|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 27 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
caprine
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 388 Tartózkodási hely: BAZ megye
|
XRV írta: Ultra VNC van mindkettő gépen, ám a CTRL+ALT+DEL kombinációt nem küldi el az arra a gombra való kattintáskor. Beállítás kérdés, vagy hiba?
realVNC-nél úgy megy át a CTRL+ALT+DEL hogy a bal felső sarokban kéred a tulajdonságot és ott van olyan menűpont, hogy "send ctrl+......"
Lehet, hogy az ultránál is így van. A 4.11-et használjuk a cégnél vagy 150 gépen, hiba nélkül müxik. Rengeteg lépcsőjárástól kimélt meg, thx a programozoknak érte.
|
csüt. júl. 26, 2007 20:44 |
|
|
Charlie61
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 834 Tartózkodási hely: "Acélváros"
|
Ezt a kettőt nem ismerem, viszont mi a RealVNC-t használjuk.
Annál nincs ilyen gond.
Még a másolás-beillesztést is engedi.
|
szer. júl. 18, 2007 15:25 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Én ugyanezt tapasztaltam TightVNC alatt, de nem néztem utána neki - ez alapján szerintem tuti nem hiba, a kérdés az, hogy Ultra alatt beállítható-e. TightVNC-nél nem találtam ilyen lehetőséget.
|
szer. júl. 18, 2007 15:22 |
|
|
XRV
vas-tag
|
Ultra VNC van mindkettő gépen, ám a CTRL+ALT+DEL kombinációt nem küldi el az arra a gombra való kattintáskor. Beállítás kérdés, vagy hiba?
|
kedd júl. 17, 2007 11:33 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3585 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Skori írta: akinek idönként segítenem kellene egy olyan hálózaton át netezik, hogy a gépét nem lehet kintröl elérni, de ö elérhet bármit. fifi írta: Skori, neked is a LogMeIn-t ajánlom Igaza van fifinek. Kipróbáltam. Remekül elkezeli távolról a tűzfal meg proxy mögött lévő munkahelyi gépemet. Nagyon jó, köszi a tippet.
|
hétf. máj. 28, 2007 16:06 |
|
|
fifi
ezüst tag
|
Skori, neked is a LogMeIn-t ajánlom, mint webes szolgáltatást. Az otthoni és a munkahelyi gépemet is azonnal elérem vele, pedig mindkettő router mögött van és nem lett a routereken semmi külön beállítva.
|
szer. máj. 23, 2007 14:51 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Létezik,de azt szerintem nem biztos hogy win.alatt is müködik,de szerintem ott is van ilyen proxi-szerver
|
csüt. máj. 17, 2007 19:13 |
|
|
Skori
gyémánt tag
|
Nekem egy "fordíva müködö" PC-t távirányító program kellene. Arról van szó, hogy akinek idönként segítenem kellene egy olyan hálózaton át netezik, hogy a gépét nem lehet kintröl elérni, de ö elérhet bármit. Magyarul olan mintha egy router mögött lenne. Arra gondoltam, hogy mondjuk a saját gépemen indítok egy szervert, amihez ö mint kliens kapcsolódna (pl. bepötyögi az IP címem, amit skype-n közlök vel), és így tudnám átvenni e gép vezérlését (ezért írtam, hogy "fordítva müködö" program). Létezik egyáltalán ilyen?
|
csüt. máj. 17, 2007 11:54 |
|
|
Interpid
arany tag
Csatlakozott: pén. szept. 15, 2006 18:44 Hozzászólások: 338 Tartózkodási hely: Budapest
|
Ezt már a Windows 95-ben is meg lehetett csinálni, akár hálózaton át, akár internetes kapcsolattal.
Nem kell ehhez valami közvetlen hozzáférés (elõfizetés) hogy egy távoli gépben fájlokhoz vagy dokumentumokhoz hozzá lehessen férni? Pl ha felhívok egy gépet közvetlenül modemes kapcsolattal, jelszóval bármit megoszthatok, akár törölhetek vagy hozzá adhatok .
