Sziasztok!
Próbáltam átnézni a fórumot a problémámmal kapcsolatban, de nem igazán találtam ilyet.
Elég gennyes egy buggal találtam magam szemben, félek, hogy nehéz lesz javítani.
Delphi 5-ben írt programban van egy DBGrid-em. (Illetve jó sok van, de most csak egy a lényeg.
Elvileg semmi különös nincsen rajta, olyan, mint a többi, mégis egy ideje teljesen meghülyült. Alapvetően egy ideig működik, aztán egyszer csak gondol egyet és nem jelennek meg benne a rekordok. De a hozzá kapcsolódó query-vel semmi gond, működik a program rendesen, de néha olyat is csinál már, hogy amikor üres táblát kéne mutatnia, kirajzol három sort, rendesen rácsokkal, de üres tartalommal. Csak a rács van meg. Mozogni pedig nem lehet benne, akkor sem, ha több rekordnak kéne már a képernyőn megjelennie.
A program indításakor minden oké egy ideig, aztán egy idő után, amikor felveszek egy új rekordot, azt veszem észre, hogy nem jelenik meg a DBGrid-ben. (De a táblában benne van.) Ablak becsuk, újranyit és ezután már teljesen össze-vissza minden hülyeséget csinál, mint amit pl. az előbb is írtam. Mintha kifogyna valami resource-ból, vagy valami ilyesmi, de a program összes DBGrid-je közül csak az egyik csinálja ezt. Hol keressem egyáltalán a hibát? Teljesen el vagyok keseredve.
Köszi!