Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 11, 2025 23:09

Hozzászólás a témához  [ 264 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
Windows 11 tapasztalatok 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás Re: Windows 11 tapasztalatok
vackor írta:
Még pont 2 évig támogatott a Win10.

Szerintem meghosszabbítják. A statisztikák szerint nem nagyon tetszik a közönségnek, pedig az első verzió W11 már le is jár.
Volt már ilyen. A W8 (8.1) sem volt elfogadott. Nem véletlenül, átlépek rajta.

Az biztos, hogy én nem váltok. Azon kívül, hogy új gép kellene, számomra kezelhetetlen a megjelenése, használata. Majd lesz valahogy.

pén. okt. 13, 2023 17:13
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

vackor írta:
A beállításoknál megadhatod melyik mappákról készítsen biztonsági mentést. Azokat berakja a OneDrive mappa alá és onnantól szinkronizálódnak. De ki lehet kapcsolni (Szinkronizálás / Biztonsági mentés kezelése).
Először is köszönöm szépen a választ
Vagy ha nem zavar hogy a OneDrive alatt maradnak, elég kikapcsolni egyes mappák szinkronizálását (Fiók / Mappák kiválasztása).

Igen, ezt tudom.
De valahogy a W10 egymás melett szinkronizált. W11 telepitésnél ott is volt melyik gépet akarom erre visszaállítani.
Azt mondtam ez egy új.
És mégis ráhúzta az asztali pc dolgait
Jelenleg kikapcsoltam az asztal szinkronizálását.
Lehet W11 már nem különíti el a gépeket.

Pont amiatt huztam rá, mert már csak 2 év van W10 ből.
Egyenlőre semmi különbség.
Nem értem minek az a hardver követelmény.
2014 es laptopon vígan megy a W11. Ugyanúgy mint a a W10

pén. okt. 13, 2023 15:15
gyémánt tag

Még pont 2 évig támogatott a Win10.

pén. okt. 13, 2023 7:45
a fórum lelke

lanszelot írta:
... Felraktam a laptopomra a W11 -et...

Te tudod, hogy szúrsz ki magaddal. Ez is egy megoldás. :D

pén. okt. 13, 2023 6:29
gyémánt tag

A beállításoknál megadhatod melyik mappákról készítsen biztonsági mentést. Azokat berakja a OneDrive mappa alá és onnantól szinkronizálódnak. De ki lehet kapcsolni (Szinkronizálás / Biztonsági mentés kezelése). Vagy ha nem zavar hogy a OneDrive alatt maradnak, elég kikapcsolni egyes mappák szinkronizálását (Fiók / Mappák kiválasztása).

csüt. okt. 12, 2023 20:34
arany tag

Hello,
Felraktam a laptopomra a W11 -et.
Azt allitottam be hogy új pc ként kezelje, ne szinkronizáljon a másik pc-el.
Ennek ellenére az asztalom tele pakolta ikonokkal ami a másik gépen van.
Ez így nagyon nem jó. :(((
Gondolom a onedrive csinálja.
Kell a onedrive de ne töltsön le semmit a másik gépről.
Mit kell csinálnom?

csüt. okt. 12, 2023 18:05
a fórum lelke

vackor írta:
... Van egy qrva idegesítő dolog, amibe a kollégáim is rendszeresen belefutnak, szidják is mint a bokrot...

El kell síni az Apple Support-nak. Még az is lehet, hogy van ötletük.

06 80 983824 majd 2,2,1,1,2

pén. máj. 19, 2023 15:39
gyémánt tag

nacorvus írta:
ha nincs chip a gépben vegyél másikat=zöldebb lesz a környezet :roll:

A régi gépemben nem volt TPM csip, de lehetett volna venni hozzá. Amazonon találtam is kb. 4000 Ft-ért, csak mellé 35000 lett volna a szállítás. Nem éltem a lehetőséggel.

Az eredeti kérdésre visszatérve, androidnál ilyen esetben az ember simán csak lecseréli a tárcsázó programot egy jobbra, ami az ájfonnál ugye nem opció. Áthidaló megoldásként megbeszéltük a kollégákkal, hogy az bontsa a hívást aki indította, és akkor nincs keveredés. Mondjuk nem mindenki tartja be, de kicsivel jobb a helyzet.

pén. máj. 19, 2023 6:58
a fórum lelke

Igen az iOS-is megér egy misét:baromi stabil rendszer,de csak dedikált alkamazások futtathatók pénzért.
'Mi a jó búbánatot lehetne tenni ezzel?"-semmit. Ha,élég sokan reklamáltok a supportnál kiadnak egy újabb verziót, ami teljesen máshogy működik,vagy az adott készülére nem telepíthető :arrow: új állja a helyét.
Amerikai hozzáállás, mint a W11 esetében ha nincs chip a gépben vegyél másikat=zöldebb lesz a környezet :roll:

pén. máj. 19, 2023 4:45
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
gyémánt tag