Interneten keresztül elég gond lenne, ha mindenki más gépét buherálná.
|
kedd máj. 15, 2007 10:34 |
|
|
fifi
ezüst tag
|
Én távoli elérésre a LogMeIn-t használom ( http://www.logmein.com). Persze ez nem teljesen ugyanolyan, mint az itt emlegetett VNC-kliensek (amelyeket egyébként szintén használtam korábban).
Első alkalommal regisztrálni kell, majd az elérni kívánt gépre telepít egy kis kienst, amely a system tray-ben ül, ki/be kapcsolható. A másik gépen, amelyről elérem, nem kell telepíteni semmit, mivel weben keresztül kommunikál egy központi szerveren át. 256 bites titkosítást használ. Többféle változata is van, az ingyenesben a fájlküldés sajnos nem engedélyezett. Kijeletkezett állapotban nem próbáltam még, de zárolt állapotban a gép elérhető marad.
|
hétf. máj. 14, 2007 11:54 |
|
|
Orlando
platina tag
|
szerintem nem marad fekete a képernyő, de csak a bejelentkező ablak fog látszódni, az, hogy te mozgatod az egeret vagy milyen fileokat nyitsz meg, az tutira nem.
Szerk: ottobaságokat beszéltem, ez nem távoli asztal, sajnos tényleg látszik a mozgatás :S
Ergo: ha xp prof van a gépeden, használd a távoli asztalt
|
pén. máj. 11, 2007 7:15 |
|
|
Szöszító
ezüst tag
|
Köszi srácok!
Sparow2 köszi a választ, lehet, hogy a te megoldásod is jó lenne, de kipróbáltam az Orlandóét, és tökéletesen működik!
Köszi Orlandó, köszi Sparow2!
A monitor problémát meg szerintem megoldom úgy, hogy kihúzom a kábelt a gépből! Úgysem nézik meg! De ha esetleg van erre is valami tuti megoldás, érdekelne!
Sziasztok
|
pén. máj. 11, 2007 7:10 |
|
|
Orlando
platina tag
|
Telepítsd szervizként a vnc-t, akkor kilépve is simán eléred. Pl. a Tightvnc-nél a Register as a system service opciót kell belőni, és már jó is lesz. Feltéve, ha rendszergazda vagy a gépen, és van jogod szervizt indítani
|
csüt. máj. 10, 2007 18:40 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Szöszító írta: Sziasztok, nekem is lenne egy kérdésem az UltraVnc-vel kapcsolatban! Az lenne a kérdésem, hogy:A munkahelyi gépet akarom otthonról irányítani, felálok a munka végén, kijelentkezek, (de a gép bekapcsolva marad) hazamegyek! Otthon az UltraVnc-vel természetesen nem érem el, mert kijelentkeztem, bejelentkezve nem hagyhatom, mert megturkálhatják! A képernyővédő, jelszóval sem jó, mert a Vnc úgy sem tud kapcsolódni! Próbáltam. Tehát, hogy csináljam meg, hogy a munkahelyi gép zárolva legyen (de be van kapcsolva), én otthonról be tudjak jelentkezni, aztán vnc vel csatlakozni, úgy, hogy a takarítónéni ne lássa, hogy az egérke ott mozog, hanem a képernyő is fekete legyen!
Egy nem 100%-os megoldásom van csak:
Ha pl. hibernálod a rendszert, és úgy állítod be, hogy hibernálásból feljőve ne kérjen jelszót. Aztán beállítod a BIOS-ban, hogy mikor érsz haza, akkor kapcsoljon be. Meg persze a monitort kapcsold ki, akkor nem látszik, hogy mozog az egér.
Persze ha valaki véletlenül előbb bekapcsolja helyileg, mint ahogy hazaérsz, akkor neki jön fel a hibernálásból, az benne a gáz.
Jobb ötlet: asszem a VNC-t lehet valahogy szervízként is futtatni? De nem vok biztos benne.
