Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 16:36

Hozzászólás a témához  [ 18 hozzászólás ] 
2 Billentyűzet külön billentyűzet parancsok! 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sparow2 írta:
Valószínüleg valami spéci driver van hozzá.
Te is tudod, hogy ha bedugsz még egy (2, 3, 4, stb...) billentyûzetet, akkor felhasználói szinten nem fogod tudni eldönteni, melyikrõl pötyögnek éppen.
(Fõképp az általam említett esetben, hogy 1 madzagon volt a két eszköz, tehát ugyanazon a bill.porton jött be, mint az eredeti billentyûzet.
Persze most lehetne agyalni, hogy pl. ha a hardver olyan lett volna, hogy küld eegy spéci szekvenciát, a driver meg úgy volna megyrva, hogy értelmezi a spéci szekvenciát, és akkor szétválasztja, mikor honnét írtak -- de se a hardver nem ilyen volt, se a driver)
....

két részre választanám a dolgot:

az egyik, hogy mennyire éri meg. Ez nem kérdés, felesleges volt feszegetned, nyilván jobb két PII-es gép szövegszerkesztésre, mint egy közös. Főleg, mivel a szövegszerkesztés az nem csak szövegszerkesztés, hanem néha net, néha játék, stb.
Akkor érheti meg, hogy kifejezetten csak egy-egy célprogramot futtatnak, soha sem mást, a problémák elkerülése végett.

A másik része, amiért az egészet felvetettem, hogy hogy lehet megoldani két billentyűzetről jövő adatszétválasztást. (Megjegyzem, amit írtál, hogy prologus szekvencia, stb. az pont olyan abszurd, ami ellen korábban tiltakoztam, azaz majd a program kitalálja, hogy ez most vonalkód-e vagy sem, illik-e az aktuális mezőben vagy sem)
Az egy madzagon két eszközt pedig semmiképp sem lehet (érdmes) szétválasztani, tehát ez is zsákutca.
Maradjunk annál, aminek tényleg van értelme, ha külön jön be az adat, pl. két USB eszközről. A fenti rendszer is ezt használja, tehát valamiféleképp ezt meg lehet oldani. Vagy a windows üzenetben benne van az is, hogy honnan jön, vagy eleve lehet kérni a windows-t, hogy megfelelőképp szűrje. Nyilván a notepad erre nincs felkészítve, oda ömlesztve jönnek az adatok.

hétf. jan. 21, 2008 17:00
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Valószínüleg valami spéci driver van hozzá.
Te is tudod, hogy ha bedugsz még egy (2, 3, 4, stb...) billentyűzetet, akkor felhasználói szinten nem fogod tudni eldönteni, melyikről pötyögnek éppen.
(Főképp az általam említett esetben, hogy 1 madzagon volt a két eszköz, tehát ugyanazon a bill.porton jött be, mint az eredeti billentyűzet.
Persze most lehetne agyalni, hogy pl. ha a hardver olyan lett volna, hogy küld eegy spéci szekvenciát, a driver meg úgy volna megyrva, hogy értelmezi a spéci szekvenciát, és akkor szétválasztja, mikor honnét írtak -- de se a hardver nem ilyen volt, se a driver)

De az egész fenti 5-gépet-egybe dolog valószínűleg egy nagy gányolás összességében véve (lehet, hogy bill.kezelő része jó, de az operndszer nincs ilyesmire felkészítve).
Mert dícsérik agyba-főbe, de pl. azt ők is leírják, hogy gond lehet, ha többen nyitják meg ugyanazt a file-t.
Ezen kívül a Windows-ban egy Desktop van, max. emulálni lehet többet. Vagy valahogy többször bejelentkezik ugyanazon a gépen? (Mert írtak jogosultság állítgatásokról, hogy egyik user ne tudja kikapcsolni a többiek alól a gépet - de hogy mind ugyanazzal a user-rel vannak bent egy bejelentkezéssel, vagy mind külön-külön? Ezt nem írták.)
És hogy nincs lassulás, meg játékokat is lehet futtatni rajta ...
Elhiszem, ha elindít a másik user is egy Word-ot, akkor nincs lassulás, de ha elkezd rajta erősen pl. CoD-ozni, akkor én csak akadozni fogok a Word-ben is. (Jó, persze nem erre van kitalálva, meg oda volt íra, hogy a "program jellegétől függően", vagy valami hasonló is)

A magam részéről félnék ilyet használni, vagy pl. főnökömnek ilyet ajánlani megvételre a céghez. Ezzel csak gáz lehet, nagy szerencse ha minden úgy megy, hogy jó legyen. Ilyenkor mindig akad 1-2 program ami nem működik vele, vagy a user-ek bénáskodnak majd, satöbbi.
Mivel úgyis csak irodai célra jó, akkor szerintem jobb megoldás venni egy gyenge P4-et 20-25e ft-ért, vagy egy erősebb PIII-at 10-15e ft-ért még egy akármilyen pici cégnek is. Ez már bevált mindenhol.

