Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. dec. 29, 2024 8:36

Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ] 
Win98-WinXP hálózat: nyomtatási gondok 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
Nekem is hasonló problémám van!

Win2000-es szerver gép van meg van osztva egy könyvtárfa és egy nyomtató. A Win2000-es gépről látok mindenkit és a win98-as gépek is látják egymást, de win98-ról csak azt látja a user, hogy van szerver, de már nem elérhető és a nyomtató is offline. Újra indítás után néha elérhető a hálózat és a nyomtató is. Ha egy gépet kikapcsolok akkor az nem tűnik el frissítés után sem a hálózatról. Mi lehet a gond? A beállításokat Droland tanácsai alapján végeztem...

szer. nov. 05, 2003 8:43
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
Nekem is hasonló problémám van!

Win2000-es szerver gép van meg van osztva egy könyvtárfa és egy nyomtató. A Win2000-es gépről látok mindenkit és a win98-as gépek is látják egymást, de win98-ról csak azt látja a user, hogy van szerver, de már nem elérhető és a nyomtató is offline. Újra indítás után néha elérhető a hálózat és a nyomtató is. Ha egy gépet kikapcsolok akkor az nem tűnik el frissítés után sem a hálózatról. Mi lehet a gond? A beállításokat Droland tanácsai alapján végeztem...

szer. nov. 05, 2003 8:42
vas-tag

Hozzászólás 
Üdv!
Hamarosan kipróbálom a tippeket!
Biresz

kedd nov. 04, 2003 22:32

Hozzászólás 
Szia biresz!
A hálózati nyomtatáshoz nencs semmi koze az NTFS vagy FAT32-es partíciknak... Ahhoz, hogy Te egy nyomtatót hálózaton keresztül el tudjál érni, ami NT alapú gépen van megosztva a kovetkezőek kellenek:

1. win98 alá a HP1000 driver
2. elérési jog kell az NT alá
3. amikor a "szerveren" feltelepíted a nyopmtaot, illetve megosztod, akkor ott be kell állítani, hogy win98-as kliensek is elérhessék...

Szóval szerintem a 3. pint lehet a felsoroltak közül a lidas... És szerintem ez eredményezi azt is, hogy a klienseken a nyomtató offlien módban van... Az XP helpben ezt találtam... :))

A nyomtató megosztásával kapcsolatos beállítások:

1. A Megosztás lapon jelölje be a Megosztás neve választógombot, majd adja meg a megosztott nyomtató nevét.

2. Ha más hardvert vagy operációs rendszert használó felhasználókkal osztja meg a nyomtatót, akkor kattintson a További illesztőprogramok gombra. Jelölje be a többi számítógépen használt környezet és operációs rendszer melletti jelölőnégyzetet, majd a további illesztőprogramok telepítéséhez kattintson az OK gombra.

A Windows más verzióit (Windows 95, Windows 98 vagy Windows NT 4.0 rendszert) futtató felhasználók a segédeszközöket tartalmazó támogató CD-n találhatják meg a szükséges illesztőprogramokat. A

3.Windows NT 3.1 és a Windows NT 3.5 nyomtató-illesztőprogramjait a program nem tartalmazza.

4. Kattintson az OK gombra, vagy ha további illesztőprogramokat telepített, akkor a Bezárás gombra.

Remélem, hogy tudtam segíteni... ha nem megy, akkor dobj meg egy mail-lal minket...!!!

Üdv.

HACKing

szomb. nov. 01, 2003 22:18
ezüst tag

Hozzászólás 
hozzá kell az XP-s gépen levő nyomtató driverhez a win98-as drivert. A nyomtató tulajdonságainál a megosztás fül alatt a további illesztőprogramok gombnál. Nem ez lehet a probléma? Hasonlóval már találkoztam. NTFS vs.FAT32 nem lehet gond.

hétf. okt. 27, 2003 19:32
vas-tag

Hozzászólás 
Üdv!
Az elsõ XP-s gép hálozara kötése után a Xp Cd hálozati feladatok menüjével egy W98-as gépet összehoztam az Xp-ssel, nyomtatót megosztottam és telepítettem a nyomtatót hálózatiként a W98-asra. Igy jó volt.
Késöbb a többi már hálózaton lévõ géphez akartam kapcsolni a XP-st, de nem ismert fel hálózati hárdvert a XP CD hálózat telepítõje (pedig az Xp-s nélkül volt háló).

Ekkor az IP címeket állítotttam be, stb és a háló tökéletes, de az Xp-s gép nyomtatóját offline-nak írja! Nem tudom visszakapacsolni. A másik Xp-s géprõl viszont lehet nyomtatni!

Sajnos ehhez és kevés vagyok
Biresz

szomb. okt. 25, 2003 21:07

Hozzászólás 
Hali!

Lehet én értettem el valamit!??
Nálunk,hasonló volt a szitu csak 1 XP NTFS géppel! Mivel a win98 nem látja az ntfs-t csak annyit lát, hogy az illető rajta van a hálózaton! Így a nyomtatást nem az Xp-s géphez hanem a 98-hoz rendeltem hozzá és irányítottam az Xp-s gépet!

Kb ennyi!

Üdv: Gyapi

szer. okt. 22, 2003 20:09
vas-tag

Hozzászólás 
Üdv!

GYAPI!
NTFS, mit számít ez? Fat32-vel jobb lenne?

CHX!
Próbáltam, de "Felhasználói beavatkozást" igényel!

??????

Biresz

szer. okt. 22, 2003 18:07
arany tag

Hozzászólás 
Ha előhozod a nyomtatósort, ahol a kinyomtatásra váró cuccok fel vannak sorolva, a nyomtató menüben van olyan hogy: "nyomtató offline használata", na ezt birizgáld meg.

chx

szer. okt. 22, 2003 7:51
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Ha előhozod a nyomtatósort, ahol a kinyomtatásra váró cuccok fel vannak sorolva, a nyomtató menüben van olyan hogy: "nyomtató offline használata", na ezt birizgáld meg.

chx

szer. okt. 22, 2003 7:50
Profil Privát üzenet küldése Honlap

Hozzászólás 
Bocs!

Nem biztos, hogy jót gondolok de nem lehet, hogy NTFS az Xp partíciója?????
Üdv: Gyapi

kedd okt. 21, 2003 22:46
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Hálózati nyomtató (HP1000) offline állapotba került, nem tudok vele mit kezdeni!

Volt 5 db W98-as gép koaxos hálózatban. Vettek 2 Xp-s, kombó hálókártyás gépet, mindegyikhez 1-1 HP1000! Hálózatba kötöttem õket az Xp hálózattelepítõjével: W98-as géprõl szépen nyomtat az XP gépen megosztott HP1000-s: viszont nem látszik a teljes hálózat!
IP cimek szépen egymás mellé: hálózaton mindenki mindenkit lát, de a W98-as gépek nem nyomtatnak már a HP1000-sen: OFFLINE állapota hivatkotik!

Segítsetek!

Biresz

kedd okt. 21, 2003 22:01
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 12 hozzászólás ]