Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 23:24

Hozzászólás a témához  [ 23 hozzászólás ] 
Chello problem Xp-n. Javítható? 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
Hi!
Bocs de ritkán olvasok forumot.
Szóval mivel emlékszem hogy mutatták nekem papíron és mivel én se találom itthon, ezért valószinű hogy a szerelők hozták magukkal azt a papírt. Bocsi de rosszul emlékeztem. Ahogy mondtam hívd ki őket úgyis ingyé van. Telefonon nagyon könnyen lerázzák az embert.
Ja és ezt valóban nem tudod állítani vagy megnézni, csak központilag lehet.
Üdv

kedd szept. 23, 2003 11:44
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
Ébresztő gyerekek!!!:)
Az adsl-es nem én vagyok, ő csak itt beírta a gondját offtopic.
Nekem chello-s problémám van.
De most émmár asse tudom hogy nekem írtatok-e? :)

vas. szept. 21, 2003 22:38
arany tag

Hozzászólás 
nem baj, de legalább nem sülyedt el a topicjuk és nem terhelődött egy újjal a fórum

kicsit szokatlan még az új billentyűzet ferde gombelrendezése

vas. szept. 21, 2003 21:28

Hozzászólás 
Egyetértek, az már túl van a "rendszeren", amit a gépről lehetne piszkálni.
Nekem amúgy semmiféle papírom nincs, még szerződés sem... mondták,
majd küldik (ennek 2,5 éve).
Mikike: akkor is, sztem nem kell ferdíteni, lassabb a hibakeresés.

Üdv, Cov.
ui: lásd, most itt vannak a Chello-sok, akik nem értenek az ADSL-hez (nem jutottunk előbbre)

vas. szept. 21, 2003 20:18

Hozzászólás 
Az a helyzet, hogy a node beállításnak szerintem a Chello rendszer vagy a kábelmodem beállításai szempontjából van jelentősége, vagyis a Windózodnak és ezáltal a számítógépednek ehhez semmi köze.

A kábelmodem szoftverét is központilag vezérlik, tehát ahhoz sincs piszkálnivaló.

Annyit tehetsz az {b}ügy{/b} érdekében, hogy az {b}Ügy{/b}félszolgálatot felhívod, esetleg kéred, hogy kapcsolják az ügyeletes technikust, majd erélyesen felszólítod őket, hogy ha már kifogytak az ötletekből, akkor ellenőrizzék ezt a node beállítást is.

vas. szept. 21, 2003 19:49
vas-tag

Hozzászólás 
Gyerekek, ha már így összejöttünk chellosok, nem tudná vki megmondani hol lehet az a Tom által említett node szám?
Hátha megoldaná a problémámat

vas. szept. 21, 2003 18:53
arany tag

Hozzászólás 
de az internetes topicot alig olvassák a windows guruk meg hemzsegnek itt topicszerte

vas. szept. 21, 2003 18:24

Hozzászólás 
... és korrekt témafelvetéssel, mert akkor talán konkrét +oldás is lesz.

Üdv, Cov.

vas. szept. 21, 2003 16:24

Hozzászólás 
Természetesen, nem mintha engem zavarnál és nem elüldözni akarlak, de a saját érdeked is azt diktálja, hogy a megfelelő helyen kérdezz, mert akkor esetleg még választ is kapsz.

vas. szept. 21, 2003 15:16

Hozzászólás 
Nem mondanám, hogy ugyanúgy megy, mert az ADSL PPPoE (Point to Point over Ethernet) protokollt használ a géped és a szolgáltató közötti kapcsolathoz, Chellónál viszont egy szokványos TCP/IP hálóhoz kapcsolódunk. Legalábbis a kábelmodem egy ilyen hálózatot szimulál a számítógép hálókártyája felé. Hogy a modem után mi van, az már más kérdés, de azzal nem is kell nekünk foglalkozni.

Így aztán rendszerinduláskor azonnali DHCP-s kapcsolatfelépítés történik, vagyis ezt legfeljebb szándékosan tudnám megakadályozni a hálókártya vagy a DHCP kliens előzetes letiltásával.

Szóval, ez egy Windows fórum és ráadásul Chello topic, úgyhogy talán valami alkalmasabb helyen lehetne próbálkozni, netalántán a Terminál (LX) fórum Internet szekciójában.

vas. szept. 21, 2003 15:05
arany tag

Hozzászólás 
jól van
lebuktam

dravanet adsl-em van, csak gondoltam nem veszitek észre és ezért sunyin megkérdeztem elvégre ez is korlátlan net, hátha ugyanúgy megy

vas. szept. 21, 2003 13:09

Hozzászólás 
>> ez chello adsl

Ezt jól megmondtad... Hol lehet előfizetni Chello ADSL-re?

vas. szept. 21, 2003 12:51

Hozzászólás 
Buááá :-)

Üdv, Cov.
ui: mókás...

vas. szept. 21, 2003 12:08
arany tag

Hozzászólás 
izé...

ez chello adsl

vas. szept. 21, 2003 12:01

Hozzászólás 
Látom, hogy ez egy Chello topic, de esetleg megerősíthetnéd, hogy szintén Chello problémád van, mert némileg hihetetlennek tűnik.

ADSL felhasználók szoktak ilyesmivel nyűglődni.

vas. szept. 21, 2003 11:16
arany tag

Hozzászólás 
Hi guruk!

