|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 29 hozzászólás ] |
|
XP nem ismeri fel az USB portra rádugott eszközöket.
Szerző |
Üzenet |
kajala
vas-tag
|
Szeretnék segítséget kérni. Vettem egy CANYON CNR WCAM413 webcamot.
1 hónapig üzemelt,azután kiírta, hogy nincs csatlakoztatva,dugjam be.
Eszköz eltávolítása,újratelepítés.Telepítés közben hibaüzenet.Úra törlés ,telepítés stb.Ha sikerült feltelepíteni,akkor sem ismeri fel az eszközt.Boltba visszavittem,csere
(hátha a kamera nem jó)ugyan ezt műveli.Gondoltam az USB port romlott el,ezért vettem egy USB kártyát.Változatlan a helyzet.A pendrivot sem ismeri fel néha.
Letöltöttem már új meghajtókat az USBhez ill. a webcamhoz is,de nem segített.
Ami vicc az egészben,hogy a nyomtató szintén USB és az működik normálisan.
Op rendszer XP SP2
Alaplapom:ECS P4VXASD2+
Proci:2.8 GHz intelpentium
Köszi előre is
|
szer. ápr. 16, 2008 10:29 |
|
|
togyooo
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 103 Tartózkodási hely: Bonyhád
|
Koszi a tippet, kozbe sikerult megoldanom. Lehet eza driver amit irtal segitett volna, de azt csinaltam hogy a listabol kezzel kivalasztottam az usb hid kompatibilis ezkozt, igy mar mukodik. nemtudom miert, de az xp erre magatol nemjott ra.
udv!
|
vas. jan. 13, 2008 14:29 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3587 Tartózkodási hely: Miskolc
|
togyooo írta: keri a drivert. Feltettem a hozza kapott cdrol Ezt kaptad hozzá? Idézet: Product Model Traveler 700 OS Windows XP Version V1.2.6 File Size 67.0MB Release Date 2007/10/31 File Name ioCentre_v1.2.zip Description ioCentre, HardWare requirements: Pentium 4 1.2G or higher with 256M RAM or higher Ha nem, akkor töltsd le: http://www.geniusnet.com.tw
|
szomb. jan. 12, 2008 10:34 |
|
|
togyooo
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 103 Tartózkodási hely: Bonyhád
|
Udv mindenkinek!
Nekem egy oylan problemam lenne, hogy vettem a laptopomhoz egy usb-s egeret (genius traveler 700) de az xp nem hajlando felismerni. Kiirja hogy uj ezköz, es keri a drivert. Feltettem a hozza kapott cdrol, de az eszkozkezelobe meg mindig felkialtojel van az eszkoz mellett.
Mikor radugom az egeret, azt az uzenetet kapom hogy az inf file szolgaltatastelepitesi szakasza ervenytelen.
Az eger mas geppel tokeletesen mukodik, es a win fel is ismeri driverek nelkul. A laptopon meg mondhatni szuz xp van, azaz nemhiszem h serult lenne.
Talalkozott mar esetleg vki hasonlo problemaval? Van valakinek otlete hogyan lehetne ezt megoldani? Segitsegeket elore is koszonom!
|
szomb. jan. 12, 2008 9:28 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
Nem akarom elkajabálni, de lehet, hogy sikerült megoldani az állandó - de mégiscsak bizonyos bootolások után jelentkező - le/felkapcsolódgatást. A BIOS-ban letiltottam az USB Park Mode-t.
|
kedd nov. 20, 2007 18:11 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
Meg fogom próbálni, de én egyelőre HW-es összeférhetetlenségre gondolok, vagy valami driver be v. be nem töltésre bootkor. Ha a kábel tényleg ramaty, nem szabadna 100%-osan hibátlannak lennie a működésnek akár fél napont át is.
|
szer. nov. 07, 2007 18:42 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
EFi írta: ...hogyan van már az, hogy csak színtiszta hibátlan működés van, aztán meg ha kétballábal kel föl a gép akkor a következő bootig folyamatosan dobálja, meg az, hogy a hátsókról kiválóan megy (csak ott meg elfogyott a lyuk)...
