Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 3:26

Hozzászólás a témához  [ 3104 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 63  Következő
XP alatt bosszantó apróságok <->és a gyógyír ezekre! 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
:roll: Már megint veled van ilyen exoterikus probléma? :wink: :lol:
Ez nem jogtisztasági kérdés. És nem SP3. Vagy tuti nem abban az értelemben, ha egyáltalán felmerül, hogy az SP3 egy nagy rakás izé volna, és messzire kerülendő. Valami azént összegebancolódott.
Az SP3 2008 májusa körül jelent meg. Ha csak mostanában lett telepítve, akkor számos biztonsági rés volt nyitva sokáig.
Nem mondom, hogy feltétlenül becsorgott valami worm vagy egyéb kártevő, meg hogy ez a jelenség pont azt jelentené. De emlékezzünk meg arról, ahogy talán pont te is, és még jónéhányan a világon nem tudtak frissíteni nemrég a rootkit fertőzés miatti kékhalál következtében.
Évekkel korábban még SP-k telepítése előtt partíciómentést csináltam. Ma már kevésbé.
Lehet, hogy most te is elővigyázatos voltál. Ha igen, és van partíciómentés, akkor fuss neki mégegyszer. Kell az az SP3. :D Anélkül már nem is tudsz majd frissíteni úgy 2015-ig.
Ha másképp nem megy, partíciómentés utáni újratelepítés.

vas. ápr. 18, 2010 15:18
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jogtiszta XP-re sajnos felraktam az SP 3-at a laptopon. Azóta az asztalon, ha egy ikont valahova oda akarok helyezni, akkor az vagy 5 mm-rel jobbra ugrik. Természetesen az ikonok igazítása ki van kapcsolva.
Annyit szívtam már az SP3 vonatkozásában, hogy soha többet...
Csak azt tudnám, hogy az SP3 alatt miért van ez?

vas. ápr. 18, 2010 13:58
a fórum lelke

Hozzászólás Re: XP probléma
laci3041 írta:
... Vírusom nincs, két víruskeresővel is ellenőriztem...

Csak hiszed. :shock:

Keresd stell-t a Security Fórumon, valamelyik topikjában. Ha az ő vizsgálata is negatív, akkor nyugodhatsz meg, és keresheted az egyéb okokat. :roll:

szomb. ápr. 17, 2010 20:14
ezüst tag

Hozzászólás XP probléma
Sziasztok !

Segítségeteket kérném !
Az XP SP2-mel akad egy kis gond.
Arról van szó, hogy valamilyen folyamat a háttérből véletlenszerű időközönként átveszi az aktivitást.
Mondjuk, szerkesztek a Word-ben, és egyszer csak inaktívvá válik az ablak. Ilyenkor nem tudok bele gépelni (ami természetes), csak ha újra bele kattintok. Vagy ha játszok egy játékkal, azt leteszi a tálcára, mintha Alt-Tab-ot nyomtam volna. Szóval ilyeneket csinál. Természetesen semmi általam ismert alkalmazás nem fut ilyenkor a háttérben. Már azt is megcsináltam, hogy a feladat kezelővel kilőttem minden, nem létfontosságú processt. Akkor is csinálta. Tehát akármi is ez, a processek között nem látszik... Vírusom nincs, két víruskeresővel is ellenőriztem.
A Nero már jó néhány DVD-t elrontott emiatt, szóval eléggé bosszant a dolog. Nincs valami ötletetek, hogy mi veheti át időnként a hatalmat? Vagy valami szoftver neve, amivel megfigyelhetném a háttérben rejtőzködő folyamatokat?
Köszönöm !
Üdv.: Laci.

szomb. ápr. 17, 2010 19:51
ezüst tag

Hozzászólás 
elég sokat foglalkozok zenével. mostanában rengetegszer találkozom olyan albumokkal ahol néhány szám adatai "titkositva" vannak. álltalában a média player le sem játsza öket. ezeknek az id3v2 be bele van irva valami baromság amitöl meghülyül a winfos. ha kitakaritom helreáll a lelki békéje. (tage&rename2.2)

pén. ápr. 16, 2010 17:02
ezüst tag

Hozzászólás 
vackor írta:
Pásztika írta:
:( Hááát hidd el, nem baromság, mert igenis lejátssza a mediaplayer, régi fájlok amikkel nem volt probléma, meg is vannak a jellemzői, csak az xp-vel nem tudom megnézni(mint régebben). Szóval lehet macerásan fogalmazok, de a lejátszókkal, szerkesztőkkel láthatóak csak simán a mappákban nem az xp-vel. Kérlek ebben segíts! :(

