Szerző |
Üzenet |
eugen
ezüst tag
|
Hmm, talán pofátlan kérés, de felírna valaki egy boot szektor linket win2K boot cd-hez is ?
Egyébként xpsp1-et már készítettem a leírással, szuperul megy is, csak hát az sp1 hibáiból elegem lett. Visszabutultam 2k-ra
|
hétf. aug. 16, 2004 12:22 |
|
|
MrDef
vas-tag
|
|
pén. aug. 13, 2004 11:34 |
|
|
TXSuny
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 773 Tartózkodási hely: Budapest
|
Még egy gondocska az sp1-es bootcd-vel
Az, hogy a nero nem bin fájlt kér, hanem IMA- fájlt!
|
pén. aug. 13, 2004 11:33 |
|
|
T-master
arany tag
|
Ha már itt járunk honnan lehet letölteni angol XP PRO-t és SP1-et?
|
csüt. aug. 12, 2004 15:06 |
|
|
KopaszAllat
vas-tag
|
Sajnos ez nem jött be...
"Integrated install failed. The language type or platform for the dastination directory and Service Pack 2 must be the same." hibaüzenettel elköszönt tölem a kis drága!Nah, akkor nincs más hátra hajtani kell egy angol nyelvü install CD cuccost valahonnan.
Bye!
|
szer. aug. 11, 2004 10:15 |
|
|
KopaszAllat
vas-tag
|
Szervusztok, egy kissé OFF-topic... de nem annyira, hogy új témát nyissak: most szedtem le az MSDN-röl az XP SP2 ENU-t (kb. 266 MB),
szerintetek a "d.Roland"-féle módszerrel lehet belöle SP2-es telepitö CD-t csinalni, ha MAGYAR XP-Professional telepitö CD-t szeretnék felfrissiteni vele? Szóval érdemes ráengedni, vagy felejtös? A M$ csak októberre igéri a hivatalos magyar SP2 megjelenését. Addig meg _SOK_ nyers gépre kell XP-t felhúznom és rühellem azt a több mint 120 javitócsomagot egy fél délelött telepitgetni...
Valami ötlet?? Próbálta már ezt valaki?? (Vagy mindenképp hajtsak fel egy angol nyelvü XP Pro. telepitö CD-t??) PLz, HELP!
|
szer. aug. 11, 2004 10:02 |
|
|
MrDef
vas-tag
|
unattended install-guide to windows
http://unattended.msfn.org/
Baromi részletes guide az automatizált window telepítésről.
Nem csak a nevet meg a kódot írja be automatikusan, leírja (az előre slipstreamelt) windows installálás minden részletét, a sif részletes beállításait, SŐT külön oldalak foglalkoznak azzal a driverek telepítésének integrálásával, illetve a 100 leggyakrabban használt programok az officetól a túzfalon keresztül a mircig meg az acrobat readerig, foglalkozik az egyes programok részletes beállításainak beépítésével, regisztrálásával. Ezek mind mind integrálhatóak a telepítő folyamatba, persze ilyenkor CD helyett már célszerűbb DVD-re írni
Angol tudás szükséges, extrém hasznos oldal.
|
hétf. aug. 09, 2004 15:26 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
"Mezein" azt értettem, amit az átlag XP-hez adnak normál vevőknek, és regisztrálni, ill. aktiválni kell.
A corporate-et nem kell, nagyvállalati könnyítés. Egyébként pl. az angol nyelvű NAV 2004-et is hasonlóképpen aktiválni kell, míg a magyar nyelvű e nélkül is megy.
Egyébként egy info link: http://www.terminal.hu/newsread.php?id=06200207044016
Az 1 .bin fájl elég, egyébként az eredeti XP CD-ről is lementhető a a Bart féle BBIE progival. (Több fájlt egyszerre nehezen is mutatnál meg a Neronak a boothoz.)
|
csüt. aug. 05, 2004 17:39 |
|
|
TXSuny
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 773 Tartózkodási hely: Budapest
|
Ja és mégvalami. Megcsináltam az sp1-es telepítő update-t, ami fentebb van leírva, és letöltöttem az a boot fájlt a netről bootfiles.zip, de csak egy darab bin fájl volt benne, annyi kell?
|
csüt. aug. 05, 2004 12:35 |
|
|
TXSuny
platina tag
|
Mi a különbség a "mezei", és a corporate kód között?
