|
Szerző |
Üzenet |
nico000
|
Szevasztok nem tudok belépni egyetlen chat progiba sem a neten a Proxy-nk miatt nem tudtok erre valami megoldást ???
Köszi
|
csüt. nov. 20, 2003 21:04 |
|
|
nico000
|
Szevasztok nem tudok belépni egyetlen chat progiba sem a neten a Proxy-nk miatt nem tudtok erre valami megoldást ???
Köszi
|
|
|
nico000
|
Köszi
|
|
|
nico000
|
Köszi
|
|
|
nico000
|
Köszi
|
|
|
bamba
|
Tigrincs:
asszem egyetértünk.
|
szer. szept. 25, 2002 12:49 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Bocs mindenkitől az offért...
Zoxo, te honnan tudod a keresztnevem?
|
szer. szept. 25, 2002 10:03 |
|
|
zoxo
ezüst tag
|
aggyá nekije, lyól beszíl - a Máté
- sose mondd le, amit nem ismertsz, és ne keresd az abszolult jót és rosszat.
Ha már a keleti szövegnél tartunk, emlékezz a jin-jang jelentésére.
-váltsuk át a fórum témáját egy kis filozófiára
plusz - mindenki úgy adja el magát, ahogy tudja, de sajnos mindig a pofátlan jódumájú öltönyös pancserek a nyerők, nem az igazi szakemberek. - ilyen világban élünk, ezt kell szeretni
aki ne ért egyet, az nyugodtan indokolja meg miért (de anyázás nélkül)
|
szer. szept. 25, 2002 9:16 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Twilek, Bamba!
Én dolgoztam már MS cégnél, PHP/Lx-os cégnél, volt amikor ment a szekér, volt amikor nem, pedig én mindig minőségre törekedtem, és tudom mi az a <b> tag. Akkor optimalizáltam, szeleteltem képet, amikor még nem volt divat, és sokszor letöltés helyett JS generálta lapokat használtam, optimalizálás végett. De azt tutira mondom, hogy sosem a minőséget, vagy oprendszert fizettek meg, hanem hogy mennyire nyaltam be a megrendelőnek és hogy milyen volt a fellépésem. Ja, és annál jobban ment a sorom, minél jobban el tudtam feledni azt a hozzáállást, hogy "inkább megcsinálom én, mert ha másra hagyom, az nem lesz megcsinálva".
Ez van. Most polgáris vagyok, itt a fejemben a sok ész, de tuti, hogy fél évig a szüleim nyakán fogok lógni, mint munkanélküli. Igazságot sose keress, mert nincsen... Ahogy oprendszerek, webszerverek szintjén sem. Talán abban az egyben egyetérthetünk, hogy a MS cuccoknak se kellene kihalnia, van elég hely minden megoldásnak a nap alatt. Ha a Lx lenne úgy elterjedve, ergo fejlesztésileg elkényelmesedve, mint a Win, akkor most mindenki azt szidná. Szerintem felesleges. Mondom: egyetlen igaz út nincsen.
(Bocs a buddhista vallási negyedóráért... )
|
szer. szept. 25, 2002 8:55 |
|
|
bamba
|
>... munka az 0 es helyettem a cegek azokat veszik fel, akik azt sem tudjak mi az a <B> tag .. egy nyamvadt html el oldalt nem tudnak osszerakni, csak meg tudjak gyozni a cehget arrol, hogy ugyesek...
Kedves Twilek,
Ebben a rövidke hozzászólásodban megfogalmaztad az élet alapigazságát.
Vígasztaljanak az alábbiak:
- ez mindenhol így van,
- a grafikusok is szenvednek, és csak a befutottak kaszálhatnak, a többi dolgozik éjszakákon át
- azért ez sem könnyű mesterség
- mostanában olyan hajh de nagy felvételek nincsenek nagyon webes fronton, ha jól látom
És ne vígasztaljanak az alábbiak:
- ugyan, hol érdekli egy céget, hogy **** az oldala, ha megyőzték róla, hogy a legjobb, és milliókat fizetett ki érte
- ilyen hozzáállással M.o.-n csak gürizéssel fogsz eredményt elérni
- ez a jövőben sem fog változni
- te vagy az informatika rabszolgája, mert nem csupán a főnököd **** a határidő miatt, de a lelkiismereted is nyaggat a bugos, nagyméretű kód miatt. Mindkettőnek nem lehet megfelelni.
Tanácsaim, ha elfogadod:
- szerezz egy jó öltönyt, imázst, diplomát, kapcsolatokat és beszéld és írd legalább az angolt és a magyart kifogástalanul, és menj el sales managernek, az jobban fizet
- alapíts egy céget, és végy fel valakit a fentiekre, hogy sikeres legyen a céged
|
szer. szept. 25, 2002 6:12 |
|
|
Twilek
|
nem rosz ????? akkor te meg nem is lattad .. vagy M$ alkalmazott vagy. Es nam azt mondtam, hogy rosz, csak idegesito, es informatikusnak nem valo .. akkor mar inkabb Dos Dr-Dos, term. )) vagy caldera opendos .. nem is tudom mennyibe kerul az ms-dos ... habar az meg vacak is ...
|
kedd szept. 24, 2002 23:30 |
|
|
Patito
|
> jahh kicsit az M$ nel maradva .. XP es Win98 rol mint kdkerult, sem halozatot hnem tud kezelni, sem fajlokat .. es sjana meg a word is csak arra hasznalhato hogy faggyon .. nahh errol ez a velemenyem .. mert nehogy azt mondjatok .. ti nem talalkoztok ezzel a bajjal .... igaz ezt karpotolja, hogy jol nez ki es konnyen hasznalhato ... csak marha idegesito ..
