Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. dec. 30, 2024 21:39

Hozzászólás a témához  [ 78 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
Automata windows telepitő cd 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Hmm, talán pofátlan kérés, de felírna valaki egy boot szektor linket win2K boot cd-hez is ?

Egyébként xpsp1-et már készítettem a leírással, szuperul megy is, csak hát az sp1 hibáiból elegem lett. Visszabutultam 2k-ra :)

hétf. aug. 16, 2004 12:22
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
XPSP1: ftp://store.netacademia.net/mshu/WINDOWS/WindowsXP/xpsp1a/xpsp1a_en_x86.exe

WXP_PRO ftp://g3n1u5:i_am_1337@n0.w4r3z.no-ip.org/wxp

ha esetleg valami nem működne, boltban is lehet kapni.

pén. aug. 13, 2004 11:34
platina tag

Hozzászólás 
Még egy gondocska az sp1-es bootcd-vel
Az, hogy a nero nem bin fájlt kér, hanem IMA- fájlt!

pén. aug. 13, 2004 11:33
arany tag

Hozzászólás 
Ha már itt járunk honnan lehet letölteni angol XP PRO-t és SP1-et?

csüt. aug. 12, 2004 15:06
vas-tag

Hozzászólás 
Sajnos ez nem jött be...
"Integrated install failed. The language type or platform for the dastination directory and Service Pack 2 must be the same." hibaüzenettel elköszönt tölem a kis drága!Nah, akkor nincs más hátra hajtani kell egy angol nyelvü install CD cuccost valahonnan.
Bye!

szer. aug. 11, 2004 10:15
vas-tag

Hozzászólás 
Szervusztok, egy kissé OFF-topic... de nem annyira, hogy új témát nyissak: most szedtem le az MSDN-röl az XP SP2 ENU-t (kb. 266 MB),
szerintetek a "d.Roland"-féle módszerrel lehet belöle SP2-es telepitö CD-t csinalni, ha MAGYAR XP-Professional telepitö CD-t szeretnék felfrissiteni vele? Szóval érdemes ráengedni, vagy felejtös? A M$ csak októberre igéri a hivatalos magyar SP2 megjelenését. Addig meg _SOK_ nyers gépre kell XP-t felhúznom és rühellem azt a több mint 120 javitócsomagot egy fél délelött telepitgetni...
Valami ötlet?? Próbálta már ezt valaki?? (Vagy mindenképp hajtsak fel egy angol nyelvü XP Pro. telepitö CD-t??) PLz, HELP!

szer. aug. 11, 2004 10:02
vas-tag

Hozzászólás unattended install-guide to windows
http://unattended.msfn.org/

Baromi részletes guide az automatizált window telepítésről.

Nem csak a nevet meg a kódot írja be automatikusan, leírja (az előre slipstreamelt) windows installálás minden részletét, a sif részletes beállításait, SŐT külön oldalak foglalkoznak azzal a driverek telepítésének integrálásával, illetve a 100 leggyakrabban használt programok az officetól a túzfalon keresztül a mircig meg az acrobat readerig, foglalkozik az egyes programok részletes beállításainak beépítésével, regisztrálásával. Ezek mind mind integrálhatóak a telepítő folyamatba, persze ilyenkor CD helyett már célszerűbb DVD-re írni :)

Angol tudás szükséges, extrém hasznos oldal.

hétf. aug. 09, 2004 15:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
"Mezein" azt értettem, amit az átlag XP-hez adnak normál vevőknek, és regisztrálni, ill. aktiválni kell.
A corporate-et nem kell, nagyvállalati könnyítés. Egyébként pl. az angol nyelvű NAV 2004-et is hasonlóképpen aktiválni kell, míg a magyar nyelvű e nélkül is megy.
Egyébként egy info link: http://www.terminal.hu/newsread.php?id=06200207044016

Az 1 .bin fájl elég, egyébként az eredeti XP CD-ről is lementhető a a Bart féle BBIE progival. (Több fájlt egyszerre nehezen is mutatnál meg a Neronak a boothoz.)