Laci_L írta:
Akkor neked nem iPhone van, mint nekem. :jajne:

Egy nagyon offtopik kérdés iPhone támában:
Van egy qrva idegesítő dolog, amibe a kollégáim is rendszeresen belefutnak, szidják is mint a bokrot. Visszahívok valakit a hívás előzményekből, beszélünk, aztán befejezzük. Ráböknék a szép nagy piros gombra, de ha az illető egy fikarcnyival is gyorsabb volt, a piros gomb abban a pillanatban eltűnik, visszajön a híváslista, én pedig rábökök arra, aki a piros gomb helyén van, és már hívja is. VoLTE céges szinten bekapcsolva, így gyakorlatilag egyből cseng is a hívottnál. Mi a jó búbánatot lehetne tenni ezzel? Nincs valami olyan beállítás, hogy a hívás végén várjon 2-3 másodpercet? A "vacak" android legalább kiírja hogy hívás befejezve, bökdöshetem a kijelző üres részét. De ennél...

hétf. máj. 23, 2022 10:10
a fórum lelke

A DeX-et speciel én nem használom. A PC-n erre nincs szükségem. TV vagy monitor esetén jó lehet, ha rendszer kell. A linuxos jelleg se a szívem csücske, sorry. :|
A Microsoft féle Link to Windows app megoldásra gondoltam az összekapcsolásnál, amellyel fullos a teló egy ablakban a monitoron, ellentétben a kipróbált WSA-val.
Igaz a Link to Windows is csak a Samsunggal megy a két cég együttműködésében, ha jól tudom. Szóval nem általános.

szer. máj. 18, 2022 6:07
gyémánt tag

Azért a Samsung Dex megoldása elég egyedi, nem általános az Androidos kütyüknél.
De az Apple cuccok is tudnak valami olyat (handoff?), hogy egyik eszközön elkezded, aztán egy másikra átküldöd és ott folytatod.

kedd máj. 17, 2022 20:42
a fórum lelke

Nem. Ugye eleve Androidról beszéltem. Most egy Samsung Galaxy S21 Ultra a napi használatos.
Apple cuccom életemben nem volt még, valószínű nem is lesz. Érdekes, Nokia telefonom se volt sohasem.

kedd máj. 17, 2022 18:18
a fórum lelke

TargeT írta:
... az összekapcsolt mobiltelefonnak már nem csak az értesítéseit, adatait, fájljait láthatom a PC monitorán, de a kijelzőjét is egy ablakban, és vezérelhetem is az egérrel...

Akkor neked nem iPhone van, mint nekem. :jajne:

kedd máj. 17, 2022 17:03
gyémánt tag

Jó pár éve volt hasonló .NET hiba a fiam laptopján. A Win10 frissítéskor elszúrt valamit, és egyes programok nem működtek, egyes frissítések meg nem települtek. Csak torlódtak az ilyen hibák és lehetetlen volt kijavítani. A .NET telepítő állandóan megtagadta a futást, mondva, hogy Win10-en ő már alapból telepítve van. Hiába próbáltam bármilyen forszírozott módban, legalább javítsa ki a hibát, nem volt hajlandó rá. Persze hogy csak újratelepítéssel lehetett megoldani.

Android:
Az ötlet érdekes, de én is úgy érzem, hogy csak kísérleti dolog. Nem nagyon tudok olyan dolgot említeni, amit ne tudnék PC-n megoldani natív appokkal. Ettől függetlenül van benne potenciál, például egy fejlesztőnek határozottan előnyös lehet, ha csak egyszer kell megírni egy alkalmazást, és az különböző eszközökön is futhat. Mondjuk alapból erre találták ki a Java-t.

De nem lesz sima ügy. Én próbáltam egy régebbi, satnyább laptopon Android x86-ot meg RemixOS-t, és nem volt örömteli élmény. Működött, volt Play Store, lehetett letölteni, frissíteni appokat, még játékokat is, na de használni őket... Eleve nem is mindegyik volt képes ablakban futni, volt amelyik elfordult, mert ő csak függőleges tájolásban hajlandó működni, a másik hiányolta a virtuális billentyűzetet, a harmadik csak érintő-képernyővel lett volna használható. És igen, a szenzorok hiánya.

