Szerző |
Üzenet |
taramtaram
vas-tag
|
Sziasztok!
Nekem az a problemam amivel ez a tema is kezdodik hogy ha elinditom az utorrent kliensemet behal az internet. se bongeszni nem tudok se skype se semmi ... ha restartolom a gepet akkor a bongeszes megy szokasos sebesseggel. a vicc az hogy eddig ilyen problem nem volt es mar egy ideje olvasgatok h h lehetne orvosolni a probl;emat de konkret valszt nem kaptam.
a masik vicc hogy routerne vagyunk haverokkal es nekik megy **** az internet is es a utorrent is. az sem problema hogy igy van ez mert eddig is igy volt es mukodott a dolog.. nem **** de lehetett bongeszni is. visazont most ahogy dupla katt a utorrentre egybol behal a netem... valakinek otlet??
|
pén. márc. 27, 2009 9:26 |
|
|
Johnson75
vas-tag
|
Üdv! Kedves nbela,
Úgy csináltam ahogy írtad és tényleg bevált.
Így már a böngészés is könnyebb
Köszi a segítséget.
Üdv: Johnson75
|
kedd márc. 03, 2009 21:04 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3587 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Re: Utorrent - probléma
Johnson75 írta: flashget, amivel SFX oldalról szoktam néha töltögetni Azzal semmi gond, mert a flashget csak lefele tölt. Az uTorrent viszont fölfele is, és az agyonüti a netet. Próbálj beállítani egy olyan feltöltési limitet ami nem zavaró. Start menü, futtatás, cmd... kapsz egy ablakot. ipconfig /all, nézd meg a szolgáltatód dns címét. Pingeld folyamatosan a dns ip címét. Például:
ping -t 80.1.2.3
Ez lesz valami 20-40 mSec.
Indítsd el az uTorrentet. Beállítások, Haladó, UI, Feltöltési lista=4,8,12,16,20 OK.
Állíts korlátlan feltöltést. Várd meg, amíg összeszedi a kapcsolatokat és beindul a feltöltés. Fogod látni a ping időket, hogy akár 1000 mS fölé is növekednek. Állíts be egy olyan feltöltési limitet, hogy a ping idők 100 mS fölé ne nagyon menjenek.
|
kedd márc. 03, 2009 20:30 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Nem vagy te egy kissé eltévedve?Szvsz: igen azaz fogalomzavarban szenvedsz.
Mi köze van egy p2p filemegosztó hálózatnak egy flasgethez? Azon kívül hogy mindkettőhöz kell net és az előzőt a szolgáltaód igen erőtejesen korlátozhatja Internetes részleg: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=37036
|
kedd márc. 03, 2009 19:45 |
|
|
Johnson75
vas-tag
|
Utorrent - probléma
Üdv mindenkinek!!
Meg tudná mondani valaki, hogy mi lehet az oka annak, hogy az utorrent programom teljesen leterheli az internetes sávszélemet? Jelenleg 2,5 Mb/s -os vagyis 250kb/s -os T-Com-os Adsl netem van.
Szóval azt figyeltem meg, hogy más letöltő program esetén mint pld. a flashget, amivel SFX oldalról szoktam néha töltögetni (sms regisztrációs), igaz hogy a fájlokat 200 - 250 Kb/s-al tölti lefelé, de mellette simán tudok böngészni is. Viszont ha az utorrent progi be van kapcsolva és néha ha alig 20 - 30 kb/s -os sebességgel töltök is valamit, ( mellette a feltöltésem max 10kb/s) egyszerűen úgy belassul a netem, mint a régi betárcsázós modemes korszakban. Ilyenkor mindig szüneteltetnem kell a letöltést, hogy tudjak böngészni is.
