Szerző |
Üzenet |
lzsolti
arany tag
Csatlakozott: csüt. jún. 03, 2004 9:50 Hozzászólások: 121 Tartózkodási hely: Budapest
|
Most jutottam oda, hogy megnézzem a gépet. Köszi a segítséget, megoldódott a probléma.
Zsolti
|
szomb. jan. 07, 2006 21:10 |
|
|
atejka
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 183 Tartózkodási hely: Budapest
|
Eltűnt a háttérkép
|
kedd dec. 27, 2005 3:17 |
|
|
Squito
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04 Hozzászólások: 2259 Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
|
Re: Eltűnt a háttérkép
atejka írta: Nekem is volt ugyanilyen problémám (nem módosítható háttérkép, Spyware Infection felirat stb.) PC-Tools Spyware Doctora kiírtotta. Amúgy a futó folyamatok között semmi sem látszott. http://www.pctools.com/spyware-doctor/
Az ilyen fertőzések nem feltétlenül járnak együtt folyamatosan futó programmal, de általában jellenmző rájuk... Amúgy Trojan-ok ellen hasznos még az AVG is...
|
pén. dec. 23, 2005 18:06 |
|
|
atejka
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 183 Tartózkodási hely: Budapest
|
Eltűnt a háttérkép
Nekem is volt ugyanilyen problémám (nem módosítható háttérkép, Spyware Infection felirat stb.) PC-Tools Spyware Doctora kiírtotta. Amúgy a futó folyamatok között semmi sem látszott.
http://www.pctools.com/spyware-doctor/
|
pén. dec. 23, 2005 10:41 |
|
|
lzsolti
arany tag
Csatlakozott: csüt. jún. 03, 2004 9:50 Hozzászólások: 121 Tartózkodási hely: Budapest
|
Laali, amiket mondtál, nincsenek bepipálva, már megnéztem.
Squito, a feladatkezelőt megnéztem, most már csak az "alap" Windowsos folyamatok futnak, plusz egy-két program még a scannerhez, nyomtatóhoz, stb.
CyberDragon, hasonló, annyi különbséggel, hogy Spyware Infection szerepel rajta pirossal, az alatta lévő szöveg pedig nincs. A link alapján majd megpróbálom eltávolítani, előre is köszi.
Zsolti
|
szer. dec. 21, 2005 13:48 |
|
|
Squito
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. dec. 01, 2004 16:04 Hozzászólások: 2259 Tartózkodási hely: A sivatagban szivárványszínű mókusokat etetek
|
Laali írta: Az ilyen hátteret a "Megjelenítés tulajdonságai" - "Asztal" - "Asztali elemek testreszabása" - "Web" beállításban lehet megtalálni és kikapcsolni. Ott lesz egy vagy két bejelölhető négyzet, onnan kell a pipát kivenni. De előtte e spyware-et el kell távolítani, mert vissza fogja írni. Ez a háttér egyébként egy valamilyen.html oldal lesz. Sokat kínlódtam egy hasonlóval, a "veszélyben van.." -nal.
Meg az adott elemeket törölni! Amúgy meg tényleg jó lenne egy Screenshot a képernyőről, meg egy a Feladatkezelő folyamatok füléről.
|
szer. dec. 21, 2005 12:33 |
|
|
Laali
arany tag
|
Az ilyen hátteret a "Megjelenítés tulajdonságai" - "Asztal" - "Asztali elemek testreszabása" - "Web" beállításban lehet megtalálni és kikapcsolni. Ott lesz egy vagy két bejelölhető négyzet, onnan kell a pipát kivenni. De előtte e spyware-et el kell távolítani, mert vissza fogja írni. Ez a háttér egyébként egy valamilyen.html oldal lesz. Sokat kínlódtam egy hasonlóval, a "veszélyben van.." -nal.
|
kedd dec. 20, 2005 20:58 |
|
|
Squito
gyémánt tag
|
hát igen, egy screenshot jól jönne ilyenkor...
|
kedd dec. 20, 2005 17:52 |
|
|
CyberDragon
platina tag
|
Csak nem ilyesmi:
Smitfraud / Quicknavigate / Virtual Maid spyware
Szerintem is Spybot SD és AdAware SE
Vírusok ellen meg NOD32
U.I.
ITT van egy leírás az eltávolításáról.
|
kedd dec. 20, 2005 17:29 |
|
|
lzsolti
arany tag
|
Sziasztok!
Ad-Aware illetve Kaspersky van a gépen, frissített adatbázisokkal. Ezekkel néztem át a gépet, nem találtak semmit.
adamec22 igazad van, rosszulk írtam. Nem bootoláskor látom a képet, hanem amikor beindul az XP, megjelennek a felhasználók. Miután rákattintok az egyik ikonjára, elindul a bejelentkezés. Na ekkor egy rövid ideig, mielőtt még az asztalon lévő ikonok megjelennek, látszik a háttérkép. Azt hiszem, így pontos.
Zsolti
|
kedd dec. 20, 2005 17:25 |
|
|
adamec22
platina tag
|
Na, kezdjük az elején.
Te hogyan látod BOOT-olásnál a háttérképet ?
Egyébként meg én a Spybot, Search and Destroyt- javaslom és az Ad-Aware se-t.
Meg talán egy nortont, ha virust serm akarsz.
|
kedd dec. 20, 2005 17:06 |
|
|
Squito
gyémánt tag
|
Dester írta: Márpedig ez spyware. Érdemes lenne megnézni Microsoft Antispyware-rel, Ad-Aware-rel, esetleg Hijackthis-szel. (Ez utóbbival vigyázni, hogy mi elől szeded ki a pipát!)
Vagy esetleg AVG, vagy még ajánlanám az F-Secure-t
|
kedd dec. 20, 2005 16:41 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Márpedig ez spyware. Érdemes lenne megnézni Microsoft Antispyware-rel, Ad-Aware-rel, esetleg Hijackthis-szel. (Ez utóbbival vigyázni, hogy mi elől szeded ki a pipát!)
|
kedd dec. 20, 2005 16:27 |
|
|
lzsolti
arany tag
|
Eltűnt a háttérkép
Sziasztok!
A szomszédom gépét javítgattam egy kicsit. Spyware és vírusirtás volt. Most úgy néz ki, hogy nincs vírus és spyware a gépen, de van egy probléma. A háttérkép nem módosítható, és nem is látszik. Bootolás közben egy rövid ideig látszik a háttérkép, majd eltűnik, és a képernyő közepén egy fekete téglalapban a Spyware Infection szöveg van. Az Asztal tulajdonságainál pedig nem módosítható a háttérkép, nem lehet rákattintani a listában lévő képekre, a Tallózás gomb és a Pozíció is inaktív. Ha pl IrfanView-val módosítom a háttérképet, akkor sem történik semmi, csak bootolás és leállítás közben látszik az új kép. A gépen XP van. Volt venn egy SpySheriff nevű program azt kiirtottam, mert mindig csak figyelmeztető üzenetet küldött, és regisztrálni kellett volna.
Van valami ötlet? Zsolti
|
kedd dec. 20, 2005 16:01 |
|
|