Szerintem ne szenvedj vele. Ha a Media Player le tudja játszani, akkor vedd fel őket a médiatárba és máris többre tudod használni mint amit az XP intézője tud.

Hááát amúgy én az Itunes-t szeretem(ahol szintén meg tudok nézni minden infot), de nem a gépen használnám a fájlokat, és mielőtt átpakolom az adathordozóimra(pl. ipod, teló) előtte jó volt látni az adatokat, mert pl. a sebesség sem igazán mindegy, stb... és régebben simán megjelenítette az xp. Szóval nem a fájlokkal van a hiba, az xp-men állítódott el valami, ehhez kértem volna segítséget. Időhíján nem csinálnék javítást, gondoltam, hátha valaki tudna segíteni... Szóval ha van tippetek osszátok meg velem kérlek.!!! :(

pén. ápr. 16, 2010 14:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pásztika írta:
:( Hááát hidd el, nem baromság, mert igenis lejátssza a mediaplayer, régi fájlok amikkel nem volt probléma, meg is vannak a jellemzői, csak az xp-vel nem tudom megnézni(mint régebben). Szóval lehet macerásan fogalmazok, de a lejátszókkal, szerkesztőkkel láthatóak csak simán a mappákban nem az xp-vel. Kérlek ebben segíts! :(

Szerintem ne szenvedj vele. Ha a Media Player le tudja játszani, akkor vedd fel őket a médiatárba és máris többre tudod használni mint amit az XP intézője tud.

csüt. ápr. 15, 2010 20:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hannibal írta:
Laci_L, olvass figyelmesebben ...

Bocs, ezt benéztem. :?
Ha jól emlékszem, pont szólt a telefon, aztán valahogy ilyenre sikeredett. :shock:

csüt. ápr. 15, 2010 20:06
ezüst tag

Hozzászólás 
Tök Ödön írta:
Pásztika írta:
Nagyon kérem, segítsetek! Fontos & sürgős lenne.
A problémám az, hogy az MP3-as (MPEG Layer 3 Audio) fájlok adatait nem jeleníti meg a windows xp.(id3 tag-ok adatai) Ha a fájlt behúzom az ITunes-ba, ott látható minden adat, de azon kívül sehogyan sem tudom megjeleníteni. Próbáltam már a nézetnél, de a mappáknál (mappabeállítások a régiek, amikor még megjelenítette az adataikat) csak az üres oszlopok jelennek meg. Sem időtartam, bitsebesség meg ilyesmik. Ha a tulajdonságoknál szeretném megnézni, ott sincs...(az összegzésnél)Valamit nagyon elállítottam vagy " kitakarítottam", kérlek segítsetek! Előre is köszi!
S.O.S.

copyright! ez egy ujdonsült baromság. naponta találkozom vele. a médiaplayer le sem játsza az ilyen zenéket. a megoldás egy régebbi verzioju tag & rename. mondjuk a "2" id3/2 kitakarit, oszt megy mint a szél.

csüt. ápr. 15, 2010 17:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Off:By Laci_L:
Idézet:
Mondjuk belefért volna, hogy leírod, milyen Op rendszer van. Az hogy te tudod, még nem jelenti azt hogy mi is.

Idézet:
By Tök Ödön[/quote hi's wrote:
Idézet:
..otthoni gépen xp van.

