Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 08, 2025 20:25

Hozzászólás a témához  [ 13 hozzászólás ] 
HELP winxp asztal,startmenü nélkül 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
utini ajánlom a kerio personal firewall-t, azt használtam egy jó ideig, teljesen korrekt. Amit én próbáltam minden ment vele. Kicsi is, jó is, és otthoni felhasználásra még ingyenes is.

szer. okt. 15, 2003 11:46
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
Akkor no comment.

kedd okt. 14, 2003 17:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem zavartál össze, mert én is évekig használtam ezeket ! A NIS-be és a SystemWorks-be is integrálva van a NAV, a telepítésnél választhatod. A NIS csak azért nem tetszett már, mert cefetül lelassította a gépet, és bizonyos progik (messenger, ICQ) csak korlátozott funkciókkal működtek...

szomb. okt. 11, 2003 21:51
Profil Privát üzenet küldése ICQ

Hozzászólás 
Mi az a NIS? Talán Norton Internet Security?
A félreértések elkerülése végrett: nekem nem az volt fönt a gépemen. Csak a NAV2003. Az meg egymagában nem tűzfal. A NIS a tűzfal. De az meg nem víruskereső.
A NAV nekem bevált. Ha böngészek és jön egy vírusos file akkor szól és nem engedi be. De ha a vírus a nem védett területen jön akkor nem tud mit tenni. Arra meg a tűzfal való. A windows XP-é nekem bőven elég. Akármit is mondanak rá. Kipróbáltam így utólag a NIS-t, de minden egyes internethozzáférésnél elkezdett ordítani, hogy engedélyeze-e vagy sem. Elég macerás volt, mert egy indításnál kb 50 kérdést tett fel. Nem volt hozzá türelmem rendesen bekonfigurálni, úgyhogy letöröltem.
Remélem elégé összezavartalak :)

grey

szomb. okt. 11, 2003 9:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kösz az infókat, tanulság: sosem árt egy jó vírusvédő és tűzfal ! Csak azért érdeklődtem, mert most keresek használható és megbízható tűzfalat, kivéve a NIS-t !
További vírusmentes környezetet !

pén. okt. 10, 2003 20:31

Hozzászólás 
Nem férgek, hanem trójai és backdoor vírusok. Nem tudom pontosan mi a különbség, de biztos van. Ebből kifolyólag én arra gondolok, hogy internetezés közben szedtem össze. A leveleimet a NAV mindig ellenőrzi és ha talál vmit akkor kiabál. Ezt is megtalálta volna. Tűzfalam nem volt, most már van... Egy hardware-s és egy software-s is. Szóval én az internetre tippelek. Meg mostanában nem is igen másolgattam semmit. CSak kisfloppyról. Azon meg nem férne el. Volt vagy 2Mb a virnyák. Persze ki tudja? Inkább ellenőrzöm azt is...

pén. okt. 10, 2003 18:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Köszi ! Még annyi, hogy szerinted honnan érkezhettek ezek a férgek ? (mail, p2p, doc, stb)

pén. okt. 10, 2003 14:14

Hozzászólás 
OK

A vírusokat egy printweb.exe, lid.exe nevű file tartalmazza, ami betöltődik a memóriába, és ott csücsül. Az eredménye a fent leírtak. Nincs desktop, start menü, stb. NAV2003-mal találtam meg, de csak másodjára. Először csökkentett módban kerestem vírust. Ekkor nem indult el a vírus és a NAV nem találta meg. Hogy miért azt nem tudom. Pedig az exe ott volt. Másodjára normál módban indítottam. Persze a tipikus hibákkal indult. Ekkor kilőttem az exlorer.exe-t és újratöltöttem. Megjelent a desktop, startmenü, stb. Végeztem még egy víruskeresést, hátha talál vmit, de nem reméltem, hogy kapásból talál 5-öt is. Mindegyik trójai, és backdor vítus volt. Mindegyiket törölte, kivéve ami a memóriában volt. Megnéztem a tasklistát és ott csücsült 2 is a vírusok közül. Kilöttem a memóriából, újrapróbáltam a törlésüket és sikerült. Törlődtek a vírusok. Illetve van belőlük egy-egy példány karanténban, amitől sürgősen meg fogok szabadulni.
Ha van még kérdésed írj!

grey

pén. okt. 10, 2003 13:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Még ne zárd le ! Melyik vírus volt, és mivel találtad meg ?

pén. okt. 10, 2003 10:12

Hozzászólás 
VIRUS,VIRUS,VIRUS
Vírus volt a gépen. Leszedtem, letöröltem, kiírtottam, és most minden szép.

Ezennel lezárom a témát.

grey

csüt. okt. 09, 2003 22:28

Hozzászólás 
Köszi az ötletet! Megnéztem. De nagy meglepetésemre az explorer.exe fut, igaz csak 4 szálon. Sebaj, kilőttem és újra elindítottam. Erre elindult, megjelentek az ikonok, startmenü, device manager stb... és mostmár 15 szálon fut. Ergo csomó opció szál nem indul el. Hogy miért? Azt nem tudom. És hogy hogyan tudnám őket elindítani? Azt sem tudom.
Ebben lérek most segítséget. Per pillanat működik a windows, innen írok. De a startup dolgok közül egy sem indul el: nav, egérkezelő, taskbar.
Szóval várom a tippeket.

Köszönettel:

grey

csüt. okt. 09, 2003 19:48

Hozzászólás 
Átmeneti megoldásként Task Managerrel a:

c:WINDOWSexplorer.exe

indításával hozhatod elő az asztalt.

csüt. okt. 09, 2003 11:27

Hozzászólás 
ÜDv!

A helyzet a következő.

Windows XP prof angol, nincs SP1, de a netes frissítések föntvannak.

Egyik nap este bekapcsolom a gépem, minden szokásosan indul, semmi hibaüzenet, de csak a windows háttér jön be, semmi más. Nincsenek ikonok az asztalon (egysem) ,nincs startmenü. Csak a háttér és egy egérkurzor. Az is a default. Ha megnyomom a startmenü gombot semmisem történik. Ha egérrel jobb gombot nyomot semmi. De ha megnyomom a CTRL+ALT+DEL-t akkor előjön a task manager. Látszólag minden rendben, minden el van indítva. Ha a run paranccsal elindítok vmit, akkor minden elindul. Oracle, wincmd, photoshop, minden! De nincs asztal. Rájöttem, ha berakom a windows CD-t és böngészni akarom, akkro kiír vmi hibaüzenetet. Mikor OK-t nyomok hirtelen megjelenik az asztal, startmenü. Látszólag minden baba, de pl. a HW manager tök üres.
Mi lehet a hiba? Sőt mi a megoldás?
Nem szertém újratelepíteni, mert sok meló, már megszoktam a rendszert. Szóval, vmi ötlet?

grey

csüt. okt. 09, 2003 11:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 13 hozzászólás ]