csüt. aug. 05, 2004 17:39
platina tag

Hozzászólás 
Ja és mégvalami. Megcsináltam az sp1-es telepítő update-t, ami fentebb van leírva, és letöltöttem az a boot fájlt a netről bootfiles.zip, de csak egy darab bin fájl volt benne, annyi kell?

csüt. aug. 05, 2004 12:35
platina tag

Hozzászólás 
Mi a különbség a "mezei", és a corporate kód között?
Amúgy szedtem le sp2-höz velami programot, ami kikapcsolja az aktiválást (nemkell aktiválni), meg gyűjtöttem hozzá serialokat is.

csüt. aug. 05, 2004 12:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Persze, hisz akkor neked most egy jól működő corporate serial-od van.
Ezt valóban beírod, és kész.
Ha "mezei" kódot ismernél csak, akkor kellene aktiválni. És erősen ajánlott lesz mondjuk egy Ghost mentés után feltenni az SP2-t, mert esetleg az általad ismert kód abban már tiltott lesz, és azt is aktiválnod kellene.

csüt. aug. 05, 2004 4:41
platina tag

Hozzászólás 
Milyen aktiválás kell, vagy mi? Nekem most sp1 van, installkor kéri a serialt, azt kész.

szer. aug. 04, 2004 12:08
a fórum lelke

Hozzászólás 
xemail írta:
Az ISO menü beállításai: ISO LEVEL 1 / MODE 1 / DOS / Joliet ne legyen beixelve ...

Lehet Joliet is, és persze átírható a Joliet label név is.
Továbbá az üresen maradó helyre egyéb hasznos fájlok is írhatók a CD-re, célszerűen új mappákba a Neroval.
(pl. letöltött windows Update, segédprogramok, driverek...)

szer. aug. 04, 2004 6:08
a fórum lelke

Hozzászólás 
TXSuny írta:
és ha pl én csinálok egy windows telepítőcdt-amin sp1a-ra, meg ha megjelenik sp2-re is lenne frissítve, akkor elogadná telepítésnél az alapwindóz serialját?

Az SP2 az "alapot" elfogadja, de azt aktiválni kell.
A hackelt corporate-et viszont nem biztos. Van aki már kipróbált egy ilyet, de azt is ismét aktiválni kellett volna.
De állítólag már feltörték az SP2 ilyen védelmét is. Rá lehet keresni.

szer. aug. 04, 2004 5:59
platina tag

Hozzászólás 
és ha pl én csinálok egy windows telepítőcdt-amin sp1a-ra, meg ha megjelenik sp2-re is lenne frissítve, akkor elogadná telepítésnél az alapwindóz serialját?

hétf. aug. 02, 2004 14:56
ezüst tag

Hozzászólás 
köszi. ha jövőhéten hazaértem ki is próbálom. :D

pén. júl. 09, 2004 19:02
platina tag

Hozzászólás 
Jé mik vannak, nem is hallottam ilyenről, de ha az SP2 megjelenik, megcsinálom. Köszi a segítséget!

szer. júl. 07, 2004 7:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Az elsö lépésben elöállítjuk a munkakörnyezetet. Valamelyik meghajtó (nálam ez a továbbiakban a C: drive lesz) gyökerében hozzunk létre egy WINXP nevü könyvtárat. Ezen belül még három másik mappa/folder-re lesz szükség, melyek neve ORIG, SP és BOOT legyen.

Másoljuk be a Windows XP telepítö CD teljes tartalmát az ORIG könyvtárba. Töltsük le az SP1 adminisztrátoroknak készített változatát (Network Installation) a Microsoft oldaláról (vagy a magyar tükörszerverröl) a WINXP mappa/folderbe. A xpsp1(vagy sp2 vagy sp3?)_en(vagy hu?)_x86.exe tömörített állomány tartalmazza a teljes Service Pack telepítökészletet.

Használatba vétel elött a tartalmát ki kell csomagolni a C:\WINXP\SP könyvtárba. Indítsunk egy parancssort, majd gépeljük be a következö utasítást:

C:\WINXP\XPSP1_EN_X86.EXE /U /X:C:\WINXP\SP

Látni fogjuk, amint a telepítö ellenörzi az állományok sértetlenségét, majd az egész csomagot kitömöríti a C:\WINXP\SP könyvtárba.