... :shock:
Tudom én, hogy drága a keret..az új optikához-sajnos nekem is kel már időnként ha kevesebb a lumen.. :evil:
On:
A kvótát -SZvsz- a felhasználói jogosultságoknál lehet felülbírálni ,már az xp-óta.
Ez a szöveg egy egy home rendszeren nem is jelenik meg,csak a porof vers-ben és több-felhasználós rendszeren.
...
Idézet:
.Mellesleg XP esetén az 5 GB elég karcsú. Sőt: kevés.
-(By LaciL)
.. még sok is,,csak a felhasználói adatok és az újonnan telepítettek ne a gyökérkönyvtárba települjenek-bocsi ez egy kicsit linuxuos volt-onnan terjedett át a win rendszerekbe is..a külön part a rendszernek,külön a felhasználóknak...ezen tépem a pofámat már x éve...:( -ebben részem is volt és szégyellem is magam :oops: )
... és megint OFF:odáig már eljutott a richmondi cég hogy a felhasználói fiókok prioritást élveznek..de nem egy külön partícióra kakálnak...
:?

Ps: Hannibal megint gyorsabb volt..Kép

csüt. ápr. 15, 2010 17:49
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Laci_L, olvass figyelmesebben :P
Idézet:
otthoni gépen xp van

csüt. ápr. 15, 2010 17:31
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tök Ödön írta:
... hely meg még van vagy 2 gb. 5 gb particion van...

Mondjuk belefért volna, hogy leírod, milyen Op rendszer van. Az hogy te tudod, még nem jelenti azt hogy mi is. :(

Mellesleg XP esetén az 5 GB elég karcsú. Sőt: kevés. :shock:
A 2GB üres helet mivel mérted?
Mikor volt töredezettségmentesítés?

csüt. ápr. 15, 2010 16:51
ezüst tag

Hozzászólás 
nekem meg más gondom van.
otthoni gépen xp van. egyszer csak kiirja hogy nincs elég kvota a parancs végrehajtásához. egyébként nincs használatban semmi, csak az intézö. hely meg még van vagy 2 gb. 5 gb particion van. oszt be is hal minden. semmit sem hajlando csinálni amig ujra nem inditom. ilyenkor mi van?

csüt. ápr. 15, 2010 16:28
ezüst tag

Hozzászólás 
Pásztika írta:
A problémám az, hogy az MP3-as (MPEG Layer 3 Audio) fájlok adatait nem jeleníti meg a windows xp.(id3 tag-ok adatai) Ha a fájlt behúzom az ITunes-ba, ott látható minden adat, de azon kívül sehogyan sem tudom megjeleníteni. Próbáltam már a nézetnél, de a mappáknál (mappabeállítások a régiek, amikor még megjelenítette az adataikat) csak az üres oszlopok jelennek meg. Sem időtartam, bitsebesség meg ilyesmik. Ha a tulajdonságoknál szeretném megnézni, ott sincs...(az összegzésnél)Valamit nagyon elállítottam vagy " kitakarítottam", kérlek segítsetek! Előre is köszi!
S.O.S.

copyright! ez egy ujdonsült baromság. naponta találkozom vele. a médiaplayer le sem játsza az ilyen zenéket. a megoldás egy régebbi verzioju tag & rename. mondjuk a "2" id3/2 kitakarit, oszt megy mint a szél.

csüt. ápr. 15, 2010 16:25
ezüst tag

Hozzászólás 
S.O.S.

pén. ápr. 09, 2010 20:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Látom ezzel sikerült leblokkolnom a topicot, több mint egy hete nem írt senki.
Szóval ha más is járna így, akkor ne kelljen keresgélnie, mielőtt még idegbajt kapna a sok felvillanó fekete ablaktól.
A megoldás: uninstall a Norton Ghost-nak és megszűnnek a felvillanó fekete ablakok.
A Norton Ghost 2003 nem okoz ilyen jelenséget de a 14.0 az igen.

pén. ápr. 09, 2010 19:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bővebben: laptopon indítás után bizonyos időközönként felvillan egy fekete hátterű ablak egy másodpercnyire és eltűnik. Ha nagyon jók a reflexek, akkor a PriScSR gombbal elcsíphető és a Paint segítségével megjeleníthető.
Türelemjáték. Ja és szöveg is van. Most elcsíptem.