A csatoló kábellel van gond, amit a dobozhoz adtak. Nem megfelelő hullámipedancia, és/vagy árnyékolatlanság (azaz felszed zavarokat).
Próbáld a kábelt kicserélni, ha nem megy megcsavarni és árnyékolni (behúzni egy harisnyába, esetleg alufólia). Azárnyékolást persze földeni (testelni). esetleg szétbontani USB csatlakozónként a kábelt, és úgy árnyékolni.
Lehet, hogy bejön a dolog.
|
szer. nov. 07, 2007 18:26 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
vackor írta: Pár évvel ezelőtt vettem egy USB2-es kártyát, mert az akkori alaplap csak 1.1-es volt. Én is azt vettem észre, hogy időnként egy pillanatra "leszakadnak" az eszközök, durvább esetben akár félpercenként. Mivel akkor még Win98+Linux is volt a gépen és azokkal nem volt ilyen hiba, én szoftver (driver) hibára gyanakodtam.
Lehet benne valami, mert úgy rémlik, ha az összes USB-t visszaveszem (1.1-re a BIOS-ban, egyébként 2-es elvileg az alaplapi is) akkor nem dobálja, csak ugye tetű lassú. Driver dolgot megnézem, de akkor is, hogyan van már az, hogy csak színtiszta hibátlan működés van, aztán meg ha kétballábal kel föl a gép akkor a következő bootig folyamatosan dobálja, meg az, hogy a hátsókról kiválóan megy (csak ott meg elfogyott a lyuk). A szerencsés - nem szerencsés bootok aránya amúgy kb 3:1.
|
szer. nov. 07, 2007 12:47 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
EFi írta: T68m írta: külsõ zavar.
Pénztárgép rendszerem van. A gép melletti hûtõ akkorát rúg a hálón, hogy az usb-s vonalkódolvasó idõrõl, idõre lekapcsol. (kihúz-bedug meggyógyul)
Egyébként a hûtõ akkorát rúg, hogy idõnként a billentyûzet is összezavarodik tõle. Negatív. A hûtõ abban a 10 órában is megy, amikor semmi gond. Külön fázison van, 10m-re, a PC elõtt UPS is van.
1. nem a hálózaton keresztül, hanem EM úton. Tehát a fázis és az ups nem számít. (Az ups egyébként sem szűri le az ilyesmit, ha nem kétszeres átalakítós, online rendszerű)
2. nem feltétlen kell, hogy hűtő legyen, az csak egy példa volt. Bármi bezavarhat a működésbe.
|
szer. nov. 07, 2007 11:07 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Pár évvel ezelőtt vettem egy USB2-es kártyát, mert az akkori alaplap csak 1.1-es volt. Én is azt vettem észre, hogy időnként egy pillanatra "leszakadnak" az eszközök, durvább esetben akár félpercenként. Mivel akkor még Win98+Linux is volt a gépen és azokkal nem volt ilyen hiba, én szoftver (driver) hibára gyanakodtam. Több napos munkával arra a következtetésre jutottam, hogy egyértelműen a driver a ludas: az XP az SP1 óta csak a saját USB driverét hajlandó használni, ami hibásan kezeli az ALi és VIA chippel szerelt vezérlőket, de hibátlanul a NEC és Intel chipeseket. Azóta nem foglalkoztam azzal, hogy javítottak-e rajta, mert engem már nem érintett (akkor vettem egy NEC kártyát, most meg Intel chipes az alaplap).
Na, ezek után a lényeget kiemelve: a hardveres dolgok mellett szoftver okai is lehetnek, és nem mindig egyértelmű első pillantásra.
|
szer. nov. 07, 2007 8:08 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
T68m írta: külső zavar.
Pénztárgép rendszerem van. A gép melletti hűtő akkorát rúg a hálón, hogy az usb-s vonalkódolvasó időről, időre lekapcsol. (kihúz-bedug meggyógyul)
Egyébként a hűtő akkorát rúg, hogy időnként a billentyűzet is összezavarodik tőle.
