|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 9 hozzászólás ] |
|
szolgáltató mysql-éhez hozzáférni -> ssh? hogy kell?
Szerző |
Üzenet |
.nyuszy.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
> vagy eleve nincs is user az /etc/passwd-ben
namost ha a leírtaknak megfelelően belép, akkor valszleg
van, csak a login shellje a logout
persze más esetekben télleg szokás így is megoldani.
|
szer. júl. 23, 2003 14:46 |
|
|
tibyke
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Budapest
|
vagy eleve nincs is user az /etc/passwd-ben
t
|
szer. júl. 23, 2003 14:01 |
|
|
.nyuszy.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
> Igazából nekem csak az ssh-val volt problémám, nem
értettem, miért "lök
> ki" mindig.
> Erre azóta se jöttem rá, de már nem is annyira érdekes,
van más bibi...
Az összes fizetős és nem fizetős szolgáltató egyaránt
letiltja neked a shell accesst. Gondolj bele, ki az az
őrült, aki ezt megengedi? Ennél jobb támadási felületet nem
is adhatna!
Általában úgy szokták megoldani, hogyz /etc/passwd vagy a
shadow fájlban a shell mező az a logout parancs, vagy
a /dev/null vagy valami hasonló.
|
szer. júl. 23, 2003 7:10 |
|
|
ned
|
Thx a segítséget, a phpMyAdmin (nagyon) bejött...
Valami ilyesmire vágytam mindig is, csak nemtudtam mi a neve...
|
szer. júl. 23, 2003 0:15 |
|
|
mikrokrisz
vas-tag
|
www. bixer.com a megoldás ))) ez tuti ingyenes PHP+mysql hozzáfárássel. Frankon phpmyadminon keresztül (amit a bixerver oldaláról belépve) nyugodtad létre tudod hozni az adatbázisod.
ÁÁÁÁÁáá
még egy aproság! Már nem bixerver, de a http://bixerver.com on leírják az új címet! Ja és legjobb hogy magyar az egész nah csumi
mikro
|
kedd júl. 22, 2003 15:24 |
|
|
ironiq
|
2003-07-22, k keltezéssel Nagy Istvan ezt írta: > > Keress egy MySQL-hez csatlakozo progit, es azzal be tudsz lepni. A te > userneved es passod nem feltetlenul a shell usere es pass-a is. En ajanlom a > mysql front -ot, mar nem fejlesztik, de itt-ott meg lehet meg kapni. 1. ha tavolrol nem engedi a kapcsolatot, akkor massal sem fog menni. 2. ha ftp -vel fel tudja tenni a weboldalt, akkor elvileg ssh -val is fel kellene mennie, az elmondottak alapjan vmiert tiltottak a shell access -t 3. ha mysql -re tud usert/jelszot, akkor en megprobalnek egy phpmyadmin -t feltenni az oldalra, hatha onnan lehetne kezelni mysql -t IroNiQ -- Web: http://ironiq.huE-mail: iron@ironiq.hu
|
kedd júl. 22, 2003 14:25 |
|
|
ned
|
Kösz a segítséget, de időközben kiderült a probléma forrása...
Igazából nekem csak az ssh-val volt problémám, nem értettem, miért "lök ki" mindig.
Erre azóta se jöttem rá, de már nem is annyira érdekes, van más bibi...
A szolgátatónak írtam mail-t, de ők azt válaszolták, hogy nincs is mysql hozzáférés ehhez a login-hoz.
Tehát a tárhely igénylésekor rontottak el valamit, bár ezt a részét nem én intéztem...
Amúgy az ssh egy linuxos progi (windows alatt erre jó a putty), amivel távolról be lehet jelentkezni szerverekre (ha van accountod),
kapsz egy terminált, ahol mondjuk belépsz a mysql-be (így ez már localhost-ról történő belépés), és máris csinálhatsz bármit, amihez csak jogod van...
|
kedd júl. 22, 2003 12:53 |
|
|
Sweetchack77
|
inkább én vagyok a láma, mert fogalmam sincsen mia az a "ssh"
Én egyszer az UltraWeb-nél propálkoztam ilyen tárhellyel.
Ők is meg mondták hogy csak localhost-ról lehet kapcsolodni, ezért nem is probálkoztam más képpen.
A saját PHP scriptjeim elérték az adatbázis, meg asszem van MySQLadmin vagy mi (böngészöben grafikus felület az SQL mondatok helyett)
Jhaaa !!
El olvastam még egyszer a problémádat. Ezúttal figyelmessen.
Az adatbázist neked enm kell létrehozni.
Már csináltak neked egyet, a User neveddel és a jelszavaddal csatlakozhatsz. (ugyan az mint az FTP)
Amúgy meg telepíts PHP-t MySQL-t meg valamilyen webservert(pl:Apache) (gondolom ez már megtörtént)
És vannak nagyon jó grafikus felűletű programok amik a MySQL-t buzerálják.
A jobbakban van olyan funkció ami egy meglévő adatbázisról generál egy TXT fájlt, amiben azok az SQL mondatok vannak amik létrehozzák a táblákat, és a táblákban lévő adatokat.
Aztán ezt a TXT fájlt feltöltöd a serverre, egy scriptben kiolvasod a tartalámát.
MySQL_Query(implode("",File(sql.txt)));
Ennek hatására máris a serveren található az otthoni adatbázisod.
Vagy ezt ismételgeted vagy csinálsz adatbevitei felületet.
(szerintem egy ideig mindkét módszer szükséges).
|
kedd júl. 22, 2003 0:15 |
|
|
ned
|
Üdv!
Adott egy szolgáltató, ahol van elvileg tárhely, plusz megy a php, meg a mysql. Ehhez adtak usernevet, jelszót. Ftp megy is, viszont az sql-hez (gondolom) be kéne ssh-zni a szerverre, hogy az adatbázist létrehozzam stb. Kivülről nem sikerült elérni a mysqlt, gondolom ezt localhost-ra korlátozták, ehhez kéne az ssh.
Viszont akárhogy próbálom, mindig connection closed üzenetet kapok, a jelszó megadása után. Ha rossz jelszót írok, akkor invalid passw-t kapok, szóval a login ok, de valamiért nem kapok shell-t, hanem egyből kilép. Amúgy azt is kiírja, hogy mikor léptem be utoljára (ami az előző próbálkozás ideje).
Hol rontom el?
Bocs, ha nagyon láma a kérdés, de nem jövök rá...
plíz, segítsetek.
Előre is kösz!
|
hétf. júl. 21, 2003 23:17 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 9 hozzászólás ] |
|