Szóval felül: C:\WINDOWS\Installer\MSI74.tmp vagy MSIE.11.tmp vagy MSI99 tmp vagy MSI13.tmp
Szöveg: A szolgáltatás Symantec SymSnap VSS Provider leáll.
Szóval: szívat a Norton Ghost...

szer. márc. 31, 2010 7:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Supervisor írta:
C:\WINDOWS\Installer\MSI99.tmp
Ez villog be bizonyos időközönként a monitoron.
Vajon mi okozhatja?
Ezt kifejtenéd bővebben?
Bár valszeg stell lesz belőle.

kedd márc. 30, 2010 22:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
C:\WINDOWS\Installer\MSI99.tmp
Ez villog be bizonyos időközönként a monitoron.
Vajon mi okozhatja?

kedd márc. 30, 2010 21:06
ezüst tag

Hozzászólás 
:(
S.O.S.

vas. márc. 21, 2010 16:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
Temptress írta:
... Valaki tud valami okosat mondani? ...

Persze. Rossz helyre írtál. :roll:
Irány a security fórum, és ott stell valamelyik topikja. :shock:

csüt. márc. 18, 2010 20:06
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Az XP-m összeszedett egy vagy több ronda vírust. Rég nem volt ilyen. Szóval már futtattam ESET NOD32-t, Avast, Avira-t és egyéb spyware progit, de nem javult. A feladatkezelőben a szokásos 20-22 helyett 35-40 dolog fut, főleg ezek: cmd.exe, 5.exe, 1.exe, qtplugin.exe, tmp2385.exe stb. Plusz a netet is csesztetik. Valaki tud valami okosat mondani?
Köszi!

csüt. márc. 18, 2010 19:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csak az Office XP van magában, én kompatibilitási cuccot nem raktam fel, max ha a WU rakta fel...

pén. márc. 12, 2010 14:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem telepítetted esetleg az Office 2007 kompatibilitási csomagot?

Én igen. Nekem ehhez ajánlgatja az SP2-t, de nem megy fel, minden próbálkozás sikertelen...

pén. márc. 12, 2010 12:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem bosszantó, inkább apróság. Office XP-m van és ma felugrott a Windows Update. Szerinte szükségem van az Office 2007 SP1-re, annak ellenére, hogy a gépemen ez az Office még soha az életben nem volt... :D

pén. márc. 12, 2010 12:03
arany tag

Hozzászólás 
Végülis szoftveres vonalon semmire sem jutottam. szervizbe vinni pedig nem akarom. Még a végén úgy járna, mint némelyik kocsi az autószerelő műhelyekben. Inkább szétszedem én. Vettem normális műszerész csavarhúzó készletet. Semmi disznóölős változat. Az nem én vagyok.

A laptop alján elvileg felismerhető blokkokra van osztva az egész. Kitekertem a vonatkozó csavarokat, és megpróbáltam leemelni / kiemelni a modult, de valami nagyon nem akar ez megmoccanni. Az egyik laptop "láb" azon a modulon van. Pettex-el megfolyattam kicsit, és leszáradás után azt fogtam meg kényelmesen egy kombinát fogóval. Húztam függőlegesen felfelé. Amikor az egész laptop moccant egyet, feladtam. Kitekertem pár környező csavart is, semmi változás. Ezt az izét valami tartja belülről, és a csavarok majdhogynem csak dísznek vannak rajta. Utólag talán még örülhetek is, hogy nem műveltem valami durva zúzást ?

"Asus F5VLseries" laptop. Biztos létezik valami szervízes szétszerelési útmutató is, de az valahogy nincs rajta a gyári CD-n. Be lehet valahonnét szerezni ?

vas. feb. 28, 2010 9:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mindkettő előttem szólóval részlegesen,és általánosában is egyetértek.
Van ilyen is olyan is...a józsefvárosin lehet olyan kínai készletet venni,hogy bele is fér(ez lényeges) meg vissza is lehet hajtani.. az évi 2x használattal-ez a drágább van kb 320-400 HUF.
..és van a "pattentós változat" amihez a szerszámot u.onnan kell begyűjteni,de ez a "disznóölő változat",amit köszörülni kell: éles lapos és szélesre...hogy utána is használható legyen a patent..ez az árban olcsóbb tool.-de kőbaltával együtt (annyi pénzért mint a készletet) megkapod!...