Amúgy szedtem le sp2-höz velami programot, ami kikapcsolja az aktiválást (nemkell aktiválni), meg gyűjtöttem hozzá serialokat is.
|
csüt. aug. 05, 2004 12:18 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Persze, hisz akkor neked most egy jól működő corporate serial-od van.
Ezt valóban beírod, és kész.
Ha "mezei" kódot ismernél csak, akkor kellene aktiválni. És erősen ajánlott lesz mondjuk egy Ghost mentés után feltenni az SP2-t, mert esetleg az általad ismert kód abban már tiltott lesz, és azt is aktiválnod kellene.
|
csüt. aug. 05, 2004 4:41 |
|
|
TXSuny
platina tag
|
Milyen aktiválás kell, vagy mi? Nekem most sp1 van, installkor kéri a serialt, azt kész.
|
szer. aug. 04, 2004 12:08 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
xemail írta: Az ISO menü beállításai: ISO LEVEL 1 / MODE 1 / DOS / Joliet ne legyen beixelve ...
Lehet Joliet is, és persze átírható a Joliet label név is.
Továbbá az üresen maradó helyre egyéb hasznos fájlok is írhatók a CD-re, célszerűen új mappákba a Neroval.
(pl. letöltött windows Update, segédprogramok, driverek...)
|
szer. aug. 04, 2004 6:08 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
TXSuny írta: és ha pl én csinálok egy windows telepítőcdt-amin sp1a-ra, meg ha megjelenik sp2-re is lenne frissítve, akkor elogadná telepítésnél az alapwindóz serialját?
Az SP2 az "alapot" elfogadja, de azt aktiválni kell.
A hackelt corporate-et viszont nem biztos. Van aki már kipróbált egy ilyet, de azt is ismét aktiválni kellett volna.
De állítólag már feltörték az SP2 ilyen védelmét is. Rá lehet keresni.
|
szer. aug. 04, 2004 5:59 |
|
|
TXSuny
platina tag
|
és ha pl én csinálok egy windows telepítőcdt-amin sp1a-ra, meg ha megjelenik sp2-re is lenne frissítve, akkor elogadná telepítésnél az alapwindóz serialját?
|
hétf. aug. 02, 2004 14:56 |
|
|
vicces
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 21 Tartózkodási hely: vác
|
köszi. ha jövőhéten hazaértem ki is próbálom.
|
pén. júl. 09, 2004 19:02 |
|
|
TXSuny
platina tag
|
Jé mik vannak, nem is hallottam ilyenről, de ha az SP2 megjelenik, megcsinálom. Köszi a segítséget!
|
szer. júl. 07, 2004 7:41 |
|
|
xemail
ezüst tag
|
Az elsö lépésben elöállítjuk a munkakörnyezetet. Valamelyik meghajtó (nálam ez a továbbiakban a C: drive lesz) gyökerében hozzunk létre egy WINXP nevü könyvtárat. Ezen belül még három másik mappa/folder-re lesz szükség, melyek neve ORIG, SP és BOOT legyen.
Másoljuk be a Windows XP telepítö CD teljes tartalmát az ORIG könyvtárba. Töltsük le az SP1 adminisztrátoroknak készített változatát (Network Installation) a Microsoft oldaláról (vagy a magyar tükörszerverröl) a WINXP mappa/folderbe. A xpsp1(vagy sp2 vagy sp3?)_en(vagy hu?)_x86.exe tömörített állomány tartalmazza a teljes Service Pack telepítökészletet.
Használatba vétel elött a tartalmát ki kell csomagolni a C:\WINXP\SP könyvtárba. Indítsunk egy parancssort, majd gépeljük be a következö utasítást:
C:\WINXP\XPSP1_EN_X86.EXE /U /X:C:\WINXP\SP
Látni fogjuk, amint a telepítö ellenörzi az állományok sértetlenségét, majd az egész csomagot kitömöríti a C:\WINXP\SP könyvtárba.