Negatív. A hűtő abban a 10 órában is megy, amikor semmi gond. Külön fázison van, 10m-re, a PC előtt UPS is van.
|
kedd nov. 06, 2007 19:04 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
EFi írta: Dester írta: Ez nálam nem játszik, mert az elsõ USB port nem a házé, hanem a 3,5"-os helyre beépíthetõ memóriakártya-olvasóé, ami közvetlen megy rá az alaplapon lévõ USB aljzatra. Az még nem gyõzelem. Nálam is így van, de egy nagy vastag burkolt kábel van, ki tudja belül hogyan van. Nálam olyan szokott lenni, hogy ezt az olvasót (meg van rajta egy USB port is) idõnként eldobja, de mindig 1 mp-n belül újra meg is találja. Zöld nyíl a tálcán eltûnik, majd vissza. A probléma megoldását lehetetlennek minõsítettem, mert van olyan bebootolás, hogy utána a köv. kikapcsig, legyen az akár 10 óra múlva, egyszer sem dobja el, meg van olyan bootolás, hogy utána 10-30 percenként folyamatosan eldobálja. Magyarul nem tudom reprodukálni, illetve ha zsinór gond lenne, nyílván nem lennének hibátlan periódusok is.
külső zavar.
Pénztárgép rendszerem van. A gép melletti hűtő akkorát rúg a hálón, hogy az usb-s vonalkódolvasó időről, időre lekapcsol. (kihúz-bedug meggyógyul)
Egyébként a hűtő akkorát rúg, hogy időnként a billentyűzet is összezavarodik tőle.
|
kedd nov. 06, 2007 19:02 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
Dester írta: Ez nálam nem játszik, mert az első USB port nem a házé, hanem a 3,5"-os helyre beépíthető memóriakártya-olvasóé, ami közvetlen megy rá az alaplapon lévő USB aljzatra.
Az még nem győzelem. Nálam is így van, de egy nagy vastag burkolt kábel van, ki tudja belül hogyan van.
Nálam olyan szokott lenni, hogy ezt az olvasót (meg van rajta egy USB port is) időnként eldobja, de mindig 1 mp-n belül újra meg is találja. Zöld nyíl a tálcán eltűnik, majd vissza. A probléma megoldását lehetetlennek minősítettem, mert van olyan bebootolás, hogy utána a köv. kikapcsig, legyen az akár 10 óra múlva, egyszer sem dobja el, meg van olyan bootolás, hogy utána 10-30 percenként folyamatosan eldobálja. Magyarul nem tudom reprodukálni, illetve ha zsinór gond lenne, nyílván nem lennének hibátlan periódusok is.
|
kedd nov. 06, 2007 18:07 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Ez nálam nem játszik, mert az első USB port nem a házé, hanem a 3,5"-os helyre beépíthető memóriakártya-olvasóé, ami közvetlen megy rá az alaplapon lévő USB aljzatra. A hátsó USB portokon pedig az alaplapon lévő 4-et értettem, de szó ami szó, van még plusz kettő is kivezetve. Így tehát összesen 8 USB portom van, amiből 1 fixen a memóriakártya-olvasó, mert az is közvetlenül az alaplapi csatlakozóra van rágyógyulva.
Utini mester meg rátapintott a lényegre. És milyen szép színnel emelte ki ráadásul
|
kedd nov. 06, 2007 17:44 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3587 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Dester írta: Általában a hátulra dugottak jók szoktak lenni, előre néha megy, néha nem. Ezt már kitárgyaltuk vagy másfél éve. Nálam az okozta ezt a jelenséget, hogy hátulra, az alaplap dobozában lévő sodort+árnyékolt kábeleken csatlakozik az USB. Elől pedig a házgyárból származó 4 db párhuzamosan lógó (enyhén csavart és nem árnyékolt) vezetéken csatlakozik. Potyó féle módszerrel szorosan összesodortam egymással a két adatvezetéket, s majd utólag pluszba rá a 2 tápvezetéket. A kábel 60 centiről lerövidült 50 cm-re, de azóta mindkét javított gépen tökéletesen működik az előlapi USB port. Előtte a nagysebességű eszközöket nem ismerte fel, hibásan írta vagy nem tudta olvasni...
