteg olyan dolgot megtalalsz ami
> kell(het) a fejleszteshez:
>
> szerver stuff:
> - smtp
> - imap
> - sendmail
> - pop3
> - apache
> - php
> - mysql
> - pgSQL
>
> user stuff:
> - qunta || Kate || bluefish
> - gimp
> - wine || wmware - (ha windozozni tamad keved)
>
> bongeszok amiket illik ismerni:
> - opera
> - mozilla
> - netscape
> - konqueror
> - lynx
>
>
> eleg indok?????? :)))))))))))
>
>
> -----------------------------------------------------------------
> Minden, amit a digitális fényképezőgépekről tudni érdemes >>
> http://digitcam.terminal.hu
>
>
> Üzenet a csoportnak: list@webmester.lx.hu
> Feliratkozás: subscribe@webmester.lx.hu
> Leiratkozás: unsubscribe@webmester.lx.hu
>
>
>

csüt. szept. 05, 2002 22:24

Hozzászólás 
> v=E1lasztottam. Hozz=E1tok - csak a nagytisztelet=FB Linux-szal szabad
> csatlakozni? Mi=E9rt aj=E1nlottad nekem, hogy azt v=E1lasszam? Sz=EDves=
en fogadn=E1m
> a te =E9rveidet is - szint=E9n a tud=E1sv=E1gyt=F3l vez=E9relve :-))
ervek akkor.. :)
Ugye te most szerver oldalon keszulsz alkotni? (php)
elobb utobb nem csak a beepitett dolgokra fogod hasznalni a php-t hanem=20
meghivsz pl szerveroldali alkalmazasokat..
legyen az egy egyszeru cp vagy rmdir vagy akarmi..
na ekkor mar neked is kitsit konyitani kell a unix parancsokhoz.
Tovabba: a webszerverek 66% apache es nem win-en fut, ha az ember szerver=
t=20
szeretne progragramozni akkor nem art ismerni egy kicsit a szervert.

Meg tovabb:
amikor felrakod a windowzt teszel fel apache-t php, mysql-t
de sendmail-t?? ugy azt nem?
akkor hogy teszteled a levelkuldest? nincs mas megoldasod mint felrakni e=
gy=20
linuxos gepre...

Amugy a SuSE jo valasztas (hazabeszelek.. :) reklam: www.suseuser.hu)
mivel kezdoknek hibatlan, a distrbe rengeteg olyan dolgot megtalalsz ami
kell(het) a fejleszteshez:

szerver stuff:
- smtp
- imap
- sendmail
- pop3
- apache
- php
- mysql
- pgSQL

user stuff:
- qunta || Kate || bluefish
- gimp
- wine || wmware - (ha windozozni tamad keved)

bongeszok amiket illik ismerni:
- opera
- mozilla
- netscape
- konqueror
- lynx

eleg indok?????? :)))))))))))

csüt. szept. 05, 2002 21:06

Hozzászólás 
Na, még az hiányzik nekem a Linux!
Akkor az Adobe-bal mi lesz, meg a Swish-sel?!! Ha a Linuxot nem is annyira,
de a Netscape-et aztán végképp nem állom.(Már megbocsájtson nekem minden
Netscape rajongó) Abban biztos vagyok, hogy a Linux, vagy hasonlóan stabil
oprendszereké a jövő, ám ma még a "gyalogos" felhasználókhoz - mint én is -
nem tudott igazán közel kerülni. Pedig tanulnom kellett, több, mint féléven
keresztül a struktúráját neki, de az oly roooot! A pedagógusgépen van ám
Suse, meg XP és én mégis -hagyománytiszetlő módon - a fránya win98-at
választottam. Hozzátok - csak a nagytiszteletű Linux-szal szabad
csatlakozni? Miért ajánlottad nekem, hogy azt válasszam? Szívesen fogadnám a
te érveidet is - szintén a tudásvágytól vezérelve :-))
Üdv: Kata

Sent: Thursday, September 05, 2002 5:08 PM

>
>
>
> tegyel fel linuxot.. :P
>
>
>
>
>
>

csüt. szept. 05, 2002 20:11

Hozzászólás 
tegyel fel linuxot.. :P

csüt. szept. 05, 2002 16:08

Hozzászólás 
Akkor hova pakoljam a cuccaimat? En azt szeretnem, hogy mukodjon minden
rendesen, mert ugy tanulni sem tudok. Tudsz valami jobbat? Segits mar
kerlek, valahol ezt nekem is el kell kezdenem, meg kell tanulnom mindent.

Sent: Thursday, September 05, 2002 4:39 PM

>
>
>
>
> > Ehelyett majd mit kell irni? ServerName
> localhost ha otthonra kell csak..
> vagy adj nevet a gepednek...
> mi is az OS??
>
> > Az oldalam egyebkent mar kint van a freeweb-en, arra var, hogy PHP-vel
> > fejlesztgessem. Ebben az esetben van valami valtoztatasra szukseg?
> ??? ha csak nem hasznalsz fajl manipulalast a szerveren akkor nem hinnem.=
> =2E
>
> > Az Okta.to jovoltabol - nemsokara elkeszithetem elso valamiravalo urlap=
> omat
> > is, ha sikerul atbongesznem magam a 6- lecken :))
> urlap ecceru, de majd bele fox utkozni abba a problemaba, hogy az fw-n ne=
> m=20
> megy a mail() es nincs sql se...
> bye
>
>
>
>
>
>
>

csüt. szept. 05, 2002 15:53

Hozzászólás 
> Ehelyett majd mit kell irni? ServerName
localhost ha otthonra kell csak..
vagy adj nevet a gepednek...
mi is az OS??

> Az oldalam egyebkent mar kint van a freeweb-en, arra var, hogy PHP-vel
> fejlesztgessem. Ebben az esetben van valami valtoztatasra szukseg?
??? ha csak nem hasznalsz fajl manipulalast a szerveren akkor nem hinnem.=
=2E

> Az Okta.to jovoltabol - nemsokara elkeszithetem elso valamiravalo urlap=
omat
> is, ha sikerul atbongesznem magam a 6- lecken :))
urlap ecceru, de majd bele fox utkozni abba a problemaba, hogy az fw-n ne=
m=20
megy a mail() es nincs sql se...
bye

csüt. szept. 05, 2002 15:38

Hozzászólás 
Nagyon koszonom!

Megtortentek a telepitesek, s termeszetesen konfiguralni kell, amit egyszer
mar sikerult megtennem, am sajnos elfelejtettem, hogy mely pontoknal kellett
valtoztatnom: pl gyanus a szerver adminisztrator (ServerAdmin
admin@miskcatv.broadband.hu) Ez biztosan nem jo, mert nem kezeli a PHP-t.
Ehelyett majd mit kell irni? ServerName
catv-c3b8bd63.miskcatv.broadband.hu - gondolom itt is kell majd valami
valtoztatas. Es a tobbi....nem emlekszem mar ra....
Az oldalam egyebkent mar kint van a freeweb-en, arra var, hogy PHP-vel
fejlesztgessem. Ebben az esetben van valami valtoztatasra szukseg?
Az Okta.to jovoltabol - nemsokara elkeszithetem elso valamiravalo urlapomat
is, ha sikerul atbongesznem magam a 6- lecken :))
Kerlek, hogy segits a konfiguralasban.
Udv: Kata

csüt. szept. 05, 2002 15:14

Hozzászólás 
eloszor toltsd le az apachot, aztan johetnek a
kerdesek.
apache:
http://www.apache.org/dist/httpd/binari ... 2-x86-no_s
rc.exe

php:
http://us3.php.net/do_download.php?down ... taller.exe

szer. szept. 04, 2002 23:18

Hozzászólás 
Elszállt a drága jó win98 és véle az apacsom. Elmentek a címek,
kukik...olyan most itt minden, mint a szűzleány :-))
Elfelejtettem, honnan töltöttem le az apacsot és azt is, hogy pontosan
hogyan konfiguráztam be a localhostot. A PHP alsó tagozatos tanulója vagyok,
kérlek, hogy segítsetek már nekem visszaállítani szerverkémet, hadd
tanulhassak. OK? Nagyon várom a válaszaitokat!!!!
Kata

szer. szept. 04, 2002 19:16
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 90 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2