A 98-at nem is arra terveztek, a tobbivel meg lehetne vitazni, de minek. Itt ez a modi, szidjuk az M$-t pedig nem rosz az...
Kacsa
|
kedd szept. 24, 2002 23:10 |
|
|
Twilek
|
jahh kicsit az M$ nel maradva .. XP es Win98 rol mint kdkerult, sem halozatot hnem tud kezelni, sem fajlokat .. es sjana meg a word is csak arra hasznalhato hogy faggyon .. nahh errol ez a velemenyem .. mert nehogy azt mondjatok .. ti nem talalkoztok ezzel a bajjal .... igaz ezt karpotolja, hogy jol nez ki es konnyen hasznalhato ... csak marha idegesito ..
|
kedd szept. 24, 2002 22:44 |
|
|
Twilek
|
tigrincs: a php-demo rol szolva .. arra gondoltam, hogy mikor latsz olyan site ot, mint az, letoltheto ingyenesen. ASP ben van irva.. Itt csak m$ uzletpolitikajara voltam ideges ))))
Egyebkent szerintem az is egy rakas marha .. aki PHP-NUKE, POSTNUKE, stb.t tesz fel, es azt meri mondani magarol, hogy webfejelszto .. az ilynek meg Tigrincsnel is rosszabbak ))))) (CSAK VICCELEK) nem arrol van szo, hogy ti M$ esek pusztuljatok .. inkabb csak az OS ) de az magatol is megteszi )))) az a baj, hogy mi mar megtetunk, ti meg meg nem .. es nem tudunk egymassal kozos nevezore jutni. Tudjatok az a baj, hogy itt ulok 5 ev tapasztalattal .. azt is tudom hogy mijen szinut fingik a webszerver, es mit jkell neki mondani ahoz, hogy jofajta IIS meg is haljon ..., nem talalkoztam megoldahatatlan webes problemaval (PHP, JAvaScript, HTML, NEM ASP, VB, STB, STB )) tehat user meg nem tudott tollem olyat kerni ... (sajnalom, ha nagykepusegnek hangzik ... akkor elnezest, de most komoylan mondom) szal itt ulok .. munka az 0 es helyettem a cegek azokat veszik fel, akik azt sem tudjak mi az a <B> tag .. egy nyamvadt html el oldalt nem tudnak osszerakni, csak meg tudjak gyozni a cehget arrol, hogy ugyesek, meg okosak ... de az alltaluk eloallitott kod rakas kaki .. mert csunyan is nez ki(mar nem a forr kod, hanem az eges design) es 5-20* akkora a kod, mint kene leygen, csak IE10.11 ben muxik, 9 es Flashel ... 4.2 es javascriptel ... 1600x1200 as felbontasban .... szal ebbol eleg kicsit .... es nem veletek van bajom .. (mert mas nveben nem beszelek) .. ezekkel a dolgokkal van bajom ....
|
kedd szept. 24, 2002 22:42 |
|
|
Oregon
|
na leirakozom innnen mert ez mar szakmailag csak minuszt nyujt bye mindenkinek..
|
kedd szept. 24, 2002 15:15 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
1, Nem izzadok.
2, Az "izzadsz"-nál hiányoztál a suliból? Vagy nem csak akkor?
3, Ha ez a primkó kérdés arra vonatkozott, hogy miért állok szóba egy ilyen kockafejűvel, akkor a válasz elég egyszerű, talán még te is megérted. Elsősorban kérdezek, ha nem tudok valamit, és segítek másokon, ha vmi olyat tudok, amit másoknak újdonság. Ja és azért, hogy ha valaki korlátolt hülyeségeket mond és nagy arccal osztja az észt, akkor kicsikarjak belőle pár magát égető lazacsávó dumát, ami nélkülöz minden szakmai alapot.
|
kedd szept. 24, 2002 14:59 |
|
|
Oregon
|
> sz=F3val m=E9gis gy=F5z=F6tt a lustas=E1g, okoska? te minek izzacc itt? ulj vissza a windozodhoz es drimvevelj..
|
kedd szept. 24, 2002 14:53 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Aha, szóval mégis győzött a lustaság, okoska?
|
kedd szept. 24, 2002 14:42 |
|
|
Oregon
|
phpNUke? aki szereti annak jo.. nekunk sajat van: php-base
|
kedd szept. 24, 2002 14:40 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Na akkor én most valamit nagyon nem értek.