hétf. máj. 16, 2022 22:05
a fórum lelke

Hát igen, ha olvasnék is cikkeket, akkor könnyebb lenne. :wink: Igaz, van amit olvasok, de ez a probléma valahogy nem jutott el hozzám.
Köszi, így már érthető.
Arra később én is gondoltam, hogy esetleg elég lehetett volna csak magát a teljes .NET csomagot letölteni, és azt telepíteni. Egyrészt a frissítés eltávolítása nem segített, másrészt akkor a dolog hevében még nem jutott eszembe, és az volt a tuti, ha a teljes rendszert frissítem meg.
Azért az érdekes, hogy a cikkben az MS azt mondja, hogy letiltotta a problémás rész frissítését. Mert ehhez képest én tegnap tettem fel a májusi .NET frissítést, és érdekes módon elsőként még taccsra vágta magát, másodjára meg már nem. (Ha csak az nem, hogy eredetileg rá volt telepítve a februári kumulatív .NET hotfix is, és erre jött a májusi, míg másodjára a WU már csak a májusit pakolta fel.)
Na mindegy, lett egy kis tanulság, meg plusz munka, de újra kiderült, hogy olyan nincs, hogy egy telepített oprendszert valahogy ne lehetne elindítani. Oké, itt a probléma most nem indítási volt, de faék egyszerűséggel lett egy teljesen megújult rendszer.

És ami a másik részt illeti, amiből kiindulva az egész történt, az Android alrendszer telepítése és apk programok futtatása Win11 alatt. Valamiért erre kíváncsi voltam, ki akartam próbálni.
Hivatalosan ez még csak Amerikában lehetséges, de nem túl nehezen megoldható.
Megcsináltam, működik, de igazából nekem minek? :roll: :? Milyen Android appokat telepítenék és használnék én egy helyhez kötött PC-n? Amikor a melóhelyen kívül már PC-t is csak ritkán használok, telefonon megy szinte minden. Azért az Excel még kivétel. :D Bár van mobilon is, de ég és föld.
Egy okostelefonban többféle szenzor is van, aminek adatait az appok felhasználhatják. PC-n ez zéró., pl. GPS.
Még ráadásul az összekapcsolt mobiltelefonnak már nem csak az értesítéseit, adatait, fájljait láthatom a PC monitorán, de a kijelzőjét is egy ablakban, és vezérelhetem is az egérrel.
Tehát, ha van telefon is, én kevés gyakorlati hasznát látom a Windows Subsystem for Androidnak. Persze ez én vagyok, ettől még másoknak lehet hasznos, és szerintem is jó, hogy lett ilyen is.
Ezzel együtt én nemigen használnám. Most lett vagy 7 GB-nyi plusz foglalt területem a partíción, amit simán elviselnék. De lehet, hogy megy vissza a WSA előtti partíciómentés. Ha már lett az is. :wink:

Laci_L írta:
Hát ezért nincs Win11-em.

Azért ez így önmagában nem lenne indok. Más oprendszerrel is előfordulhatnak hasonló problémák. Általában javítják, javíthatók.
De ismerem a hozzáállásod. :D

hétf. máj. 16, 2022 18:49
a fórum lelke

TargeT írta:
... ez a gondosság nekem már túl sok...

Nekem nem. Mérnökként, és sok németországi munkával, barátokkal, hozzászoktam a precíz munkához. Miután már nyugdíjas vagyok, így még több időm is van. Bár ilyen voltam akkor is, amikor dolgoztam.
Látom például a vőm hogy csinál valamit. Amikor kész, a cuccait "belapátolja" valahova, aztán meg ha kell valami később, állandóan keresgél, rész sikerekkel, egy csomó idő alatt. Én ha befejezek valamit, mindet elrakok a helyére. Bármikor tudom, hogy mi hol van. Volt egyszer, hogy pont a vőnél dolgoztunk az épülő házukon, és kellet volna valamilyen szerszám, meg cucc. A lányom elment hozzánk (semmit sem ért ezekhez), és telefonon megmondtam hogy mit hol talál. Úgy is volt. A vőm csak nézett. De azóta sem javult meg.

vackor írta:
A korrekt támogatás jegyében

Hát ezért nincs Win11-em. Elkezdtem tanulmányozni, de hagytam a fenébe. Majd később. Mindegyik Op rendszer váltással így voltam. Nem bántam meg.

hétf. máj. 16, 2022 17:29
gyémánt tag

A korrekt támogatás jegyében.

hétf. máj. 16, 2022 13:37
a fórum lelke

Laci_L írta:
...és persze folyamatosan írok egy listát, ahol MINDEN olyat felírok, mai változást jelent (Win Update, egyéb program Update, új telepítés, Uninstall, kisebb műveletek), azaz mindent.

