Szerző |
Üzenet |
Smokey2
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. nov. 01, 2004 1:17 Hozzászólások: 12 Tartózkodási hely: Washington
|
droland írta: Smokey2 írta: Sikerult eltuntetni a LAN ikon sarga felkialtojelet. Tegnap este errol reszletesebben beszamoltam, de mara - lass csudat - eltunt a bekuldott hozzaszolas. A lenyeg: A halozati kartya tulajdonsagai, altalanos, TCP/IP kipipalasaval eltunik a felkialtojel. Most be vagy ki?
Ki - vagyis ne legyen semelyik negyzet bejelolve, sem a Microsoft client, sem a TCP/IP.
Valoszinuleg azert, es ez utolagos okoskodas, mert nincs igazi halozat, csak egy telefonvonal, dsl modem es a komputer. A dsl ugyanakkor az ethernet kartyat hasznalja a nagyobb atviteli sebesseg miatt.
|
szer. feb. 02, 2005 22:18 |
|
|
droland
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 800 Tartózkodási hely: B-A-Z
|
Smokey2 írta: Sikerult eltuntetni a LAN ikon sarga felkialtojelet. Tegnap este errol reszletesebben beszamoltam, de mara - lass csudat - eltunt a bekuldott hozzaszolas. A lenyeg: A halozati kartya tulajdonsagai, altalanos, TCP/IP kipipalasaval eltunik a felkialtojel.
Most be vagy ki?
|
szer. feb. 02, 2005 20:37 |
|
|
Smokey2
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. nov. 01, 2004 1:17 Hozzászólások: 12 Tartózkodási hely: Washington
|
Sikerult eltuntetni a LAN ikon sarga felkialtojelet. Tegnap este errol reszletesebben beszamoltam, de mara - lass csudat - eltunt a bekuldott hozzaszolas.
A lenyeg: A halozati kartya tulajdonsagai, altalanos, TCP/IP kipipalasaval eltunik a felkialtojel.
|
szer. feb. 02, 2005 14:47 |
|
|
zoli12
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 31, 2004 17:24 Hozzászólások: 400 Tartózkodási hely: Szolnok
|
üdv!
már próbáltam kikapcsolni a tűzfalat is ! akkor sem megy a program! a négyes képhez pedig annyit hogy én maszatoltam össze a bejegyzéseket! azért hogy ne látszódjon az ip címem! van egy két olyan oldal ahol két perc alatt összevesznek a fórumozók és állandóan azzal fenyegetőznek hogy úgy is megtalálom az ip címed! na ezért néz ki igy az a kép! lehet hogy hülyeséget írtam?! bocs , de nem vagyok egy számítástechnikai zseni! az lspcad programhoz pedig annyit fűznék : feltelepítem a gépre, elméletileg minden fenn is van! idítom az exe fájlt, (ekkor meg nyilik egy ablak amibe be kell írnom a felhasználónevem és a széria számot)! na most ehelyett az a bizonyos figyelmezteés jelenik meg!
|
hétf. dec. 27, 2004 11:51 |
|
|
tibuu
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1512 Tartózkodási hely: Szolnok
|
zoli12 írta: igen azthiszem hogy bevan írva, viszont vannak hiányosságai! feltettem a LAN képtárba a képet! lenne még egy másik is ,LSP CAD néven! ez az egyik legfontosabb programom! xp sp1 en futott rendesen, xp sp2 pedig az a hiba figyelmeztetés jelenik meg! mi lehet ez ? lehet hogy összefüggés van a hálózati hibámmal?
csak hiszed vagy meg is nezted? a 4. kep eleg furan nez ki
LSP CAD, probald ki ugy h letiltod addig az XP beepitett tuzfalat...
udv
|
hétf. dec. 27, 2004 6:41 |
|
|
zoli12
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 31, 2004 17:24 Hozzászólások: 400 Tartózkodási hely: Szolnok
|
igen azthiszem hogy bevan írva, viszont vannak hiányosságai!
feltettem a LAN képtárba a képet! lenne még egy másik is ,LSP CAD néven! ez az egyik legfontosabb programom! xp sp1 en futott rendesen, xp sp2 pedig az a hiba figyelmeztetés jelenik meg! mi lehet ez ? lehet hogy összefüggés van a hálózati hibámmal?
|
vas. dec. 26, 2004 21:57 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
B. verzió: hálózati kapcsolat tulajdonságainál (helyi kapcsolat) alul "értesítés, ha a kapcsolat nem jött létre, vagy korlátozott" pipa ki.
