|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 20 hozzászólás ] |
|
Megszűnt a WindowsUpdate.com
Szerző |
Üzenet |
zoli62
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1330 Tartózkodási hely: Itt vagyok
|
Ez pontosan igy van.A felhasználók pedig nehezen tanulnak
meg egy más rendszert használni, mégha a felület csillógó,
villógó "windowsos"A Win2k-nak tényleg van egy két jó
tulajdonsága, de már az Openoffice alkalmazástól is félnek
az emberek, hátha kompatibilitási hibákat okoz.persze az
internetmegosztásra ott a linux, persze ehhez elég, ha a
rendszergazda ért.
|
kedd aug. 26, 2003 18:28 |
|
|
Shanar
vas-tag
|
Bodzafa: Szerintem kicsit elbeszélünk 1más mellett, ezért pár dolgot ne árt tisztázni:
1. Sosem mondtam, hogy a windows jobb mint a linux. Mivel ismerem mindkettõt (linuxból SuSE (jajj!!) , red hat, debian) nem is állítanék soha ilyet.
2. Tény, hogy a windowst könyebb megtanulni.
3. "ha csak ezekre kell shana, akkor pont megfelel a linux"
Sajnos pont nem. Mivel a cégeknél még néha az is problémát jelent, hogy milyen verziójú office van fent, nem hogy linuxos staroffice vagy ilyesmi kerüljön a gépekre.(Az accesses könyvelõprogikról nem is beszélve) Az alkalmazottak pedig levelezgetnek is, doksicserehegyek miegymás...
Pl.: Volt egy cég anno, aki több (~100) másik cégtõl külföldrõl kapta a doksikat Excel 2000 formátumban. Nekik viszont Excel 97 volt. Hiába írtak volna a 100 cégnek, hogy bocsi, de mentsétek már el 97 formátumúra, és gyakjátok ki belõle a 2000-es formázásokat és feature-öket, mert azonkívül hogy kiröhögték volna õket némi presztízsveszteséget is okozott volna. Ehelyett megvásároltak 10 db office 2000-et. És ezzel szinte az összes cég így van.
Szóval mint mondottam volt, amiket írsz az rendben van, de pusztán elmélet. A gyakorlat sajnos más.
Végezetül pedig a legtöbb cégnél a szerver OS-e lehet opcionális, de a cégek 95%-nál nem kérdéses, hogy a userek gépére windows kerüljön. A BigBoss közli, hogy ez kell, te pedig telepíted és üzemelteted. (vagy nem telepíted és nem üzemelteted, és akkor keresnek mást.)
|
kedd aug. 26, 2003 17:11 |
|
|
Bodzafa
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11 Tartózkodási hely: Csorvás
|
hmm.. most képzeljétek el.. a f18 katapultja megkérdezné, hogy biztos vagy-e benne, hogy ki akarod lőni magad, mert ez a HW károsodásához is vezethet.. )) én is csak azért használok win-t, mert erre van minden xar, de a cégnél erősen gondolkodok egy linux betelepítésén.. ha csak ezekre kell shana, akkor pont megfelel a linux.. a game, minden nap 50 progi telepítése miatt kell a win, de, hogy írjak 1 levelet, hogy adatbázisk kezeljek, esetleg táblázatoljak.. igenis yo a linux.. és mint előttem írták, kevesebb a vírus, és egyebek is rá.. mondom én win-t használok, mert igazándiból nincs más választásom, de a linuxot elismerem yobb opsysnek.. a mikorszopsz felvásárol mindent és mindenkit.. mi lesz a vége?amivel kezdtem a hizzászólásom.. csak akkor pl már win-f957 lsz a neve.. )
bodzafa
|
kedd aug. 26, 2003 14:33 |
|
|
Hefy
|
Üdv,
Ha jól tudom a Renault a magyar futam előtt tért át Linuxra ))))).
Hefy
|
kedd aug. 26, 2003 13:05 |
|
|
Zsoca_M5
|
Hali!
