Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 04, 2025 1:29

Hozzászólás a témához  [ 20 hozzászólás ] 
Automatikus kapcsolatbontás 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Meg van egy NetRestoreV11 nevu progicska, ha mar leszakadt a kapcsolat, automatikusan ujbol betarcsaz.

by horex

szomb. jan. 07, 2006 4:11
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hannibal írta:
.gúnár. írta:
Eddig tudtommal nem ez volt a normális, hanem mint ahogy már előttem írták, az éjfélkori kapcsolatbontás az IP csere miatt. Azonban mostanában már az internet topikban is leírtam, hogy távmenedzselés alatt többször tapasztaltam olyat, hogy a távmenedzselt gép IP címe akár naponta többször is változott. Ráadásul a gép always-on router mögött volt, tehát géphiba kizárva. Nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy a szolgáltatók igyekeznek minden alkalmat megragadni arra, hogy IP-t cserélhessenek, ha nem fix IP-s a kapcsolat.

Ezt nem értem. Mért jó a szolgáltatónak, ha naponta többször változtatja az IP címet? Ebbe nem látok semmi logikát. :?

Én sem, max. a távfelügyeletnél szív vele a kedves rendszergazda, amikor megszakad a kapcsolat. Azt nem tudom, hogy a védtelen gépek szabad portokon történő támadását mennyire nehezíti meg a változó IP cím, végülis nem sokból tart újra megtalálni. Ha meg már fertőzött és kommunikál kifelé, akkor már úgyis mind1. :?

szer. dec. 28, 2005 15:49
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Eddig tudtommal nem ez volt a normális, hanem mint ahogy már előttem írták, az éjfélkori kapcsolatbontás az IP csere miatt. Azonban mostanában már az internet topikban is leírtam, hogy távmenedzselés alatt többször tapasztaltam olyat, hogy a távmenedzselt gép IP címe akár naponta többször is változott. Ráadásul a gép always-on router mögött volt, tehát géphiba kizárva. Nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy a szolgáltatók igyekeznek minden alkalmat megragadni arra, hogy IP-t cserélhessenek, ha nem fix IP-s a kapcsolat.

Ezt nem értem. Mért jó a szolgáltatónak, ha naponta többször változtatja az IP címet? Ebbe nem látok semmi logikát. :?

csüt. dec. 22, 2005 20:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
Volt egy progi, aminél mellékesen a kapcsolatbontást is kiküszöbölhette pinggel, igaz nem folyamatosan, hanem időnszakonként.
Sajnos nem tudom melyik az, DU Meter vagy totál más.
Viszont használd a PopTrayt pl. 15-20 percenkénti mailbox ellenőrzéssel, és két légy egy csapásra. :)
Free.

csüt. dec. 22, 2005 20:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
lzsolti írta:
Én nem gondolom, hogy a folyamatos ping a legjobb megoldás. Szerintem annak nem fog örülni a kiszemelt szerver üzemeltetője. Esetleg azt lehet megtenni, hogy veszel egy ADSL/Cable routert (már 10.000 Ft alatt is van), és beállítod a kapcsolat jellemzőinél, hogy Always connected. Ez megoldja a problémát.

Zsolti

10 rongy??? hááát... Meg aztán egy vacak kis pingtől mér lenne olyan rossz annak a szervernek? Meg aztán vannak olyan CS szerverek, amelyeken szinte sosincs senki, ezért 10 rongy??

csüt. dec. 22, 2005 16:22
arany tag

Hozzászólás 
Én nem gondolom, hogy a folyamatos ping a legjobb megoldás. Szerintem annak nem fog örülni a kiszemelt szerver üzemeltetője. Esetleg azt lehet megtenni, hogy veszel egy ADSL/Cable routert (már 10.000 Ft alatt is van), és beállítod a kapcsolat jellemzőinél, hogy Always connected. Ez megoldja a problémát.

Zsolti

csüt. dec. 22, 2005 16:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Esetleg egy külső IP-cím folyamatos pingelése (-t kapcsló)?
Magyar CS szerverek:
152.66.224.111
195.56.44.231
193.224.41.111
217.27.212.67
160.114.21.34

csüt. dec. 22, 2005 13:26
platina tag

Hozzászólás 
A legegyszerűbb megoldás, hogy egy bármilyen levelező progit futtatsz a háttérben, ez lehet outlook is akár, ez most mindegy, és mondjuk 10 percenként megnézi, hogy van e új levél.

szer. dec. 21, 2005 20:30
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd dec. 20, 2005 16:42
arany tag

Hozzászólás 
Én úgy tudom, hogy pl. a T-Online automatikusan bontja az ADSL kapcsolatot, ha 30 percig nincs forgalom. Szerintem ez lehet nálad is. Lehet, hogy más szolgáltatók is ezt csinálják.