A következö lépésben az eredeti XP telepítökészlet állományait frissítjük a javítócsomaggal:
C:\WINXP\SP\UPDATE\UPDATE.EXE /S:C:\WINXP\ORIG
Ha minden rendben ment, akkor a C:\WINXP\ORIG folder már a javítócsomaggal megspékelt telepítökészletet tartalmazza. Ezután már csak a bootolható CD elkészítése van hátra. A példában én a Nero-t használom, de ez a müvelet a legtöbb CD író szoftverrel elvégezhetö, amelyik képes floppy emuláció használata nélkül boot cd-t készíteni.
Szükségünk lesz még a boot block-ra, amit az erededeti CD-ról lehet leszedni. A végeredmény egy 2 kilobyte-os állomány, melyet a CD elkészítésénél fogunk használni. Másoljuk be ezt az állományt a C:\WINXP\BOOT könyvtárba xpboot.bin. Melyet ezzel a programmal tudunk lementeni a WXP telepítö CD-röl: savebin.exe ( ezt lekell tölteni ha nincs meg, akár innen : http://free.srv.hu/b/o/boja/programok/savebin.exe)
Bár szerintem egyszerűbb leszedni magát a boot.bin file-t innen:
http://www.tacktech.com/pub/microsoft/b ... tfiles.zip
Ez csak ki kell tömöríteni.
Következhet az anyag felírása. A Nero-ban hozzunk létre egy új/new compilation/összeállítás-t (File/New...), és válasszuk ki a CD-ROM(Boot) típust. A Boot/Indítás fülön kattintva adjuk meg forrásnak (Source of boot image data / Image file/CD kép-fáj) a C:\WINXP\BOOT\xpboot.bin állományt. Az Expert Settings/Professionális beállítások részben a következö paramétereket állítsuk be:
Kind of Emulation/Emuláció fajtája): No/Nincs emuláció
Starting message(asszem így lehet angolul)/Indítás üzenet: IDE BÁRMI MEHET!
Emulation Load segment of sectors/Szektor szegmensek töltése: 07C0
Number of loaded sectors/A betöltött szektorok száma: 4
Az ISO menü beállításai: ISO LEVEL 1 / MODE 1 / DOS / Joliet ne legyen beixelve / Legalul a 3 (vagy régebbi Neroknál 2) közül egyik se legyen beixelve ? by droland
A Label/Cimke menüben a Volume Label/Kötet cimke, Sytem Identifier/Rendszer azonosító, Volume Set/Kötet tartalom és Application/Alkalmazás értékekhez írjuk be (idézöjelek nélkül): "WXPVOL_HU"
A Publisher/Kiadó és a Data Preparer/Adat készítönek(idézöjelek nélkül): "MICROSOFT_CORPORATION"
A formátum ISO9660 (alul a joliet rész ne legyen beixelve ? by droland)
A Dates/Dátumok fülnél a File Dates/File dátumok részben válasszuk a "Use the date and time from the original file"/Eredeti fájl dátum és idö használata opciót.
A Burn/Írás menüben jelöljük ki az írás/wrie és a "Finalize CD/cd lezárás" opciót, az írás módja/Writing mode legyen Disc-at-once/egymenetes DAO.
A New/Új gombra kattintva kiléphetünk a menüböl, és elkezdhetjük kijelölni a kiírandó állományokat. A File Browser/Tallózóból húzzuk át a C:\WINXP\ORIG mappa/folder teljes tartalmát (magát a könyvtárat NE!) az újonnan létrehozott compilation/felírandó ablakrészbe. A szabadon maradt helyre feltehetjük az installáláskor hasznos egyéb dolgokat mint például driver-ek, segédprogramok, a regisztrációs kódot tartalmazó szövegállomány, stb.