Ez az, amit biztosan nem csinálnék. Nem lenne hozzá türelmem. :lol: És messze nem vagyok ilyen precíz.
Különben a sok full, meg incremental mentés között később már persze nehéz lenne eligazodni. Oké. Na meg a millió tárhely, amit foglalnak.
De látod, most sem kellett nulláról, vagy egy régi állapotról újrakezdenem. :wink: Csak kivárnom, míg a telepítő frissítés lefut. Ez egyfajta lustaság.
Nem azt mondom, hogy nincs igazad, de ez a gondosság nekem már túl sok. Ha a másik oldalról nézem, amennyit a dokumentálással és mentésekkel eltöltöttél az évek alatt, annyi erővel már újra is rakhattad volna a rendszert. :wink: Nyilván az másfajta tevékenységet igényel.
Még ennél is fontosabb lenne az adatmentés, mert azt azután tényleg nem lehet másképp visszaállítani, ha sérül. Sajnos ez is hagy némi kívánnivalót nálam, de azt hiszem sokan másoknál is.

vas. máj. 15, 2022 17:40
a fórum lelke

TargeT írta:
... csak a tavaly őszi Win10-es frissítés előtti állapot. Laci_L barátom kezdhet kuncogni ...

Hát igen. A saját káron is lehet tanulni, csak macerásabb. És ott lógott az újratelepítés szelleme is. :shock:

Én általában minden hónapban mentek partíciót, és persze folyamatosan írok egy listát, ahol MINDEN olyat felírok, mai változást jelent (Win Update, egyéb program Update, új telepítés, Uninstall, kisebb műveletek), azaz mindent. Így a visszaállás egy régebbi mentés visszarakása után hiánytalan. Amit még megcsinálok a visszaállítás előtt: elmentem a User > Dokumentumok, Firefox, Thunderbird mappákat, A VirtualBox mappát, NOD export, és ami még váltózhatott azóta. Így mindig visszaállt minden. Ez évek óta bevált. Az egész mentés 5 perc, a visszaállítás is ennyi, plusz az azóta történtek visszarakása, telepítése.

Sajnos kénytelen vagyok ilyen precízen tenni-venni, mert látom ismerősöknél mekkorákat szívnak egy berosált géppel. Mindet telepíthetnek újra, kotorhatják elő a licenceket, de van egyedi is, amit csak pénzért adnak újra, ha adnak vagy léteznek még.
Én hiába mondtam nekik, hogy mentsenek, tojtak rá. Ilyen az élet. :)

vas. máj. 15, 2022 16:20
a fórum lelke

Lett egy sztorim az oprendszerrel. Gondoltam, hogy kipróbálom az Android programok futtatását a Win11-en.
Előtte partíciómentést akartam csinálni, mert amúgy se volt még erről, csak a tavaly őszi Win10-es frissítés előtti állapot. Laci_L barátom kezdhet kuncogni. :wink:
A partíciómentést viszont néhány program és a Windows frissítése után akartam megcsinálni, legyen a mostani legfrissebb állapot.
Volt egy kritikus és egy sima biztonsági frissítés a WU-n, plusz egy kumulatív a .NET-nek. Oké, menjen. Újraindítás után piros X-szel írja figyelmeztetésül, hogy az egyik program, az Intel Driver Support Assistant nem tudott elindulni. Jó, akkor frissítem a programot, hátha.
Nem lehetett frissíteni, mert .NET-et akart telepíteni hozzá előtte, de az is egy pillanatra indult el, majd nem történt semmi.
Jó, akkor eltávolítom a DSA-t. Az se ment, mert ugyanaz a .NET telepítés indulna előtte, és eredmény dettó. Nem szokott .NET-re panaszkodni semmi, mert az van, ami kell.
Letöltöttem hozzá a legfrissebb speckó DSA eltávolítót, az se tudott csinálni vele semmit, bár némiképp másként reagált ha emelt rendszergazda joggal indítottam, vagy csak simán.
Egyedül a Geek Uninstall távolította el az újabb DSA bejegyzést, mert a program nem frissült, hanem valószínű a telepítés megszakadása miatt létrehozott mellé még egyet, de ezt is csak kényszerített eltávolítással lehetett. Hogy mit pucolt, ő tudja, az egyik Intel DSA bejegyzés eltűnt a telepített programok listájából.
Egyébként a normál működéssel nem volt különösebb gond, ment a böngésző, fájlkezelő, Office, stb., de kiderült, hogy azért további programok sem működnek. Valószínű, amihez .NET kellett, mert az makkanhatott meg a Windows frissítésénél.
Szóval nem ment a PowerShell terminál, a Winaero sem, és még ki tudja mi egyéb, amit nem próbáltam. Mese nincs vissza kell állni egy korábbi állapotra, vagy valami hasonló. Friss és a Win11-ről ugye nem volt partíciómentésem, így elsőként próbáltam eltávolítani a legutolsó .NET frissítést, meg a többit is. Eredménye zéró.
Nem akarván Win10-re visszaállni, és újra kezdeni az egészet, és nem akartam a jelenlegi állapotot sem elveszteni, ezért maradt kézenfekvőnek, hogy megfrissítem a rendszert a telepítőkészletről, és annak helyre kell pofoznia.
Az sfc /scannow és valami dism helyreállító paranccsal sem lehetett próbálkozni, ugyanis nem volt parancssorom sem, de az sem biztos hogy jó vagy sokkal gyorsabb lett volna.
Az .iso telepítőből átmásoltam a telepítőfájlokat egy mappába és futtattam a setup.exe-t. Már csak ki kellett várni, hogy végigzongorázza a frissítés, a telepítés folyamatát.
Apropó, egy kitérő: Az MS nagyon betalált valamit ezekkel a WU-ról indítható 21H2 féle funkciófrissítésekkel, mert a WU-ról indítva alig tölt le valamit, baromi gyorsan települ, egy újraindítás, és kész a friss új rendszer. Gyorsabban megy a letöltése és telepítése is, mint a legtöbb biztonsági frissítésnek. Ez valahogy nagyon frankó lett, normál esetben már sosem frissítem a rendszert telepítős pendrive-ról, mint régen. Ami ugye hosszú percek, több újraindítás.
A frissítés után minden oké volt, de óvatosságból nem engedtem rá egyben a frissítéseket a WU-ról, mert ott nem lehet szelektálni. Előbb WUmgr-rel feltettem a kritikus és a "sima" biztonsági frissítést. Még mindig jó volt a rendszer. Nyeltem egyet, és dafke a kumulatív .NET-et meg felpakoltam a WU-ról. Most azzal se lett semmi gubanc.
Már csak az előző Windows telepítés lepucolása maradt a Lemezkarbantartóval, és maradt minden a legfrissebb állapotban. 8) :rulez:

