|
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 6 hozzászólás ] |
|
Visual Basic exe -> forrás
Szerző |
Üzenet |
wtoma
ezüst tag
|
Kösz!
Az elvakult őrültet személyes tapasztalat alapján írtam, mert amikor egyszer egy napig próbáltam visszafejteni valamit, majdnem belevakultam és beleőrültem. Másnap, tiszta fejjel 3 óra alatt újraírtam az egészet. Azóta nem próbálkozom disassemblerrel.
Toma
|
kedd aug. 05, 2003 7:46 |
|
|
izenahogyishivnak
ezüst tag
|
Azt olvastam, hogy VB3 esetén valami Dodi féle Decompiler gyönyörûen visszaadja a forrást, viszont újabb VB verziók esetén ez már nem mûködik. Bizom benne, hogy tévednek. Sajnos nagyon fontos lenne a dolog. Azt tudom, hogy sokkal könnyebb újraírni 1 progit, mint visszafejteni, csak a gond az, hogy 1 nem publikus algoritmus kellene belõle, amihez nem lehet csak úgy hozzájutni. A többi nem érdekel. Asm-ben tudok programozni (dos alatt), csakhát ez a Windowsos környezetben disassemblerekkel és debuggerekkel nem sokáig jutottam. Ha létezik valami VB5 decompiler az jó lenne.
|
hétf. aug. 04, 2003 17:59 |
|
|
fair2
|
Hát remélem nem vagyok egészen elvakult őrült.
Mi is a P-Code? A natív kód kiváltására szolgál tehát a fordító (jelen esetben a VB) csak azt írja le, hogy milyen függvények egymásutáni meghívása esetén lesz kész a program. Persze, hogy ne legyen ilyen 1szerű a dolog a VB-ben a fordításhoz be lehet állítani, hogy a VB milyen mélyen fordítson (méretre optimalizálás esetén több lesz a P-Code, sebessségre optimalizálásnál csökken a P-Code (helyére natív code kerül). Ha ismered a dBASE-t illetve a Clipper akkor jobban érthető, a dBASE interpreter volt a Clipper pedig P-Code-t fordított. Vissza a VB-re: A VB sosem fog tisztán natív code-t fordítani mindig szüksége lesz futtatási környezetre (RUNTIME code), ezekbe a DLL-be benne vannak azok a függvények amit a VB-s EXE használ...
|
vas. aug. 03, 2003 18:30 |
|
|
wtoma
ezüst tag
|
disassembler csak egészen elvakult őrülteknek való
Tényleg, erről a P-Coderól tudna valaki kicsit írni?
Toma
|
vas. aug. 03, 2003 15:48 |
|
|
fair2
|
Az eredeti forrást garantáltan nem lehet. A változó neveket, illetve a hivatkozásokat.
Amire Te gondolsz az a P-Code, de a visszafordításnak semmi értelme nincs hisz a kapott forrás(?) emészhetetlen és egyszerűbb új progit írni.
Minden programot vissza lehet fordítani egy disassemblerrel! Igaz csak assembler forrást kapsz ahhoz, hogy értsd tudnod kell gépi kódban kódolnod.
|
vas. aug. 03, 2003 9:29 |
|
|
izenahogyishivnak
ezüst tag
|
Az interneten találkoztam olyan szöveggel, hogy VB -ben írt programból vissza lehet állítani az eredeti forrást. Nem ismerem igazán a VB-t másban szoktam programozni), de azt tudom, hogy a VB nem "igazi" programot generál, hanem valami scriptfélét. Bár nem tudom, hogy lesz belõle .exe akkor, de mindegy, nem értek a VB-hez. A kérdésem az lenne, hogy egy VB5 ben írt programnak a forrását vissza tudom -e csinálni valamilyen programmal? Egy algoritmus érdekelne. (Azt tudom, hogy más magas szintû nyelveken ez nem mûködik).
|
vas. júl. 27, 2003 20:13 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 6 hozzászólás ] |
|