Off: nem mostani téma-és aki régebbi motoros "emléxik" a Beta készletre-ez kb 15-20 évet kihúz,de ebből mit hagy el az ember:amit a leggyakrabban használ.. a 4-s csavar crossdiveres meghajtásból 2-(3?) létezik..H2,H3,H4..a középső az uni és a csavarral a kezében elzavartuk az anyagbeszerzőt,hogy:EGY ILYENT VEGYÉL,de abból 3-t..megjelent 3 készlettel 220-e HUF számlával. :roll:
Azóta nincs agyagbeszerzőnk :?

pén. feb. 26, 2010 19:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
nem biztos, hogy csavarozni kell. Pl. nálam a bill feletti mûanyag lapot kell lepattintani és kivenni a bill.-t. Az alatt vannak a hûtõ részek.

pén. feb. 26, 2010 10:45
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
pajti írta:
... Az összes probléma, hogy ami m3-as csillag csavarok vannak benne, talán fél milliméter mély benne a horony. Talán minimális erőkifejtésre is elnyírom ezt a valamit, amit itt "csavarfejnek" hívnak...

Nem nyírod, ha van megfelelő méretü, jó minőségü csavarhúzód. Nem a kínai piacról. :shock:

pén. feb. 26, 2010 10:25
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Ahogy rozmár kolléga írta, a laptopoknál a pormentesítés elsődleges feladat. Saját, szomszéd és rokon laptop tapasztalatból kiindulva, filcszerű réteg szokott összeállni a hűtőlemezeknél. Ezt semmiféle szoftver nem tudja eltakarítani.

Oké, ha egyebet nem tudok rajta segíteni, szétszedem. Az összes probléma, hogy ami m3-as csillag csavarok vannak benne, talán fél milliméter mély benne a horony. Talán minimális erőkifejtésre is elnyírom ezt a valamit, amit itt "csavarfejnek" hívnak. Ez a laptop csavarozás egyszerűen csak egy mechanikailag nem arra tervezett valami, hogy ezt szétszedegessék.

pén. feb. 26, 2010 7:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ahogy rozmár kolléga írta, a laptopoknál a pormentesítés elsõdleges feladat. Saját, szomszéd és rokon laptop tapasztalatból kiindulva, filcszerû réteg szokott összeállni a hûtõlemezeknél. Ezt semmiféle szoftver nem tudja eltakarítani.

csüt. feb. 25, 2010 23:09
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Már meg ne haragudj de irkálsz itt mindenféle zöldségeket:
Idézet:
. Most tél volt. Pormentes időszak. És Windows reinstall előtt ilyen gondja nem volt. Húztam egy szűz windowst, és promptra felszökött a hőmérséklet vagy 10 fokot.

Mi az hogy pormentes időszak egy hordozható gépnél amit egy max.egy óra használat után gyömöszölsz a táskába és viszed mindenhová ami még csak látszólag sem pormentes.
Senki sem javasolta,hogy ekevassal és ráverőkalapáccsal kell szétbombázni a készüléket.A mostaniak kialakítása kimondottan olyan hogy viszonylag könnyen hozzáférhető legyen,minekutána a gyártók is tudják hogy ez kritikus pontja a laptopoknak.
Telepíthetsz rá bárminő rendszert,jobb nem lesz,csak rosszabb.Egy idő után,mintha megnyomtad volna a kikapcsgombot leáll. mert a proci túlmelegedett.A gyógyír rá a portalanítás,ha nem mersz nekiesni vidd el egy szervizbe ott valószínűleg nem tördelnek el rajta semmit,és olyan lesz mint újkorában-de azért fizetni kell.

csüt. feb. 25, 2010 17:11
arany tag

Hozzászólás 
Squito írta:
Bios-os proci tuningnak utánnanéztél?

Sajnos semmiféle beállítási lehetőséget nem enged a bios. Van egy darab tényközlő lap, és annyi. Gyári CD-n is csak detektor programot találtam, proci szabályozást nem.