vas. máj. 15, 2022 13:40
a fórum lelke

Még jó, hogy amúgy sem akartam használni ezt a funkciót. :wink:

kedd ápr. 12, 2022 17:33
gyémánt tag

Maaaargit! Nóóóóóóóórmális???
https://www.pcx.hu/a-windows-11-uj-smart-app-control-biztonsagi-funkcioja-csak-tiszta-telepites-eseten-valik-elerhetove

kedd ápr. 12, 2022 6:49
gyémánt tag

Ez úgy alapjában nem verzió függő. Valami komoly biztonsági rést találtak a Windows nyomtatási rendszerében, ami a korábbi verziókat is érinti, főleg hogy rendszeresen becsúszik valami hiba a hibajavításba. A gyerekek gépén Win10 van onnan sem lehet nyomtatni. @#!!&%!

kedd jan. 25, 2022 19:47
a fórum lelke

vackor írta:
Köszönjük Microsoft, a legújabb frissítés óta megint nem lehet nyomtatni... :shock:

Biztos, hogy annyira kell neked mostanában a Win11? Én türelemmel várok, úgy mint eddig az előzőeknél. Eddig bejött. :D

kedd jan. 25, 2022 16:15
gyémánt tag

Köszönjük Microsoft, a legújabb frissítés óta megint nem lehet nyomtatni... :shock:

vas. jan. 23, 2022 20:51
a fórum lelke

vackor írta:
... nem tud kommunikálni a nyomtatóval. Ami nem igaz, hiszen akkor nem is nyomtatna ki semmit.

Windows forever. !-F

hétf. dec. 06, 2021 17:12
gyémánt tag

Tegnap tettem egy újabb kísérletet, most már működik a nyomtatás, úgy látszik sikerült javítani.
Persze most is csak félig, mert utólag feldob egy hibaüzenetet, hogy nem tud kommunikálni a nyomtatóval. Ami nem igaz, hiszen akkor nem is nyomtatna ki semmit.

hétf. dec. 06, 2021 9:55
a fórum lelke

Elárulom mindkettőtöknek jár a pont: Lacinak parancsoros megoldás letöltésért, Bálának meg a sasszemért, hogy a Rufus-ban meglátta lehetőséget.
Addig kínlódtam az angol nyelvű preveiw-el, mert megjelenés előtt is kellett helyszínen a gép. .,mást meg erre a dögre nem hagyott a linux-okon telepíteni augusztusi hardver-okt 01 meztelen.
Most már, részben használható: az előző 20min,az új 8,2 h! (6,5h biztosan bír a helyszínen, jó nem CAD...de lemezeket (cd,dvd) kell adatmenteni :arrow: floppy-helyett :lol:

