|
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 6 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
reisch
ezüst tag
|
Zeos DBO
|
csüt. nov. 20, 2003 15:30 |
|
|
McElek
vas-tag
|
Hogy mi akadályoz? A tudatlanságom... )
|
csüt. nov. 13, 2003 15:25 |
|
|
digicat
ezüst tag
|
Az Indy 9 mûködik Delphi 4-gyel.
Standardhoz ezt le kell tölteni (nem próbáltam):
http://www.indyproject.org/SyncObjs.html
A rekordokat miért kellene egyenként postolni? Mi akadályoz
meg, hogy több rekordot postolj egyszerre?
Kezded nagyon elbonyolítani a megoldást.
|
csüt. nov. 13, 2003 10:48 |
|
|
McElek
vas-tag
|
Köszi a linket! Igaz már nem támogatják a Delphi4-et, de ajánlottak egy másik linket, ahol megtaláltam amit kerestem.
Mivel nagyobb mennyiségű rekordot kellene egyszerre feltölteni, valószínűleg egyenként postolni időigényes lenne. Arra gondoltam, hogy a progi legenerál egy SQL fájlt, amit ftp-vel feltölt a szerverre, majd meghív egy szerveroldali scriptet, ami ebből feltölti az adatbázist.
Vélemény?
|
csüt. nov. 13, 2003 10:04 |
|
|
digicat
ezüst tag
|
http://www.indyproject.org/
Szerveroldalon legyen egy szkript, ami fogadja az adatokat,
és tárolja, ahogy akarja, a kliens pedig ennek a szkriptnek
POST-olja az adatokat.
A megjelenítés pedig mehet, ahogy kell.
|
kedd nov. 11, 2003 17:52 |
|
|
McElek
vas-tag
|
Támadt egy extrém ötletem,és a megvalósításhoz szeretnék ötleteket kapni hozzáértőktől.
Adott egy Delphi 4-ben írt szoftver, amit használnak néhány helyen. Felmerült annak az igénye, hogy ebből némi adatot a weben kellene publikálni. Triviális megoldás:generálni egy html oldalt és utána feltölteni a szerverre, de egy mezei usernek nem biztos,hogy ez annyira egyszerű lenne. Vagy generálni egy SQL fájlt és PhpMyAdmin-on keresztül feltölteni az adatbázist. Talán még nehezebb megértetni... Én arra gondoltam, hogy a progi direktben eléri a szolgáltató MySQL kiszolgálóját, bejelentkezik, feltölti az adatbázist és kilép. Az adatokat egy php script jelenítené meg. Ez talán annyiból jobb, hogy be lehet építeni pl. egy PHP-Nuke alapú oldalba.
Szóval ötleteket, javaslatokat várok. A progi Delphi4 Standard Edition-nel készült, ami jogtiszta, tehát a "szerezz egy kliens-szerver verziót" nem működik. Beruházni meg nem nagyon szeretnék, mert ezek a rendszerek egy vagyonba kerülnek és annyi pénz nincs benne,hogy ennyit beruházzak.
Így inkább egy olyan komponens érdekelne, amivel a netet el lehet érni,és az előbb leírtakat meg lehet vele csinálni.
Kösz előre is a segítséget!
|
kedd nov. 11, 2003 15:09 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 6 hozzászólás ] |
|