Átlag kivülről neki szoktam esni nagy erejű porszívóval. Valamennyit tuti benne hagy, de azért a nagyja kijön. Szétszedni laptopot pedig korántsem olyan egyszerű, mint azt hiszik egyesek. Asztali gépből kiindulni rossz ötlet. Laptopoknál apró vacak kis bizgentyűk vannak, amik ha egyszer eltörnek (márpedig fene könnyen törnek), utána méregdrágán lehet csak másikat szerezni belőle, merthogy ez "extra szerviz alkatrész". Egyszóval köszönöm, szétszedésből nem kérek. Különben sem lehet a por a gondja. Most tél volt. Pormentes időszak. És Windows reinstall előtt ilyen gondja nem volt. Húztam egy szűz windowst, és promptra felszökött a hőmérséklet vagy 10 fokot. Ez pedig valami háttér beállítás hiányára utal.

csüt. feb. 25, 2010 12:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bios-os proci tuningnak utánnanéztél?

csüt. feb. 25, 2010 0:18
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Labtec billentyűzet+egér fagyás
Laci_L írta:
Sokat dolgoztam mindenféle RF átvitellel, kódolásal. Tudom, hogy 100%-os kapcslat (jelátvitel) tartósan szinte lehetelen. És még ehhez jön ebben az esetben az egyéb ütközés, rejtély is. Mint itt.

Ez rendben is van, de a billentyűzetnél nem fordul elő hasonló helyzet, pedig ott is RF átvitel van. Persze az egér többet kommunikál mint a billentyűzet. Egy zavarjel okozhat hibás működést, a mágikus háromujjas hatására mégis észhez tud térni??? Vagy a hardver részen, vagy a szoftverben ezt már rég javítani kellett volna.

szer. feb. 24, 2010 22:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
By pajti:
Idézet:
Nos, ez egy laptop.

Ez a lényeg! ]:->
Semmi baja nincs,csak áll a propeller a szöszmététől.Min.évente szét kell szedni és potralanitani!

szer. feb. 24, 2010 21:42
a fórum lelke

Hozzászólás Re: Labtec billentyűzet+egér fagyás
vackor írta:
... vettek egy Labtec vezeték nélküli billentyű+egér kombinációt ... megoldást viszont sehol nem találtam rá...

Én mondok: vezetékes egér. :D
Valahogy nem komálom a felesleges dolgokat. Sokat dolgoztam mindenféle RF átvitellel, kódolásal. Tudom, hogy 100%-os kapcslat (jelátvitel) tartósan szinte lehetelen. És még ehhez jön ebben az esetben az egyéb ütközés, rejtély is. Mint itt. És még drágább is. :shock:

szer. feb. 24, 2010 21:33
arany tag

Hozzászólás 
Nos, ez egy laptop. Asztali gépnél nem problémáznék én sem rajta. Kotorásztam a gyári CD-n, de nem nagyon találtam ilyesmit :(

Edit: Asus F5VL laptop. A gyári CD-n van egy NB Probe nevű cucc, de az csak szenzor utility.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pajti szer. feb. 24, 2010 21:42-kor.

szer. feb. 24, 2010 21:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szvsz::első lépésként ház oldala le a porciról a propeller hűtőstől le.Lepupiccint(bordát propellert egyaránt) proci hátát "gyíkfűvel" megken.és utána "öröm,boddottá!"

szer. feb. 24, 2010 20:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha biosban történt a húzás (procifeszkó, stb...), akkor mindent vissza kell állítani gyári beállításokra.

szer. feb. 24, 2010 15:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ilyesmit az alaplapokhoz szoktak mellékelni. Nekem pl. ASUS alaplapom van, ahhoz az AI Suite van a CD-n.

szer. feb. 24, 2010 13:47
arany tag

Hozzászólás 
Újabb problémában kérnék segítséget. Tegnap húztam újra a windowst különféle rejtélyes problémák miatt. A jelek szerint valamit elfejetettem felrakni / beállítani.

Anno emlékszem az EverestHome kijelzéseire, mint pld a processzor hőmérséklet 55-60 fok között volt stabilan (Intel Duo T2330, 1600MHz). Na most 68..71 fok. A ventillátor is teker, mint a zállat.

Nem emlékszem rá, hogy valaha is telepítettem volna erre a gépre proc órajel szabályozót, de a jelek szerint talán mégis, és most is jó lenne. A dvd archívumomban nem találtam ilyesmit.