Ekkor sem szól többet.
|
vas. dec. 26, 2004 21:52 |
|
|
tibuu
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1512 Tartózkodási hely: Szolnok
|
zoli12 írta: nem tudom de nekem nem jött be az xp sp2! lehet hogy pitiáner a baj, csak én nem tudom kezelni a dolgot! na mindegy! egyébként tényleg ez a gondom! http://kep.tar.hu/pocsaizoltan/itt a" LAN hiba" mappába bemásoltam!
halokartya tcp/ip protokoljahoz van beirva IP cim?
ha nincs irjal, pl : 192.168.1.2
|
vas. dec. 26, 2004 20:30 |
|
|
alaszka
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 253 Tartózkodási hely: EU-ban
|
zoli12 írta: nem tudom de nekem nem jött be az xp sp2! lehet hogy pitiáner a baj, csak én nem tudom kezelni a dolgot! na mindegy! egyébként tényleg ez a gondom! http://kep.tar.hu/pocsaizoltan/itt a" LAN hiba" mappába bemásoltam!
Hali
Próbáld meg
EZZEL
csodát nem tud tenni,de kihoz amit tud a kapcsolatból és optimalizálja az xp-ben is.
|
vas. dec. 26, 2004 20:06 |
|
|
zoli12
arany tag
|
nem tudom de nekem nem jött be az xp sp2! lehet hogy pitiáner a baj, csak én nem tudom kezelni a dolgot! na mindegy!
egyébként tényleg ez a gondom!
http://kep.tar.hu/pocsaizoltan/
itt a" LAN hiba" mappába bemásoltam!
|
vas. dec. 26, 2004 19:09 |
|
|
tibuu
gyémánt tag
|
erdekesek ez a dolgok amiket irtok.. h mibol kifolyolag jon letre ez egy rejtely... szerencsere en nem talalkoztam meg vele:) pedig fent van SP2 es meg ADSL-m is van
|
vas. dec. 26, 2004 18:43 |
|
|
zoli12
arany tag
|
droland!
köszi a segítséget, a programot feltelepítettem, de maradt minden a régiben! megint a helyi kapcsolat hibajavítás opciót választottam és ismételten ugyan az a szöveg jön, hogy nem sikerült kijavítani a hibát, vagyis pontosabban, nemsikerült a probléma kijavítása mert nem hajtható végre a következő művelet, mégpedig az IP cím megújítása! forduljak a hálózat kezelőjéhez!
|
vas. dec. 26, 2004 18:08 |
|
|
droland
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 800 Tartózkodási hely: B-A-Z
|
zoli12 írta: smokey2!
én is pontosan ugyan így jártam az xp sp2-vel! lehet hogy visszarakom az xp sp1 et! azon legalább működtek programjaim, viszont ez nem mondható el az xp sp2-re! nekem is ott virít a jobb sarokban hogy korlátozott a lan kapcsolatom! ettől függetlenul működik a net! viszont ha helyi kapcsolat javítása opciót indítom ugyan úgy megmarad a hiba! és azt írja hogy ha nemsikerült a javítás akkor nem a számítógéppel van a gond hanem a hálózattal, és forduljak a hálózat kezelőjéhez! akkor tulajdonképp kihez is kell forduni?
http://download.microsoft.com/download/ ... 86-hun.exe
Leírás: A frissítéssel kijavítható a Windows XP Service Pack 2 rendszert futtató számítógépeken jelentkező egyik hiba. Előfordulhat, hogy a visszacsatolási címtartományba tartozó IP-címhez csatlakozó programok nem a várt módon működnek, és megjelenhet egy hibaüzenet, mely arról tájékoztat, hogy a kapcsolat nem hozható létre. Előfordulhat, hogy a frissítés telepítése után újra kell indítania a számítógépet.
Talán ez segít...
|
vas. dec. 26, 2004 17:37 |
|
|
zoli12
arany tag
|
smokey2!