Ha mindennel kész vagyunk, akkor mehet az írás (File / Write/Írás CD... / Write/Írás gomb).
|
kedd júl. 06, 2004 23:30 |
|
|
TXSuny
platina tag
|
Ezt, hogy lehet megcsinálni, hogy van egy sima windowsom, és azt akarom, hogy pl. sp1-et már ne kelljen külön telepíteni, hanem, olyan telepítőlemezem legyen, ami alapból sp1-estül rakja fel a windózt?
|
kedd júl. 06, 2004 9:38 |
|
|
xemail
ezüst tag
|
hozzd létre a :
winnt.sif file-t az i386 könyvtárba tartalma ez de lehet mást is megadni
van egy file amibe vannak minták (UNATTEND.TXT )
tehát a pl.:
;SetupMgrTag
[Data]
AutoPartition=0
MsDosInitiated="0"
UnattendedInstall="Yes"
[Unattended]
UnattendMode=ProvideDefault
OemPreinstall=No
TargetPath=\WINDOWS
[GuiUnattended]
EncryptedAdminPassword=NO
OEMSkipRegional=1
[UserData]
ProductID=ide írd a kódot
FullName="Felhasználó"
OrgName="-"
[Identification]
JoinWorkgroup=Munkacsoport
[Networking]
InstallDefaultComponents=Yes
|
pén. júl. 02, 2004 23:26 |
|
|
vicces
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 21 Tartózkodási hely: vác
|
hi!
a cd-n a supports/tools könyvtárba van egy deploy.cab nevű csomag.
ez tartalmaz 1 setupmgr.exe nevű fájl-t. ezt lefuttatva feljön egy wines ablak, ami végigmegy a telepitési kérdéseken. csinál egy txt fájl-t, amit a leirás szerint / ha jol olvastam / 1 floppy-ra kell kinyomni, majd a telepitésnél beadni a gépnek. ezután a telepítő innen veszi az adatokat. viszont ez nem pontos megoldás. azt kéne elérni, hogy a cd-ről kérje be magának a fájlt a telepitő
|
szer. jún. 23, 2004 10:36 |
|
|
Sensut
ezüst tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 23:29 Hozzászólások: 38 Tartózkodási hely: Erdély
|
Én e szerint állítottam össze és nem kért serialt a telepítő. Amikor készítettem, egy csomó mindent átugrotam a leírásból, lehet, hogy közöttük volt a te problémád is. Azért próbáld ki egy újraírható cd-vel, hátha bejön.
|
szer. jún. 23, 2004 9:09 |
|
|
vicces
ezüst tag
|
1 idevonatkozó linket találtam, de szerintem nem ez az ami nekem kell.
http://www.nu2.nu/bootcd/#wxp
|
kedd jún. 22, 2004 23:42 |
|
|
vicces
ezüst tag
|
kösz! már félúton vagyok, és remélem a linked segit befejezni
|
kedd jún. 22, 2004 21:53 |
|
|
Sensut
ezüst tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 23:29 Hozzászólások: 38 Tartózkodási hely: Erdély
|
|
hétf. jún. 21, 2004 23:16 |
|
|
vicces
ezüst tag
|
ezt nem egészen értem. volt neked egy gyári xp cd-d, feltupiroztad az sp-vel, majd mikor telepitetted nem kért serialt???
volt régebben egy ilyen winxp-m, az se kért serial-t, viszont a gépnévhez bsa-ftpz volt beirva..
most egy campusos cd-vel kezdtem neki, és a sp1-el.
|
hétf. jún. 21, 2004 19:14 |
|
|
Sensut
ezüst tag
|
Szia!
Gépnevet és admin jelszót azt igen, de serialt nálam semmi bütykölés nélkül nem kért. Csodálkoztam is. Ez isvalami. sajnos az elsőkre nem tudok választ.
|
hétf. jún. 21, 2004 17:59 |
|
|
vicces
ezüst tag
|
Automata windows telepitő cd
hi!
most csináltam egy sp1a-s xp cd-t. mielött kiirnám, meg szeretném csinálni, hogy nem kérjen serial-t, gépnevet, admin jelszót.....
azt olvastam, hogy egy bizonyos .sif fájlt kell megbütykülni. /és csupán 1 winnt.sif fájlocskát találtam./
viszont nem tudom, hogy hol kéne a dolgokat átirni benne. valaki megszánhatna egy leirással
köszi!
|
hétf. jún. 21, 2004 17:31 |
|
|