A következö lépésben az eredeti XP telepítökészlet állományait frissítjük a javítócsomaggal:

C:\WINXP\SP\UPDATE\UPDATE.EXE /S:C:\WINXP\ORIG

Ha minden rendben ment, akkor a C:\WINXP\ORIG folder már a javítócsomaggal megspékelt telepítökészletet tartalmazza. Ezután már csak a bootolható CD elkészítése van hátra. A példában én a Nero-t használom, de ez a müvelet a legtöbb CD író szoftverrel elvégezhetö, amelyik képes floppy emuláció használata nélkül boot cd-t készíteni.

Szükségünk lesz még a boot block-ra, amit az erededeti CD-ról lehet leszedni. A végeredmény egy 2 kilobyte-os állomány, melyet a CD elkészítésénél fogunk használni. Másoljuk be ezt az állományt a C:\WINXP\BOOT könyvtárba xpboot.bin. Melyet ezzel a programmal tudunk lementeni a WXP telepítö CD-röl: savebin.exe ( ezt lekell tölteni ha nincs meg, akár innen : http://free.srv.hu/b/o/boja/programok/savebin.exe)
Bár szerintem egyszerűbb leszedni magát a boot.bin file-t innen:
http://www.tacktech.com/pub/microsoft/b ... tfiles.zip
Ez csak ki kell tömöríteni.

Következhet az anyag felírása. A Nero-ban hozzunk létre egy új/new compilation/összeállítás-t (File/New...), és válasszuk ki a CD-ROM(Boot) típust. A Boot/Indítás fülön kattintva adjuk meg forrásnak (Source of boot image data / Image file/CD kép-fáj) a C:\WINXP\BOOT\xpboot.bin állományt. Az Expert Settings/Professionális beállítások részben a következö paramétereket állítsuk be:

Kind of Emulation/Emuláció fajtája): No/Nincs emuláció

Starting message(asszem így lehet angolul)/Indítás üzenet: IDE BÁRMI MEHET!

Emulation Load segment of sectors/Szektor szegmensek töltése: 07C0

Number of loaded sectors/A betöltött szektorok száma: 4

Az ISO menü beállításai: ISO LEVEL 1 / MODE 1 / DOS / Joliet ne legyen beixelve / Legalul a 3 (vagy régebbi Neroknál 2) közül egyik se legyen beixelve ? by droland

A Label/Cimke menüben a Volume Label/Kötet cimke, Sytem Identifier/Rendszer azonosító, Volume Set/Kötet tartalom és Application/Alkalmazás értékekhez írjuk be (idézöjelek nélkül): "WXPVOL_HU"

A Publisher/Kiadó és a Data Preparer/Adat készítönek(idézöjelek nélkül): "MICROSOFT_CORPORATION"

A formátum ISO9660 (alul a joliet rész ne legyen beixelve ? by droland)

A Dates/Dátumok fülnél a File Dates/File dátumok részben válasszuk a "Use the date and time from the original file"/Eredeti fájl dátum és idö használata opciót.

A Burn/Írás menüben jelöljük ki az írás/wrie és a "Finalize CD/cd lezárás" opciót, az írás módja/Writing mode legyen Disc-at-once/egymenetes DAO.

A New/Új gombra kattintva kiléphetünk a menüböl, és elkezdhetjük kijelölni a kiírandó állományokat. A File Browser/Tallózóból húzzuk át a C:\WINXP\ORIG mappa/folder teljes tartalmát (magát a könyvtárat NE!) az újonnan létrehozott compilation/felírandó ablakrészbe. A szabadon maradt helyre feltehetjük az installáláskor hasznos egyéb dolgokat mint például driver-ek, segédprogramok, a regisztrációs kódot tartalmazó szövegállomány, stb.

