Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 20, 2024 17:18

Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 
Visual Basic exe -> forrás 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Kösz!
Az elvakult őrültet személyes tapasztalat alapján írtam, mert amikor egyszer egy napig próbáltam visszafejteni valamit, majdnem belevakultam és beleőrültem. Másnap, tiszta fejjel 3 óra alatt újraírtam az egészet. Azóta nem próbálkozom disassemblerrel. :)
Toma

kedd aug. 05, 2003 7:46
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Azt olvastam, hogy VB3 esetén valami Dodi féle Decompiler gyönyörûen visszaadja a forrást, viszont újabb VB verziók esetén ez már nem mûködik. Bizom benne, hogy tévednek. Sajnos nagyon fontos lenne a dolog. Azt tudom, hogy sokkal könnyebb újraírni 1 progit, mint visszafejteni, csak a gond az, hogy 1 nem publikus algoritmus kellene belõle, amihez nem lehet csak úgy hozzájutni. A többi nem érdekel. Asm-ben tudok programozni (dos alatt), csakhát ez a Windowsos környezetben disassemblerekkel és debuggerekkel nem sokáig jutottam. Ha létezik valami VB5 decompiler az jó lenne.

hétf. aug. 04, 2003 17:59

Hozzászólás 
Hát remélem nem vagyok egészen elvakult őrült. :)
Mi is a P-Code? A natív kód kiváltására szolgál tehát a fordító (jelen esetben a VB) csak azt írja le, hogy milyen függvények egymásutáni meghívása esetén lesz kész a program. Persze, hogy ne legyen ilyen 1szerű a dolog a VB-ben a fordításhoz be lehet állítani, hogy a VB milyen mélyen fordítson (méretre optimalizálás esetén több lesz a P-Code, sebessségre optimalizálásnál csökken a P-Code (helyére natív code kerül). Ha ismered a dBASE-t illetve a Clipper akkor jobban érthető, a dBASE interpreter volt a Clipper pedig P-Code-t fordított. Vissza a VB-re: A VB sosem fog tisztán natív code-t fordítani mindig szüksége lesz futtatási környezetre (RUNTIME code), ezekbe a DLL-be benne vannak azok a függvények amit a VB-s EXE használ...

vas. aug. 03, 2003 18:30
ezüst tag

Hozzászólás 
disassembler csak egészen elvakult őrülteknek való :)
Tényleg, erről a P-Coderól tudna valaki kicsit írni?
Toma

vas. aug. 03, 2003 15:48

Hozzászólás 
Az eredeti forrást garantáltan nem lehet. A változó neveket, illetve a hivatkozásokat.
Amire Te gondolsz az a P-Code, de a visszafordításnak semmi értelme nincs hisz a kapott forrás(?) emészhetetlen és egyszerűbb új progit írni.
Minden programot vissza lehet fordítani egy disassemblerrel! Igaz csak assembler forrást kapsz ahhoz, hogy értsd tudnod kell gépi kódban kódolnod.

vas. aug. 03, 2003 9:29
ezüst tag

Hozzászólás 
Az interneten találkoztam olyan szöveggel, hogy VB -ben írt programból vissza lehet állítani az eredeti forrást. Nem ismerem igazán a VB-t másban szoktam programozni), de azt tudom, hogy a VB nem "igazi" programot generál, hanem valami scriptfélét. Bár nem tudom, hogy lesz belõle .exe akkor, de mindegy, nem értek a VB-hez. A kérdésem az lenne, hogy egy VB5 ben írt programnak a forrását vissza tudom -e csinálni valamilyen programmal? Egy algoritmus érdekelne. (Azt tudom, hogy más magas szintû nyelveken ez nem mûködik).

vas. júl. 27, 2003 20:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 6 hozzászólás ]