Én, és a hozzám hasonló embereket szapuljátok, akik mondjuk DW-ben szerkesztem a HTML lapokat, benne a kódszerkesztővel, vagy Homesite-tal az ASP kódot. OK, aláírom, lusta vagyok szvsz értelmetlenül gépelni órákat. Szerintetek (pl. Oregon) az az isten, aki notepadben írja a lapokat. OK, rendben. De akkor miért nem szapuljátok azokat, ugyanazokkal az indokokkal, amivel minket, azokat is, akik pl. PHPNuke modulokkal építenek fel egy webet, anélkül, hogy a design-váltáson kívül egy sor PHP kódot átírnának?
Vagy csak az a gond, hogy ez Lx, az meg Windows? Csak mert akkor tudom, hogy ne kezdjek el érvelni, mert ti kizárólag a saját egyoldalú elfogultságotok rabjai vagytok, meggyőzhetetlenül.
Szóval, kedves notepad-pártiak, mit szóltok a PHPNuke-hoz?
|
kedd szept. 24, 2002 14:17 |
|
|
bamba
|
Látod, az assembly sem alkalmas rá
Egyébként persze megoldható PHP-ban, de egy bizonyos összetettség után (50000 programsor), már egy kissé kezd kezelhetetlenné válni. Nehéz a nyomkövetés, hibakeresés, slendrián a nyelv, úgy tűnik, mintha minden jó lenne, de egy vacak automatikus típuskonverzió miatt mást lesz az eredmény, nem lehet különböző szinteken modularizálni a programot. Nem tudom, hogy a szemaforok kezelése mennyire megoldott, a párhuzamos szálak használhatnak-e közös változókat, stb stb.
Ekkor persze még csak a felszínét kapargattuk. Az igazán nagy gond akkor jön elő, amikor a rendszert át kell struktúrálni, mert kiderül, hogy az új funkciókat így célszerűbb beépíteni, ekkor (a kód átírásakor) igen könnyű bennefelejteni olyan, a nyelv adta speciálisan kihasznált lehetőséget, ami más feltételek mellett nem működik megfelelően. Ekkor omlik rád a cuccos. Vagy inkább a felhasználóra. Lassú lesz, adott esetben megbízhatatlan, kinyomozhatatlan hibák tömkelege lesz benne. Ez persze kb a második fejlesztési év vége felé kezd előjönni, amikor már tényleg komplex a rendszer.
Persze meg lehet írni jól PHP-ban, de ehhez igen nagy programozói/rendszertervezői tapasztalat kell.
Bár lehet, hogy ugyanúgy látjuk...
(Tudtad, hogy a PHP 5-ben megváltozik néhány függvény? Na nem nagyon, működni fog éppen...)
|
vas. szept. 22, 2002 17:22 |
|
|
chop
|
oksa, mikor állsz neki...?:)
kíváncsi volnék rá:)
bye
|
vas. szept. 22, 2002 7:36 |
|
|
bamba
|
chop: assemblyben is lehet, csak nagyon kell vágni
|
pén. szept. 20, 2002 18:25 |
|
|
chop
|
bamba:elhiheted neked, hogy php-ben is lehet, faxa, complex
webáruházat csinálni, csak nagyon kell vágni...
bye
|
pén. szept. 20, 2002 10:49 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Twilek: te most a külcsínről, vagy a belbecsről beszélsz?
Mert a külcsínhez max az jó grafikus kell, a kód tekintetében pedig sok amcsi ASP-s site van ilyen komplex.
|
csüt. szept. 19, 2002 9:07 |
|
|
kazo
|
Sziasztok!
Érdekes ez a MS vs. Linux vita úgyhogy gondoltam én is beleszólok.
Én szeretem a linuxot(debian), de mégis win2000-ret használok, mert egyerűen kényelmessebb.
Szerkesztők:
- kedvenc szerkesztőm a vim, win2000-n is azt használom (gvim). Nagy előnye, hogy minden platformon van, valamint a rengeteg kényelmi funkciója. Talán csak a code comp.-ot nem tudja, de szerintem az is megoldható makrózással. Hátránya: nehéz megtanulni (én kb. 2 hónapja használom kódolásra, és folyamatossan jönnek az új dolgok)
- bár Tigricsel ellentében jobban szeretem a puritán rendszereket mégis használom HTML szerkesztésre a DW-t, mert ha jól bekonfigurálja az ember (tab, indent), és nem csinál hülyeségeket (nem divel rendez, hanem tablával) akkor nagyon jó kis kódot csinál és egy grafikus könnyebben ismerkedhet meg a HTML kóddal (mondjuk egy kis segítségel, mert alapvetően mindenhol layereket meg frameket akarnak használni legalábbis nálunk). Ja, és király a template + site kezelése.
Rendszer:
- szvsz a szerver mindenképpen linux legyen. A PHP-t (én abban dolgozok; ASP, JAVA más tészta) erre találták ki, bár gondolom a win-t is jól be lehet lőni.
