Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. dec. 29, 2024 7:09

Hozzászólás a témához  [ 434 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Következő
Windows 3.1, 95, 98 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
http://www.sagernotebook.com/ftp/audio/m2_dos.exe

Ez nem jó a hangkaridhoz? Egy DOS boot floppyval kipróbálhatod. :wink:

Köszi, de esélyem sincs, hogy ez működjön. Hi-Five SC988-as hangkártyám van, ami bár a ESS chipkészletére épül(MAESTRO 1978), de nem kompatibilis vele, nem működik az ESS driverekkel. Már próbáltam: valami iszonyatosan akadozott a hang, DOS alatt egyáltalán nem volt.
Amúgy a packet driverre szükségen van, a dos hálózatot akarok?

csüt. júl. 27, 2006 20:25
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.sagernotebook.com/ftp/audio/m2_dos.exe

Ez nem jó a hangkaridhoz? Egy DOS boot floppyval kipróbálhatod. :wink:

csüt. júl. 27, 2006 16:10
arany tag

Hozzászólás 
Nem tudom, hogy ez a bizonyos DOS kliens felpakolható-e a win98 mellé, mert én úgy olvastam, hogy NT4-gyel használják. Legszívesebben felnyomnák egy novell DOS-t, csak az a baj, hogy a hangkártyám DOS drverének szüksége van a windows cuccaira, és ha nem a winyón lévő win98 DOS-át indítom, akkor kiírja, hogy nem találja a regisztrációs adatbázist, és hogy windowsban installáljam újra a drivert !
Mert hogy a hangkártya DOS driverjét win 98 alatt lehet csak telepíteni, és berakja a gyökérbe a maestro.com DOS drivert, aminek szüksége van a regisztrációs adatbázisban valamire :?

csüt. júl. 27, 2006 10:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Érdemben nem tudok hozzászólni. Most eszembe jutott, hogy mintha ez a 16 bites dolog csak ISA kártyákkal ment volna. Első körben ha tényleg 8139 kompatibilis, akkor tedd rá azt a drivert, és ha megy vele a hálózat és nem szürke, akkor kapcsold át 16 bitesre. Máskülönben az általad említett DOS network client asszem letölthető a Microsofttól. Egyébként én úgy emlékszem, hogy a Realtek 8139 driver elsőként a Windows Millenniumban volt, de ezek szerint mégsem. A http://home.arachne.cz oldalon is körbenézhetsz, mert ha felinstallálod a böngészőt, akkor megadhatod a helyi hálózatot opcióként és az az indító batch fájljába akkor bapakolja a megfelelő parancsait. Utána meg kiveszed a böngésző exéjét és helyére betolsz egy ipx.exe -t, hátha sikerül összetákolni. :wink:

csüt. júl. 27, 2006 7:24
arany tag

Hozzászólás 
Így néz ki a drivercsomag:

MSLANMAN.DOS
LINUX
MacOS
CLIENT32
MSLANMAN.OS2
Ndis
NWCLIENT
NWSERVER
RTSPKT
SCO
UW7
W98_2000
Win95
WinME
WINNT
WinXP
NETRTS.INF
OEMSETUP.INF
Freebsd.txt
Version.txt
Netsetup.exe

Én először a win98_2000 könyvtárban lévő drivert telepítettem fel, viszont itt a kötéseknél csak a kiterjesztett módút lehet választani.
Feltételezem, hogy az ndis könyvtárban lévő drivert kell telepíteni, mert ez alatt van egy DOS könyvtár, ezekkel a fájlokkal:
OEMSETUP.INF
PROTOCOL.INI
RTL8139.NIF
RTSND.DOS

Azt írja a readme, hogy ez a driver Microsoft Network Client 3.0 for MS-DOS-hoz jó, meg LANtastic-hoz. Akkor nekem nem ez kell?