Ha jól értelmezem akkor egy frissítéssel kapcsolatos topicot szépen áttereltetek Linux vs. Windows topicra, ami eleve bukott vita. Windows nyer és kész
Linux:
Ez egy akkora butaság amit kitalálnak az emberek, hogy ezért jobb meg azért jobb a linux. Linux kb. 1/10 annyi gépen fut (vagy mégkevesebb....lehet hogy sokkal kevesebb) mint windows és ha jobban belegondolunk ez alapból megmagyaráz pár dolgot: miért van kevesebb vírus linuxos gépeken, mert kevesebben használják ezért kevesebb vírust is írnak rá (mivel a vírus írója sem linuxot használ), a biztonságról ugyanennyi.
Linuxosok: mielőtt megköveznétek Shanar irományából sokat lehet tanulni. A linux soha nem fog úgy elterjedni mint a Windows, az emberek inkább fizetnek, minthogy olvasni tanulni kelljen, mindennel így vagyunk!!! Sajnos vagy nem sajnos de ez van!
Ja és legnagyobb örömömre kedvenc F1-es csapatom a BMW is Windows-t használ a HP Compaq gépein. Hihetetlen örömmel tölt ez el ))
Üdv,
Zsoca-M5
|
kedd aug. 26, 2003 11:57 |
|
|
Shanar
vas-tag
|
Bodzafa:
Van mondjuk 20 cég, ahol átlag 10 gép van. Rajtuk windows fut, mivel fõleg word/excel/access-t és egyéb irodai szofvert (könyvelés miegymás) használnak. Na most felrakok neki egy linuxot, és máris karóba húznak.
Azonkívül szerverként is bizony fut egy-két win2000server, mivel van egy nagyon jó tulajdonsága: Active Directory. Az már egy más kérdés, hogy a dhcp és a tûzfal linux, de nem mindenhol elégít ki minden igényt egy linux sajnos. Meg én hiába ismerem, az "irodai alkalmazottak" nem fogják megtanulni a két szép szememért.
Úgyhogy igen windows fut az irodai gépeken. Amit mondasz így elméletben jól hangzik, de a cégeknél más a gyakorlat...
Végezetül pedig és fõleg debiant használok, és nem nagyon csípném, ha megszûnnének a debian frissítéseit tartalmazó oldalak, és az apt-get update/upgrade ftp://*** kidobhatnám a francba. Ez bizony egy rendkívül kényelmes dolog.
|
hétf. aug. 25, 2003 16:17 |
|
|
Bodzafa
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11 Tartózkodási hely: Csorvás
|
cov.. thnx a javítást.. )
|
hétf. aug. 25, 2003 15:50 |
|
|
Cov
|
Én úgy vagyok vele, h jobb egy rendszer "kiforrottan"; aztán közben
drukkolok, h legyen vmi új is XP is fent van, de alig használom,
inkább csak, h szokjam... majd SP2 után esetleg, úgy "jobb" lesz...
Amúgy mi a baj a win-soksokWin helyzettel? El ne kezdjétek, h azt
vhol meg kell fizetni, amit vki vhol csinál/fejleszt, mert ez OK;
és nem is nagyon egy windowsupdate.com topicba tartozik sztem.
Bármilyen jellegű frissítgetés -egy idő után már- elég nagy plusz meló lehet.
Üdv, Cov.
ui: "Shanar" így kell szépen leírni
|
hétf. aug. 25, 2003 0:07 |
|
|
Larsen
arany tag
|
Egyébként ha már itt tartunk. Meddig tervezi az MS a Windows XP-hez a javítások kiadását? Ha jól emlékszem, akkor most nem régen szűnt meg a win95 vagy a win98-hoz a trerméktámogatás. Akkor egy idő múlva eljön az XP vége is. Na, akkor kell átállni Longhornra.
|
vas. aug. 24, 2003 21:17 |
|
|
Shanar
vas-tag
|
"A baj az, hogy nem tudnak valamit úgy megírni, hogy ne kelljen hozzá javítás! "
Az ember nem tökéletes, így nem is alkothat tökéleteset. De ha tökéleteset alkotna és tökéletessé válna, akkor unalmas lenne a világ, és arra törekednénk, hogy tökéletlent alkossunk, hogy tökéletlenek lehessünk...