- desktop gépnek jobb a win2000, nekem is megvan egy ideje és még 1x sem fagyott le. Valamint ezen van IE, meg az összes többi fontos browser egyszerre ami igen jól jön a fejlesztésnél. szvsz a win másik nagy előnye, hogy kivállóan kezelhető billenytűről igy nem kell a kódírás közben az egér után kapkodni. Plusz a konzolja tud annyit mint a linuxé csak be kell állítani (imádom a konzolt). Shell script nincs, van script hosting + fel lehet tenni a Perlt.
GUI: ha nem tetszik át lehet állítani linux stílusra(LiteStep asszem). A win2000 nagy hátránya, hogy néha nagyon bekajálja az erőforrásokat és nem lehet több terminálon dolgozni. Pl. nem lehet egy root konzolos terminál amig a sima userel dolgozok (van RunAs, de szerintem az nem az igazi).
A win2000 lehet hogy nem ingyen van de megéri az árárt.
Linuxal a legnagyobb bajom a ékezetkezelés, még nem találtam igazán jó megoldást rá (olyat mint a ctrl-shift a win-ben)
A VB-t nem igazán szeretem, de nem tudnám megmondani, hogy miért. Inkább Delphis vagyok.
A grafikához meg egyáltalán nem értek.
|
csüt. szept. 19, 2002 9:06 |
|
|
Twilek
|
jahh azon belul ott katt a postnuke-demo ra ... utanna mar latjatok mirol beszeltem )))
Aki tud ilyet ASP ben es le is toltheto ingyen, az szoljon ..!!!!!!!
|
csüt. szept. 19, 2002 9:00 |
|
|
Twilek
|
hummm ... udv mindenkinek .... )))
Azert kijelentenem, hogy Gimp jo ...azonkivul most talaltam egy oldalt, ahol PostNuke theemek letolthetoek ))) ilyesmit meg ASP ben nem lattam )) csak erdemes megnezni, mert telleg jol neznek am ki ))
http://www.flashthemes.com/phpnuke/
|
csüt. szept. 19, 2002 9:00 |
|
|
Oregon
|
2002. szeptember 18. 22:34 d=E1tummal ezt =EDrta: > Oregon: na most nem az=E9rt, de ez a szeml=E9let, hogy "ez van, aki nem= tudja > olvasni kapja be" eddig legink=E1bb MS oldalr=F3l volt szok=E1sos. lx.hu-rol meg annyit, hogy 3 napja minden levelbol 2 db jon.. ez mar floo= d!
|
szer. szept. 18, 2002 22:30 |
|
|
bamba
|
Oregon: na most nem azért, de ez a szemlélet, hogy "ez van, aki nem tudja olvasni kapja be" eddig leginkább MS oldalról volt szokásos.
|
szer. szept. 18, 2002 21:34 |
|
|
Oregon
|
a kodolasom hibatlan.. lx.hu rulez...: ( http://linuxdoc.freeweb.hu/konyv/gum/itt vany egy jofajta gimp konyv....
|
szer. szept. 18, 2002 20:46 |
|
|
zoxo
ezüst tag
|
szervusz Oregon!
Nem akadékoskodni akarok, mivel nagyon örülök, hogy végre valamit megtudhatok a GIMP-ről.
De ha megkérhetnélek, és azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül, próbálj meg az olvashatóság kedvéért vagy ékezet nélkül, vagy más kódolásban írni.
Köszi!
|
szer. szept. 18, 2002 20:40 |
|
|
Balazs
|
Milyen tökéletes oprendszer/böngészőt/levelezőprogramot
használsz ahhoz, hogy ez így tudjon megjelenni? ))))
|
szer. szept. 18, 2002 20:30 |
|
|
Oregon
|
Mi is az a GIMP? A www.gimp.org-ot id=E9zve: ,,A GIMP A GIMP sz=F3 a GNU Image Manipulation Program szavak kezd=F5bet=FBib=F5l = alkotott=20 elnevez=E9s. Maga a program egy szabadon terjesztett szoftver, olyan fela= datok=20 elv=E9gz=E9s=E9re, mint fot=F3retus=E1l=E1s, k=E9pszerkeszt=E9s =E9s k=E9= pk=E9sz=EDt=E9s. Igen nagy=20 tud=E1s=FA program sok lehet=F5s=E9ggel. Haszn=E1lhatjuk, mint egyszer=FB= rajzprogram, de=20 ak=E1r profi min=F5s=E9g=FB fot=F3retus=E1l=E1sra is alkalmas. Alkalmazha= tjuk val=F3s idej=FB=20 k=F6tegfeldolgoz=F3 rendszerk=E9nt, vagy mint nagy teljes=EDtm=E9ny=FB k=E9= psz=E1mol=F3, de=20 haszn=E1lhatjuk egyszer=FBen k=E9pkonverternek is. A GIMP hihetetlen=FCl = j=F3l=20 b=F5v=EDthet=F5. =DAgy lett tervezve hogy plug-in b=F5v=EDt=E9sekkel b=E1= rmire k=E9pes legyen.