|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 14 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
adrob
|
> A Frontpage-ben van pár jól használható effekt. Pl. új lap nyitásánál beúszik a következő lap, vagy köralakban nyílik stb. stb. -*- JS-re vall ... A DW-t egy jó ideje már próbálgatom, nagyon hozzám nőtt, szerintem mindent meg lehet vele csinálni. Ezekhez hasonló tetszetős dolgokat hol lehet belőle előcsalni? -*- Én speciel még nem találkoztam velük, és mostanság nemigazán használom a DW-t, de ha ilyen dolgok kellenek, akkor http://javascript.comhttp://javascriptkit.comhttp://dynamicdrive.comA behaviorokról tudok, csak használni nem. Ezen kívül? Pl. Insert > Media > ActiveX ezzel lehet valamit kezdeni? -*- pl. az oldalon megnyitsz egy media player-t, vagy más wines alkalmazást. ugytom erre van az ActiveX - adrob -
|
szer. feb. 11, 2004 0:50 |
|
|
Chary
|
A Frontpage-ben van pár jól használható effekt. Pl. új lap nyitásánál beúszik a következő lap, vagy köralakban nyílik stb. stb. A DW-t egy jó ideje már próbálgatom, nagyon hozzám nőtt, szerintem mindent meg lehet vele csinálni. Ezekhez hasonló tetszetős dolgokat hol lehet belőle előcsalni? A behaviorokról tudok, csak használni nem. Ezen kívül? Pl. Insert > Media > ActiveX ezzel lehet valamit kezdeni?
|
kedd feb. 10, 2004 16:13 |
|
|
Seemann
ezüst tag
|
Sziasztok!
> fomenu.html néven. Az a baj, hogy ennek az egésznek nem
>tudom a title-jét
> megadni, mert ha megnyitom a fomenu.html-t a DW-ben,
>akkor minden képpen
> valamelyik frame-re rá kell kattintanom, hogy
>megjelenjenek a kódok és hogy
> be tudjam írni a title nevet.
A DW-ben aktivizáld a windows -> frames ablakot. Itt
megjelenik a frameset sematikus képe. Ha rákattintasz
valamelyik elválasztó vonalra, a fomenu.html fog aktív
lenni és nem valamelyik frame-je.
Csak egy gondolat.
Én is szövegszerkesztővel kezdtem, aztán próbálkoztam a DW-
vel. Tény, hogy sok mindent gyorsabban átír az
ember "kézzel". Azt gondolom azonban, érdemes kibogarászni
mi hogy megy a DW-el. Terjedelmes, sokoldalas feladatoknál
nagy segítség és mégsem ír szemetet. Büszkélkedhetsz
azzal, hogy én kézzel írom a kódot, aztán eltart egy
hónapig és nem lesz optimizáltabb mintha DW-vel csináltad
volna fele idő alatt ... Az biztos, a code ablak legyen
nyitva, lássa az ember mit csinál.
Elfogadok más véleményt is természetesen, én is inkább
a "középkezdő" kategóriához tartozom.
Üdv
Seemann
|
pén. feb. 06, 2004 21:52 |
|
|
adrob
|
Azt hiszem 2 dolog, es akkor hagyjuk nyugodni bekben ezt a topicot: 1. orulok, hogy segithettem ) 2. egesz nyugodtan vesd le a gatlasokat, es nyomjad a topicocat. ha valakinek van ideje, ereje, tudasa biztosan valaszolni is fog. - adrob -
|
pén. jan. 30, 2004 20:32 |
|
|
akhim
vas-tag
|
Először is bocsi, hogy nem nyitottam másik topic-ot, de
elég gátlásos vagyok ezen a téren, mert más fórumokban,
meg mindig azért torkollják le az embert, hogy minek nyit
újjat. Másodszor: Nagyon köszönöm a linkeket, mert más
kérdéseimre is választ adnak. KÖSZI!!!
|
pén. jan. 30, 2004 12:33 |
|
|
adrob
|
> Lehet, hogy nem a legjobb topicba írom ezt a kérdést, de őszintén szólva nem tudom pontosan, hogy hova is kéne? -*- Mondjuk nyithattal volna egy uj topicot. En pl. jelszavas bejelentkezest adtam volna cimnek. Latom ez mar a masodik nemidetartozo kerdesed, ezert kerlek legkozelebb nyiss uj topicot. > Szeretnék belépőkóddal ellátni egy html-t. Úgy értem, hogy egy linkre kattintva az adott oldalra csak akkor lehessen tovább lépni, ha beírjuk a kódot (esetleg felhasználó nevet). Megoldható ez egyszerűen, vagy valami komolyabb programozás szükségeltetik hozzá? Flash-ben meg tudnám oldani, de azt nem szeretném alkalmazni. PHP-hez meg nem értek... (Nem kell, hogy bombabiztos legyen.) -*- http://hotscripts.comhttp://javascript.comAz uccson foleg az egyaltalan nem bombabiztos kategoriaban talalsz dolgokat. Az elson van minden. JavaScriptel meglehet csinalni, de sajna nemertem a JS-t annyira, hogy most irjak egy ilyet neked. Viszont talalsz a fenti linkek valamelyiken biztosan. En PHPvel oldom meg mostansag a dolgot. Sok szerencset - adrob -
|
csüt. jan. 29, 2004 15:26 |
|
|
akhim
vas-tag
|
Üdv!