Mert valahogy nem nagyon akar ez felmenni nekem. Most akkor le kell cserélnem a win98-as drivert erre, vagy fel kell telepítenem mellé?
RTSPKT könyvtárban vagy a packet driver, amit az autoexec.bat-ban indítok.
Vagy nekem olyan driver kéne, aminél át lehet kapcsolni a kötéseknél kiterjeszkettből valós módba?
Mert elvileg ez a kártya realtek 8139 kompatibilis, és ezt a drivert tartalmazza a win98 alapból. Használjam inkább ezt?

szer. júl. 26, 2006 22:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Oks, de az eredeti kérdés DOS-os IPX-ről szólt, azé' írtam a 16 bites driverre való átkapcsolást. Ez a legegyszerűbb, mert akkor a Windows automatikusan beírja a megfelelő parancsokat az autoexec.bat-ba. Sajnos ez a trükk leginkább csak a beépített Windows driverekkel műxik, tehát ha a hálókarihoz külső driver kell, akkor necces. És ha felrakja az IPX protokollt, akkor utána csak parancssorban kell indítani a gépet és van hálózat a DOS-os játékoknak. Egyébként az Arachne böngészőhöz is vannak driverek, de gondolom azok inkább a TCP/IP-re vannak kihegyezve.

szer. júl. 26, 2006 14:11
platina tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Asszem én vagyok csak helikopter... :wink:

Oszt méééé :lol:

Novell Netware-rel nyomom 17 éve meg kicsipuha "oprencerekkel", oszt onnajd tudom. Időnként jól jön ám az az IPX lokális hálókban. :wink:

szer. júl. 26, 2006 13:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Asszem én vagyok csak helikopter... :wink:

szer. júl. 26, 2006 13:40
platina tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
De a kérdezőnek IPX kéne...

Egy mezei Microsoft féle Novell Network ügyfelet (klienst) kell hozzáadni a hálózatoknál, oszt van IPX. Ilyen NDIS syarságokkal meg nem biztos, hogy kell fodlalkozni.

szer. júl. 26, 2006 8:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
De a kérdezőnek IPX kéne...

kedd júl. 25, 2006 15:28
platina tag

Hozzászólás 
Lehet DOS alól is próbálkozni.
TCP/IP vagy NetBEUI.

http://www.windowsnetworking.com/j_helmig/dosclien.htm

kedd júl. 25, 2006 12:21
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bishop írta:
Szevasztok !

Haverral szeretnék nyomni hálózatban régebbi játékokat, amelyek nem futnak windows alatt. Ezek általában IPX protokollt használnak, TCP/IP-t nemigen.
Az izmosabb gépen XP van, amire telepítettem a dosbox-ot, és mivel annak van IPX emulációja, így ott nincs probléma. Viszont a másik gépen windows 98 van, mert kis gagyi gép, és a játék win98 alatt nem működik normálisan, csak dos alatt.
Tehát kéne valami driver, vagy valami, aminek a segítségével IPX-et lehetne használni DOS alatt.
Olvastam, hogy win9x alá lehet telepíteni valami valós módú NDIS drivert, és utána a net start
Először is letöröltem a hálókártya drivert, hogy tiszta legyen minden, aztán újra telepítettem, majd az új hardver telepítésénél a már létező NDIS2 illesztőprogram telepítését választottam, de nem működött: berakta a net start utasítást az autoexec.bat-ba, de az hibákkal dobálózott, és az eszközkezelőben is felkiáltójel volt a driver mellett. Próbáltam telepíteni a hálókártyaMicronet SP2500r) Ndis driverét, de azzal sem ment. Most akkor valamit rosszul csináltam, vagy csak a windowsom hülyéskedik?