=20 Fejlett script-fel=FClete lehet=F5v=E9 teszi, hogy a legegyszer=FBbb fela= datokt=F3l a=20 legbonyolultabb k=E9pfeldolgoz=E1si elj=E1r=E1sokig minden k=F6nnyen el=E9= rhet=F5 legyen=20 parancsf=E1jlokb=F3l is. Jellemz=F5i =E9s lehet=F5s=E9gei Egy kis =EDzel=EDt=F5 a GIMP lehet=F5s=E9geib=F5l (ez csak a j=E9ghegy cs= =FAcsa): * Rajzeszk=F6z=F6k teljes t=E1rh=E1za, mint p=E9ld=E1ul Ecset, Ceruza= , Fest=E9kpisztoly,=20 Kl=F3necset... stb. * K=FCl=F6nleges mem=F3riakezel=E9s, ami lehet=F5v=E9 teszi, hogy egy= k=E9p m=E9ret=E9nek=20 csak a h=E1tt=E9rt=E1rol=F3 szabjon hat=E1rt * Az =F6sszes rajzeszk=F6z alkalmazza a sub-pixel sampling techink=E1= t az=20 =E9lsim=EDt=E1s min=F5s=E9g=E9nek jav=EDt=E1s=E1ra * R=E9tegek =E9s csatorn=E1k alkalmaz=E1sa illetve teljes k=F6r=FB al= fa-csatorna=20 t=E1mogat=E1s * A GIMP a f=FCggv=E9nyeket saj=E1t adatb=E1zis=E1ban t=E1rolja a scr= ipt-b=F5l val=F3=20 h=EDv=E1suk el=F5seg=EDt=E9s=E9re * Fejlett script-el=E9si lehet=F5s=E9g * T=F6bbszint=FB visszavon=E1s =E9s =FAjb=F3li v=E9grehajt=E1s, amine= k csak a merevlemez=20 m=E9rete szab hat=E1rt * Transzform=E1ci=F3k, p=E9ld=E1ul: forgat=E1s, sk=E1l=E1z=E1s, torz=ED= t=E1s =E9s t=FCkr=F6z=E9s * T=E1mogatott f=E1jlform=E1tumok: gif, jpg, gif, xpm, tiff, tga, mpe= g, ps, pdf,=20 pcx, bmp =E9s m=E9g rengeteg egy=E9b * K=E9pes a f=E1jlform=E1tumok k=F6z=F6tti konverzi=F3ra * Kijel=F6l=E9seket hozhatunk l=E9tre t=E9glalap =E9s ellipszis alakb= an, lassz=F3,=20 var=E1zsp=E1lca, B=E9zier g=F6rb=E9k vagy oll=F3 seg=EDts=E9g=E9vel * Bet=F6lthet=F5 modulok haszn=E1lata =FAj f=E1jlform=E1tumok =E9s sz= =FBr=F5k hozz=E1ad=E1s=E1nak=20 megk=F6nny=EDt=E9s=E9re
|
szer. szept. 18, 2002 20:22 |
|
|
bamba
|
Ezért írtam, hogy itt elsősorban website-okra gondolok. A nagy portálok pedig amúgy is nagy IT-ket bíznek meg. (BigBrother - Vivendi hehehe)
|
szer. szept. 18, 2002 11:52 |
|
|
boj
|
mert pl. ha honvédségnél besz*arik a rendszer, és nincs
support, akkor nem csak a rendszergazdi repülhet. a többi
vesztesgérol (presztizs, szovetsegesek bizalma etc.) nem
is szolva. nagy cegekbe gondlkodj!
valakit spec. ezert erdekel a support.
|
szer. szept. 18, 2002 10:40 |
|
|
bamba
|
Tigrincs, már ne is haragudj, de sztem megint keveredik ez a desktop-web téma. (Ezért hoztam fel a legutóbb is.)
Mint webfejlesztőt, vagy tartalmszolgáltatót, hol érdekel engem, hogy a rendszergazda mennyit szív a szerverrel? Ha neki ehhez havi 500 ezres gold-diamond-7-24-supportra van szüksége, az az ő magánügye.
Ha leállás van, akkor repül a rendszergazda (cég), a kínjait oldja meg maga. Válasszon olyan rendszert, ami mellett nem kell ott ülni és nyomni a reset gombot naponta.
Persze más lehet a helyzet el belső intranetes hálózat esetében, de ott megint más szempontok érvényesülnek. (És lassan terjednek a win mellett a vékonyklienses sun megoldások is, csakhogy ne lx-t említsünk)
De mégegyszer miért is érdekel engem a support?
|
szer. szept. 18, 2002 10:32 |
|
|
boj
|
Oldalfeltöltés is tökéletesen megy webrol, csak kicsit
korul kell nezni. Igaz, ez eléggé win32 alapú egyelore, de
kar ezert fp-vel szorakozni. konnyeden alakithatod weben a
cikkeidet, akar Wordre vett "skinnel" is. Nezz pl itt
korul:
http://www.scriptsearch.com/cgi-bin/sea ... bmit=Go%21
Kis CSSel pedig végkép nem lesz gond. Csak 2ségtelen: az
elején jól át kell gondolni és jól kell meg is irni.
|
szer. szept. 18, 2002 10:29 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Oregon: tudod jól, hogy céges szinten a tech support tekintetében az általad írt dolgok közül egy sem elfogadott. A tech supportnak felelőssége van, szerződésben jelölt vállalása, garanciák, míg az általad írtak közül semminek sincs jogi felelőssége. Szopcsi!
|
szer. szept. 18, 2002 8:08 |
|
|
Oregon
|
2002. szeptember 17. 13:47 d=E1tummal ezt =EDrta: > Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Stimmel! > Meg azt=E1n azt sem =E1rt hozz=E1f=FBzni, hogy az MS szerverrel ellent=E9= tben > Linuxhoz nincs tech support, meg hotline. forum, irc, howto, man no comment.. tagline: aki nem tud arabusul ne beszeljen arabusul
|
kedd szept. 17, 2002 16:16 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Stimmel!