Hogy csináljam,hogy ha bekapcsolom a gépem, az XP egyből csatlakozzon ahálózatra. Eddig így csinálta, de most nem.

És egy tanács: ne mossuk meg zuhany alatt a billentyűzetet.

szomb. szept. 20, 2003 19:09
vas-tag

Hozzászólás 
Szia Tom!
Nézegetem én itt az összes papírt amit kaptam, de egyiken sincs NODE szám.
Megnéznéd nekem milyen papíron is van az?

szer. szept. 17, 2003 16:38
vas-tag

Hozzászólás 
Nekem is volt ilyen problémám. Egyszerűen megszakadt a kapcsolat és csak a modem ki-be kapcsolásával sikerült feléleszteni újra a netet. (vagy újraindítással). Az UPC természetesen a zone alarmot hibáztatta. De mindegy volt volt-e tűzfal vagy sem. Egyszer aztán teljesen behalt a modem és kijöttek modemcserére. Na akkor mondtam hogy ilyen problémám van még. Akkor leellenőrizték a beállításokat és akkor derült ki hogy a szolgálattói papíron (azt hiszem ilyet adnak a szerződés kötéskor is, keresd meg) van egy olyan beállítás hogy node és egy hozzá tartozó szám 1-től 10-ig. Na ez a beállítás a központ szerint pl 6 a papíron meg 8 volt. Valami olyasmit magyarázott, hogy amikor kiosszák a vonalakat, egy vonalra több gépet, akkor ezekkel a node-al különböztetnek meg vmit. Nem értettem nagyon de a lényeg hogy ütközés volt és ezért eldobta a DHCP-t a modem de úgy hogy csak a modem reboottal jön vissza, hogy újra csatlakozzon a serverhez. Az ügyfélszolgálatos csajok ilyesmihez nem nagyon konyítanak csak ami le van írva nekik a papírra. Na ezt ellenőriztesd le mert nálam ez volt és azóta egyszer sem dobott le.

Üdv

hétf. szept. 15, 2003 11:28

Hozzászólás 
Az a javítás azonos hatású az ipconfig /renew paranccsal. Mindkettő egy konfigurációs segédprogram, csak az egyik GUI, a másik pedig parancssor.

Nekem, ha valami problémám van a Chellóval, a hibabehatárolás érdekében először is bootolok egy másik oprendszert, ami lehet egy másik Windows vagy Linux. Csak azért, hogy biztos legyen. De egyébként XP-ben ilyen hibát még nem tapasztaltam, vagyis mindig a szolgáltatással volt a gond.

Ha esetleg van egy szabad partíciód, vinyó, mobilrack, ilyesmi, fel lehetne tolni rá egy másik XP-t, próbaképpen. Frissen telepítve mindenképpen jól kell működnie, így az oprendszer hibája kizárható.

kedd aug. 26, 2003 23:41
vas-tag

Hozzászólás 
A fix ip cím nálam régen sem működött:(
A vezérlőpult-hálózati kapcsolatok-javítás-t szoktam megnézni, de ha átvált autom. magáncímre azt írja hogy az ip újítás sikertelen.

kedd aug. 26, 2003 21:25

Hozzászólás 
Egyébként, modem áramtalanítás helyett használható az

ipconfig /renew

parancs is, ami egy megújítási kérelmet küld a DHCP szerver felé. Ha ettől megjavul, vagy azt tapasztalod, hogy nehézkesen, sokára válaszol a szerver, illetve 1.0 stb, használhatatlan címet kapsz, az egyértelműen a Chello rendszerének hibáját jelzi. Hacsak nem használsz valami rosszul beállított személyi tűzfalat.

kedd aug. 26, 2003 14:51

Hozzászólás 
Az XP-nek nincs ilyen hibája, de nyilván egyszerűbb arra fogni. A Chello DHCP szerverének gyengélkedése annál inkább okozhat ilyen problémát.

A QOS kikapcsolása teljesen közömbös, az egészhez semmi köze.

Nézd meg inkább a kiosztott IP-címet (amikor működik). Ha mindig ugyanazt a címet kapod, megpróbálhatod beírni fixre. Az igaz, hogy a Chellonál a mostanában végrehajtott rendszerfejlesztések következtében elvileg mindenkinek szüksége van a DHCP szerver használatára, azonban a gyakorlat mást mutat. Én legalábbis úgyvettem észre, hogy nálunk továbbra is alkalmazható a régi, jól bevált fix IP-címbeállítás. Ekkor a DHCP panaszok nyilván megszűnnek, stabilabb a kapcsolat.

kedd aug. 26, 2003 14:43
vas-tag

Hozzászólás 
Gép bekapcsolásánál, és géphasználat közben(!) is elszállt a netem. Ez abból állt hogy egyszer csak nem működött. Átlagban naponta 1x ez előfordult.
Nagy nehezen rájöttem hogy ha a modemet kihúzom- majd visszadugom (tápkábelt), akkor megint van netem.
Amikor elszáll az történik hogy felvesz valami "automatikus magáncímet". Amikor működik akkor meg ugye "DHCP-vel kiosztott".
Most a csajszi az upc-nél kikapcsoltatta velem a Qos csomagküldőt vagy mit, de asszonta hogy ez az Xp hibája.
Namost kérdezem én meg lehetá-e ezt vhogy csinálni, mert már elegem van a mindennapi ki-bedugdosásból.

kedd aug. 26, 2003 10:09
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 23 hozzászólás ]