Mire keressek rá neten ? Vagy mi egyéb történhetett ?

szer. feb. 24, 2010 11:45
arany tag

Hozzászólás 
Megvan, köszönöm.

szer. feb. 24, 2010 11:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Keresd meg a gépen a mlcfg32.cpl nevű fájlt, és azt nyisd meg.
Elvileg valahol a "Program Files\Common Files\System\MSMAPI" környékén található.

szer. feb. 24, 2010 10:21
arany tag

Hozzászólás 
VPN hálózaton lévő exchange szerver meglévő postafiókjára kellene rácsatlakozni outlook-al (a régebbi XP Office 10-es outlookját használnám hozzá).

Eszközök -> E-mail fiókok... ->
Létező e-mail fiók megjelenítése vagy módosítása (pötyi + Tovább> ) ->
Hozzáadás (gomb megnyom) -> Microsoft Exchange Server (pötyi + Tovább> ) ->

Kép

Namost a Vezérlőpult alatt én nem találtam "Posta" ikont. Talán w2k alatt még volt, vagy kibökte a szemem és azért nem látom, vagy nem tudom.

Mitévő legyek?

szer. feb. 24, 2010 10:02
gyémánt tag

Hozzászólás Labtec billentyűzet+egér fagyás
Mindig találkozik az ember valami furcsasággal. A szüleim vettek egy Labtec vezeték nélküli billentyű+egér kombinációt. USB csatlakozós, a Windows HID eszközként felismeri és működik is. Aztán egyszer csak történik valami rejtélyes, és onnantól nem veszi a Windows az egérkattintásokat. Az egérkurzor mozgatható, a Windows sem fagy le, de a kattintásokra nem reagál, semelyik gombra.

Ebben a félig kómás állapotában bedugtam egy másik egeret, arra ugyanúgy nem reagál! De a poén az, hogy maga a desktop viszont működik, veszi a kattintásokat és az ikonokat, helyi menüt meg lehet nyitni, illetve időnként van egy-egy alkalmazás, ami teljesen normálisan használható egérrel, annak ellenére, hogy a többi nem.

HID eszközként a Windows alapból tudja kezelni, ezért nincs is hozzá semmilyen szoftver. Az eszközillesztők a legfrissebbek, nincs újabb. Kipróbáltam másik gépen, Windows 7 alatt pontosan ugyanígy viselkedik. Annyit még sikerült kideríteni, hogy a Ctrl-Alt-Del lenyomásakor, amikor a Windows bedobja a rendszerbiztonság menüt, akkor helyrebillen és egy darabig megint jól működik a mausz. A billentyűzettel viszont nincs semmi probléma, azzal pl. akkor is meg lehet nyitni a Start menüt, amikor egérrel nem.

Úgy látom, hogy a jelenség már 2006-ban is ismert volt, megoldást viszont sehol nem találtam rá.
http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=6928

kedd feb. 23, 2010 10:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Közben beugrott, de azért leírom hátha másokat is érdekel.
Új parancsikon: shutdown -l
Kijelentkezés.

pén. feb. 19, 2010 20:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintetek hogyan lehet meggyorsítani a Windowsban a kijelentkezés idejét?
A logoff.exe-re gondolok.

pén. feb. 19, 2010 20:03
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
Hozzászólás 
Idézet:
Szia

hát az igazság az hogy az egyik hibaüzenet ellenörzésekor
beléptem a win system host file jába és ott javítottam valamit
ami hiányzott de amit mondasz az szimpatikusabbnak tűnik h
valami ilyen hiba miatt nem enged frissítést telepíteni
utána is mennék csak nem tudom merre indulja el..

előre is köszi
DavE

ugy ahogya TARGE irja a security temaba nyis topicot es tedd be az RSIT logjat
http://images.malwareremoval.com/random/RSIT.exe]
Klik>Continue>egy kiss ido mulva ad logot,tedd oda

pén. feb. 19, 2010 10:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
horex írta:
... Pedig elotte megeskudtem volna, hogy hallottam a bejelentkező+kilépő win hangot ...

Két üveg piától jelentősen javul a hallás. :D

pén. feb. 19, 2010 10:38
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3104 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 63  Következő