|
kedd nov. 06, 2007 10:36 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
nekem meg az a tapasztalatom, hogy az egymás mellett lévő usb portba dugott eszközök nem mindig működnek megfelelően. Ha külön-külön dugom be, akkor ok, ha egyszerre a kettőt, akkor nem.
|
kedd nov. 06, 2007 9:59 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
Dester írta: Nálam is szórakozik néha egy-egy USB port. Általában a hátulra dugottak jók szoktak lenni, előre néha megy, néha nem. A pendrive-om elöl kb. 1 perc után ismeri fel, hátulra dugva azonnal. Máshol persze jó és újratelepítés után is meg szokott oldódni... Fene érti ezt.
Ez azért lehet, mert van, aki hátulról szereti...
Témához: nálam is szelektív az USB (2.0) felismerési gyakorisága, van, amikor 2x-3x ki kell húznom az eszközt ( ) hogy rendesen felismerje... Ugye, hogy ismerős jelenség?
|
kedd nov. 06, 2007 8:20 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Ilyet nekem is csinált, amíg ki nem cseréltem a kábeleket.
|
kedd nov. 06, 2007 8:11 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Nálam is szórakozik néha egy-egy USB port. Általában a hátulra dugottak jók szoktak lenni, előre néha megy, néha nem. A pendrive-om elöl kb. 1 perc után ismeri fel, hátulra dugva azonnal. Máshol persze jó és újratelepítés után is meg szokott oldódni... Fene érti ezt.
|
kedd nov. 06, 2007 0:03 |
|
|
kiszebra
arany tag
Csatlakozott: csüt. okt. 18, 2007 18:52 Hozzászólások: 402 Tartózkodási hely: Debrecen
|
nekem is ez volt a gondom[azóta 2x újratelepítettem és minden jó]
|
hétf. nov. 05, 2007 20:06 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Tipp: Próbáltad visszatenni a kamera szoftverét? Lehet hogy az leszedett valamit amit nem kellett volna, de talán vissza is rakja. Ha attól nem jön helyre, akkor utólag még mindig leszedheted.
|
szer. szept. 05, 2007 13:06 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
BIOS-ba nem turkáltál valamit?
Nézd meg h nincs-e véletlen kikapcsolva benne az USB 2.0 támogatása.
Ezután én a következőket csinálnám, ha még mindig nem megy:
1. Nyomtató rádug, megvár még elsz*rakodik magával. Amit berak eszközkezelőbe, azt jobb gomb, eltávolítás, restart. Ha felismeri rendesen, örül, ha nem akkor 2-es pont.
2. Eszközkezelőben lévő USB-vezérlők címszó alatti egész kócerájt eltávolítani, restart, nyomtató telepítése. Ha működik örül, ha nem 3-mas pont.
3. Rendszervisszaállítás (márha nincs kikapcsolva) egy olyan időpontra amikor még működött a nyomi.
4. Ha még mindig nem jó, akkor megpróbálhatod a chipset drivert frissíteni.
Egyébként milyen alaplap, nyomtató?
|
vas. szept. 02, 2007 10:13 |
|
|
stell
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. jún. 24, 2007 10:18 Hozzászólások: 6679 Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
|
Na jo akorr nezd meg az eszkoz kezelobe .a USB-kozot ha van e ilyen...Universal Serial Bus controllers..Ha nincen akorr csinald igy.
Ha vann is akkor is eloszor igy csinald.
1:Eszkoz kezelo-jobklik a nyomtatore-leszeded-NE RESTARTOLSZ-
2:Tedd be a nyomtato cd-lemezt-
3:ha kinyilik automatikusan bezarod.
4:kinyitod a start>sajatgep>jobklika cd-nyomtato lemezre,es megtalalod a nyomtato -SETUP-programot.