Zsolti

hétf. dec. 19, 2005 9:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
Egy tipp. Valamilyen időzített program is lehet.
:idea: Pl. maga az Outlook Express!
1./ Ha nincs kikapcsolva a beállításoknál az alapértelmezettként automatikus üzenetkeresés 30 percenként.
2./ Plusz ha be lett kapcsolva a kapcsolatnál, hogy a kapcsolat bontása a küldés és fogadás befejezése után.
Ekkor az OE szépen a háttérben letöltöget a beállított időszak szerint, és egyúttal bontja is a kapcsolatot.

hétf. dec. 19, 2005 7:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Modemek szoktak naplózni a win könyvtárban ...modem.log.txt néven. Nem tudom a virtuális modemre is igaz-e? Ebben a naplófájlban vagy az eseménynaplóban keresnék utalást a bontás okára. Nem valami gagyi szolgáltatód van és az bont le?

vas. dec. 18, 2005 23:59
ezüst tag

Hozzászólás Soha?
Az van odaírva, hogy soha! És így is leold! na? erre varjon valaki gombot!

vas. dec. 18, 2005 23:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
ADSL-nél a kapcsolat tulajdonságainál a Beállítás fülön van olyan, hogy bontás előtti üresjárási idő.
Ez alapból soha. Nézd meg mi van beállítva.

vas. dec. 18, 2005 16:29
ezüst tag

Hozzászólás adsl
Köszi mindenkinek, de ezek a megoldások nem jók :(
probléma: MERT ADSL VAN. van egy modem, abba megy be az adsl, és kijön egy RJ45 ethernet a hálókártyámba.
Lényegében egy azonosítást szükségeltető bejelentkezésről van szó.
köszi mindnekinek, ha esetleg valaki tudja.

vas. dec. 18, 2005 14:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
Dialupnál is szürke alapbeállítás szerint :), hacsak nem teszünk egy pipát a Kapcsolat bontása 30 perc üresjárat estén elé.
Ezután már a 30 perc állítható. XP-n így van.
Eszközkezelő / Modem Tulajdonságok / Speciális fül -> Alapértelmezett tulajdonságok megváltoztatása... alatt kellene szétnézni, mi van beállítva.

Köszi, én ezt legutoljára 98 alatt állítgattam. :wink:

szomb. dec. 17, 2005 20:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
Dialupnál is szürke alapbeállítás szerint :), hacsak nem teszünk egy pipát a Kapcsolat bontása 30 perc üresjárat estén elé.
Ezután már a 30 perc állítható. XP-n így van.
Eszközkezelő / Modem Tulajdonságok / Speciális fül -> Alapértelmezett tulajdonságok megváltoztatása... alatt kellene szétnézni, mi van beállítva.

szomb. dec. 17, 2005 19:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem dialupra gondol a kolléga. Egyébként rég volt dialupom, de úgy emlékszem, hogy a modem paramétereinél, vagy a tárcsázási tulajdonságoknál (vagy tárcsázási helyek, vagy ilyesmi) van a dolog, de nem minden modemnél, pl. ISDN modemnél volt, hogy szürke volt.

szomb. dec. 17, 2005 16:00
arany tag

Hozzászólás 
Hi!

Én nem naon értek hozzá, de hallottam olyant, hogy bizonyos internetszolgáltatók (vagy csomagjaik) automatán bontják a kapcsolatot. Énnekem pl. egy hónapig éjfélkor mindig bontás volt... (De most már nem)

AdY

szomb. dec. 17, 2005 15:36
ezüst tag

Hozzászólás Automatikus kapcsolatbontás
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy merre van a windowsban az Automatikus kapcsolatbontás kikapcsolása, mert nem találom semerre. 20 perc inaktív kapcsolat után szétbont.
köszi mindenkinek
használt oprendszer : winxp

szomb. dec. 17, 2005 15:12
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 20 hozzászólás ]