Asszem nem jól csináltad. Fent kell hagyni a hálókártya drivert, de valahol van egy olyan rész a driver tulajdonságainál, hogy "kiterjesztett, 32 bites meghajtóprogram", vagy "valós módú, 16 bites meghajtóprogram". Sajnos újabb drivereknél a 16 bites szürke lesz, de ha választható a dolog, kattintsd át arra, tedd fel az IPX protokollt is, ahogy Utini írta, majd újraindítasz, és az autoexecbe normálisan bepakolja a cuccokat, fogod látni.

kedd júl. 25, 2006 8:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Most csak emlékezetből mondom, mert régen használtam 98-at, de tudja az IPX-et, az biztos.
Hálózatok, jobb egér, tulajdonságok, hozzáadás, protokoll, és ha nem a minimális telepítést választottad az elején, akkor ott kell lennie. A telepítőlemez legyen a meghajtóban.

kedd júl. 25, 2006 6:08
arany tag

Hozzászólás 
Szevasztok !

Haverral szeretnék nyomni hálózatban régebbi játékokat, amelyek nem futnak windows alatt. Ezek általában IPX protokollt használnak, TCP/IP-t nemigen.
Az izmosabb gépen XP van, amire telepítettem a dosbox-ot, és mivel annak van IPX emulációja, így ott nincs probléma. Viszont a másik gépen windows 98 van, mert kis gagyi gép, és a játék win98 alatt nem működik normálisan, csak dos alatt.
Tehát kéne valami driver, vagy valami, aminek a segítségével IPX-et lehetne használni DOS alatt.
Olvastam, hogy win9x alá lehet telepíteni valami valós módú NDIS drivert, és utána a net start
Először is letöröltem a hálókártya drivert, hogy tiszta legyen minden, aztán újra telepítettem, majd az új hardver telepítésénél a már létező NDIS2 illesztőprogram telepítését választottam, de nem működött: berakta a net start utasítást az autoexec.bat-ba, de az hibákkal dobálózott, és az eszközkezelőben is felkiáltójel volt a driver mellett. Próbáltam telepíteni a hálókártyaMicronet SP2500r) Ndis driverét, de azzal sem ment. Most akkor valamit rosszul csináltam, vagy csak a windowsom hülyéskedik?

kedd júl. 25, 2006 3:48
ezüst tag

Hozzászólás 
egy vlc lejátszót, ha letöltessz azok már tartalmazzák magukba a codeceket.

csüt. júl. 20, 2006 11:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az ilyen gyanús lefagyásokat szinte mindig valamelyik hibás codec okozza. A GSpot és/vagy a GraphEdit segítségével ki lehet hámozni hogy milyen modulok töltődnek be (úgy emlékszem hogy tudják olvasni a vob fájlt is), és ki lehet lőni amelyik nem kell.

csüt. júl. 20, 2006 7:17
vas-tag

Hozzászólás 
Köszi a tippeket, de igazából már mindent kipróbáltam, de semmi, az igazi gond az hogy igazából nem látom a probléma okát, mert a dvd-t olvassa ugyan, de nem egyszerűen csak nem játsza le, hanem belefagy teljesen.

csüt. júl. 20, 2006 6:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
98SE-n emlékeim szerint a Powerdvd-t érdemes használni, a Windvd nekem el sem indult. De hogy azzal se megy, az tényleg érdekes. Fel kéne másolni a vob fájlt és mplayerrel megnézni, ha az még nem lett volna kipróbálva. Bár már nem emlékszem, hogy a fájlméret miatt ezt meg lehet-e egyáltalán tenni. :roll:

szer. júl. 19, 2006 13:36
ezüst tag

Hozzászólás 
de ha dvd-t olcassa mint adat, akkor nem az oprendszerrel van a gond, hanem kodekk hiány, a dvd hanyas regiokodos?

szer. júl. 19, 2006 12:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ja és az alaplapi chipset driver fenn van ?

szer. júl. 19, 2006 11:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csak azért mondtam, mert nemrég az egyik topikban is az volt a megoldás, ott is egy "bennfelejtett" codec eltávolítása jelentette a megoldást, sajnos nem emléxem a címére...

