Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 07, 2025 0:08

Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 
Windows XP/2000 és Novell Client 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
Nincs windowsNT domain...

Nincs. Csak Novell.

csüt. nov. 17, 2005 17:14
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
Nincs windowsNT domain vagy egyéb bizbaz amit integrálni lehetne az NDS-be (e-directory) és akkor a N. C.-en keresztül történő bejelentkezés azonnal beruccantaná a delikvenseket a(z) (MS féle) Domain-be is.

És Hurrá,hurrá. Továbbá, tüzijáték, sziporka, sorozatorgazmus.

csüt. nov. 17, 2005 16:58
vas-tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
.....Pontosíts! Több infót!

Tehát:
adott egy xp prof sp2 hun munkaállomás - ami novell clienten keresztül kapcsolódik a novell szerverhez, group wisehoz, és egyéb más, halózaton keresztül üzemelő progikhoz.

Amikor egy mezei user bejelentkezik, akkor azt kétféle képpen teheti meg:
novellbe is és a ws-be is, vagy csak a wsbe.

Na most, azt szeretném elérni, hogy amikor xy bejelentkezik a novellbe - ugye ott megvannak a jogosultságai stb. - akkor ne kelljen külön xy-nnak felhaszn fiókót létrehozni az xp-be, hanem engedje be.

(Jelenleg úgy müxik, hogy létrehoztam egy AKARKI nevű usert az xp alatt kiemeltként, és amikor xy lép fel a novellbe, utána bekéri az xp-be is a felhasználó nevet, aki jelen esetben AKARKI. Ezzel nincs is gond, csak ezt az egy munkaállomást kb. 15 ember használja. Novellbe mindenki a saját azonosítójával, míg XP-be ezzel az AKARKI nevű felhasználóval léphet csak be.)
És mivel kiemelt szintet kap - mert muszáj - akkor novell nélkül beléphet csak a ws-be, és nem lehet nyomon követni, hogy ki-mit mikor csinált.

Namost, ilyen jellegű munkaállomásokból elég sok van. (több telephelyen) És a kollégák össze-vissza járkálnak telephelyek között, és mindig be kell jelentkezniük a rendszerbe.
Azt nem tudom megcsinálni, hogy minden munkaállomáson minden felhasználót külön-külön felveszek, valami olyasmit szeretnék elérni, hogy az xp engedje be a saját nevével és ne egy általános névvel.

Nem tudom, így érthető-e jobban, hogy mit szeretnék?

csüt. nov. 17, 2005 16:08
platina tag

Hozzászólás 
Nem értem pontosan a kérdést.

A válasz pedig meglehetősen hosszú. Élőszóban kb. 4-6 óra.

Pontosíts! Több infót!

csüt. nov. 17, 2005 14:18
vas-tag

Hozzászólás Windows XP/2000 és Novell Client
Sziasztok!

Tudom, hogy nem szorosan kapcsolódik a windowsos témához, de hátha valaki tud segítsen!

Adott egy hálózat, a szerveren Novell fut. A kliens gépeken pedig Windows XP/2000 vegyesen - természetesen mindegyik gép a Novell Client-el.

Viszont egy munkaállomást nem egy felhasználó, hanem több is használ - természetesen nem egy időben.

Hogyan lehet azt megvalósítani, hogy a Novelles felhasználói adatokat átvegye a kliens gép úgy, hogy ne kelljen minden egyes felhasználót - minden egyes kliens gépen felvenni?
Köszönettel: Emberke

csüt. nov. 17, 2005 12:44
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 5 hozzászólás ]