OFF
Egy időben olyan munkahelyen dolgoztam, ahol beérkezéskor meg eltávozáskor egy programba kellett belépni, és jelezni, hogy jöttem-mentem. És abból nézték hónap végén, hogy ki mennyit volt bent a melóban. Milyen jó lett volna akkor csinálni ilyet
ON
|
csüt. máj. 10, 2007 14:58 |
|
|
Szöszító
ezüst tag
|
Sziasztok, nekem is lenne egy kérdésem az UltraVnc-vel kapcsolatban!
Az lenne a kérdésem, hogy:
A munkahelyi gépet akarom otthonról irányítani, felálok a munka végén, kijelentkezek, (de a gép bekapcsolva marad) hazamegyek!
Otthon az UltraVnc-vel természetesen nem érem el, mert kijelentkeztem, bejelentkezve nem hagyhatom, mert megturkálhatják! A képernyővédő, jelszóval sem jó, mert a Vnc úgy sem tud kapcsolódni! Próbáltam.
Tehát, hogy csináljam meg, hogy a munkahelyi gép zárolva legyen (de be van kapcsolva), én otthonról be tudjak jelentkezni, aztán vnc vel csatlakozni, úgy, hogy a takarítónéni ne lássa, hogy az egérke ott mozog, hanem a képernyő is fekete legyen!
|
csüt. máj. 10, 2007 12:18 |
|
|
lzsolti
arany tag
Csatlakozott: csüt. jún. 03, 2004 9:50 Hozzászólások: 121 Tartózkodási hely: Budapest
|
Tényleg annyi, igazad van. Gyanús is volt, amikor írtam, hogy nekem mintha 20-ra végződött a port, ugyanis -5820 volt. Csak nem számoltam utána. Remélem így már jól írtam. Proxyval kapcsolatban pedig sajnos nem tudok segíteni.
|
hétf. jan. 09, 2006 15:44 |
|
|
gall
arany tag
|
-5980+5900 =-80
de csak kötekedésképpen
ha így működik, akkor...
|
hétf. jan. 09, 2006 14:59 |
|
|
Skori
gyémánt tag
|
Az a gond, hogy a portok le vannak zárva, csak a proxyn keresztül mehetne, tehát a kliensbe kellene ilyen beállítás (proxy, ftp proxy használat lehetösége). Megnéztem a klienst itthon tüzfallal. Azon a porton akar csatlakozni amit megadok - tehát ez nem lehet a gond. Sajna a 80-as port is csak a proxyn keresztül mehetne. Esetleg létezik olyan program ami a vnc számára átlátszóvá tehetné a proxyt? (tehát megadnám hova akarok csatlakozni és milyen porton, az pedig a 127.0.0.1-en elérhetövé tenné)?
|
pén. jan. 06, 2006 21:45 |
|
|
lzsolti
arany tag
Csatlakozott: csüt. jún. 03, 2004 9:50 Hozzászólások: 121 Tartózkodási hely: Budapest
|
Én egy érdekes problémába futottam bele a VNC-vel kapcsolatban. Ahol a vncviewer fut, onnan nem tudok tetszőleges porton kimenni, csak pl. a 80-ason. A szervert ezért beállítottam, hogy a 80-as porton fogadja a kéréseket. A vncviewerben pedig beállítottam, hogy a 80-as porton csatlakozzon (az alapértelmezett 5900 helyett). Nem működött. Ahogy néztem, észrevettem, hogy hiába állítottam be a kliensen a 80-as portot, az nem azon akart csatlakozni. Ugye az alapbeállítás a kliensben az 5900-as port, és amikor a 80-at írtam be, akkor a az 5980-az porton akart csatlakozni. Tehát ÖSSZEADTA az én 80-as portomat, és a default 5900 értékét. Ekkor azt próbáltam ki, hogy -5980-at írtam portként (igen, mínusz 5980). És láss csodát, ekkor jó volt. Mert ugye -5980+5900 = 80. Lehet, hogy nálad is ez a baj, nézd meg valami tűzfal segítségével, hogy a kliens milyen portot akar nyitni. Ja, én a RealVNC-vel jártam így.