PS: "Fentebb irám..' ki a t. érdekli rendszerkövetelmény, ha nem is kell :arrow: összesküvés-elemélet + gyíkember + cshííp a vakicin-ááában!
Egyébként, a Föld lapos! :rulez:

pén. nov. 19, 2021 15:36
gyémánt tag

Laci_L írta:
vackor írta:
... Ezek szerint nem tölt le semmit, csak meghekkeli a telepítő registryjét, beleírja a bypass változókat.
Na, ez érdekes. Megnéztem a Rufus mod-dal telepített Win11 Prof-ot (virtuális gépen), ilyen reg bejegyzés (LabConfig) nincs benne sehol.
Mert a telepítő pendrájvról indított telepítő rendszer registryjébe írja be, és nem az utána feltelepített rendszer registryjébe. Azaz csak a telepítés közben érvényes a bejegyzés.
Vannak ilyen win11 telepítési leírások is, hogy amikor odaérkezel a lemez kiválasztáshoz, meg kell nyomni a Shift-F10-et és belépni a parancssorba. Ott pedig regedittel hekkelni a registryt. Ez is csak a telepítőt hekkeli, a telepített rendszert nem.

csüt. nov. 11, 2021 22:02
a fórum lelke

vackor írta:
... Ezek szerint nem tölt le semmit, csak meghekkeli a telepítő registryjét, beleírja a bypass változókat.

Na, ez érdekes. Megnéztem a Rufus mod-dal telepített Win11 Prof-ot (virtuális gépen), ilyen reg bejegyzés (LabConfig) nincs benne sehol.

csüt. nov. 11, 2021 17:10
a fórum lelke

AMD A8-6600K APU with Radeon(tm) HD Graphics 3.90 GHz,8,00 GB-Az utolsó elérhető BIOS 2015.12-
Simán telepedik kb.30GB hellyel (követelmény: tmp chip min,100GB tárhely) :roll:

csüt. nov. 11, 2021 5:57
gyémánt tag

Kipróbáltam. Az ISO fájl kibontása és felmásolása után kiírta, hogy Removing Windows 11 install restrictions, kicsit ügyködött, aztán kész is volt.
Csinál napló fájlt, abban ezt találtam:
Kód:
Mounting 'F:\sources\boot.wim'
Mounted 'F:\sources\boot.wim [2]' on 'Temp\Ruf8EB2.tmp'
Mounted offline registry hive 'Temp\Ruf8EB2.tmp\Windows\System32\config\SYSTEM' to 'HKLM\RUFUS_OFFLINE_HIVE'
Created 'HKLM\SYSTEM\Setup\LabConfig\BypassTPMCheck' registry key
Created 'HKLM\SYSTEM\Setup\LabConfig\BypassSecureBootCheck' registry key
Unmounted offline registry hive 'HKLM\RUFUS_OFFLINE_HIVE'
Unmounting 'F:\sources\boot.wim'

Ezek szerint nem tölt le semmit, csak meghekkeli a telepítő registryjét, beleírja a bypass változókat.

szer. nov. 10, 2021 22:48
a fórum lelke

vackor írta:
Ott a pont...

Inkább az egyszerű megoldás lenne ott. :D :wink:
Végül is mindegy, mert ritkán kell, ki lehet bírni. De azért érdekelne, hogy csinálja. :shock:

szer. nov. 10, 2021 20:13
gyémánt tag

Ott a pont...

Ez azért kínos, mert én is azt használom jó ideje már... :oops:

kedd nov. 09, 2021 22:13
a fórum lelke

vackor írta:
... Plusz a mostani gépekben nem is jellemző az optikai meghajtó.

Nem is erre gondoltam, azt már szinte senki sem használ. A Ventoy nagyon bevált, azóta nem használok Rufus-t. Elég egy pendrájv mindenre. Oda meg ISO kell. Ezért kérdeztem.

kedd nov. 09, 2021 7:36
gyémánt tag

A probléma pont itt van: a pendrájv fájlrendszere nem olyan kötött mint az iso9660. Ez utóbbiba körülményesebb belepiszkálni.
Plusz a mostani gépekben nem is jellemző az optikai meghajtó.

hétf. nov. 08, 2021 20:47
a fórum lelke

nbela írta:
Belebotlottam a Rufus egyik új szolgáltatásába: ...

Én is kipróbáltam. Tényleg működik korrekten. A rejtély az nekem, hogy csinálja. A boot.wim fájl 443 MB. Valahogy pedig kiszedi és átalakítja. Nem tölt le semmit sem, és a Rufus.ban sincs benne, mert az egész 1,3 MB. De mégis megcsinálja.

Azon gondolkoztam, hogy lehet rábírni a Rufus-t, hogy ne pendrávot csináljon, hanem mentse el ugyanazt ISO-ban. Mert így lenne egy kiherélt telepítő. Megcsináltam másképp, csak macerásabb: az elkészült pendrájvról kimásoltam a boot.wim-et, és az eredeti MS telepítő ISO-ban kicseréltem az UltraIso-val.

hétf. nov. 08, 2021 19:04
gyémánt tag

Ez jó, szeretjük az ilyen egyszerű módszereket.