Bodzafa:
A témához: A windowsupdate nem kell, amíg nem üzemeltetsz X gépet Y USER-rel, és be nem kapsz ilyen blaster mókákat. Akkor aztán rohanhatsz ki Z ügyfélhez, hogy mûködõképessé tedd a rendszerüket.
Ha akarod leszedheted máshonnan a javításokat, vagy ha akarod ne is rakd fel. Én a magam részérõl örülök, hogy a windowsupdate.microsoft.com mûködik, és automatizálható a frissítés.
Szabó Balázs:
windowsupdate.microsoft.com nem újkeletû, eddig is volt.
|
pén. aug. 22, 2003 16:30 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
Nem az a baj, hogy van olyan hely, ahonnan le lehet tölteni a javításokat. A baj az, hogy nem tudnak valamit úgy megírni, hogy ne kelljen hozzá javítás! Hála a nem alapos tesztelésnek, a benne felejtett kódnak, a vírusoknak, stb. Ne értsetek félre, JAVÍTÁSra (patch) gondoltam, nem UPDATE-re!
Üdv: Dester
|
pén. aug. 22, 2003 12:26 |
|
|
Cov
|
... sztem kár ezt (is) magyarázni. Van így is, pontosabban enélkül a
cím nélkül is ilyen hely; mint ahogy más rendszerekhez is lézetik.
Alapjában olyan kérdés merül fel, h ki milyennek tartja a vírusokat,
mármint elvi oldalról, illetve hogyan viszonyul az M$ dolgaihoz
Üdv, Cov.
ui: "a windows nem vírus, mert azok legalább csinálnak vmit!" Na...
|
pén. aug. 22, 2003 10:01 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Nem egészen értem a gúnyos megjegyzéseket. Baj az, hogy van egy hely ahonnan le lehet tölteni a javításokat? Linuxon ez tök természetes, nem tudom hogy Windows alatt miért ne lehetne az.
|
pén. aug. 22, 2003 8:31 |
|
|
arturka1
vas-tag
|
Ezt hogy érted hogy a Linux sem lesz sokáig ingyenes?
|
pén. aug. 22, 2003 6:54 |
|
|
Cov
|
Ez a dög legalább már elért vmit! ))
Üdv, Cov.
|
csüt. aug. 21, 2003 20:09 |
|
|
Bodzafa
ezüst tag
|
jaja.. zengjünk hozzá óóóóóóóóóóódááááááákat.. ))))
|
csüt. aug. 21, 2003 17:09 |
|
|
bazsy
|
http://windowsupdate.microsoft.com/
ez az uj
és az msblaster miatt kellett lelöni mer az azt támadta,, amugy köszönd meg ennek a készitöjének h nincs már az eredeti:)
Bazsy
|
kedd aug. 19, 2003 21:33 |
|
|
Bodzafa
ezüst tag
|
nem kell félned mch.. ) a linux sem lesz sokáig már ingyenes.. tehát akkor inkább egy illegális használható, mint egy illegális, de korlátozott használhatóságú op.. )
|
kedd aug. 19, 2003 12:58 |
|
|
mch
ezüst tag
|
Bánatomban azt se tudom, mit csináljak...
|
kedd aug. 19, 2003 10:20 |
|
|
Terminal_szerkeszto
bot
|
A Windows Update ezen elérhetőségét a Microsoft soha többé nem tervezi visszaállítani. Részletek az alábbi linken: http://www.terminal.hu/newsread.php?id=19204408034209
|
kedd aug. 19, 2003 9:31 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 20 hozzászólás ] |
|