De mindegy, megint offolunk.

Szerk:
Közben észrevettem, hogy külön login névvel és jelszóval tudnak bejelentkezni. Ekkor akár jó is lehet, mivel os szinten vannak szétválasztva a user-ek, nem akkora gányolás, mint fentebb leírtam.

De ekkor sem biztosan éri meg, mert ha valami szívás van vele, és mégsem minden az elképzelések szerint működik, akkor sokkal nagyobb lehet a bosszúság, mint 2-3 irodai gép ára, amik ma már zsebpénzből kijönnek.

hétf. jan. 21, 2008 16:10
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sparow2 írta:
T68m írta:
Zsoca-M5 írta:
Aham, akkor én itt passzolok :oops:

Szerintem amúgy nem lehet külön kezelni.

nekem is van egy hasonló problémám:

USB-HID vonalkódolvasó esetén a vonalkód billentyûzetnyomásként jön be. Viszont a programnak jó lenne tudni, hogy ez most billentyûzet nyomás, vagy vonalkód, hogy csak a megfelelõ mezõbe engedjen vonalkódot olvasni, pl. a név mezõbe ne.

Ez - szvsz - driver szinten leprogramozható feladat, viszont annyit a kérdés nem ér.

Magában a felhasználói programban nem tudod eldönteni, hogy melyik eszközrõl jött be az input, az operációs rendszer elfedi elõle.
Egyszer volt egy program, amiben kellett hasonlót megoldani, de ott ráadásul a vonalkódolvasót kellett a gépbe dugni, abba meg a billentyûzetet, tehát abszolút olyan volt, mintha a billentyûzetrõl gépelnék be. Nem külön usb-s vagy soros portos.

Ha jól emlékszem, ott be lehetett írni bármelyik mezõbe (teljesen úgy mûködött, mint a billentyûzet; értelemszerûen ha pl. a notepadot elindítottam, oda is lehetett beolvastatni), mert ha ennyire hülye, hogy pl. a névhez írja a vonalkódot, és nem is veszi észre, akkor bármi más adatot is máshová pötyöghet, mint ahová kéne. (Zárójelben azért megjegyzem, hogy az nem kassza volt, tehát nem az idõ nagy részében a vonalkódolvasóval szórakoztak, hanem egy több oldalas nyomtatványon volt egyetlen vonalkód, és valamiféle feldolgozáskor egyszer leolvasták róla)

közben én is találkoztam új fejleménnyel az ügyben:
http://www.dimensa.hu/szam_ikerware2.html

ezen az oldalon egy programot adnak windows 2000 (vagy feljebb) alá, ami lehetővé tesz egy gépen, több párhuzamos felhasználó egyidejű használatát. (több vga monitor) és több USB-s billentyű használatával.
Tehát a Windows egyértelműen megmondja honnan jött az adat, csak ezt megfelelő szinten fel kell tudni dolgozni.

pén. jan. 18, 2008 17:08
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Zsoca-M5 írta:

USB-HID vonalkódolvasó esetén a vonalkód billentyűzetnyomásként jön be. Viszont a programnak jó lenne tudni, hogy ez most billentyűzet nyomás, vagy vonalkód, hogy csak a megfelelő mezőbe engedjen vonalkódot olvasni, pl. a név mezőbe ne.

Ez - szvsz - driver szinten leprogramozható feladat, viszont annyit a kérdés nem ér.

Magában a felhasználói programban nem tudod eldönteni, hogy melyik eszközről jött be az input, az operációs rendszer elfedi előle.
Egyszer volt egy program, amiben kellett hasonlót megoldani, de ott ráadásul a vonalkódolvasót kellett a gépbe dugni, abba meg a billentyűzetet, tehát abszolút olyan volt, mintha a billentyűzetről gépelnék be. Nem külön usb-s vagy soros portos.

Ha jól emlékszem, ott be lehetett írni bármelyik mezőbe (teljesen úgy működött, mint a billentyűzet; értelemszerűen ha pl. a notepadot elindítottam, oda is lehetett beolvastatni), mert ha ennyire hülye, hogy pl. a névhez írja a vonalkódot, és nem is veszi észre, akkor bármi más adatot is máshová pötyöghet, mint ahová kéne. (Zárójelben azért megjegyzem, hogy az nem kassza volt, tehát nem az idő nagy részében a vonalkódolvasóval szórakoztak, hanem egy több oldalas nyomtatványon volt egyetlen vonalkód, és valamiféle feldolgozáskor egyszer leolvasták róla)

pén. jan. 18, 2008 15:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Off:Menet közben írtam én is :oops:

szer. dec. 26, 2007 21:10
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
pü-t küldtem!