Esetleg még a vga meghajtó programja zavarhat be. Próbáld meg frissíteni a gyártó honlapjáról !

szer. júl. 19, 2006 11:42
vas-tag

Hozzászólás 
kodek nélkül se megy, azt is kipróbáltam

szer. júl. 19, 2006 11:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én leszedném a codec pakkokat mind, csak a baj van velük. A DVD nézéshez úgysem kell, ha van PowerDVD vagy WinDVD.

szer. júl. 19, 2006 6:02
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Ha valaki tud, légyszi segítsen! A probléma a következő:
Van egy laptop (1ghz-es pIII), amin win98SE van és az a gond h semmilyen lejátszóval nem hajlandó lejátszani a DVD-t. Már próbáltam több progit is (Power DVD, Zoom player...) de semmi. Még DirectX-et (DXdiag nem jelez hibát) is frissítettem, de akárhányszor el akarom indítani a DVD-t bármelyik lejátszóprogival, lefagy az egész. Próbáltam codec pack-okat (Ace Mega, K-Lite..) is de semmi.
Mi lehet a probléma? Ja és lehetőleg oprendszer frissítés nélkül, mert az kicsit körülményes lenne.

kedd júl. 18, 2006 18:54
ezüst tag

Hozzászólás 
köszike hátha fog menni

hétf. júl. 17, 2006 14:26
platina tag

Hozzászólás 
http://lux04.arts.u-szeged.hu/ftp/disk3 ... kwin98.exe

Ezt csak elindítod, és legyártja a win98-as bootlemezt. (magyart, gyárit, nem windows alól gyártottat.)

hétf. júl. 17, 2006 9:42
ezüst tag

Hozzászólás 
A win 95 telepítésnél elindul a scandick és nem megy tovább0 %-nál 5 percet vártem 2 gb max6 perc alatt leerenőriz nem?

szomb. júl. 15, 2006 13:56
platina tag

Hozzászólás 
Abzu írta:
ahha, megpróbálom köszi. nem tudod, hol találok egy magyar indítólemez win98-ra, mert a gyári az tönkre ment.

Nekem véletlenül volt egy a fiókban. :D A rapidshare-re feltöltöttem,bezippelve.A win98 mappában lévő dolgokat felmásolod a floppyra.
http://rapidshare.de/files/25893575/Win98.zip.html
Jobb oldalt alul a free gombra kattintasz,visszaszámol,majd beírod a 3 karakteres kódot.

szomb. júl. 15, 2006 9:45
ezüst tag

Hozzászólás 
ahha, megpróbálom köszi. nem tudod, hol találok egy magyar indítólemez win98-ra, mert a gyári az tönkre ment.

szomb. júl. 15, 2006 9:32
platina tag

Hozzászólás 
Abzu írta:
Nem bírok telepíteni egy win 98-at ciki ugyan is még nem csináltam :S az nt meg az xp, cd-ről bóthoz vagyok szokva SOS

Bootoltasd be floppyról egy win 98-as indítólemezzel,majd fdisk-el(fdisk.exe) formázd meg a vinyót.válaszd a "számítógép indítása cd rom támogatással" pontot.A setup.exe parancs beírásával indul a telepítés.Már elég régen csináltam,remélem jól írtam.

szomb. júl. 15, 2006 7:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem bírok telepíteni egy win 98-at ciki ugyan is még nem csináltam :S az nt meg az xp, cd-ről bóthoz vagyok szokva SOS

pén. júl. 14, 2006 23:13
ezüst tag

Hozzászólás 
Mármint nem az xp-re meg ezekre gondoltam, hanem ezeker az ős kövületekre. :)őskövület?
mert amit má mondtam a akár az xp-is menne az a progi csak hibásan fut így tehát sőt nem egy gagyi progi na mind1 azt mondták, hogy akinek xp-je van az bármilyen alatta lévő op rendszert használhat igaz?

pén. júl. 14, 2006 23:11
platina tag

Hozzászólás 
Abzu írta:
10 db lemez?

az jó lehet :)
A MS ezeket nyílt foráskódozta?
Vagy egy 3.1-hez hogy lehet hozzájutni?