Meg aztán azt sem árt hozzáfűzni, hogy az MS szerverrel ellentétben Linuxhoz nincs tech support, meg hotline.
|
kedd szept. 17, 2002 12:47 |
|
|
bamba
|
Tigrincs, rosszul fogalmaztam:
Arra gondoltam, hogy tájékoztatni kell arról a usert, hogy egy IIS szerver üzemeltetése költségesebb egy linuxos szervernél és nehezebben fog találni hozzá hostot. Persze, ha te tudsz ajánlani megbízhatót és az ügyfél tájékoztatva van az árakról és az elvárható szolgáltatásról (sebesség, rendelkezésre állás, hibajavítás, support, stb), akkor OK.
Tehát én a nyakába sózásra értettem a gátlástalanságot.
Egyébként persze át lehet adni a hostot másnak. DE ROHADTUL meg kell bízni a cégben (rendszergazdában).
|
kedd szept. 17, 2002 12:21 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Bamba: hostingot nem bevállalni szvsz nem gátlástalanság.
Egyrészt jobb, mint bevállalni valamit, amire a cég nem képes, pl. az amúgy is leterhelt céges webszerverre bevállalni egy nagyobb portált - szerintem az már tud valamit, aki ismeri a korlátait -, akkor inkább ajánljon egy megbízható hostot. Mellesleg szvsz a kliensnek joga van saját, neki megbízhatónak tetsző szolgáltatót választani, a fejlesztő szerintem inkább ajánljon! Esetleg magát...
|
kedd szept. 17, 2002 12:00 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Szia NagyI!
Részben jól gondolod, részben nem.
Amikor az átszerkesztésre gondolok, természetesen nem az egész oldalt akarom átszerkeszteni, de pl. a notepadben nem tudod az oldal tükréhez tördelni a tartalmat. Ezt nehéz elmagyarázni, igazából ezt egy DTP-s érti, miért fontos az oldaltükör. De pl. ha egy oldalon a layoutban van egyfajta szín és formai elrendezés, akkor ehhez kell idomulnia a cikkeknek is, amit notepadben kicentizni úgy, hogy közben mellékelt képeket, listákat, stb. kell tilitolizni... Hát, nem egy nyugdíjas munka. Mellesleg a Frontpage tud olyat, hogy az oldal generált részeit szerkesztés alatt is megjeleníteni.
Amúgy a frontoldalak tipikus problémája a hasábtördelés, több hasábos oldal az, amit sem generálni, sem notepadben megírni nem lehet korrekten.
|
kedd szept. 17, 2002 11:51 |
|
|
bamba
|
No még egy apróság:
Aki olvasta ez a fórumot, biztosan tudja, hogy webes pályafutásomat még épphogy csak elkezdtem (annak ellenére, hogy kb. 10 éves programozói és 5 éves designeri hátterem van (2in1).
A lényeg az, hogy az egészet a rendszer alapos megismerésével (amennyire sikerült), tapasztalatszerzéssel, tanulással kezdtem. Nos, ennek egyik lépése volt a konkurrencia és főleg a munkáik megismerése, elemzése. Ezek után erősődött meg bennem az elhatározás, hogy belevágok . Érdemes megnézni Mo. vezető designer stúdióinak munkáit, és azok kódját, a felpakolt grafikákat. Kevés kivételtől eltekintve siralmas, lassú, és gigantikus és inkompatibils oldalak ezek.
Bárki megteheti, hogy utánanéz ennek. Ha valaki jó példát mutat, azt megköszönöm.
Ezért haragszom (bár haragszik a fene, legalább lesz munkám) az ilyen FP-es csodákra. MSHTML rulez
(Azt a ASP-s ügyet természetesen így értettem. Az IIS ügyhöz hozzátartozik még, ha valaki nem vállal hostot is hozzá, csak az ügyfél nyakára sózza, az több mint gátlástalanság)
|
kedd szept. 17, 2002 11:19 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
Zoxo: ez kiba jó volt, tetszett...
Annyit tennék hozzá, hogy aki egy portál-szintű webet, napi 15-20 új cikkel, tördeléssel, stb. notepadben szerkeszt... Hát az vagy hiperaktív és nem tud mit csinálni a felesleges energiáival, vagy feltalálta a 72 órából álló napot...
|
kedd szept. 17, 2002 9:44 |
|
|
zoxo
ezüst tag
|
Sziasztok, bocs hogy beleszólok a vitátokba, de azt hiszem, van pár egyén, akik elfogultak pár dologban. Bár olvastam itt egy-két nagyon értelmes hozzászólást.