szer. dec. 26, 2007 20:49
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Off:D Természetesen nem,sőt Boldog Karácsonyt!
Hosszú fárasztó volt eddig is,nemcsak a hét az egész hónap,de a reklamációk majd maradnak a garos szervízre,mert a gépácsolós gályából kiszálltam most maradnak a pénztárgépes szerverek,elsejétől meg a sima "b"kasszák :?
On:
Van ennél még szörnyűségesebb változata(mármint USB-s nyeles scanner) ue BT-vel..na,az ám az igazi szakmai kihívás! :jajne:
-sajonos nagyon úgy néz ki,
hogy marad a célhardver-vagyis az "ipari"soros port. :cry:

szer. dec. 26, 2007 20:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
nacorvus írta:
Magamhoz térve hajnali révületembõl-ügyeltem. :(
Hozzád hasonló kockafejû codeman van a cégünknél kb.20-25.Sõt tanult végzettségem szerint a mai napig is kódolhatnék....
De,nekem ugyan már meg ne magyarázza egy programozó szoft-mérnök,hogy az Õ elgondolása a szuper a kasszaredszerekben!
TI.: a cégünknek "vér"szerzõdése van 3 áruházllácolással is+ a"reszlik".Így személy szerint (azaz önnönmagam) kb.600 pénztárgépet üzemeltetek-többnyire hardverszinten(ebben benne vannak a marokpénztárgépek pl:Piccolino és a POS-rendszerû kasszák is (kb.70-80) szerverestül kutaf*-tul)-soha nem azt a szoftot gyártjátok le ami a megrendelõ igénye!
Csak azért,mert egyszerûbb a körülményeset mégtovább variálni,elvonatkoztatva az userektõl!-Itt nem konkrétan a pultszkennert használó pénztárosra gondoltam, hanem szegény üzletvezetõre :wink:

De,mint írtam te vagy az iparos olyan kasszaprogramot írsz,amilyent akarsz,az Apeh áldásával,ráadásul még mûködik is és még ki is fizetik. :twisted:

nem azért, de te most kötekedni akarsz? :roll:

csüt. dec. 20, 2007 22:50
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Magamhoz térve hajnali révületemből-ügyeltem. :(
Hozzád hasonló kockafejű codeman van a cégünknél kb.20-25.Sőt tanult végzettségem szerint a mai napig is kódolhatnék....
De,nekem ugyan már meg ne magyarázza egy programozó szoft-mérnök,hogy az Ő elgondolása a szuper a kasszaredszerekben!
TI.: a cégünknek "vér"szerződése van 3 áruházllácolással is+ a"reszlik".Így személy szerint (azaz önnönmagam) kb.600 pénztárgépet üzemeltetek-többnyire hardverszinten(ebben benne vannak a marokpénztárgépek pl:Piccolino és a POS-rendszerű kasszák is (kb.70-80) szerverestül kutaf*-tul)-soha nem azt a szoftot gyártjátok le ami a megrendelő igénye!
Csak azért,mert egyszerűbb a körülményeset mégtovább variálni,elvonatkoztatva az userektől!-Itt nem konkrétan a pultszkennert használó pénztárosra gondoltam, hanem szegény üzletvezetőre :wink:

De,mint írtam te vagy az iparos olyan kasszaprogramot írsz,amilyent akarsz,az Apeh áldásával,ráadásul még működik is és még ki is fizetik. :twisted:

csüt. dec. 20, 2007 20:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ez egy tipikus programozói megnyilvánulás.Nem az a lényeg,hogy mit lehet egyszerűben megoldani,hanem a már meglévőt még tovább-bonyolítja.
1.
Idézet:
Sokféle kód van, nem csak ean8-13, és ucp. Tehát a hossz nem fix, és akár tartalmazhat alfabetikus jegyeket is

Valóban tartalmazhat,de minek beolvastatni?-még nagy áruházakban is meg lehet oldani a készletet csak numerikusan,mert belefér a szabványos kódhosszba is.
2.
Idézet:
van olyan mező, amibe csupa szám is kerülhet, tehát ott nem lehet szűrni azzal, hogyha nincs a bevitt adatban betű, akkor az biztos rossz.
-ha itt a cikknévre gondolsz,akkor megintcsak nem értem a logikát,de te vagy az iparos... :wink:

Amiben viszont tökéletesen egyetértek a soros port,egy bombabiztos,plattformfüggetlen és nagyságrendekkel megbízhatóbb mint az USB.

csüt. dec. 20, 2007 6:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
nacorvus írta:
By T68m
Kód:
USB-HID vonalkódolvasó esetén a vonalkód billentyûzetnyomásként jön be. Viszont a programnak jó lenne tudni, hogy ez most billentyûzet nyomás, vagy vonalkód, hogy csak a megfelelõ mezõbe engedjen vonalkódot olvasni, pl. a név mezõbe ne.