Lehet, hogy valami beállítás gond miatt van ez? Szeretnék erre választ kapni. Előre is köszi! Üdv Johnson!
|
kedd márc. 03, 2009 19:25 |
|
|
Nutella
arany tag
Csatlakozott: szomb. jún. 12, 2004 14:30 Hozzászólások: 129 Tartózkodási hely: 193.225.220.130
|
Na igen Deluge, erre gondoltam én is, csak nem volt meg a neve (kb. 20 féle klienst kipróbáltam anno)
A screenshotok alapján egyébként már grafikus felülettel is létezik linux platformra.
|
szer. feb. 11, 2009 16:13 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Idézet: elvetemült nevű megint csak java alapú kliens. Linuxon (és macen) ilyen megoldások egyenlőre nincsenek (legjobb tudomásom szerint).
igaz,ami igaz,nehéz versenyfutás,de van konzolos megoldás is,és van egy Deluge nevű "förmedvény" ,amit még én sem ajánlanék jószívvel-bár sohasem használtam,de a leírásból megítélve néháy éves linuxos gyakolatot feltételez a fehasznlótól
|
kedd feb. 10, 2009 18:53 |
|
|
Nutella
arany tag
Csatlakozott: szomb. jún. 12, 2004 14:30 Hozzászólások: 129 Tartózkodási hely: 193.225.220.130
|
A gond nem az volt hogy a szolgáltatás névleges sebességhez képest mennyi a kliens adatforgalma, hanem ennek mértékétől függetlenül a http protokoll erőteljesen háttérbe szorul. Ezt valószínűleg félreértetted.
A problémát megoldottam egy windows restarttal Azóta ha 90%-ot megesz az uTorrent, akkor is lehet vígán cirkálni a weben. Valószínűleg a hálókártya váltás (sw engedélyezés/tiltás) **** meg az xpt.
A UPC forgalomkorlátozása kapcsán meg már megjártam a hadak útját, otthon olckúl 5M/768k chello, albiban 10M/2M.
Ami megoldás (volt?) rá az tökmind1 hogy milyen de RC4 titkosítást tudó kliens. Win platformon uTorrent 1.8.x-től felfele, a Vuze, meg valami elvetemült nevű megint csak java alapú kliens. Linuxon (és macen) ilyen megoldások egyenlőre nincsenek (legjobb tudomásom szerint).
Ez uTorrentben egyébként titkosítás erőltetve opcióként fut még ma is, mint még az 1.6.1ben, de az még nem azt a titkosítási eljárást takarta anno.
Na egy idő múlva ez sem hozta a tervet. Azóta van az utorrent ál udp utp protokollja, azzal még nem tudtak mit csinálni a chellós gizdák. Lehet hozni azt a sávszélet, amire a szerződést aláírja az ember (még jó.)
Persze közben veszettül upgradeelhetsz mindegyik betára, hogy egy fikarcnyit a tartalomszűrők előtt járj
|
kedd feb. 10, 2009 0:53 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Idézet: (10M/2M UPC - most töltök kb. van 120kB/20kB). -az nagyon müszi!
Elárulom,hogy nem a kliensel,sőt nem is az oppal,hanem a szolgáltatóval van a gond!-Nálam linux alól Transmissional ue.a probléma wifi nélkül is
|
hétf. feb. 09, 2009 17:22 |
|
|
Nutella
arany tag
|
uTorrent <> Firefox (wlan)
Hali!
Az a gondom támadt, hogy futó uTorrent (1.9Beta) mellett baromira belassul a web böngészés, de van hogy meg sem jelenik az oldal egyáltalán.
Holott a sávszélnek most is alig 10%-át viszi el a torrent (10M/2M UPC - most töltök kb. van 120kB/20kB).
Eddig ilyen tünetem nem volt, annyi változott ma reggel, hogy kábel helyett wifin keresztül kapcsolódok az itthoni routerhez. Valami tuti hogy a csomagok méretével/időzítéssel lehet. Reggel óta van ez a para.
Beta klienst kár is piszkálni és cfosspeedet se szeretnék felrakni, nem túl jók a tapasztalataim vele.
|
hétf. feb. 09, 2009 13:04 |
|
|