Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. dec. 29, 2024 14:08

Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ] 
CD-írás probléma XP alatt 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát mint mondtam ugye, a javító telepítéssel a Vista pillanatnyilag ugrott, de ha felrakom belőle a legújabbat, akkor az új Nero-t is feltétlen felteszem, elvégre kell majd arra is valami "normális" CD-író progi :D
De kipróbálásra az XP-n is megteszi, ha lesz egy kis időm, azt hiszem, fel is dobom majd.

Amúgy pedig még1x köszi, hogy foglalkoztatok velem, tényleg jó tudni, hogy vannak, akik problémás helyzetben próbálnak segíteni, akár ismeretlenül is. Mint mondtam, az alap probléma mostanra megoldódott, úgyhogy szerintem ez a topik akár be is felyezheti pályafutását, ha ti is úgy gondoljátok...

szomb. okt. 28, 2006 9:03
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
A Nero 7.5.7.0 már hivatalosan is Vista kompatibilis.
Felraktam belőle a Lite verziót, ez egy .ax fájlnál regisztrációs problémát jelzett, uninstallkor dettó. Ezzel együtt ami keveset próbáltam, kifogás nem merült fel.
A full 7.5.7.0 viszont csont nélkül felmegy, és nem is rossz. :D
A végén még kezd megtetszeni. :wink:

szomb. okt. 28, 2006 8:04
platina tag

Hozzászólás 
Ha valakinek van teljes 6-os, vagy 7-es NERO-ja, abban is van ImageDrive. A 6-osét próbáltam, stabilan működött XP-vel.

pén. okt. 27, 2006 22:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
Virtuális CD drive-ot tartalmaz pl. a PowerISO is, de ezt letiltom, mert nekem szimpatikusabb volt a slysoftos megoldás.
Egy birka ikonnal Virtual CloneDrive-nak jelzi mountolás nélkül a létrehozott drive-ot, nem pedig normál CD-nek, mint pl. a PowerISO.
Mountolva persze az autorun.inf szerint mindegyik.

pén. okt. 27, 2006 7:55
ezüst tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
Az általánosan közkedvelt(?) Daemon helyett javasolnám a az ingyenes Elby avagy Slysoft féle Virtual CloneDrive 5.1.4.5 programot. 8 drive-ot tud maximum. Csak elég lesz. :wink:
Ez már XP-n is sikított a telepítéskor, hogy nem hitelesített driver, de csak le kell okézni.
Vista RC2-n dettó.
Amikor annyi gond volt kezdetben az SP2 és a Daemon közt, inkább messze kerülöm.
Ahogy az Alcoholt is, mikor rég összeakadt a Neroval.
Azóta lehet, hogy jók már, de nekem nem hiányzanak.

Köszi a tippet, lehet, hogy majd előbb-utóbb kipróbálom. De őszintén szólva az teljesen mindegy, hány meghajtót tud kezelni, én leginkább egyet, néha kettőt használok. A hibátlan működés már fontosabb szempont, ezért én is, ha csak lehet, kerülöm az Alcoholt, mert azzal már volt problémám. Viszont a Daemonnal eddig semmi, SP2 megjelenésekor sem. Most is jó lett egy újratelepítés után.

Egyébként csak érdekesség képpen: néhány eszközt a javító telepítés után újra fel kellett ismertetni a Win-el, mert valamiért nem kezelte le őket. Konkrétan ezek az SBLive! 5.1 hangkari és a PCTV Rave TV-tuner voltak. Pedig a Live!-hoz az XP is tartalmaz saját -hiányosan, de stabilan működő- drivert, és mégse. Sőt, még az eszközkezelőben sem lehetett látni őket, mint ismeretlen eszközöket se. Egy lekapcsolás-kivétel a PCI slotból-Win elindítás-újra leállítás-visszahelyezés-Win indítás-driver felrakás kombináció mindkét esetben megoldást jelentett :wink:

pén. okt. 27, 2006 7:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:
úgy is van új vista build, lásdmásik topity.