A napokban pont arról olvastam, hogy nem tudni miért írja elő és mire használja a TPM-et a Win11, de valószínűleg (még) semmire, ezért nem okoz gondot a hiánya. :hm:

hétf. nov. 08, 2021 10:03
gyémánt tag

Belebotlottam a Rufus egyik új szolgáltatásába:
- Add Windows 11 "Extended" installation support (Disables TPM/Secure Boot)
A Windows 11 ISO pendrájvra íráskor 2 opció jelenik meg: ISO file standard kiírása, vagy pedig "no TPM / no Secure Boot".
Utóbbi esetben cseréli a boot.wim fájlt. (Az elején van pár bájt eltérés, és a végéhez hozzá van csapva 2,5Mega kód.)
Ez is egy x+1-dik módszer a Win11 telepítésére, de a többihez képest egyszerűbbnek tűnik.

hétf. nov. 08, 2021 0:10
gyémánt tag

Beraktam az ikonokat középre. :lol:

Kép

csüt. okt. 14, 2021 15:41
gyémánt tag

Kezd egy kicsit MacOS fílingje lenni. Nem csak a kinézete miatt, hanem hogy egyre kevesebb dolgot engednek személyre szabni. Mondjuk én így használtam a tálcát eddig is, meg hasonlóan működik MacOS és a legtöbb Linux változat alatt is, gondolom ezért döntöttek így.

A tálca mérete is lehet vita tárgya. Nekem 1080px felbontásnál kicsit kicsinek tűnik. Linux alatt az ikonokat állítottam 48px méretre, ehhez még hozzájön alul/felül 2 pixelnyi szegély, úgy egész jó. Itt meg 24px az ikonok mérete, és így 48px a tálca???

csüt. okt. 14, 2021 10:10
a fórum lelke

Egy üres SSD-re rátettem Macrium-mal a legutolsó Win10 mentést. A futó Win10-en pedig elindítottam a hardver vizsgálattól megfosztott (Wiaero), a telepítő ISO-ból kibontott Win11 telepítőt (setup.exe).
Egy szó nélkül elindult, és kb 3/4 óra molyolás, és 3 újraindítás után kész volt. Ott virított a Win11 Prof. Az első benyomásom, hogy mindent úgy hagyott, ahogy a Win10-ben volt (programok, beállítások). Még az Open Shell is változatlanul működik. Csak a Windows.old mappát kellett eltávolítani (20 GB).

Ami továbbra is visszataszító, az a Tálca, és annak a használata. Van már egy átmeneti megoldás a Gihub-on (dxgi.dll), ami részben visszahozza a régi tálcát. De itt is még indokolatlanul magas, és csak ikon van minden programról.

Szóval, egyelőre nekem így nem kell. Van még négy éve a Win10-nek. Addig sok mindent kitaláltnak még. Eddig is bevált, hogy csak jóval később álltam át az újabb Win verzióra. :D

szer. okt. 13, 2021 15:23
gyémánt tag

Szerintem nem bonyolultabb mint a szokásos őszi/tavaszi frissítés. Gyakorlatilag ugyanazt csinálta: letöltés, telepítés, újraindítás.

Amivel többet kellett tökölni, az a nem támogatott gép. Azon is meg lehetett volna oldani a frissítést (install fájl átmásolása Win10 forrásból), de ott inkább tiszta lappal akartam kezdeni.

kedd okt. 12, 2021 13:49
a fórum lelke

Csak a Home verzióhoz kell MS fiók, a Pro-hoz nem. Nyilván az Enterprise-hoz sem.

Valahogy sejtettem, hogy ez nem egy annyira egyszerű patch, mint a tavaszira rátenni a Win10 őszit a WU-ról. Sokat nem "buktam" így, hogy első nap még csak az .iso-ról tudtam frissíteni. (Amúgy hasonló, mint a Brix-ed, csak Asus MiniPC.)
Lehet, hogy az Assistanttal is ment volna már első nap, de azt nem szoktam. Úgyis le kell tölteni a telepítőkészletet a későbbiekre.
Vagy WU patch, vagy telepítőkészlet pendrive-ról. Most USB se kellett, csak az .iso.

hétf. okt. 11, 2021 12:49
gyémánt tag

Ezt még a Win10 topikban kezdtük, de inkább ide írom.

Győzött a kíváncsiság. Hagytam a laptopot hogy frissítsen. Kb. ugyanazt csinálta amit Laci_L is írt. Először letöltötte frissítésként (nem tudom mennyit, de meglepően gyorsan végzett), aztán nekiállt telepítgetni meg másolatot készíteni a rendszerről (~20 perc), közben lehetett használni a gépet. Utána kért egy újraindítást, és 2 perc konfigurálgatás után a Win11 jött be.