Ez,alighanem valami kasszás szoft.lesz..egyszer én is belebonyolódtam.
Valahol ott van a kutya elásva hogy a vonalkódos rekordba csak EAN,UCP. ue bõvittetten codot lehessen bevinni ami csak numerikus karakter lehet a szabványnak megfelelõ hosszal,de ez még mondjuk nem zárja ki hogy a numerikus billentyûzetrõl ne lehessen bevinni uo.hosszúságú "valós"adatot,
A névmezõ azért kányás dolog,mert abban uu.szerepehet akár numerikus karaktaer is,de monjuk annak meg lehet mondani (programozni a szoftban) hogy csak alfanumerikussal együtt valid a rekord.

valóban "kaszás", én írtam. Viszont az ötleteddel több baj van:

1. sokféle kód van, nem csak ean8-13, és ucp. Tehát a hossz nem fix, és akár tartalmazhat alfabetikus jegyeket is. Tehát erre nem lehet szűrni.

2. van olyan mező, amibe csupa szám is kerülhet, tehát ott nem lehet szűrni azzal, hogyha nincs a bevitt adatban betű, akkor az biztos rossz.

3. eleve fordítva ül a biciklin az, aki mezőkénti szűrés leprogramozásával akarja eldönteni, hogy a kapott adat honnan jön.

jelenleg úgy oldom meg a kérdés, hogy soros portra csatlakoztatható vonalkód olvasót is kezel a program. Az onnan jövő adat pedig egyértelműen csak vonalkód lehet.

szer. dec. 19, 2007 21:41
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
By T68m
Kód:
USB-HID vonalkódolvasó esetén a vonalkód billentyűzetnyomásként jön be. Viszont a programnak jó lenne tudni, hogy ez most billentyűzet nyomás, vagy vonalkód, hogy csak a megfelelő mezőbe engedjen vonalkódot olvasni, pl. a név mezőbe ne.

Ez,alighanem valami kasszás szoft.lesz..egyszer én is belebonyolódtam.
Valahol ott van a kutya elásva hogy a vonalkódos rekordba csak EAN,UCP. ue bővittetten codot lehessen bevinni ami csak numerikus karakter lehet a szabványnak megfelelő hosszal,de ez még mondjuk nem zárja ki hogy a numerikus billentyűzetről ne lehessen bevinni uo.hosszúságú "valós"adatot,
A névmező azért kányás dolog,mert abban uu.szerepehet akár numerikus karaktaer is,de monjuk annak meg lehet mondani (programozni a szoftban) hogy csak alfanumerikussal együtt valid a rekord.

szer. dec. 19, 2007 19:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az a gyanúm, hogy billenytűzet kezelő felületből egy van a Win-ben. Ehhez rendeli a nyelvet, kiosztást. Abból sincs kettő.
Az hoyg két hardverként felismeri az lehet, mert minden USB-t külön kezel. Az szerintem fel sem merült az MS-nál, hogy ilyen előforduljon.

Ami lehetséges az (amiról írsz) hogy a két billentyűzet ugyanazt mutatja. Végső soron minden bill. nyomás egy cím. Legfeljebb kétfelől jön ugyanaz.

kedd dec. 18, 2007 19:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Zsoca-M5 írta:

hétf. dec. 17, 2007 13:25
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 

hétf. dec. 17, 2007 12:56
vas-tag

Hozzászólás s
Szia!

1. PS/2 re.
2. USB/PS2 átalakítóval az USB-re.

Remélem érthető :-)

Derth

hétf. dec. 17, 2007 10:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hova van bedugva a két billenytűzet?

Netán közösítővel van csatlakoztatva?

hétf. dec. 17, 2007 10:35
vas-tag

Hozzászólás 2 Billentyűzet külön billentyűzet parancsok!
Sziasztok!

Nem is tudom hol kezdjem.. talán az elején.

Tud valaki megoldást a következő probléméra?

Vak 2 billentyűzet rádugva a gépemre ez ugy 2 különböző Hardverként van jelen. Namost ha az eggyiken lenyomom a balra nyilat akkor ugye balra ugrik a cursor ha a másikon megnyomom ugrik megint balra. Nos azt szeretném, hogy ez ne így legyen! Hanem ha az egyiket balra nyomom akkor az balra ugorjoh ha viszont a másikat akkor mondjuk egy "r" betűt nyomjon. Meg lehet ezt oldani?

remélem érthető vagyok! :-)

Köszi

Derth

szomb. dec. 15, 2007 17:46
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 18 hozzászólás ]