A MS a büdös életben nem fogja ingyen adni a rendszereit.Elméletileg fent lehet a telepítőlemez a gépen mert ha beírom hogy setup.exe,elindul a 3.11 telepítője.+próbálom hazahozni a wincsit,itthon nyugodt körülmények között átkutatom a tartalmát.

pén. júl. 14, 2006 22:34
ezüst tag

Hozzászólás 
Csak mert kapni nem lehet a 3.1-et és ha valakinek egy-két progihoz az kell akko mit csináljon?

pén. júl. 14, 2006 22:19
ezüst tag

Hozzászólás 
10 db lemez?

az jó lehet :)
A MS ezeket nyílt foráskódozta?
Vagy egy 3.1-hez hogy lehet hozzájutni?

pén. júl. 14, 2006 22:11
platina tag

Hozzászólás 
Nálunk,itt a cégnél magyar Windows 3.11 WG van az egyik műszervezérlő gépen.Mai napig működik,épp a napokban néztem bele.Mellette dübörög egy Word 6.0-ás rendszer is,ehhez megtaláltam az eredeti MS-os telepítőflopikat is.(10db)Fura látni az XP után,hogy van "a windows használatának befejezése" gomb is.

pén. júl. 14, 2006 12:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
:D Persze persze. Én csak simán becopyztam a hangzatos bulvárcímet.
A támogatás hal meg, nem a Win98.

kedd júl. 11, 2006 14:41
platina tag

Hozzászólás 
TargeT írta:

Egy fenéket. Amíg van install CD + key hozzá, addig létezni fog.
Persze érdemes az embernek duál (triál) boot-os rendszert kialakítani, azaz a 98 mellé feldobni egy WinXP SP2-t és/vagy egy Linuxot is.

Itten a bányában nálam még legalább 5 évig fog még menni a 98, amíg bizonyos DOS-os progikat ki nem hajíthatok a "szemétbe" (/írható DVD-re) mindörökre.

kedd júl. 11, 2006 13:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
:cry: Meghalt a Windows 98

kedd júl. 11, 2006 12:30
platina tag

Hozzászólás 
angelero írta:
Hali!
Nem tudja valaki hogy honnan tudnék win 95-öt esetlek 3.1-et szerezni?
Előre is köszi!! :roll:

3.1 nekem fent van. Leszedheted.
A 95-öt majd, ha írsz egy PÜ-t legalább. (EsetleG az, a zöngés verzió.)

Ja, a 3.11 WG, a 95 OSR2. Ezek a jobbak. (3.1 is van, de azzal nem vesződök.)

hétf. jún. 19, 2006 15:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
3.1

Szerk.: a 95 pl. a "Végtelen"-ként emlegetni szokott magyar torrent oldalon is fenn van, keress valakit, aki letölti, és feltölti valahová neked (kb. 50 mega). Az én sávszélességem sajnos maximálisan ki van használva mostanság.

vas. jún. 18, 2006 6:33
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!
Nem tudja valaki hogy honnan tudnék win 95-öt esetlek 3.1-et szerezni?
Előre is köszi!! :roll:

szomb. jún. 17, 2006 22:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Sokat szerencsetlenkedtem az utobbi honapban, vegul azonban sikerult megteremtenem a wireless internet kapcsolatot egy win98-as laptopon.
A megoldast a Linksys kartya es meghajto felcserelese hozta egy Belkin kartya es meghajtora.
Ez utobbi regebbi kiadas, es talan ezert valoszinuleg visszafele kompatibilis a win98-cal.

Hozza kell tennem, hogy semmit nem kellett kezzel beallitani a Belkin-nel, a meghajto telepitese utan azonnal kapcsolodni tudott a halozathoz.