Lehet, hogy nem a legjobb topicba írom ezt a kérdést, de őszintén szólva nem tudom pontosan, hogy hova is kéne?
Szeretnék belépőkóddal ellátni egy html-t. Úgy értem, hogy egy linkre kattintva az adott oldalra csak akkor lehessen tovább lépni, ha beírjuk a kódot (esetleg felhasználó nevet). Megoldható ez egyszerűen, vagy valami komolyabb programozás szükségeltetik hozzá? Flash-ben meg tudnám oldani, de azt nem szeretném alkalmazni. PHP-hez meg nem értek... (Nem kell, hogy bombabiztos legyen.)
KÖSZÖNÖM!
|
szer. jan. 28, 2004 19:13 |
|
|
akhim
vas-tag
|
Igazán nagyon köszi!!!
Már rájöttem, hogy a DW segít abban, hogy egy kicsit jobban átlássam a dolgokat, de az igazi lelke a dolognak a kód. Egyébként egy-két nagyon alap dologban a HTML-re hagyatkoztam idáig is, de ez most valahogy kifogott rajtam. Mentségemre szóljon, hogy csak most kezdtem. Még1X kössssz!
|
vas. jan. 25, 2004 12:02 |
|
|
neo74
|
Szia!
"- adrob -" -nak teljesen igaza van.Én is DW-ben kezdtem el szerkeszteni, beleestem ugyanebbe a hibába mint Te.Aztán Rá kellett jönnöm, hogy a DW csak megkönnyíti a munkámat, de nem csinálja meg helyetttem.El kell mélyedni egy kicsit a HTML nyelv szintaktikájában és akkor nem lesz semmi gondod a továbbiakban.
További jó munkát kívánok!
Üdv.:
neo74
|
vas. jan. 25, 2004 10:25 |
|
|
adrob
|
Szevasz!
Hat hogy Dreamweaverben hogy csinald, azt most kicsit komplikalt lenne elmagyarazni, de nyisd meg a fooldal.htm fajlt Notepadben (gondolom wines vagy), es a
<title>Untitled Document</title>
Reszt javitsd meg kedved szerint.
Tovabbi jo munkat. Hja es a Dream helyett inkabb a kodolast gyakorolgasd sztem. Mindenkeppen hasznat fogod venni.
- adrob -
|
vas. jan. 25, 2004 1:16 |
|
|
akhim
vas-tag
|
Halihó S.O.S. MAYDAY!!!!!
Tudna segíteni nekem valaki??? Nagyon nagyon fontos lenne!!!
A gond a következő:
Van egy fomenu.html nevű oldalam, amin belül van még 3 frame. A felső frame az felso.html, az alsó frame az also.html és van egy másik frame, ahol pl. a szöveg lenne az mondjuk kozep.html. Tehát ezt az egészet elmentettem fomenu.html néven. Az a baj, hogy ennek az egésznek nem tudom a title-jét megadni, mert ha megnyitom a fomenu.html-t a DW-ben, akkor minden képpen valamelyik frame-re rá kell kattintanom, hogy megjelenjenek a kódok és hogy be tudjam írni a title nevet. Attól, hogy minden egyes frame-nek megadom külön ugyanazt a title nevet, még nem lesz a fomenu. html-nek is u.az a title neve. Egyszerűen csak Untitled Document jelenik meg. Hogy lehetne így megadni az egésznek a title nevet???
Remélem tudtok segíteni!!!
Köszi!!!
|
szomb. jan. 24, 2004 18:29 |
|
|
adrob
|
> Kakukk! -*- Pofátlan egy madár az a kakukk )) > Nekem más jellegű gondjaim támadtak a világ legelismertebb weboldalépítő progijával. A kérdésem az, hogy kit kell megölnöm ahhoz, hogy a hosszú Ű, és a hosszú Ő ne legyen kalapos az álomszövőben? -*- Ha nagyon durva akarok lenni, akor magadat De ez helyett inkább segítenék Ctrl+J és Document Encoding legyen Central European (ISO-8859-2) ....ennyi - adrob -
|
hétf. nov. 03, 2003 21:49 |
|
|
Nevermore
vas-tag
|
Kakukk!
Nekem más jellegű gondjaim támadtak a világ legelismertebb weboldalépítő progijával. A kérdésem az, hogy kit kell megölnöm ahhoz, hogy a hosszú Ű, és a hosszú Ő ne legyen kalapos az álomszövőben?
Nevermore
|
hétf. nov. 03, 2003 13:38 |
|
|
kissk
|
Eddig a DW 4.01-et használtam, most meglett a DW MX. Kérdésem: hogyan tudom átvarázsolni a DW 4.01 extension-jait? Úgy láttam, ezek a Macromedia/Dreamweaver 4/Configuration/Extensions könyvtárban vannak, de hiába másoltam át őket a Macromedia/Dreamweaver MX/Configuration/Extensions-ba, az MX nem látta őket.
|
vas. szept. 07, 2003 1:30 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 14 hozzászólás ] |
|