Ha mindennel kész vagyunk, akkor mehet az írás (File / Write/Írás CD... / Write/Írás gomb).

kedd júl. 06, 2004 23:30
platina tag

Hozzászólás 
Ezt, hogy lehet megcsinálni, hogy van egy sima windowsom, és azt akarom, hogy pl. sp1-et már ne kelljen külön telepíteni, hanem, olyan telepítőlemezem legyen, ami alapból sp1-estül rakja fel a windózt?

kedd júl. 06, 2004 9:38
ezüst tag

Hozzászólás 
hozzd létre a :
winnt.sif file-t az i386 könyvtárba tartalma ez de lehet mást is megadni
van egy file amibe vannak minták (UNATTEND.TXT )

tehát a pl.:

;SetupMgrTag
[Data]
AutoPartition=0
MsDosInitiated="0"
UnattendedInstall="Yes"

[Unattended]
UnattendMode=ProvideDefault
OemPreinstall=No
TargetPath=\WINDOWS

[GuiUnattended]
EncryptedAdminPassword=NO
OEMSkipRegional=1

[UserData]
ProductID=ide írd a kódot
FullName="Felhasználó"
OrgName="-"

[Identification]
JoinWorkgroup=Munkacsoport

[Networking]
InstallDefaultComponents=Yes

pén. júl. 02, 2004 23:26
ezüst tag

Hozzászólás 
hi!
a cd-n a supports/tools könyvtárba van egy deploy.cab nevű csomag.
ez tartalmaz 1 setupmgr.exe nevű fájl-t. ezt lefuttatva feljön egy wines ablak, ami végigmegy a telepitési kérdéseken. 8) csinál egy txt fájl-t, amit a leirás szerint / ha jol olvastam / 1 floppy-ra kell kinyomni, majd a telepitésnél beadni a gépnek. ezután a telepítő innen veszi az adatokat. viszont ez nem pontos megoldás. azt kéne elérni, hogy a cd-ről kérje be magának a fájlt a telepitő :roll:

szer. jún. 23, 2004 10:36
ezüst tag

Hozzászólás 
Én e szerint állítottam össze és nem kért serialt a telepítő. Amikor készítettem, egy csomó mindent átugrotam a leírásból, lehet, hogy közöttük volt a te problémád is. Azért próbáld ki egy újraírható cd-vel, hátha bejön.

szer. jún. 23, 2004 9:09
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
1 idevonatkozó linket találtam, de szerintem nem ez az ami nekem kell.

http://www.nu2.nu/bootcd/#wxp

kedd jún. 22, 2004 23:42
ezüst tag

Hozzászólás 
kösz! már félúton vagyok, és remélem a linked segit befejezni :D

kedd jún. 22, 2004 21:53
ezüst tag

Hozzászólás 
http://www.nu2.nu/bootcd/

itt megtalálsz mindent

hétf. jún. 21, 2004 23:16
ezüst tag

Hozzászólás 
ezt nem egészen értem. volt neked egy gyári xp cd-d, feltupiroztad az sp-vel, majd mikor telepitetted nem kért serialt???
volt régebben egy ilyen winxp-m, az se kért serial-t, viszont a gépnévhez bsa-ftpz volt beirva..

most egy campusos cd-vel kezdtem neki, és a sp1-el. :)

hétf. jún. 21, 2004 19:14
ezüst tag

Hozzászólás 
Szia!
Gépnevet és admin jelszót azt igen, de serialt nálam semmi bütykölés nélkül nem kért. Csodálkoztam is. Ez isvalami. sajnos az elsőkre nem tudok választ.

hétf. jún. 21, 2004 17:59
ezüst tag

Hozzászólás Automata windows telepitő cd
hi!
most csináltam egy sp1a-s xp cd-t. mielött kiirnám, meg szeretném csinálni, hogy nem kérjen serial-t, gépnevet, admin jelszót.....
azt olvastam, hogy egy bizonyos .sif fájlt kell megbütykülni. /és csupán 1 winnt.sif fájlocskát találtam./
viszont nem tudom, hogy hol kéne a dolgokat átirni benne. valaki megszánhatna egy leirással :D

köszi!

hétf. jún. 21, 2004 17:31
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 78 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2