én is pontosan ugyan így jártam az xp sp2-vel! lehet hogy visszarakom az xp sp1 et! azon legalább működtek programjaim, viszont ez nem mondható el az xp sp2-re! nekem is ott virít a jobb sarokban hogy korlátozott a lan kapcsolatom! ettől függetlenul működik a net! viszont ha helyi kapcsolat javítása opciót indítom ugyan úgy megmarad a hiba! és azt írja hogy ha nemsikerült a javítás akkor nem a számítógéppel van a gond hanem a hálózattal, és forduljak a hálózat kezelőjéhez! akkor tulajdonképp kihez is kell forduni?
|
vas. dec. 26, 2004 17:31 |
|
|
droland
platina tag
|
Smokey2 írta: Egy ido utan aztan megelegeltem az allando felkialto jelet a Lan ikonon, es leszedtem az SP2-t - szabalyosan. Visszatekintve, nem volt ez valami szerencses dontes, mert azt kovetoen nem volt se kep, se hang, - szo szerint. Az SP2 meghagyta a vGA default-ot, de a hangdriver-t ujra le kellett toltenem. Mindez azonban nem valtoztatott a Lan kapcsolat korlatozott mukodesen, vagyis a felkialtojel nem tunt el. A komputer ujraeleszteset - restore - (ez egy IBM Thinkpad R40) ezek utan mar nem mertem megtenni, mert igy is ket napomba kerult az SP2 leszedese - vagy ahogy angolul mondjak - much ado for nothing. Hozza kell tenni, hogy az SP2 kikapcsolta a Norton AV autoupdate funkciojat is., vagyis most kezivezerlesen van a virusvedo. Megis, ennyi felesleges munka utan, most mar azt gondolom, hogy a felkialtojel bekesen megfer az ADSL-lel.
Mielőtt felteszel egy sp2-őt, nézz utána, hogy ami nem MS és a gépeden van e, megfér e majd mellette (ez lehet akár driver, akár software is)
|
vas. dec. 26, 2004 2:20 |
|
|
Smokey2
ezüst tag
|
Egy ido utan aztan megelegeltem az allando felkialto jelet a Lan ikonon, es leszedtem az SP2-t - szabalyosan. Visszatekintve, nem volt ez valami szerencses dontes, mert azt kovetoen nem volt se kep, se hang, - szo szerint. Az SP2 meghagyta a vGA default-ot, de a hangdriver-t ujra le kellett toltenem. Mindez azonban nem valtoztatott a Lan kapcsolat korlatozott mukodesen, vagyis a felkialtojel nem tunt el. A komputer ujraeleszteset - restore - (ez egy IBM Thinkpad R40) ezek utan mar nem mertem megtenni, mert igy is ket napomba kerult az SP2 leszedese - vagy ahogy angolul mondjak - much ado for nothing.
Hozza kell tenni, hogy az SP2 kikapcsolta a Norton AV autoupdate funkciojat is., vagyis most kezivezerlesen van a virusvedo.
Megis, ennyi felesleges munka utan, most mar azt gondolom, hogy a felkialtojel bekesen megfer az ADSL-lel.
|
vas. dec. 26, 2004 1:24 |
|
|
droland
platina tag
|
Re: IP frissites? LAN-ADSL
Smokey2 írta: Ujra, hatha most sikerul...
Az SP2 telepitese utan a LAN kapcsolat csak "korlatozottan" mukodik, a reszletes hibaleirasnal kiderul, hogy nem kepes frissiteni az IP szamot. Lehetseges, hogy a tuzfal ill. annak install/konfig-ja okozza ezt? Szedjem le a tuzfalat? A LAN kapcsolat az ADSL-hez kell, de az ADSL-lel nincs problemam. Tudna valaki segiteni? Koszonom.
Az IP számot csak ugy eddig sem tudta, csak most már szól is érte.
|
kedd nov. 02, 2004 23:55 |
|
|
Smokey2
ezüst tag
|
IP frissites? LAN-ADSL
Ujra, hatha most sikerul...
Az SP2 telepitese utan a LAN kapcsolat csak "korlatozottan" mukodik, a reszletes hibaleirasnal kiderul, hogy nem kepes frissiteni az IP szamot.
Lehetseges, hogy a tuzfal ill. annak install/konfig-ja okozza ezt? Szedjem le a tuzfalat?
A LAN kapcsolat az ADSL-hez kell, de az ADSL-lel nincs problemam.
Tudna valaki segiteni?
Koszonom.
|
kedd nov. 02, 2004 15:00 |
|
|