OK, megnézem, thx!

pén. okt. 27, 2006 7:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az általánosan közkedvelt(?) Daemon helyett javasolnám a az ingyenes Elby avagy Slysoft féle Virtual CloneDrive 5.1.4.5 programot. 8 drive-ot tud maximum. Csak elég lesz. :wink:
Ez már XP-n is sikított a telepítéskor, hogy nem hitelesített driver, de csak le kell okézni.
Vista RC2-n dettó.
Amikor annyi gond volt kezdetben az SP2 és a Daemon közt, inkább messze kerülöm.
Ahogy az Alcoholt is, mikor rég összeakadt a Neroval.
Azóta lehet, hogy jók már, de nekem nem hiányzanak.

csüt. okt. 26, 2006 19:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
úgy is van új vista build, lásdmásik topity.

csüt. okt. 26, 2006 17:20
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Nos megvolt a javító telepítés, most úgy tűnik, hogy működik rendesen. Ahogy az várható volt, a Vista ugrott, de bánja a kánya... :)
Csak a(z újra felrakott) Daemon pusztult bele, de azt hamar megoldom...
Köszi, hogy próbáltál segíteni!

csüt. okt. 26, 2006 17:07
ezüst tag

Hozzászólás 
Megtörtént korábban. Nem volt sikere... :cry:
Azt hiszem, délután megpróbálok egy javító telepítést mégis...

csüt. okt. 26, 2006 9:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
Távolítsd el az eszközkezelőből a cuccokat és rebootolj, hátha.

csüt. okt. 26, 2006 8:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Nos?
Van még esetleg ötlet?

szer. okt. 25, 2006 20:55
ezüst tag

Hozzászólás 
Nos, Daemont újraraktam, eredmény nélkül. Elég régóta használom azt, szerintem nem az volt a gond. Én inkább egy bizonyos játékra tippelek...

kedd okt. 24, 2006 20:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
valszeg a daemon vágta agyon. biztos maradt utána valami szemét. Rakd újra annak az új verzióját, vagy pucold ki mindenhonnan.

kedd okt. 24, 2006 19:48
ezüst tag

Hozzászólás 
De igen, volt Daemon Toolls.
Leszedtem, alaplapi drivereket uninstalláltam majd visszaraktam, de a helyzet változatlan :(

kedd okt. 24, 2006 19:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
daemon tools nincs rajta???
Alaplapi drivert szedd le rakd újra.

kedd okt. 24, 2006 17:39
ezüst tag

Hozzászólás CD-írás probléma XP alatt
Üdv mindenkinek!

Otthon egy érdekes problémába botlottam. Egy NEC ND-2500A DVD-íróm van és ugye magyar XP Prof. Egy ideje azonban XP alatt nem tudok semmilyen írással kapcsolatos műveletet elvégezni. Újraírható lemezt sem tudok törölni. Nero 6, 7, Alcohol 120%, programokkal és az XP beépített író moduljával próbálkoztam. A probléma az, hogy a Windows szerint a behelyezett lemez nem írható/újraírható lemez, így el sem kezdi az írási/törlési folyamatot a program. :o
Ugyanez az író ugyanezeket a lemezeket megírta nem is olyan régen, mégpedig ugyanezen az XP-n. A lemezek és a meghajtó is biztosan jó, mert a szintén feltelepített Vista RC1 alatt minden működik rendesen. A lemezeket ráadásul más meghajtóban is próbáltam, semmi probléma nem volt velük. Természetesen próbálkoztam rendszer-visszaállítással is. A gond csak az, hogy mivel írni inkább a munkahelyemen szoktam, elég későn vettem észre a problémát és nincs már megfelelő visszaállítási pont. A legkorábbira visszaállítva is tapasztalható a jelenség.
Az a gyanúm, hogy a jelenséget egy bizonyos program idézhette elő, ami (a tudtomon kívül) manipulálta az optikai meghajtók tulajdonságait, konkrétan egy időre letiltotta az eszközkezelőben az optikai meghajtókat. :x (Csak a valósakat.)
Amikor ezt észrevettem, használtam a program visszaállítási funkcióját, így újra tudtam használni a valós optikai meghajtóimat is. Rá pár napra vettem észre az írással kapcsolatos mizériát, ami CD és DVD esetében is fennáll. Megoldási javaslatot a konkrét problémára a program leírásában nem találtam.

Gondolom, az segítene, ha egy javító telepítést engednék az XP-re, de szerintem azzal ugrana a Vistám, amiről -egyenlőre- nem akarok lemondani. Bár ha más nem segít...

Ha van ötletetek, hogyan tudnák újra lemezeket írni XP alatt, örülnék, ha megosztanátok velem. :hm:

kedd okt. 24, 2006 9:29
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 17 hozzászólás ]