1. - próbáltátok öszehasonlítani a Gimp-et a Ps-el. Gimp-et személyesen nem ismerem, de ahogy kiveszem a fentebb leírtakkatal, akkor ez egy raszteres szerkesztő, vagyis képmanipuláló progi, ami főleg webes alkalmazásokra lett létrehozva - ha így van, akkor ki az az állat, aki párhuzamot akar vonni a Ps-el, ami főleg DTP-re van kiéllezve, de ugyanúgy jó a webes képek létrehozására, és ki az az állat, aki ezzel akar képeket felvagdosni automatikusan, és ezzel generált html-t egyenesen felnyomni a netre? Aki hozzáértőnek érzi magát, az mindent abban csinál, amiben kell. Felvagdosott képeket lehet Ps-el készíteni, HTML-t generálni, de aztán ezt fel is kell dolgozni. Ez olyan mint amikor valaki megír egy oldal szöveget Word-ben, és ebből generálja egyenesen a HTML-kódot. - ugye szépen néz ki?
2. - Hasonló cucc a Fronpage és a DW, hogy állítólag k***a nagy állományokat generál. - már akinek - Ha egy táblázatot EXCEL-ből átmásolsz Frontpage-ba, természetesen k***a nagy kódot kapsz. Ezért kell átdolgozni, amire a Frontpage nagyon is megfelelő, és gondolom a DW-is. Ugyanúgy lehet Frontpage-ban is táblázatot készíteni, amiből bazi nagy kód lesz, de ha valaki ért hozzá, és tudja mit csinál, az meg tudja ugyanezt benne oldani tized olyan terjedelemmel is. Erre készültek ezek a progik. Ha meg valaki azt mondja, hogy inkább notepaddal írkod ilyeneket, azt irigylem, hogy van annyi ideje.
3. - Notepad-ban való irkodás is fontos, mivel amit nem tudok a fentebb említett progikban megoldani, akkor jön a szöveges kódolás, és ugyanúgy ebben ellenőrzöm a munkámat, hogy nem követtem-e el hibát a Frontpageval történő szerkesztés közben. -mivel hibázni emberi dolog, de belátni még emberibb.
És nem mondom le egyik progit sem azért, mert nem ismerem, vagy nem értek hozzá.
Szóval minden progit arra a legjobb használni, amire íródott, és ne akarjatok már körömnyíró ollóval fát vágni, vagy fejszével körmöt nyírni.
Részemről ennyi:
Üdv mindenkinek, aki csak a saját kedvenc progiját hiszi menőnek...
|
kedd szept. 17, 2002 8:43 |
|
|
Tigrincs
gyémánt tag
|
boj: OK, csak Ori leveleiről panaszkodtál. Mindegy.
bamba:
1, Nem következik. Világéletemben nem VB-ztem, inkább C++, a webre meg Perl, és ódzkodtam a VB-től. Igazi programozó nem kódol VB-ben, ugye... Aztán volt egy meló, ASP-ben kellett megcsinálni, webre. (Mellesleg ASP-ben csak webre lehet kódolni... Erről szól az ASP) Meglepően gyorsan beletanultam és hatékonyan ment a munka. OK, elismerem, hogy van akinek nem áll kézre, de szerintem nem kellene élből elvetni, inkább nektek kellene több nyelvet kipróbálni, és tapasztalatból rájönni, melyik mire jó. Én portálokat, webáruházakat kódoltam félig ASP-ben, félig SQL-ben, ráadásul csapatmunkában, tehát olyannak kellett lennie a kódnak, hogy más is értse, szabvány kapcsolódási pontokat kellett használni, és működött a dolog. Komolyan nem vitatkozni akarok, ki-ki próbálja ki ezt is, azt is, aztán meglátja. Oritól nem kérem, mert beszűkült fafej, de a többiek kalandból is megnézhetnék, mit tud a ColdFusion, a JSP, stb... Szerintem érdekes.
2, Annak ellenére, hogy MS orientált munkahelyeken dolgoztam sokat, általában ragaszkodtam a DW-hez. Nem véletlenül a legjobb szerkesztő. Megmondom neked, mi volt az, amiért én is a Frontpage-el manageltem a webeket. Nem tudom, hallottál-e a Frontpage Extension-ről, illetve a WebDAV-ról. Mindkettő arra szolgál, hogy differenciálisan lehessen szerkeszteni, managelni, feltölteni egy teljes webet, alkalomadtán egy egész portált. Tfh. van egy portálod, aminek az aktív része ugyan 5 mega, de az adatok alatta mondjuk 100 mega, 20000 oldalon, és ebből egy menetben megváltoztatsz 50-et, és persze nem rögtön a webre dolgozol, hanem a tükörwebre, biztonsági okból. Aztán tükrözni kell. FTP-vel feltölteni 100 megát eszetlenség. Kiválogatni azt az 50 oldalt szintén. Ráadásul köztudott, hogy normális webszerveren nem nyitják meg az FTP portot, mert ott bárki ki-be jár. Persze azt sem árt tudni, melyik kolléga melyik lapba mikor barmolt bele. Na erre találták ki a WebDAV-ot, aminek egy jól működő implementációja (még akkor is, ha a MS nem is ismeri el, hogy ez csak implementáció) a Fp Ext. Az USA-ban nagyon sok webhosting-szolgáltató ezzel a kettővel teszi lehetővé a klienseknek a webmanagelést. A Fp-n kívül a dolgot rendesen működni csak DW-n láttam, de szerintem terjedőben a dolog. Ettől függetlenül a Fp-t legkönnyebb belőni, a DW kicsit körülményes. Amúgy a 2000-es Fp már szebb kódot generál, ettől függetlenül maradok a DW-nél.