Megcsodáltam, aztán nekiáltam kigyomlálni a Start menüt, mert telerakta mindenféle kéretlen vacakkal meg közösségi médiás linkekkel.
Amit nem értek: A Spotify-t lecserélte az áruházi változatra. De mást nem.

Van egy Gigabyte Brix mini pc-m, azon a Windows11 Installation Assistant letöltésével én indítottam el. Gyakorlatilag ugyanaz, de le kellett tölteni a PC Healt Checket is, anélkül bele sem kezdett.

Végül, lesz ami lesz alapon felraktam a desktop gépre is. Persze nem így, mert nem támogatott a gép ("öreg" proci, nincs TPM). Megfeleztem a Win10 partícióját, mellé telepítettem a 11-et ISO fájlból (köszi Ventoy). Felraktam rá a szükséges programokat, átmásoltam a dokumentumokat, a Win10-ről meg csináltam egy partíció mentést, aztán töröltem. Most a Win11 simán működik.

Nem igaz, hogy kötelező lett hozzá az MS fiók. Simán engedett létrehozni helyi felhasználót.
A nyomtatót nem tudtam telepíteni, mert a hivatalos telepítőre kiírta, hogy a rendszergazda letiltotta. Én? Mindenesetre Windows Update-ről behúzta a telepíthető nyomtatókat (vagy 5 perc alatt), kiválasztottam a megfelelőt, és most működik az is.

vas. okt. 10, 2021 23:58
gyémánt tag

Persze. De ez csak egy példa, hogy lesznek még meglepetések és érdekességek a Win11-gyel. Tényleg nagyon belenyúlnak az alapokba is.

vas. okt. 03, 2021 16:06
a fórum lelke

Clickbait cím. :twisted: Az oké, hogy leírják, mi várható.
A lényeg meg az, ha kell, a lassító biztonsági fícsör kikapcsolható. Ami változik, hogy melyik lesz alapértelmezett tiszta telepítésnél. Ha jól értelmezem.

vas. okt. 03, 2021 15:17
gyémánt tag

Egy kis rossz hír a gémereknek: https://www.origo.hu/techbazis/20211002 ... z-fps.html

vas. okt. 03, 2021 15:03
a fórum lelke

Nyilván senkinek nem ajánltotam a beta variációt...csak a saját bánázásomat ítram le mindenkinek-mert a lapot-'totott a 'k'urvacsipest" ..-egyszerűen több év után sem tudtam másképp megurani ]:-<

Annyira beta az egégsz hogy a tökélesen müködö Amd-drivert simán fölülíra az Ms-ami szAaRvasabb!-
2 nap után,mert az biztonságosabb! :roll: -szavrasabb lett mint bekapcsolás előtt (figyelni kell:szenderedett állapotban is letölt :roll: -már,ha van honnan.. indításkor: telepted :hm: -nem hagy belépni ha nem választasz..ezt, is nehéz volt iktani)
...,na de mit is várna egy profitorientált-erőssen szaarvatört óriásnak.aki nagyot alkotott,s engem megmenett-részben hordággyal :lol:
(Reklám over 12 years..-Aprófoss :Sziasztok Urak,Hölgyem:Wista kiadói telepítő lemez érdekel valakit!?-olcsó,van cetificate is hozzá..igaz a nevemre,de majd átsatírozod !-F -....)
Discussio mabe I thig so:'Azablakok" az insider proramjával bőven kezdi lekörzni a un. szabadszoft.fejesztéseket,mert belátták,hogy a soft végén nem csak hülye felhaszálók vannak...
A nagyon nagy gond,amit jómagam is tapasztaltam-a wistás tapasztalataim alapán:túlhatottuk a biztonsagos rendszert(rendszergazdai jogostság már az otthon fiókokra is,ki mikor milye szinten és mikor meddig)-ez el kell ismernem az én hibám is mint volt szerveparkgazda
:hm:
okSs..:,majd keddtől folyamatosak meglátjuk..Amerikából ígértérték..,ott ez nem előváasztás,de előfrisi..(aztán több lesz a picsándzószarvass-nyilván doubble aa ..ss- mint az új OP ujjongója)!
Nekem ezezzel,a zsír vassal csak nyomrom lett volna,ha szerentcse nem segít a Tmc csíppel linuxohattam volna,.ha lett volna időm..alapvetően egy keybaassz. ha az előzőeket simán magáévátte. :? . így tulaj örül .
..meg :jaj: én is..
PS: Az a kv. forbidden-words-t jó lenne fórum-motorban már szabadjára engedni...

De,,ha félrelgépelem valamit..okt1 kezdődik A LÁTÁS hónaja az OFTÉRT-nél 2napja regisztrálam .....annyit sem küldtek sehova, hogy 'Önnek hangüzenete érkzett!"

pén. okt. 01, 2021 21:07
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 264 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő