Szerző |
Üzenet |
tutorial.hu
arany tag
|
Keress rá neten a Tidy nevezetű programocskára, az tud ilyen HTML tisztítást. Van hozzá grafikus felület is, pl.
- TidyGUI
- tidyui
Vagy ha használsz valamilyen szövegszerkesztőt, nézd meg a menükben hogy nincs-e eleve valami integrálási lehetőség ezzel kapcsolatban (pl. NoteTab tartalmaz ilyet ha jól emlékszem).
Amúgy tényleg a legjobb a kézi tisztogatás, bár tény hogy egy ilyen progi a nagyját ki tudja takaritani.
------------------------
Harder
http://www.gyik.com
|
szer. máj. 14, 2003 10:14 |
|
|
fugeee
vas-tag
|
nem kell... van dosos is asszem, de akkor is úgy jársz a legjobban ahogy boj mondja
|
hétf. máj. 05, 2003 20:19 |
|
|
boj
|
megismered, amint letakarítod a windowst a gépedről
|
hétf. máj. 05, 2003 16:05 |
|
|
LDani
vas-tag
|
Én EditPlus-t használok. Szerintem nagyon korrekt, habár Vim-et nem ismerem
|
vas. máj. 04, 2003 12:49 |
|
|
fugeee
vas-tag
|
IroNIQ: tényleg nem mindegy, de ha wysiwyg editorral szerkeszt sokáig az ember, később, amikor dinamikusan akarja generáltatni a html-t, komoly gondjai lesznek...
szerintem épp elég segítség a vimben a szintaxis kiemelés
ha jól tom, linux alá is van coffeecup...
a "középút" mégiscsak jobb, az is igaz, de szvsz jó feeling-je van kirakni az oldalra pl. ezt:
http://www.vim.org/images/vim_created.gif
|
vas. ápr. 27, 2003 21:02 |
|
|
Sien
|
A dreamweaverben van ilyen funkció. egész jó, utánna már a többit meg tudod csinálni kézzel
|
vas. ápr. 27, 2003 19:50 |
|
|
y11
|
Nem én csináltam azt a weblapot, amiből ka akarom szedni a szemetet.
Biztos Front page-el, de lehet hogy mással is beleírtak.
|
vas. ápr. 27, 2003 19:21 |
|
|
ironiq
|
fugeee: lehet, hogy nem o csinalta.
vim a legjobb, ha szeretsz sokat gepelni es nem kell semmilyen aprobb segitseg.
Azonban ha szereted azt, hogy nem wysiwyg a html-szerkeszto es meg segit is vmit, akkor mindig is talalhatsz grafikus webeszerkesztoket, hogy segitsenek az oldal letrehozasaban. Ilyen pl. linux alatt a Quanta, a Bluefish, windozer alatt a CoffeeCup ( ha jol emlexem, "viszonylag" ritkan hasznalom ;] ).
Azert enszerintem nem mindegy, hogy mennyit gepelsz egy weboldal letrehozasanal.
IroNiQ
p.s.: bocsi, ha vkit megbantottam.
p.s. 2: vim a legjobbabb editor ))
|
vas. ápr. 27, 2003 16:40 |
|
|
fugeee
vas-tag
|
nekem is ez volt az első reakcióm, de elképzelhetőnek tartom, hogy nem ő csinálta azt a html-t, amiből ki akarja szedni a "szemetet", ilyenformán nem jogos...
egyébként még a dreamweavernél is jobb kódot generál pl. a vim és a notepad
|
vas. ápr. 27, 2003 9:39 |
|
|
ironiq
|
Kata:
a szivembol szoltal ))
es foleg megeloztel...
y11:
egy jol iranyzott regexp, egy jol megvalasztott editor, egy jol megtanult html "ajanlas", es mingyart jobban megy a dolog
IroNiQ
p.s.: a dreamweaver viszonylag jo kodot general, bar lehet meg utana takaritani.
|
szomb. ápr. 26, 2003 20:59 |
|
|
Katychat
|
Te vagy az, aki szépen kiszedegeted a felesleges szemetet....és legközelebb nem is használsz semmiféle progit, hanem gyorsan megtanulod a HTML-t. Szerintem ehhez kevesebb idő kell, mint az örökös "takarításhoz"! Üdv: Kata ----- Original Message ----- From: "y11" <cacacaca@freemail.hu> To: <list@webmester.lx.hu> Sent: Saturday, April 26, 2003 5:21 PM Subject: [webmester] HTML-ből szemét kiszedés > > > Létezik olyan progi, ami egy HTML file-ból kiszedi a felesleges szemetet? > Ugyanis egy nálam szerkesztés alatt lévő Weblap HTML-ja tele van szeméttel...szerintem, amik nélkül ugyan úgy működne és csak a HTML file átláthatóságát csökkentik. > > > > -- > Üzenet a csoportnak: list@webmester.lx.hu> Feliratkozás: subscribe@webmester.lx.hu> Leiratkozás: unsubscribe@webmester.lx.hu> > >
|
szomb. ápr. 26, 2003 20:27 |
|
|
y11
|
Létezik olyan progi, ami egy HTML file-ból kiszedi a felesleges szemetet?
Ugyanis egy nálam szerkesztés alatt lévő Weblap HTML-ja tele van szeméttel...szerintem, amik nélkül ugyan úgy működne és csak a HTML file átláthatóságát csökkentik.
|
szomb. ápr. 26, 2003 16:21 |
|
|