Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 08, 2025 21:12

Hozzászólás a témához  [ 14 hozzászólás ] 
Szaggat a film! 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Egyetértek az előttem szólókkal,a MegaL***-nem szükségetletik főleg, ha a három piros is ott vigyorog a tálcán.... :evil:

hétf. márc. 14, 2005 17:03
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Ráadás sztori. Főnököm laptopja, én telepítettem fel, az említett kodekekkel, minden rendben ment. Most nálam van általános karbantartáson, és le akartam játszani egy XVidet. Ablakban 1:1 méretben még jó volt, de ha változott a méret (ablak átméretezés, fullscreen, stb), már nézhetetlenül szaggatott. A főnök fia nem felrakta az Ace Mega Codecs Packot? Ráadásul fenn van vagy 4-féle lejátszó, csak tudnám minek... A Media Player Classicot és a PowerDVD-t raktam fel, ennyinek szerintem bőven elégnek kéne lennie. Leszedtem az Ace csodapakkot, és AZONNAL tökéletesen ment minden videó minden méretben.

hétf. márc. 14, 2005 12:01
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Szerintem itt az Ace Mega Codec Pack lesz a kulcs. Bővebbet nem tudok írni, mert Te sem írtál konkrétumokat... Irtsd le a packot (ha ugyan még lehet) és csak a következőket rakd fel:
DivX
AC3Filter
XVid
OGGVorbis
Indeo
(ha nem pl. MPC-t használsz és kell feliratkezelés, akkor VobSub)

Nekem ennyi van fenn és megy minden korrektül ;)

Ja még azt, hogy ez így szerintem is bőven elég, nekem is így mindent lejátszik, ha pedig kellene még valami akkor fel kell tenni. Írja fel az ember egy listára és ujrainstallnál kéznél van, és így sokkal kezelhetőbb.

vas. márc. 13, 2005 22:41
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali.

Én az "InterVideo WinDVD v4.5 DXVA"-t használom. 400 MHz-es procis gépen, 128+64 MB-s rammal nem szaggatott a gép, még XviD-nél sem. Nem kell kodekpack, mert az minden más xart is felrak, az Elecard mpeg2-es kodeket pedig törni kell. A WinDVD-nek belső mpeg2-es dekódere van és sokkal gyorsabb, na meg minden más kódolást is lejátszik, amihez a Windozon van dekóder, fájllistát is meg lehet adni, a Gefoce4-es is kiviszi a TV-re, jó a kezelőfelülete, szal megfelelő. Nem mondom, hogy nincs jobb, de lassú gépeken jól bevált. A WMP és WinAmp sokkal lassúbb.
Van még egy lehetőség amit akkor szoktam alkalmazni, amikor kazettára veszek fel: Ctrl-Alt-Del->Folyamatok->katt a megfelelő progi nevére->egér jobb gomb, Prioritás beállítása->Valós idejű (XP-n). Ez megint jelentősen segít.
Minden jót.

vas. márc. 13, 2005 22:34
Moderátor

Hozzászólás 
Mégegy lehetséges okra rájöttem közben. Nekem is szaggattak a DivX filmek, ami egy olyan 2.8-as P4-en, ami realtime szépen tömörget DivX-be, kissé szégyen. A probléma megoldása a következő volt:
Start menü --> DivX --> Decoder Configuration Utility --> asszem a második fülön a "Support generic MPEG-4" elől a pipa ki. És láss csodát :)
Ha valaki tudja, hogy ezt hogy lehet az MPlayerben is megcsinálni (a két új Csillagkapu rész minden más lejátszóval kifagy, MPlayerben lemegy, viszont ott a beépített DivX dekóderben biztos be van kapcsolva ez az opció, mert ugyanúgy szaggat), az szóljon pls!

csüt. feb. 24, 2005 23:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
droland írta:
Salvatore Salvataggio írta:
az ACE egy nagy kapalap kaki!!! nekem 2 windowst is kinyírt. ha nem akarsz kodek packokkal szerencsétlenkedni nézz ezzel filmet:
http://mpf.dzm.hu/download.php
ehheu nem kell semmilyen kodec pack és p1 200Mhz +64mb ram+ s3trio(2mb)-os konfiggal kiválóan lejátszik minden filmet!!!

Persze, hogy nem kell codecet külön feltenni, mivel telepíti azt is :) (benne van a nevében is :) )

nem telepíti hanem bele van építve. és a többi ami a gépen van nem igazán hatja meg!:)

csüt. feb. 24, 2005 10:41
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
droland:

Nem mindegy, hogy benne van a programban az összes decoder, vagy hogy feltelepíti-e a codec-eket!!!
Én mondjuk maradok a WMP-nél, de jó ötletnek tartom, hogy nem vágja fel a sok xart (codec-et) a gépre! (Ha ez igaz)

csüt. feb. 24, 2005 8:57
platina tag

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:
az ACE egy nagy kapalap kaki!!! nekem 2 windowst is kinyírt. ha nem akarsz kodek packokkal szerencsétlenkedni nézz ezzel filmet:
ehheu nem kell semmilyen kodec pack és p1 200Mhz +64mb ram+ s3trio(2mb)-os konfiggal kiválóan lejátszik minden filmet!!!

Persze, hogy nem kell codecet külön feltenni, mivel telepíti azt is :) (benne van a nevében is :) )

szer. feb. 23, 2005 23:11
a fórum lelke

Hozzászólás 

hétf. feb. 21, 2005 14:33
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
az tény hogy az ACE Codecs Pack sok szemetet tesz fel.
nekem az fut 2 éve, hibátlanul. ha netán le akarod törölni, használd a vezérlőpultut, vagy a regCleaner-t!

pén. feb. 18, 2005 16:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Üdv!

Hasonló problémám volt nekem is XP SP1-gyel, de sajna az Ace Mega Codec Pack-ot nem tudtam leírtani teljesen(szerintem te sem tudod).
Hiába raktam fel a legújabb DivX, XviD codec-eket, az sem segített.
Feltelepítettem az XP-t újra, de már sp2-vel és csak a DivX meg az XviD codec-et raktam fel. Azóta tökéletesen megy minden film!

szer. feb. 16, 2005 18:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egyáltalán milyen masinával próbálkozol?

szer. feb. 16, 2005 16:26
Moderátor

Hozzászólás 
Szerintem itt az Ace Mega Codec Pack lesz a kulcs. Bővebbet nem tudok írni, mert Te sem írtál konkrétumokat... Irtsd le a packot (ha ugyan még lehet) és csak a következőket rakd fel:
DivX
AC3Filter
XVid
OGGVorbis
Indeo
(ha nem pl. MPC-t használsz és kell feliratkezelés, akkor VobSub)

Nekem ennyi van fenn és megy minden korrektül ;)

szer. feb. 16, 2005 15:22
ezüst tag

Hozzászólás Szaggat a film!
Sziasztok! Nem tudom milyen okból szaggatt némelyik film. 12 és 25 Fps között ugrál, felraktam a legújabb xvid codecet és vide drivert, semmi változás, amúgy Ace mega codec pack 6 van fennt.

szer. feb. 16, 2005 14:55
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 14 hozzászólás ]