Meg kell mondanom, hogy azert nem ertem teljesen a dolgot.
Viszont koszonom a segitsegeteket.

szer. ápr. 19, 2006 17:09
a fórum lelke

Hozzászólás 
A Win98 nem tud nagy RAM-ot kezelni. Az 512 MB bőven elég neki.
A gond az, hogy a vcache-t is korlátozni kell a system.ini-ben

[386Enh]
...
MaxPhysPage=20000

[vcache]
MaxFileCache=262144

A MaxPhysPage-nél kipróbálhatod 30000 és 40000 értékkel is, ha a 20000 (512 MB) értékkel jó.

pén. márc. 17, 2006 19:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Win98SE alá idáig 2*256 MB volt beízzitva. Betettem mellé mégegy 512 MB-os modult, mivel Winxp telepítés van tervezve sztereóba melléje, azt annak jó lesz. Na most Win98 alatt még a bővítés előtt lekorlátoztam az msconfigban természetesen a max memóriát 512MB-ra. Újraindítottam még bővítés nélkül, minden ok.
Plusz fél giga be. Olyan Safemódszerű bejelentkezés sejtette, hogy baj lesz, aztán ki is írta, hogy hiba az explorer.exe betöltése során, installáljam újra a Windowst (egy frászt). Kivettem, most megint jó.
A régi RAM-ok Infineonok, az új Hynix. Elvileg legalább annyira jó, hogy a bootoláskor rendesen leszámolja (a winxp még nincs fenn). Elméletileg ennek így mennie kéne, azt írja az MS is. Ami még érdekes, hogy az 512 RAM-ot a Win98, meg a BIOS is 511-nek jelzi (én mint írtam 512-re állítottam).

pén. márc. 17, 2006 19:48
ezüst tag

Hozzászólás 
Nekem is ugy tunik, hogy valami nincsen rendben, de en eddig a win98-ra fogtam a dolgot. Igaz, azt is gondoltam meg, hogy egyszerubb lenne upgrade-elni egy kesobbi windowsra.
Hogy miert gondolom ez utobbit, mert a halozatot a windows kezeli, es elvileg a kartya adaptere es a binding TCP/IP elegendonek kellene lennie. A file es nyomtatokezelest engedelyeztem, a Netbios pipaja is megvan, amit nem tudtam az a WINS.

A kartyat kezzel beallitottam, a winipcfg progi futtatasa utan megjelentek a kezi beallitasok, amikor a halozatra csatlakozom, kiirja, hogy a routerrel a kapcsolat letrejott, de nem talalja az internetet. Ez egy linksys G kartya szep kerdojel villog az internetes kapcsolat helyen, es a kapcsolat info tablajaban megtalalom az altalam kezzel beallitott szamokat. A DNS, marmint domain name server - szinten be van allitva, hiszen innen kellene kapnia az internetet.

Tehat a kulonbseg az automatikus es a kezi beallitas kozott csak annyi, hogy a kezi eseteben latom a beallitasokat, mig autonal nem erzekeli az atjarot, csak a IP cimet adja meg a DHCP masina.

A VPN-t kinomban hoztam elo: a DNS-t probaltam hivni vele.

Ebben a konfiguracioban a router hivja a DNS-t, vagyis az internetszolgaltatot, azt kovetoen ezt szorja (?) a lakasba mindenfele. Ezzeh a belso halozathoz, es vele egyutt az internethez a kapcsolodas mas OS gepekkel rendkivul egyszeru. Vagyis, amire ki akarom hegyezni a dolgot, hogy a kartya konfiguralasat elvegezve, windows nelkul probalok csatlakozni egy windows kezelte Wlan halozathoz. De a Win98-cal nem tudok.

TargeT írta:
Smokey2, van itt valami keveredés.
Hogy a dial-up kifogástalan, az mindegy, mert az soros porti modem.
Ha routeren keresztül akarsz ADSL-t, akkor nem kell a PPPoE, mert a csatlakozást a router végzi, azon kell beállítani a konfigurációs menüjében.
A VPN-t nem kellene most ebbe belekeverni.
A NetBEUI valóban nem kell, az XP nem nagyon tud vele mit kezdeni, viszont a NetBIOS fájl és nyomtatómegosztás az kell. Engedélyezni kell a DNS-t a kártya TCP/IP tulajdonságainál.
A WinIPcfg-t ha futtatod a Win98-on meg kell jelenjen az átjáró, ami a router címe, és meg kell jelenjen egy pipa a NetBIOS DNS-t használ kockában.
Ha nincs így, valami nem jó. Célszerű lenne kézzel fixen beállítani az IP címeket és hálózati maszkot.