Tehát összefoglalva: Frontpage-et én személy szerint dififeltöltésnél használom, mert ez az egy jó van benne. Másra ott a DW.
3, Nincs mit hozzátennem.
4, Hát én sem értem. Ha, mint fejlesztő, kapsz egy munkát, akkor két külön szerződésnek kell lennie az esetleges hostolásról, és a fejlesztésről. De hogy olyan cég nincsen, aki arról szerződne, hogy a cégedet felépítse, fejlesztőeszközöket, gépeket, szervert vegyen neked. Persze, ha nem tudsz hostingot vállalni, akkor nem vállalsz, de a fejlesztésnél általában a megbízót nem érdekli, mi a fejlesztőeszköz, hogy te azt miből vetted, mennyiért, és hogy mennyit tudnak az embereid. Egyetlen egy dolog érdekli, hogy a munka legyen időre, jól megcsinálva, úgy, ahogy neki tetszik. Ha ezt megkapja, fizet. De senki cégét nem építi fel, ha valaki így gondolja, az maradjon a csörgőnél meg a búgócsigánál.
És ahogy mondod, ha meg alkalmazott vagy, akkor meg aztán beleszólásod nincs a fenti ügyekbe, örülj, ha elküldenek valami tanfolyamra, és azzal dolgozol, amit adnak.
|
kedd szept. 17, 2002 8:13 |
|
|
boj
|
tigrincs, panaszkodik neked a navalya:)
|
kedd szept. 17, 2002 7:22 |
|
|
bamba
|
Ha egy picit lehet hozzáfűzni:
1., miért következik abból, hogy windowsra könnyű VB-ben összedobni egy alkalmazást, hogy a VB és vele együtt az ASP jó megoldás (web)szerveroldali alkalmazásokra is? Ez itt egy visszatérő dolog. Az nyilvánvaló, ha valaki ezt keni-vágja, mert kliens-szerver cuccokat kódolt benne ezer évig, akkor a WEB alá is ezt teszi. De ettől még oda nem feltétlenül megfelelő.
Ide jönne ugye a PHP, amivel a feladatok talán egyszerűbben megoldhatóak. És ide egyáltalán nincs szükség OOP-re. (Utalva egy másik topicra).
Ha mégis egy igen komoly alkalmazást kell írni ide (webáruház), akkor lehet nyúlni például egy komoly fejlesztőrendszerhez, ami lehet pld a JAVA (JSP, Servletek, ahogy tetszik). Ide nem való (egyenlőre) a PHP. Bár megoldható benne, de egy számlázó-készletnyilvántartó cuccus iszonyatosan összetett feladat. Nem való PHP-ra.
2., DW, nem kell szidni, tényleg tiszta kódot generál(hat). És bizony, egy összetett elrendezést, táblázatot gyorsabb-hatékonyabb-kifizetődőbb-tesztelhetőbb ezzel összerakni. Persze azért nem árt azt a kódot kézben tartani.
De minek is? Amikor úgyis mindenki MS Frontpage-el gyártja az oldalakat, gigantikus kódot generálva. Ki nem sz-ja le, hogy egy oldal 300 k, amikor lehetne 50-is. Most ez megy. Ettől még a DW is jobb.
3., A photoshop egy retusprogram. Sajnos elindult egy sokkal összetettebb mindentbele 2in1 irányba, amitől rohadt bonyolult lett. De ettől még az alapfunkciókat ő tudja a legjobban. Értsd: termelhetőbben. (Azért utálja az ember, de tényleg nincs más használható)
4., Ezt a kapsz 1 millát egy munkára, ezt nem is értem. Én ilyennel az életben nem találkoztam még. Ha cég vagy és termelni akarsz, akkor kellenek a cuccok hozzá. Szék, program, doksi, minden. Vagy fizetsz az MS-nek és jársz tanfolyamra ezerrel (és küldöd az alkalmazottakat), vagy ingyen a tied a PHP és a GIMP és tanulod a netről, és küzdesz a félművelt PHP szkripterekkel. Mindkettő befektetés és termelési helyzetben bizony hasonló nagyságrendű.
Ha alkalmazott vagy, akkor csinálod, amivel mondják.
Ha csak úgy hobbiból, akkor inkább menj el csajozni vagy sörözni. Jobb móka.
|
kedd szept. 17, 2002 0:34 |
|
|