Zsolti
|
pén. jan. 06, 2006 15:09 |
|
|
Skori
gyémánt tag
|
Egy ismerösöm szerente VNC-t használni, ill. én is kipróbáltam kiváncsiságból. Jól müxik, de beleütköztünk egy problémába.
Az illetö az otthoni gépét szeretné távirányítani, de ott ahol a vncview-nek futnia kellene csak proxyn keresztül éri el a netet. (http, és ftp is megy a proxyn keresztül).
Próbálta webfelületen keresztül, a Java program lejön és elindul, de utána nem tud kapcsolódni a proxy miatt. A máshonan müxik a távvezérlés tehát a szerver fut és el is érhetö, a kliens viszont nem tud "átmenni" a proxyn.
Tud valaki megoldást?
|
csüt. jan. 05, 2006 21:27 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Orlando: Csak Authentication van. Legalábbis a "normál" változatban, az Enterprise-t még nem néztem, de lecsekkolom azt is még a héten.
|
pén. aug. 12, 2005 16:39 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Én viszont a remote desktopot ajánlom, ha XP van. Ugyanis ahhoz nem kell telepíteni semmit, valamint ha a tűzfalat normálisan állítják be, akkor csak azt engedi be a gépre akit szeretne a páciens...jelszó feltörés ide, vagy oda!
|
pén. aug. 12, 2005 8:58 |
|
|
Orlando
platina tag
|
RealVNC-ben van végre titkosítás? Nemtom, paranoiás vagyok, de a víz kiver, ha az adataimnak titkosítatlanul kell utaznia a hálózaton...főleg, ha gépek irányításáról van szó..
Ajánlom az UltraVNC-t ( http://ultravnc.sourceforge.net), ingyenes progi, és ha elolvasod, mit tud a titkosító pluginja, te is megbízol benne
|
pén. aug. 12, 2005 7:52 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
|
pén. aug. 12, 2005 0:06 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Én is VNC-t ajánlok, registrybe nem kell buherálni semmit.
Egyszerű és nagyszerű
|
csüt. aug. 11, 2005 23:37 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Heh, aranyos cím
Nem írtad, milyen operációs rendszer van a rokonod gépén, feltételezem, Windows, feltételezem, XP. Nem kell ott semmit sem buherálni, csak engedélyezni kell a Remote Desktopot, és persze jelszavas védelemmel engedni csak a belépést. Vagy vannak kifejezetten erre írt kliens-szerver programok is, ha az RDP netán nem lenne szimpatikus; például a Tight VNC.
Természetesen tűzfalnál engedélyezni kell a szoftver be- és kimenő forgalmát a célpont gépen. Amikor használni akarod, azaz a kliens menne ki a netre, akkor az első esetben feldob a ZA egy ablakot, hogy engedélyezze vagy tiltsa a felhasználó ezt a kommunikációt, és ott az engedélyezésre kell kattintani (meg hogy jegyezze is meg ezt a beállítást), kb ennyi
|
csüt. aug. 11, 2005 22:51 |
|
|
Illeszoli
arany tag
|
Hatalomátvétel!
Sziasztok!
Nem hackerkedni akarok, csak egy rokonomnak gyakran van gondja a gépével, és 50 km nagy távolság. Telefonon elég nehéz instrukciókat adni. Hogy lehet átvenni egy gép felett az uralmat? Azt már tudom, hogy a registryben mit kell átírni, sőt csináltam is rá egy kis parancsot. De ennek életbeléptetéséhez újra kell indítani a célgépet. Ezután mi történik? Ha a gép újraindul, hogy kerülök ÉN újra kapcsolatba vele? Mit kell tenni a ZoneAlarmmal, hogy beengedjen?
Röviden, hogy lehet távsegítséget nyújtani?
|
csüt. aug. 11, 2005 20:19 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 27 hozzászólás ] |
|