csüt. márc. 16, 2006 23:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
Smokey2, van itt valami keveredés.
Hogy a dial-up kifogástalan, az mindegy, mert az soros porti modem.
Ha routeren keresztül akarsz ADSL-t, akkor nem kell a PPPoE, mert a csatlakozást a router végzi, azon kell beállítani a konfigurációs menüjében.
A VPN-t nem kellene most ebbe belekeverni.
A NetBEUI valóban nem kell, az XP nem nagyon tud vele mit kezdeni, viszont a NetBIOS fájl és nyomtatómegosztás az kell. Engedélyezni kell a DNS-t a kártya TCP/IP tulajdonságainál.
A WinIPcfg-t ha futtatod a Win98-on meg kell jelenjen az átjáró, ami a router címe, és meg kell jelenjen egy pipa a NetBIOS DNS-t használ kockában.
Ha nincs így, valami nem jó. Célszerű lenne kézzel fixen beállítani az IP címeket és hálózati maszkot.

szomb. márc. 11, 2006 16:31
arany tag

Hozzászólás 
Hali
Én is küzdöttem hasonló problémákkal.Nekem a routerben a virtuális szerver létrehozása és azon keresztül a wlan fix IP-je hozta meg az kivánt eredményt.
Sok sikert

szomb. márc. 11, 2006 9:46
ezüst tag

Hozzászólás 
Az utobbi megoldas nem megy,mert a linksys g kartyat hasznalom Lan kartyakent, mert az Ethernet kartya zsinorja eltorott.
Tehat ahogy latom, nem sikerul megteremtenem a router es az adsl modem kozotti kapcsolatot "visszafele".

Egy lehetseges megoldast latok, ami elegge hatranyos, ha a W98-as geppel ujracnfg a routert, telefonos bejelentkezessel,

szomb. márc. 11, 2006 2:50
ezüst tag

Hozzászólás 
Nincs tuzfal, a dial-up kivaloan mukodik, dinamikus IP, TCP/IP automatikus, a tulajdonsagoknal kitoroltem a NETBEU, ISX pipakat.
Az iccfg viszont nem mutat atjaro cimet, csak nullakat, noha a kartyat erzekeli.

Megegyszer osszefoglalva, azt gondoltam, hogy a feladat nem bonyolult: XP kezelt drotnelkuli internetes halozat, a routerhez tudok kapcsolodni egy XP geppel, egy WindowsNT2000 op.ren. geppel, DE nem tudok egy WIN98 op. renc. geppel.
Hosszasan probalkoztam az uj kapcsolat letrehozasa varazsloval, ahol Virtualis Private Networkkel szerettem volna beallitani a kapcsolatot, de mindig lekapcsolt a kulonbozo beallitasok utan. A kartya tehat aktiv, es latja a routert, a router latja a mar korabban letrehozott drotnelkuli halozatot, de nem tud kapcsolodni az internethez.
Termeszetesen telepitettem a PPPoE adaptert is.
Egy lehetseges megoldast latok, ami elegge hatranyos, ha a W98-as geppel ujracnfg a routert, telefonos bejelentkezessel, es egy uj halozatot hozok letre. Ekkor viszont ujra kellene allitani a masik ket gep konfiguraciojat,, ami hosszas kuzdelmet vetit elore, ket izben mar csinaltam, ezert szeretnem ezt elkerulni.

Tevedek-e, hogy a VPN korul kell matatni?

TargeT írta:
Dinamikus IP-t kap a kártya a routertől vagy fixen állítottad?
A kártya TCP/IP beállításnál megkapja az alapértelmezett átjáró és elsődleges DNS kiszolgáló címét automatikusan vagy fixen?
Futtasd le a Winipcfg progit ellenőrzésül a 98-on.
Van-e tűzfalad a Win98-on? Beállítása?

pén. márc. 10, 2006 16:49
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 434 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Következő