5:Start nyomtato SETUP-ha befejezi -utana RESTART.
Es kenne mennie -ha megse akorr pontosan ird ide hogy mitt ir ki.
|
vas. szept. 02, 2007 9:59 |
|
|
takadu
ezüst tag
|
Próbáltam másik USB porton is nem ment uaz.
Na lássuk akkor lépésenként.
-Ha rádugom a nyomtatót felismeri USB MFP.
-Új hardver varázsló, telepítem listából (nem automatikusan)
-Megadom neki a megfelelő helyet (telepítő CD)
-Keres-keres
-Nem lehet telepíteni ezt a hardvert
Másik variációt is kipróbáltam
A telepítő CD-ről indítottam a telepítést a lépéseket követve, de az USB porton nem érzékeli a nyomtatót át rakta LPT1-re, persze hogy nem működik. Végig állítottam kézzel a telepítés után az összes portra kézzel, de hibát jelez minden esetben.
|
vas. szept. 02, 2007 9:42 |
|
|
stell
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. jún. 24, 2007 10:18 Hozzászólások: 6679 Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
|
Idézet: Valami USB MFP-t akar telepíteni Nemugy van az,a nyomtatott felismeri csak nemtud{ kb.-mert nemirod pontosan hogy mitt irr ki}drivert telepiteni.Ezert erigy az eszkoszkezelobe>nyomtato>kinyitni es aktualizacias>tedd be a nyomto cd -lemezt>es az aktualizasnal csinald ugy hogy kerese a drivert .De lekell irni szorul-szora hogy mitt irr ki,mert mi itten nemvagyunk josolokkUDV.
|
vas. szept. 02, 2007 7:08 |
|
|
nbela
gyémánt tag
|
Re: XP nem ismeri fel az USB portra rádugott eszközöket.
Próbáltad másik (hátulsó) USB porton is?
takadu írta: Visszaállítási pontom nincs és nem szívesen telepíteném újra a rendszert. Elegendő csak egy javító telepítés. Elindítod cédéről a telepítőt, megtalálja a rendszert, kiválasztod, hogy a meglévő rendszert akarod "Frissíteni". 15-30 perc alatt végigszalad. Minden telepített programod megmarad, csak a rendszert fogja megfrissíteni. Rosszabb nem lesz.
|
vas. szept. 02, 2007 6:40 |
|
|
takadu
ezüst tag
|
Telepíteni próbálja természetesen csak ott akad el a dolog, hogy hiába a telepítő CD-n lévő driver nem ismeri fel, és leáll azzal, hogy nem lehet az eszközt telepítni.
|
vas. szept. 02, 2007 6:12 |
|
|
stell
a fórum lelke
|
Es mert nem hagyod hogy telepitse ,az MFP-szerintem a te nyomtatod.
MFP=MultiFunkciosPrinter.PRINTER=nyomtato
|
szomb. szept. 01, 2007 18:23 |
|
|
takadu
ezüst tag
|
XP nem ismeri fel az USB portra rádugott eszközöket.
A következő a problémám. USB-n keresztül csatlakozik a multifunkciós nyomtatóm a gépre. Eddig minden tökéletesen működött. A napokban csatlakoztattam a gépem USB portjára egy MiniDV kamerát ami a driverek telepítése után működött is. Volt egy kis gondom a kamerával, mire felvilágosítottak, hogy USB-n ne is várjak más eredményt.
Ezek után kamera driver le. Nyomtató rádug -nincs kapcsolat.
Valami USB MFP-t akar telepíteni , eddig rögtön felismerte, hogy milyen eszközt dugtam rá.
A gond az, hogy más eszköznél is (külső DVD író) uazt produkálja.
Próbáltam, hogy eltávolítottam az összes USB-s eszközt és újra indítás után telepítettem őket újra, de semmi változás.
Visszaállítási pontom nincs és nem szívesen telepíteném újra a rendszert.
AKI TUD SEGÍTSEN.
|
szomb. szept. 01, 2007 18:00 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 29 hozzászólás ] |
|